På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Rekryterare
Spela filmen

Rekryterare

Rekryterare arbetar med rekrytering och bemanningsfrågor och innebär att du hjälper företag eller myndigheter att hitta lämpliga kandidater då rekryterings- alternativt bemanningsbehov uppstår. De lediga jobben som ska tillsättas varierar från uppdrag till uppdrag vilket gör att arbetsgången ser olika ut. Målet är alltid detsamma, att finna lämpliga kandidater till arbetsuppgifter och positioner som måste bemannas eller tillsättas.

När du arbetar med rekrytering kallas du antingen researcher, rekryterare, rekryteringskonsult, headhunter, konsultchef eller affärsområdeschef.

Förutom Headhunter eller Rekryterare, förekommer också många andra arbetstitlar, t ex kan man vara anställd som Talent Sourcer, en yrkestitel som ofta förekommer hos privata arbetsgivare samt på privata utbildnings- och bemanningsföretag.

Utbildning

Ett flertal högskolor och universitet har utbildning inom personal- och arbetslivsfrågor. Utbildningarna ger kunskap om rekrytering och annan värdefull kunskap inom området. Ett flertal universitet ger även fristående kurser inom beteendevetenskap, till exempel personaladministration eller arbetsmarknadskunskap, psykologi, sociologi och pedagogik.

Utbildningsbakgrunden hos dem som arbetar med rekryteringar varierar. Det är vanligt att jobba som rekryterare inom ett välkänt yrkesområde, till exempel en ekonom som rekryterar personal till ekonomitjänster.

Bra gymnasial grund finns på bl a Humanistiska programmet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Övrigt

En person med personalvetarkompetens kan arbeta som Head of talent transformation, som ser till att människors kompetens omsätts i praktiken.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

515 Lediga jobb

Jr Rekryterare till välkänd industri

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Är du en person som drivs av att hitta rätt person till rätt plats och har tidigare erfarenhet av rekrytering? Då har Poolia uppdraget för dig! Till vår välkända industrikund i Umeå så söker vi rekryterare med start omgående. Uppdraget är ett konsultuppdrag på heltid fram till sista februari med möjlighet till förlängning. Sök redan idag då vi går igenom ansökningar löpande. Om tjänsten Som rekryterare har du ansvar för att sköta hela rekryteringsprocessen med allt från annonsering, urval, intervjuer och anställning. Du stöttar verksamheten med att bidra med god service för att matcha rätt person med rätt tjänst. Du jobbar utifrån fastställda rutiner och med att proaktivt förbättra dessa. Du ingår i ett rekryteringsteam och kommer ha erfarna rekryterare som stöttar och introducerar dig i arbetet. Vem är du? Vi letar efter dig som gärna har någon tidigare erfarenhet av jobbet som rekryterare och som har eftergymnasial utbildning inom HR området. För att vara aktuell för tjänsten så ser vi att du är en strukturerad person som är duktigt på att kommunicera med både interna och externa personer på engelska och svenska. Vi tror även att du är en fena på att uttrycka dig i tal och skrift med en god förmåga att skriva kvalitativa texter. Du är även noggrann, initiativtagande och driven som person för att passa i denna roll. Om verksamheten Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se. Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Bemanningsplanerare till Rekrytering och bemanningsenheten - Eksjö kommun

Arbetsgivare / Ort: Eksjö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rekryterare/Rekryteringskonsult

