CV-granskare

CV-granskare

Ofta kombinerar man att vara CV-granskare med att samtidigt arbeta som studie- och yrkesvägledare, arbetsförmedlare, rekryterare, administratör eller jobbcoach.

Det finns tusentals olika sätt att utforma och strukturera ett CV. Vilket sätt man väljer beror på många olika saker, bland annat på vad man har för meriter, vad man vill göra och vilken tjänst man söker. Det viktigaste är att ha en enkel och tydlig struktur så att läsaren lätt kan hitta i ditt dokument.

Som en vanlig arbetssökande är det inte alltid så lätt att själv bedöma hur lättbegripligt och överskådligt ett CV är. Därför kan det vara bra att ta hjälp av en professionell CV-granskare, som kan rätta till de uppenbara felen som tyvärr kan smyga sig in i texten samt ge förslag på hur ett CV kan förbättras. Ett tips är att ha flera olika CV för att kunna skicka till olika arbetsplatser.

CV-granskares arbetsuppgifter påminner i vissa avseenden om korrekturläsarens arbetsuppgifter.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som en CV-granskare Många nuvarande CV-granskare är utbildade Studie- och yrkesvägledare eller Personalvetare, men det finns också exempel på att de har andra utbildningar.

Skolverkets webbkurs om Valideringsarbete tar ca 16 timmar att gå igenom.

Arbetsplats

CV-granskare kan vara anställda av fackföreningar, Arbetsförmedlingen, rekryterings- och bemanningsföretag men kan också vara egna företagare/konsulter.

Övrigt

CV är en förkortning för det latinska uttrycket "curriculum vitae", som kan översättas ungefär som levnadsbeskrivning. "Curriculum" är en sort "schema" eller "ordning, förteckning" och "vitae" betydet "liv" på latin.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  344 Lediga jobb som cv-granskare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.