Kundserviceansvarig

Kundserviceansvarig

Att vara kundserviceansvarig innebär att du ansvarar för en avdelning med medarbetare som arbetar med service mot företagets kunder.

Olika typer av kundservice förekommer inom de flesta företag idag, det kan vara både via telefon och personliga möten. Kundservice blir allt viktigare, kundservice påverkar kundens upplevelse av företaget.

Att arbeta som kundserviceansvarig innebär att du har en nyckelroll för kundservicens framgång. Det kan innebära att du ansvar för att avdelningen når uppsatta mål och hur målen ska utformas samt uppnås.

Utbildning

Lägst gymnasiekompetens är oftast ett krav som arbetsgivare ställer. Ibland kan eftergymnasial utbildning krävas. Lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Grundläggande gymnasieutbildning finns på bl a Handels- och administrationsprogrammet.

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du har god förståelse för kundservice och har en god samarbetsförmåga. Inom yrket kan det förekomma stressiga situationer det därför är en fördel om du är bra på att hantera många saker samtidigt. 

Övrigt

En person med kompetens inom kundservice kan arbeta som Demand supply planner, dvs i en yrkesroll där man kopplar samman kunskap om kunderna och om den kommersiella verksamheten med logistik och IT-lösningar.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.