Om jobbet
Eksjö kommun är en trygg och levande kommun som välkomnar alla. Här finns stad och landsbygd med både historia och framåtanda. Här verkar den lilla entreprenören och de stora företagarna. Här finns en närhet som ger möjlighet till en meningsfull fritid. Kommunen är en av de största arbetsgivarna och med din hjälp vill vi att våra invånare ska kunna leva ett gott liv. Det når vi genom att samarbeta, arbeta hållbart och ta vara på din kompetens och ditt engagemang. Rekrytering och Bemanningsenheten i Eksjö kommun är en enhet som har till uppdrag att rekrytera samt tillsätta vikarier till barn- och utbildningssektorn samt sociala sektorn. ARBETSUPPGIFTER Som bemanningsplanerare är din huvuduppgift att planera för- och bemanna de vikariat som kommer in från verksamheterna. I arbetet ingår också en hel del administrativa arbetsuppgifter inom schema och bemanning samt att utbilda och supporta vikarier. Du kommer att ha mycket kontakter med vikarier, administratörer och chefer. Denna roll kommer även innebära rekryteringsansvar och i framtiden även ett statistikansvar -vilket kommer kräva goda kunskaper och färdigheter i att hantera excel samt kunna hämta och sammanställa data från andra program. Du kommer att ingå i ett litet arbetslag och jobba nära din chef och dina kollegor där det finns goda möjligheter att stötta och hjälpa varandra, vilket vi ser som en förutsättning för att klara vårt uppdrag. Arbetsbelastningen är stundtals mycket hög så du behöver kunna jobba bra under press samt kunna kommunicera tydligt och professionellt i både tal och skrift. KVALIFIKATIONER Gymasieexamen - Skallkrav Mycket goda kunskaper i Excel - Skallkrav Rekryteringserfarenhet - Meriterande Arbetslivserfarenhet från ett serviceinriktat arbete - Meriterande Samarbetsorienterad - Skallkrav Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Lösningsorienterad (problemlösningsförmåga) - Skallkrav Hittar snabbt lösningar på uppkomna problem. Analytisk (problemlösningsförmåga) - Skallkrav Löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. ÖVRIGT Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning i 6 månader. Om du är den vi söker och du tycker att tjänsten är intressant så ser vi fram emot din ansökan. Du ansöker via länken i annonsen. Eksjö kommun har före annonsering redan gjort val av annonseringskanaler och undanber oss därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.
Arbetsgivare
Eksjö kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vill du bygga och fortsätta etablera GOAT Accelerate i Göteborg?

Arbetsgivare / Ort: G.O.A.T Tech - Accelerate AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rekryterare/Rekryteringskonsult

