På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bensinstationsbiträde

Bensinstationsbiträde

Bensinstationsbiträde kan också kallas för servicebiträde eller för bensinstationspersonal.

Arbetsuppgifter är varierande, du är både kassabiträde, lokalvårdare och cafébiträde. Du servar kunderna och svarar på olika frågor. Din viktigaste uppgift som bensinstationsbiträde är att leverera snabb och vänlig service och se till att kunden alltid möts med ett leende och ett extra varmt mottagande. 

På en del bensinstationer krävs det att personalen har körkort. Till exempel på bensinstationer med biluthyrning där det kan ingå i jobbet att köra fram bilen. På bensinstationer med biluthyrning ingår det också i personalens uppgifter att tanka och tvätta bilarna.

För att trivas i rollen som bensinstationsbiträde behöver du vara hjälpsam, positiv, noggrann samt ansvarstagande och flexibel. Tidigare arbetslivserfarenhet som ofta värdesätts av arbetsgivaren och hjälper till att få jobb som bensinstationspersonal, är erfarenhet inom detaljhandel och service, t.ex som butiksbiträde, hotellreceptionist eller cafébiträde. 

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, men du behöver vara minst 18 år fyllda och ofta krävs det B-körkort. Gymnasiekompetens kan ställas som ett krav för att kunna få anställning. Bra kunskaper i svenska och engelska krävs. Kunskaper i övriga språk är meriterande.

Anställningsvillkor

Det är vanligt med arbete på sena kvällar och helger. Ofta börjar du som timanställd vid behov, men kan sedan få mer varaktig anställning - upp till heltid och tillsvidare, d.v.s fastanställning.

Visste du att...?

... handeln står för 11% av jobben, tillväxten och välfärdens finansiering i Sverige. Källa: www.svenskhandel.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.