Headhunter

Headhunter

Headhunter är en sort Rekryterare. Skillnaden från en vanlig rekryterare är att en headhunter aktivt söker upp personer som passar för en viss typ av tjänster och ger dem erbjudande att delta i rekryteringsprocessen med mål att rekrytera dem till att jobba åt ett företag, en myndighet eller en organisation.

Vanliga rekryterare granskar ansökningar som kommer in på de tjänster som annonseras ut och även spontanansökningar, men söker vanligtvis inte upp folk som själva inte sökte tjänsten.

Headhunters är ofta egna företagare som säljer sina tjänster på konsult-basis.

Förutom Headhunter eller Rekryterare, förekommer också många andra arbetstitlar, t.ex kan man vara anställd som Talent Sourcer, en yrkestitel som ofta förekommer hos privata arbetsgivare, t.ex på privata utbildnings- och bemanningsföretag.

Utbildning

"Headhunters" kan ha diverse olika utbildningsbakgrund. De flesta headhunters har någon form av eftergymnasial utbildning.

Skolverkets webbkurs om Valideringsarbete tar ca 16 timmar att gå igenom.

Övrigt

"Tappa" personal kostar företaget/organisationen både tid och pengar. I snitt 542.700 kr per nyanställning/år. Det tar ca 1,5 år för en ny medarbetare att nå sin fulla kapacitet.
Källa: vision.se.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  225 Lediga jobb som headhunter

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.