Om jobbet
Är du en driven person med entreprenörsanda som diggar B2B-försäljning? Drivs du av att hjälpa kunder att växa och får en inre tillfredsställelse av att göra affärer? Då har du möjlighet att bli franchisetagare med stora förtjänstmöjligheter i rollen som Recruitment Broker hos GOAT Accelerate. GOAT Accelerate söker nu efter en person som vill bygga och etablera vårt varumärke i Göteborg tillsammans med nuvarande medarbetare som är på plats och igång. Vi är på jakt efter en person som gillar rekrytering och brinner för försäljning och kundrelationer. Arbetsuppgifter Du kommer i denna roll arbeta med GOAT Accelerates färdiga affärskoncept i Göteborg. Som Recruitment Broker och Partner (delägare) är du en del av verksamheten i Göteborg med omnejd. I din roll gör du allt du kan för att skapa affärsmöjligheter till nya kunder där du arbetar proaktivt för att utveckla affärsförslag utifrån kundens behov. Du kommer att ingå i ett team och i övrigt är arbetet självständigt där du kommer göra allt från början till slut och du kommer främst att arbeta med försäljning, rekrytering och headhunting. Rollen är dynamisk och bjuder på variationsrika arbetsdagar där du själv får bestämma upplägget och forma din dagliga roll. Rapportering och uppföljning sker månadsvis till VD:n. I jobbet ingår till exempel att: - Boka och genomföra kundbesök hos nya och befintliga kunder - Utföra rekryteringsprocesser för kunds räkning för att hitta rätt kandidat enligt behov inom tjänstemannaområdet - Skapa offerter, förhandling samt stänga affärerna - Utveckla befintliga säljstrategier - Jobba i CRM och övriga affärssystem - Delta i utbildningar, workshops och konferenser - Agera "rådgivare" åt kunder gällande rekrytering, onboarding och kompetensutveckling - Aktiv på social medier och nätverk Kvalifikationer För att bli Partner/Franchisetagare är det viktigt att du har viljan att driva och starta ett eget aktiebolag tillsammans med oss. Du blir en del av vår verksamhet för att växa och nå framgångar tillsammans på marknaden. Vi söker dig som gärna varit franchisetagare tidigare eller haft en tidigare roll som rekryterare/rekryteringskonsult, affärsområdeschef eller varit VD, försäljningschef, Key Account Manager eller motsvarande. För att klara av rollen behöver du ha lerfarenhet inom främst rekrytering och B2B försäljning. För att lyckas i denna roll bör du redan idag har ett stort lokalt kontaktnät som potentiella kunder. För att komma in i rollen så snabbt som möjligt är det ett stort plus om du har erfarenhet av rekrytering, försäljning och affärsutveckling. Som Recruitment Broker/Franchisetagare söker vi dig som är van att lägga ned mycket tid på arbete och tar ett stort ansvar. Du är en karismatisk person som älskar att träffa nya människor. Du behöver ha ett stort driv och motiveras av att arbeta mot högt uppsatta mål. Om GOAT Accelerate Vi är ett renodlat rekryteringsföretag med fokus på direktrekrytering och headhunting. Vi finns idag i Stockholm och Göteborg, förhoppningsvis snart även i Malmö. GOAT Accelerate grundades 2020 och är en del av koncernen GOAT Factory Group (https://karriar.goataccelerate.se/jobs/www.goatfactory.se). I koncernen ingår även GOAT Sports, GOAT Baller, GOAT Innovations, GOAT Charity och TF Real Estate Agency. Vi strävar efter att hjälpa företag och individer att bli den bästa versionen av sig själva i arbetslivet. Det gör vi genom att bidra med vår metod, kompetens och expertis till de företag som vill accelerera sin verksamhet och individer som vill ta sig an nästa utmaning i sin karriär. Vi vill skapa mervärde i de samarbeten vi kliver in gällande rekrytering av personal. Därför fortsätter vi där andra inom vår bransch slutar. Efter genomförd rekryteringsprocess vill vi skapa möjligheter för företag och individer att fortsätta förbättras i jakten på att utvecklas och bli en bättre version av sig själva. Det gör vi genom att erbjuda mervärde i form av värdefulla verktyg inom onboarding och kompetensutveckling. Vad väntar du på? Skicka in din ansökan idag! Låter detta som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan! Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande. Vi ser fram emot att höra från dig! Ort: Göteborg Start: Enligt överenskommelse Omfattning: Heltid
Arbetsgivare
G.O.A.T Tech - Accelerate AB
Hemsida: http://www.goataccelerate.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

HR - konsult med erfarenhet från statlig myndighet

Arbetsgivare / Ort: Otiga Stockholm AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rekryterare/Rekryteringskonsult

