På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Handledare
Spela filmen

Handledare

En handledare är en lärare, vägledare eller ledsagare som ger kontinuerligt pedagogiskt stöd eller vägledning i kompetenshöjande syfte, som rör yrkesmässiga eller uppdragsmässiga förhållanden och inte personliga eller privata förhållanden. Det är vanligt att handledararbetet ingår som en del av en annan tjänst.

Genom att ta emot en lärling hjälper handledaren att stötta ungdomars och nyanländas etablering på arbetsmarknaden.

Handledning kan genomföras såväl individuellt som i grupp.

Mentor i arbetslivet är en sorts bollplank för framtiden, som fungerar som ett extrastöd för den studerande och med sin erfarenhet bidrar till dennes utveckling. Genom att bli mentor i arbetslivet ger man de studerande möjlighet att kunna koppla sina kunskaper till arbetslivet och samtidigt skapa värdefulla kontakter för framtiden. 

Utbildning

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

165 Lediga jobb

Handledare Matchningstjänster

Arbetsgivare / Ort: Montico Hr Partner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Jobbcoach/Utbildningscoach

Om jobbet
* Du som är intresserad av att coacha och matcha arbetssökande individer till utbildning eller jobb, och se dem växa utifrån deras individuella förutsättningar - har nu chansen att söka rollen som handledare på Montico. Hos oss gör du inte bara skillnad för individen utan även för näringslivet och samhället i stort. Om tjänsten Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning och utbildning. Inom ramen för vår verksamhet tillhandahåller vi tjänster på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Montico, i samverkan med Arbetsförmedlingen, erbjuder bland annat tjänsten Rusta och matcha, en satsning som syftar till att hjälpa arbetssökande vidare till arbete eller studier. Våra verksamheter växer, därför söker vi nu ytterligare handledare inom Rusta och matcha med placering i Kristianstad. Montico erbjuder dig • Heltidsanställning • Marknadsmässig lön • Tjänstepension • Friskvårdbidrag • Stort eget ansvar • Lättillgängligt ledarskap Arbetsbeskrivning Rollen som handledare är operativ och bred. Du kommer att ha eget ansvar för arbetssökande deltagare som kommer till oss för att få stöd i att hitta arbete eller komma in på lämplig utbildning. Med utgångspunkt i varje individs förutsättningar och behov motiverar och supporterar du deltagarna, presenterar kandidater för företag och samverkar med skolor och andra utbildningsanordnare, med främsta mål att få individen i arbete eller utbildning. Vi söker dig som Genom handlingskraft och driv lyckas leverera resultat, samtidigt som du är trygg i ditt ledarskap och kan se potentialen i andra. Du har ett brett kontaktnät, bra kännedom om det lokala och regionala näringslivet och ett naturligt affärsdriv. Då tjänsten innebär kontakter med företag och utbildningsanordnare trivs du i en utåtriktad roll där du får använda din förmåga att skapa nya kontakter och affärsmässiga relationer. För att vara aktuell för tjänsten behövs minst 1 års heltidsstudier på eftergymnasial nivå och några års erfarenhet av att ha arbetat med HR tjänster alternativt med studie- och yrkesvägledning eller omställningsarbete. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, goda språkkunskaper i arabiska är ett plus. B-körkort är ett krav. Förutom sedvanliga marknadsmässiga anställningsvillkor erbjuder vi på Montico en stimulerande och inkluderande arbetsmiljö, där utrymmet för egna initiativ och egen utveckling är stort. Prestigelöshet är ett nyckelord för oss i vår strävan mot att skapa en öppen atmosfär för alla att arbeta i. Passar du in på ovanstående profil? I så fall, tveka inte - ansök redan idag! Sista ansökningsdag är 1 augusti. Din ansökan lämnar du via länken i anslutning till denna annons. Vi tar ej emot ansökningar via mail. Självklart tar vi gärna emot frågor från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Montico Hr Partner AB
Hemsida: http://www.montico.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Jobbmatchare

Arbetsgivare / Ort: Curonova Consulting AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Jobbcoach/Utbildningscoach

