På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Personalredogörare

Personalredogörare

Personalredogörare kan också kallas för personalrapportör eller administrativ assistent

Som personalredogörare håller man reda på vem av personalen som har semester, vem som vabbar eller är sjukskriven och redovisar dessa uppgifter till personalansvarig, beroende på vilka rutiner som finns.

Ofta håller man också koll på personalens flextimmar och flaggar om någon har arbetat alldeles för mycket övertid eller om någon är skyldig tid till sin arbetsgivare.

Beroende på hur stor eller liten arbetsplats man är anställd på samt också beroende på vilka kunskaper och erfarenheter man har, kan personalredogörarens arbetsuppgifter variera ganska mycket. Många gånger är de ungefär samma som för en personalassistent/HR-assistent, dvs man jobbar med personaladministration, kan även ha ansvar för lönesystemet på företaget och lägger in ersättningar, frånvaro, scheman, svarar på HR-frågor från de anställda på företaget samt är ett stöd för cheferna.

Ofta kombinerar man arbetsuppgifter som personalredogörare / personalrapportör med andra arbetsuppgifter t.ex som telefonist, receptionist, personalplanerare, löneadministratör, besöksbokare eller sekreterare .

Utbildning

Lägst gymnasiekompetens men eftergymnasial utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet är ett plus när man söker jobb som personalredogörare. Extrameriterande är om man har tidigare erfarenhet som administratör eller utbildning eller erfarenhet inom något serviceyrke, t.ex inom kundtjänst.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som personalredogörare, behöver man vara noggrann, tålmodig och samarbetsvillig samt ha goda kunskaper i administrativ teknik, dvs datavana. Det är också bra om man har "öga för detaljer".

Övrigt

En person med personalvetarkompetens kan arbeta som Head of talent transformation, som ser till att människors kompetens omsätts i praktiken.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Gymnasiesekreterare med inriktning personaladministration

Arbetsgivare / Ort: Lunds kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 June (28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-29
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Personalredogörare

Om jobbet
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Om oss Polhemskolan, som ligger belägen mitt i centrala Lund, är med sina 2 500 elever en av Sveriges största gymnasieskolor. En skola av vår storlek utgör en dynamisk mötes- och arbetsplats för lärare som brinner för sitt yrke och som vill utvecklas tillsammans med andra. Elever som söker sig till Polhemskolan kan välja mellan programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi och hantverk (frisör). Elever med specialintresse för fysik eller matematik kan välja någon av våra spetsutbildningar och och för den som vid sidan om gymnasiestudierna vill utvecklas i sin idrott erbjuds både Nationell Idrottsutbildning (NIU) och Lokalt idrottsgymnasium. På Polhemskolan finns också Språkintroduktion, (introduktionsprogram för ungdomar som nyligen kommit till Sverige). Läs mer om oss på www.lund.se/polhem Arbetsuppgifter Vi söker dig som vill ansvara för HR-portalen på Polhemskolan, med allt vad det innebär kring att lägga in och avsluta anställningar, ta hand om avvikelser, bevaka när tjänster övergår i fasta anställningar med mera, kort sagt att vara chefsstöd åt skolledningen. Du kommer också att vara involverad i introduktion av nyanställda och hålla i rekryteringar. Tjänsten innebär även att ha hand om vår personalsajt. Dessutom kommer du att sitta med i Utbildningsförvaltningens personaladministrativa grupp. Vi söker dig som Vi söker dig som har högskoleutbildning inom personalområdet eller likvärdig, adekvat utbildning. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta med personaladministration och hela anställningscykeln.  Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, då tjänsten innebär mycket kontakt med personal och utomstående. Du utmärker dig positivt inom egenskaperna hög integritet, serviceinriktad, flexibel och öppen. Vi vill uppmärksamma dig på att vi gör intervjuer fortlöpande och att tjänsten därmed kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.  
Arbetsgivare
Lunds kommun
Ansökan
Ansök senast 28 June (28 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.