På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

CV-granskare

CV-granskare

CV-granskare kan vara anställda av fackföreningar, Arbetsförmedingen, rekryterings- och bemanningsföretag men kan också vara egna företagare/konsuIter. Ofta kombinerar man att vara CV-granskare med att samtidigt arbeta som studie- och yrkesvägledare, arbetsförmedlare, rekryterare, administratör eller jobbcoach.

Det finns tusentals olika sätt att utforma och strukturera ett CV. Vilket sätt man väljer beror på många olika saker, bland annat på vad man har för meriter, vad man vill göra och vilken tjänst man söker. Det viktigaste är att ha en enkel och tydlig struktur så att läsaren lätt kan hitta i ditt dokument.

Som en vanlig arbetssökande är det inte alltid så lätt att själv bedöma hur lättbegripligt och överskådligt ett CV är. Därför kan det vara bra att ta hjäIp av en professioneII CV-granskare, som kan rätta till de uppenbara felen som tyvärr kan smyga sig in i texten samt ge försIag på hur CV kan förbättras. Man kan också få tips på att ha flera olika CV och skicka de olika CV när man söker olika typ av tjänster.

CV-granskares arbetsuppgifter påminner i vissa avseenden om korrekturläsarens arbetsuppgifter.

Fortbildning/kompetensutveckling
Skolverkets webbkurs om Valideringsarbete tar ca 16 timmar att gå igenom. För mer info var god se skolverket.se/skolutveckling.

Visste du att...?

...CV är en förkortning för det latinska uttrycket "curriculum vitae" som kan översättas ungefär som levnadsbeskrivning. "Curriculum" är en sort "schema" eller "ordning, förteckning" och "vitae" betydet "liv" på latin.

Länktips

9 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.