På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Lärare
Spela filmen

Lärare

Som lärare kan du arbeta på allt från förskolan till högskolan. Du kan undervisa i en mängd ämnen, både praktiska och teoretiska. Gemensamt för läraryrket på alla nivåer är att läraren oftast har ganska fria händer när det gäller att lägga upp arbetet, men samtidigt måste följa de mål som anges i läroplanen. 

Du kan utbilda dig till förskollärare, grundlärare, ämneslärare eller yrkeslärare. Enligt huvudregeln får endast den som har legitimation som lärare och är behörig för viss undervisning, bedriva undervisningen och sätta betyg. Du behöver visa upp ett utdrag utan anmärkning från belastningsregistret för att få arbeta inom skola eller förskola i Sverige. 

Utbildning

Det finns fyra lärarexamina, förskollärare, grundlärare, ämneslärare och yrkeslärare. Första året läser alla en gemensam utbildningsvetenskaplig kärna, vilket är generella lärarkunskaper som till exempel betygssättning och bedömning. Efter det följer verksamhetsförlagd utbildning (VFU) på en skola. Det finns även kombinationsutbildningar som civilingenjör och lärare. 

KPU (kompletterande pedagogisk utbildning) är en utbildning på 3 terminer på heltid (eller 6 terminer på halvtid) för dig som vill bli behörig lärare och redan har minst 90 högskolepoäng i ett skolämne. 

Bra grundutbildning finns på flera av gymnasiets program.

Arbetsplats

Med lärarutbildning som grund kan du även söka tjänster som biträdande rektor, rektor/skolledare, utbildningsadministratör, administrativ chef, enhets- eller förvaltningschef på kommunala förvaltningar. Du kan även arbeta på andra arbetsplatser än inom utbildningsbranschen, till exempel som Arbetsförmedlare, Integrationssamordnare, som KAA-ansvarig eller Utredare.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

251 Lediga jobb

Behörig Juridiklärare - Gymnasiet

Arbetsgivare / Ort: KLARA Gymnasium Kunskap AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lärare i gymnasiet

Om jobbet
KLARA Teoretiska Gymnasium är skolan med ambition att vara den bästa förberedelsen för vidare studier och rusta eleverna för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och driv kan göra skillnad. Vi vill att våra elever genom sin utbildning kan bidra till att skapa en hållbar och bättre värld. Våra utbildningar genomsyras bland annat av FN:s globala mål för hållbar utveckling med en tydlig internationell prägel. Vi består av 11 skolor, från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Läs mer om oss på www.klaragymnasium.se. Det ska inte spela någon roll vad eleverna har för bakgrund; med Klaras kompetenta personals ledning och våra tydliga strukturer som stöd är vårt mål alltid att de ska bli väl rustade för såväl arbetsmarknad som vidare studier. Vi bygger relationer, ställer krav och uppmuntrar höga ambitioner. Goda resultat sporrar till nya framgångar och ger en starkare självkänsla. Det är detta som ger individen ökade möjligheter. Vill du vara med på en spännande resa tillsammans med oss? Vill du vara med att påverka, utveckla och samtidigt utmanas tillsammans i vårt kommande varumärkesarbete? Ta chansen att bli en av oss! Det här söker vi Vi söker dig som är en glad och duktig lärare i juridik som brinner för att utveckla elever och arbeta på en skola med ett kollegium som driver skolan framåt. Vi värdesätter att du är målinriktad, har en god strukturell förmåga och kan vara en del av vårt främjande arbete med eleverna. Du är driven, nyfiken och positiv. Vi ser även att du motiveras av utmana dig själv, dina kollegor och elever och inte är rädd för att tänja på gränserna vad gäller nytänkande för att bidra till din egen såväl som skolans utveckling. Du kommer delta i ett ämneslag där det finns nära samarbeten för sambedömning och samplanering. Det här erbjuder vi dig Du kommer vara en del av en spännande och modern verksamhet med stora möjligheter till utveckling och inflytande. På Klara Teoretiska Gymnasium har vi självklart kollektivavtal och de förmåner och försäkringar som medföljer. Detta innefattar bland annat tjänstepension och pensionsrådgivning och utöver det har vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling via vår förmånswebb. Vidare blir du en del av norra Europas största utbildningskoncern där möjligheterna är stora för såväl personlig- som yrkesmässig utveckling. KlaraVästra kommer att gå ihop med KlaraNorra HT22 och då flytta till Campus Vasastan. Se gärna mer på vår hemsida kring Campuset • Tjänsten är en tillsvidaretjänst (60% - 100%) med sex månaders provanställning, tillträde 9 augusti eller enligt överenskommelse. • I tjänsten så ingår rätten och samhället, privatjuridik samt affärsjuridik , men även gymnasiearbete. Vi kan även diskutera att undervisa i tex Ledarskap och organisation.

