På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Allt-i-allo

Allt-i-allo

Allt-i-allo utför de arbetsuppgifter som behöver utföras för att ett litet företaget ska kunna fungera.

Exempelvis på små hotell, med 5-6 rum, är det oftast en och samma person som både är hotellmanager, hotellreceptionist, städare och frukostvärd/värdinna samt också nattportiervaktmästare och marknadsförare

Allt-i-allo finns också på små kontor och caféer och andra typer av verksamheter med få anställda där hen är bland annat receptionist, administratör och kontorsvärd/värdinna samt kontorsvaktmästare/kontorsmaskinreparatör.

Även multijournalister är en variant av "journalistiskt allt-i-allo". För övrigt är det många yrken som har "inslag" av allt-i-allo, därför att det ingår att vid behov utföra arbetsuppgifter som inte direkt är de huvudsakliga arbetsuppgifter, men som behöver utföras för att verksamheten (företaget eller organisationen) ska kunna fungera.

Se också gärna information om Hantverkare.

Utbildning

Utbildningskraven är det arbetsgivaren som bestämmer över; detta pga det ej finns några formella krav, ställda "uppifrån". Vilka krav som arbetsgivaren ställer på den anställdes utbildning, varierar kraftigt mellan olika arbetsplatser.

Visste du att...?

En ny yrkesroll (uppgift från maj 2017) som en it-kunnig person kan ha är - som Agil coach, vars främsta uppgift är att se till att IT-lösningar fungerar väl inom ett team. De övriga arbetsuppgifter som agil coach har är att på olika sätt underlätta arbetet för de övriga på arbetsplatsen genom att effektivisera och se till att allt "flyter på".

Lön/Tjänster-och-service
Medellön för verksamma inom "Tjänster & Service" i Sverige var år 2016 ca 31500 kr/mån. Källa: Svenskt Näringsliv.

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.