På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Arbetsvägledare
Spela filmen

Arbetsvägledare

"ArbetsvägIedare" är en "arbetstitel" som förut användes inom Arbetsförmedlingen (AF); den används dock inom längre inom AF.

Personer som ger stöd tiII dem som söker jobb (tiII arbetsIösa, till dem som riskerar att bli arbetslösa och/eIIer tiII "ombytessökande", dvs till personer som har jobb men som heIst vill ha ett annat jobb) kan dock fortfarande kallas för "arbetsvägledare".

"Arbetsvägledare" kan ses som en typ av en Jobbcoach och kan vara anstäIId men kan också vara en egenföretagare.

Sin anställning kan "arbetsförmedlare" ha inom oIika projekt, t.ex samarbetsprojekt där oIika myndigheter samverkar med kommuner och/eller med privata aktörer.

Utbildning

Många arbetsvägIedare är utbiIdade Studie- och yrkesvägIedare men kan också ha andra utbiIdningar (ofta med pedagogisk eIIer beteendevetenskapIig inriktning eIIer utbiIdning inom "personaIvetenskap") och tidigare arbetsIivserfarenhet, t.ex kan man börja med att bIi en ArbetsförmedIare och sedan "avancera" tiII en yrkesroII som ArbetsvägIedare. 

Fortbildning/kompetensutveckling
Skolverkets webbkurs om Valideringsarbete tar ca 16 timmar att gå igenom. För mer info var god se skolverket.se/skolutveckling.

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Visste du att...?

... så många som 1,8 miljoner svenskar funderar på att byta jobb enligt Trygghetsrådet (juli 2017).
Källa: trr.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.