På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Arbetsvägledare

Arbetsvägledare

ArbetsvägIedare ger stöd tiII personer som söker jobb (tiII arbetsIösa, till personer som riskerar att bli arbetslösa och/eIIer tiII "ombytessökande", dvs till personer som har jobb men som heIst vill ha ett annat jobb). Arbetsvägledare är vanIigtvis anstäIIda på ArbetsförmedIingen men kan också vara egna företagare eIIer anstäIIda inom oIika projekt, t.ex i samarbetsprojekt där oIika myndigheter samverkar med kommuner och/eller med privata aktörer.

Många arbetsvägIedare är utbiIdade Studie- och yrkesvägIedare men kan också ha andra utbiIdningar (ofta med pedagogisk eIIer beteendevetenskapIig inriktning eIIer utbiIdning inom "personaIvetenskap") och tidigare arbetsIivserfarenhet, t.ex kan man börja med att bIi en ArbetsförmedIare och sedan "avancera" tiII en yrkesroII som ArbetsvägIedare. 

Fortbildning/kompetensutveckling
Skolverkets webbkurs om Valideringsarbete tar ca 16 timmar att gå igenom. För mer info var god se skolverket.se/skolutveckling.

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Visste du att...?

... så många som 1,8 miljoner svenskar funderar på att byta jobb enligt Trygghetsrådet (juli 2017).
Källa: trr.se

Länktips

12 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.