På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Jobbsökarexpert
Spela filmen

Jobbsökarexpert

När konkurrensen om jobbet är hård är det inte bara CV (CurricuIum Vitae = Ievnadsbeskrivning) och meritförteckning som har betydelse. Ditt personliga varumärke är minst lika viktigt. 

Ditt personliga varumärke - är summan av allt det som omgivningen förknippar med dig. Och det är det som ger tydlighet i vad du har att erbjuda en arbetsgivare. PersonaI på arbetsförmedIingen såsom ArbetsförmedIare, ArbetsvägIedare och Jobbsökarexperter som finns inom Arbetsförmedlingen men kan också finnas på andra stäIIen, ger dig tips på hur du kan bygga upp ett professionellt "jobb-jag".

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som jobbsökarexpert. Många nuvarande svenska jobbsökarexperter är utbildade inom samhällsvetenskap och psykologi, är Civilekonomer eller Statsvetare men det finns också exempel på att jobbsökarexperter har andra utbildningar t.ex kandidatexamen i Ekonomi, i Internationella Relationer eller i Internationella Affärer alt andra eftergymnasiala utbildningar från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola. Att ha gått ledarskapsutbildning eller kurser i psykologi, konflikthantering och coachande förhållningssätt är en klar fördel om man är intresserad av yrket Jobbsökarexpert.

Fortbildning/kompetensutveckling
Skolverkets webbkurs om Valideringsarbete tar ca 16 timmar att gå igenom. För mer info var god se skolverket.se/skolutveckling.

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.