Intresserad?

Om den här tjänsten låter som något för dig ansök gärna så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten eller processen, kontakta rektor Carolin Lysell på telefon 0701660714. Varmt välkommen med din ansökan.
Arbetsgivare
KLARA Gymnasium Kunskap AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Lärare i tyska på gymnasieskola/grundskola

Arbetsgivare / Ort: Landskrona kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lärare i gymnasiet

Om jobbet
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! ARBETSUPPGIFTER Vill du gå hem varje dag med känslan att du har gjort verklig skillnad? På Öresundsgymnasiet Landskrona och Seminarieskolan sätter vi elevernas tro på sig själva och sin framtid i fokus. Tillsammans jobbar vi för att alla våra elever skall lyckas med sina studier och förverkliga sina drömmar. Våra fantastiska elever engagerar och utmanar oss att tillsammans bygga skolor utöver det vanliga där resultat, relationer, kunskapsfokus och stolthet får alla att växa. Tjänsten är en delad tjänst: 50% tillsvidare på Öresundsgymnasiet 50% visstid på Seminarieskolan under ht 21 (med möjlighet till förlängning) KVALIFIKATIONER Lärarlegitimation - Krav ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den utannonserade befattningen inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden. I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Landskrona kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Iris söker en legitimerad lärare i engelska till vuxenutbildning i Malmö!

Arbetsgivare / Ort: Iris Hadar AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lärare i gymnasieskolan

Om jobbet
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se. Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential? Då har du hittat rätt! Vi erbjuder Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.  Dina arbetsuppgifter  Iris Hadar är specialiserade på olika funktionsnedsättningar som syn, döv, hörsel, dyslexi och kognitiva funktionsnedsättningar. På uppdrag av Malmö stad och andra kommuner i Skåneregionen ger vi vuxna elever med syn- eller hörselnedsättning kunskaper i det svenska språket motsvarande SFI, grundläggande vuxenutbildning samt gymnasiala kurser.   Du kommer att undervisa elever med syn- eller hörselnedsättningar inom grundläggande- och gymnasiala kurser. Rollen som lärare hos oss innebär att du planerar, genomför och följer upp undervisningen samt deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet. Genom aktiv dialog och coachning av eleverna handleder du utifrån deras individuella studieplaner i små grupper. En utmaning för dig som pedagog är att vi har en helt individualiserad undervisning då våra elever läser i egen takt, efter eget schemat och har individuellt anpassade hjälpmedel. Till din hjälp har du ett lärarlag med bred erfarenhet och stor kompetens av anpassad undervisning. Din profil  Vi söker dig som är legitimerad lärare i engelska upp till gymnasienivå. Annat undervisningsämne är meriterande tex SVA, SVE eller SH. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med vuxna och har du kunskap om personer som har en syn- eller hörselnedsättning ses det som meriterande. Som person är du prestigelös, nyfiken och öppen. Du förmedlar information och lyssnar effektivt samt visar genuint intresse för elever och deras frågeställningar. Du tycker det är viktigt att skapa och behålla relationer och har god samarbetsförmåga då våra elever har många kontaktytor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.  Ytterligare information  Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid. Beroende på dina förutsättningar är det aktuellt med 40-80% med start 2021-08-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-07-31. För frågor kring tjänsten, kontakta utbildningsansvarig Robin Kahlbom tfn: 072-402 54 31 alt. [email protected]  För frågor kring processen, maila HR-avdelningen på [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Iris Hadar AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker lärare i Kemi till CyberGymnasiet i Malmö