Om jobbet
Curonova Consulting arbetar med förändringsledning, kompetenskartläggningar och omställning. Vi stöttar individ, fack och företag i förändring, genom omställningsuppdrag för kollektivanställda och tjänstemän. Bland våra kunder kan nämnas Arbetsförmedlingen, TSL, TRR, Växjö-, Kalmar- och Örnsköldsviks kommun. Företaget Vi på Curonova är ett väl sammansatt team med tydligt fokus och stort driv. Vi arbetar i nära samarbete med varandra, inspirerar varandra att utvecklas att nå högt uppsatta mål. Vi är snabba med att använda ny teknik, provar gärna nya idéer och vågar förändras. Curonova är ett stöd för individer. Vi är en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen via tjänsterna Stöd och Matchning, Kundval Rusta och matcha. Curonova har en gedigen erfarenhet av att arbeta med omställningsförsäkring via TSL, ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och LO-facken samt. Vi arbetar även med Förändringsutveckling till företag och organisationer samt Arbetsträning. Arbetsbeskrivning Din roll är att matcha individer och företag med varandra. I rollen är du med och bidrar till individens utveckling genom att personen hittar sitt nästa jobb, landar i nya studier, bidrar med stöd att sätta en planering för fortsatt utveckling och framtida möjligheter. En stor del av arbetet innebär att bygga nätverk och skapa företagskontakter. Du representerar Curonova och stärker varumärket i det lokala näringslivet. Vi arbetar med en strukturerad och välprövad modell där individen står i fokus. Vi lägger stor vikt vid vårt matchningsarbete och har du ett brett företagsnätverk är det ett stort plus. Utbildning/Erfarenhet Vi söker en tigrinjatalande jobbmatchare som har ett bra nätverk lokalt i Göteborg med omnejd. Du behöver ha en högskoleutbildning och gärna erfarenhet eller utbildning inom någon form av samtalsmetodik. Har du inte ovanstående utbildning men minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete inom exempelvis arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, karriärvägledning, arbetsledning eller rekrytering är du välkommen att söka ändå. Du har en väl utvecklad kommunikationsförmåga, van att utmana och se möjligheter. Är serviceinriktad och har ett naturligt driv. Du stimuleras och gläds av att hjälpa andra och ser till individens bästa. Du hanterar administrativa arbetsuppgifter med lätthet. Kvalifikationer • Eftergymnasial utbildning två år eller längre (Krav) • Språk – Svenska (Krav) Tigrinja (Krav) Engelska (Krav)
Arbetsgivare
Curonova Consulting AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Studievägledare, idéhistoria (tidsbegränsad anställning)

Arbetsgivare / Ort: Stockholms Universitet
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Studievägledare

