På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Studiecoach
Spela filmen

Studiecoach

Studiecoach är ett nytt yrke som etablerades under vårterminen 2017. Studiecoacher ska avlasta lärarna på grund- och gymnasieskolor.

Som studiecoach är det tänkt att du ska tilldelas de arbetsuppgifter som mentorerna på skolorna idag har. Lärarna ska på så sätt, mer eller mindre helt, bli befriade från mentorsuppgifterna.

Tanken är att lärarna ska få mer tid till att koncentrera sig på undervisningen och planeringen av undervisningen. Mycket av den tiden som lärarna skulle ha behövt till att undervisa eller planera undervisningen har tidigare går till att ta hand om olika sociala frågor som är kopplade till elever, som på olika sätt behöver mycket uppmärksamhet. Lärarna kommer på så sätt få större möjlighet att vara en bättre pedagog. 

Utbildning

Utbildnings- och erfarenhetsmässig bakgrund som en studiecoach behöver ha är någon form av högre utbildning, helst med pedagogisk eller beteendevetenskaplig inriktning.

Har du kunskaper i olika skolämnen och/eller språkkunskaper, utöver svenska och engelska, är det mycket meriterande.

Personliga egenskaper

I detta yrke behöver du ha viss personlig mognad och viljan och förmågan att vara en god förebild för unga.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Studiecoach

Arbetsgivare / Ort: Lapplands Kommunalförbund
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 oktober (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Specialpedagog

Om jobbet
Lapplands Kommunalförbund är en sammanslutning mellan kommunerna Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Pajala som samverkar inom gymnasieutbildning, utbildning för vuxna, energi- och klimatrådgivning, upphandling samt personliga ombud. Regionen har ca 55 000 invånare och en yta på över 60 000 kvadratkilometer. Omkring 350 anställda arbetar inom förbundet. Lapplands lärcentra är den gemensamma organisationen för vuxenutbildning och högskoleenheter för Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala. Vår vision är att vi ska sträva efter att stimulera till tillväxt och utveckling i våra kommuner genom att erbjuda efterfrågestyrda utbildningar. Organisationen ska genomsyras av flexibilitet, samverkan och kvalitet. Våra utbildningar ska vara attraktiva och tillgängliga för den studerande. Lärcentra finns numer i det nya Kunskapshuset i centrala Gällivare där även gymnasiet finns under samma tak. På lärcentra i Gällivare är vi idag ca 25 medarbetare och vi hoppas du vill bli vår nya kollega och medarbetare. ARBETSUPPGIFTER I arbetsuppgifterna som studiecoach ingår bland annat att: • samla elever för systematisk träning i studieteknik • handleda elever som har svårigheter med att skapa struktur på studierna • delta vid studerandekonferenser •tillsammans med övrig personal arbeta för att utveckla verksamheten • arbeta i och utveckla vår Studiehörna där elever får möjlighet till stöd och hjälp med sina studier • vara ett stöd för lärare samt bidra med kunskaper om olika hjälpmedel, verktyg som främjar elevens kunskapsutveckling. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för uppdraget, t.ex. specialpedagog, speciallärare eller legitimerad lärare. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av vuxnas lärande. Din förmåga att arbeta i team, vara idérik, fexibel, arbeta målinriktat, vara drivande och ansvarsfull värdesätts speciellt. Du bör ha goda kunskaper om digitala verktyg och hjälpmedel. ÖVRIGT Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Lapplands Kommunalförbund
Hemsida: http://www.lapplands.se
Ansökan
Ansök senast 1 oktober (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.