Arbetsgivare / Ort: Cybergymnasiet Malmö AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lärare i gymnasieskolan

Om jobbet
CyberGymnasiet Malmö startade upp i augusti 2005 och har under de 15 år vi funnits expanderat och fått en självklar plats bland Malmös gymnasieskolor. Vi befinner oss mitt i Malmös centrum och är på så sätt också tätt sammanlänkade med övriga Skåne, då pendlingsmöjligheterna för våra elever och vår personal är stora. Våra stora, fräscha och hemtrevliga lokaler gör tillsammans med våra duktiga pedagoger oss till starka aktörer på marknaden där vi hoppas att du vill vara med och fortsätta utveckla vår skola. Lärare i kemi i kombination med naturkunskap eller matematik till CyberGymnasiet Malmö Ditt uppdrag I tjänsten som lärare i kemi och naturkunskap eller matematik ansvarar du för de kurser som ingår i uppdraget. Det innebär planering, undervisning, examinationer, omdömen, betygsättning och utvärdering. Du ingår i ämnes- och programlag och deltar i det gemensamma arbetet med förbättringar och utveckling. Vi erbjuder mentorsstöd för nyexaminerade lärare. På CyberGymnasiet uppmuntrar vi att pedagogerna verklighetsförankrar utbildningen för våra elever genom ämnesövergripande arbete samt studiebesök och studieresor. Det är också meriterande att ha goda kontakter med högskola och universitet. Din profil Vi söker dig som är en kreativ och drivande gymnasielärare inom kemi och naturkunskap/matematik. Vi tror att du har ett genuint intresse för pedagogik och vill jobba för våra elevers ökade måluppfyllelse. Du är väl förtrogen med gymnasieskolans läroplan och kursplaner samt har god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa goda relationer, både med elever och kollegor. Du är en stabil och trygg person med förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra, för att uppnå höga resultat. Vi tror också att du är en tydlig, ansvarsfull, välstrukturerad ledare i klassrummet samtidigt som du är lyhörd för våra elevers olika behov och att du aktivt kommer att bidra till utvecklingen av hela skolans verksamhet. Vi erbjuder Vi satsar kontinuerligt på att fortbilda våra pedagoger, vilket genomförs av både externa föreläsare, förstelärare och specialpedagog m.fl.. Alla önskemål tas i beaktande och vi uppmuntrar kollegialt lärande såväl som förslag till förändringar och förbättringar. Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling. CyberGymnasiet använder Schoolsoft och Google Apps for Education som lärplattformar och vi har tillgång till många digitala hjälpmedel, så som inläsningstjänst, digiexam, spellright, oribi speak och många fler. Övrigt Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% (såvida du uppfyller Skollagens krav på behörighet). Tillträde enligt överenskommelse. Vänligen bifoga din lärarlegitimation i ansökan och om vi kommer överens om en anställning kommer vi även att efterfråga ett utdrag ur belastningsregistret. Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna biträdande rektor Nina Andersson på 0768-852019 eller mailadress [email protected] Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.
Arbetsgivare
Cybergymnasiet Malmö AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Gymnasielärare i matematik

Arbetsgivare / Ort: Stillerska AB / LIDINGÖ
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Lärare i gymnasiet

Färdigheter
Meriterande
  • Lärarexamen

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi söker en person som är kunnig inom sitt ämne, behärskar digital teknik och stimuleras av att undervisa gymnasielever.

Du ska vara trygg i dig själv med ett bra ledarskap, ha förmågan att stimulera elever på olika kunskapsnivåer, förstå vikten av att bygga goda relationer och vara välorganiserad.

Stämmer det in på dig? Då är du rätt person för oss.

Du kommer att undervisa i Matematik 1b och 2b.

Är du behörig i flera ämnen är det meriterande.

Arbetsgivare
Stillerska AB
Agavägen 50
18155 LIDINGÖ
Hemsida: http://www.stillerska.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.