Om jobbet
Ingress För kunds räkning söker vi nu flertalet HR - konsulter på heltid med ett par års erfarenhet av rekrytering och handläggning av personal ärenden, gärna inom statlig myndighet. Passar beskrivningen in på dig? Tveka inte att skicka in din ansökan direkt! Dina arbetsuppgifter Som HR-konsult hos vår kund kommer du att arbeta med bland annat kompetensbaserad rekrytering och kartläggning av behovet av kompetensförsörjning, arbeta med regler och rutiner kring anställningar och arbetsmiljöfrågor samt utformning av rutiner och anvisningar för exempelvis löneuträkning med hänsyn till lagar och avtal. Du kommer även att arbeta med; - Handläggning av anställningsärenden - Rehabiliteringsfrågor - Utvecklingssamtal, lönesamtal och kompetensutveckling Ansökning Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd av Otiga Sverige på uppdrag av vår kund. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Du ansöker genom att klicka på "Sök jobbet", fyll i dina kontaktuppgifter samt bifoga personligt brev och CV. Vi ser fram emot din ansökan! Din profil Krav: - Du har en eftergymnasial utbildning inom personal och arbetsliv eller motsvarande. - Du har tre års erfarenhet av HR-administration, gärna inom beslutshantering och rekrytering. - Alternativ gymnasium eller likvärdig utbildning samt fem års arbetsliverfarenhet som personaladministratör - kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift. - Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt - Kunskaper om HR-system (exempelvis Personec, Primula m.fl.) - God kännedom om lagar och förordningar på området - Erfarenhet av att självständigt driva rekryteringsprocesser - Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet För att trivas i rollen behöver du vara intresserad av administration, regelverk och rutiner och ha en förmåga att kunna tillämpa dessa på ett enkelt och effektivt sätt i praktiken. Som person är du vara strukturerad, noggrann och serviceinriktad och trivas med att lösa frågor tillsammans med dina arbetskamrater. Uppdraget är med start 1 oktober. Erbjudande Som medarbetare är du med och bidrar med din specialistkompetens i vårt viktiga arbete. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du som medarbetare ska ha bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Om oss Det är vi som är Otiga Sverige. Vi arbetar med bemanning - och rekrytering och vi vet hur viktigt det är med en stark lokal närvaro. Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla olika led. Hos Otiga är det människorna som gör skillnad! För mer information gå till www.otiga.se
Arbetsgivare
Otiga Stockholm AB
Hemsida: http://www.otiga.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Rekryterare till fordonsindustrin i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rekryterare/Rekryteringskonsult

Om jobbet
Är du en person som brinner för att hitta rätt person till rätt plats? Tycker du om att arbeta i en internationell miljö? Då är detta uppdraget för dig! Vi söker nu en rekryterare för ett långsiktigt uppdrag, som kommer att ingå i ett team hos vår kund. Vår kund är en global aktör inom fordonsindustrin och söker en person som skall hitta framtida talanger till deras verksamhet. Låter det intressant? Skicka in din ansökan redan idag! Arbetsuppgifter I rollen som rekryterare kommer du tillsammans med ditt team ansvara för rekryteringsprocessen, allt ifrån behovsanalys till intervju samt urval kring vilka som går vidare i processen. I rollen ingår även search av kandidater via olika sociala medier, främst LinkedIn. Du arbetar med en bred portfölj av kompetenser, främst inom IT och samarbetar med både interna supportfunktioner och ansvariga chefer. I rollen ansvarar du även för att all rekrytering sker i enlighet med bolagets policys och riktlinjer samt att det sker på ett standardiserat och etiskt korrekt sätt. Vidare hanterar du externa kontakter i syfte att fortsätta bygga arbetsgivarvarumärket och säkra ett fortsatt högt inflöde av kandidater. Ansvarsområden: • Genomföra rekryteringsprocesser från behovsanalys till urval • Search via sociala medier • Stötta rekryterande chefer i anställningsbeslut • Attrahera kandidater och bygga arbetsgivarens varumärke • Utveckla och förbättra processer • Personaladministration Din bakgrund Du har en utbildning inom personalvetenskap eller liknande samt några års erfarenhet av rekrytering. Vidare är det positivt om du tidigare arbetat inom en internationell kontext. Du är bekväm i din roll som rekryterare och det är meriterande om du tidigare arbetat med kompetenser inom IT och/eller ingenjörstjänster. Du har använt Linkedin som rekryteringsverktyg och är van vid att arbeta med search. Meriterande om du är certifierad inom OPQ och Verify. Slutligen behärskar du både svenska och engelska flytande i tal och skrift. Personliga egenskaper Med en hög integritet och effektivitet har du arbetat fram smarta sätt att bedöma sökanden. Du engagerar dig för att få rätt person på rätt plats för organisationens bästa och har en stor passion för ditt arbete. Vidare är du kommunikativ, affärsmässig och målinriktad i ditt arbete. Eftersom arbetet ofta sker i ett högt tempo är det viktigt att du har en god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter och leverera trots korta deadlines. Slutligen uppskattar du att ständigt arbeta med att utveckla processer och arbetssätt efter dagens förutsättningar. Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort Visstidsanställning/Heltid/Göteborg Tillträdesdag Omgående Information Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt! Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.