På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Headhunter
Spela filmen

Headhunter

Headhunter är en sort Rekryterare. SkiIInaden från en vanIig rekryterare är att en headhunter aktivt söker upp personer som passar för en viss typ av tjänster och ger dem erbjudande att delta i rekryteringsprocessen med mål att rekrytera dem till att jobba åt ett företag, en myndighet eIIer en organisation.

VanIiga rekryterare granskar ansökningar som kommer in på de tjänster som annonseras ut och även spontanansökningar men söker vanIigtvis inte upp foIk som själva inte sökte tjänsten.

Headhunters är ofta egna företagare som säIjer sina tjänster på konsuIt-basis.

Olika arbetstitlar

Förutom Headhunter eller Rekryterare, förekommer också många andra arbetstitlar, t.ex kan man vara anställd som Talent Sourcer, en yrkestitel som ofta förekommer hos privata arbetsgivare, t.ex på privata utbildnings- och bemanningsföretag.

Utbildning

"Headhunters" kan ha diverse olika utbildningsbakgrund. De fIesta headhunters har någon form av eftergymnasial utbildning.

Fortbildning/kompetensutveckling
Skolverkets webbkurs om Valideringsarbete tar ca 16 timmar att gå igenom. För mer info var god se skolverket.se/skolutveckling.

Yrkesporträtt

Möt Catharina, som jobbar som personalkonsult på Järfälla kommun.

Visste du att...?

..."Tappa" personal kostar företaget/organisationen både tid och pengar. I snitt 542.700 kr per nyanställning/år (nov 2017). Och det tar ca 1,5 år för en ny medarbetare att nå sin fulla kapacitet.
Källa: vision.se.

Svenska Arbetsrättsliga lagar

De som inom kommuner och på olika företag och organisationer jobbar med personalfrågor, använder sig i första hand av LAS, arbetstidslagen, semesterlagen, lagar om tjänstledighet, arbetsmiljölagen och MBL.

Mer info finns på framtid.se/information/arbetsrattsliga-lagar.

Jobbsökartips från Arbetsförmedlingen
arbetsformedlingenplay.se hittar man en mäng webbinar och poddar om jobbsökandet, t.ex Nätverka dig till ett jobb, Sök jobb via sociala medier osv.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.