Om jobbet
vid Institutionen för kultur och estetik. Sista ansökningsdag: 2021-08-01. Institutionen för kultur och estetik är en av de största vid Stockholms universitets Humanistiska fakultet. Forskning bedrivs och utbildning ges inom sju huvudområden: Curating, idéhistoria, konstvetenskap, kulturarvsstudier, litteraturvetenskap, musikvetenskap och teatervetenskap. Vi erbjuder kurser på samtliga nivåer, inklusive en rad kvällskurser. Arbetsuppgifter Som studievägledare i idéhistoria kommer du att arbeta med studierådgivning för studenter på grund- och avancerad nivå. I arbetet med studenterna vägleder du studenter och informerar om idéhistorias kurs- och programutbud, om kombinationsmöjligheter och utbildningens relevans på arbetsmarknaden. Syftet med vägledningen är att bidra till att studenten kan fatta beslut och lösa problem i förhållande till sina studier. En studievägledare ska arbeta inkluderande och verka för ett jämställt och jämlikt universitet och bemöta studenter med respekt för deras integritet samt iaktta tystnadsplikt avseende enskilda studenters personliga förhållanden. I dina arbetsuppgifter ingår att ha personliga samtal med studenter, handlägga tillgodoräknanden, ha kontakt med studentråd och alumner, följa upp studieresultat och förmedla kontakt för stödåtgärder för studenter med funktionsvariationer. Du kommer att arbeta med studentrekrytering genom att exempelvis delta i öppet hus och välkomstdagar, och genom att ta fram informationsmaterial för blivande studenter. Du kommer att delta i ämnets kursintroduktioner, samordna kursvärderingar, samt delta i möten och arbetsgrupper med inriktning mot utbildningsfrågor och pedagogiskt utvecklingsarbete. Du har kontakt med Akademibokhandeln och biblioteket om kurslitteraturlistor. Du kommer att ha ett nära samarbete med studierektor, ämnesansvarig, studieadministratörer och lärare, men du samarbetar även med övriga studievägledare på institutionen. Du har också kontakter med universitetets studentavdelning, humanistiska fakulteten och universitetets nätverk med studievägledare.Andra arbetsuppgifter kan tillkomma. Det finns ännu en tidsbegränsad deltidsanställning att söka om inom studieadministrationen på Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet, också denna med sista ansökningsdag den 1 augusti 2021. Anställningarna kan eventuellt kombineras – dock krävs separata ansökningar. Kvalifikationer Vi söker dig som har ett starkt intresse för idéhistoria och för att arbeta med utbildning inom universitet och högskola. Du ska ha ämneskunskaper i idéhistoria eller närliggande ämne, gärna på minst masternivå. Erfarenhet av studievägledning och utbildningsadministration inom universitetet och kunskaper i de studieadministrativa systemen Ladok, NyA, SISU och Athena är meriterande, liksom kunskaper om de regelverk som styr området. Dina personliga egenskaper är viktigast. Du bör ha en väl utvecklad kommunikativ förmåga, en mycket god samarbetsförmåga, vara lyhörd och ha en personlig mognad. Du måste kunna strukturera och organisera ditt arbete självständigt, ta ansvar och egna initiativ. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Anställningsvillkor Anställningen avser 25 procent av heltid och är tidsbegränsad till och med januari 2022, eventuellt med möjlighet till förlängning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde den 16 augusti eller efter överenskommelse. Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Kontakt Närmare information om anställningen lämnas av ämnesansvarig Karin Dirke, [email protected] eller av studierektor Annika Berg, [email protected] Fackliga företrädare Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, [email protected], Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, [email protected], samt [email protected] (SEKO). Ansökan Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju. Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning. Välkommen med din ansökan! Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.
Arbetsgivare
Stockholms Universitet
Hemsida: http://www.su.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Handledare till Guldjobbet AB

Arbetsgivare / Ort: Guldjobbet AB / Enköping
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Engelska
 • Svenska

Om jobbet

Vi på Guldjobbet växer och söker en kompetent och självgående handledare till vårt kontor i Enköping.

Är du en driven och positiv person som älskar att inspirera andra och hjälpa dem att nå sina mål? Tycker du om när ingen dag är den andra lik och att ständigt få träffa nya och spännande personligheter? Blir du glad av att få göra skillnad och brinner du för att hitta lösningar där andra fastnat?

Då kanske du är den vi söker!

För att du ska trivas i rollen som handledare på Guldjobbet är det viktigt att du sätter varje individ i fokus och ser utmaningar som möjligheter - inte problem. Det är viktigt för oss på Guldjobbet att varje deltagare känner sig välkommen och trivs hos oss och det är en känsla som vi måste kunna förmedla till våra deltagare. Vi ser även att du är social och duktig på att skapa goda relationer - både med deltagare, företag och arbetsförmedlare samt att du har förmåga att kunna organisera och planera din arbetsdag. Att du har ett genuint intresse av att hjälpa personer till egen försörjning i form av anställning eller utbildning är mycket viktigt.

Som handledare kommer du bland annat ha följande arbetsuppgifter:

 • Praktiskt arbete med deltagare så som kartläggningar, målsättningar, språkträning, datorträning, skapande av ansökningshandlingar, intervjuträning, individuella samtal, individuell matchning mot jobb eller utbildning etc.
 • Aktivt skapa företagskontakter för att få deltagare att komma ut i praktik eller anställning
 • Rapportering i intern och extern dataserver
 • Planering av scheman och handlingsplaner och ständig uppföljning av målsättningar

Kvalifikationskrav för tjänsten:

Generella kompetenskrav:

 • Förmåga att kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet, word och excel.
 • Goda kunskaper i engelska

Alternativ 1 Krav på handledarens kompetens

Utbildning: Minst 120 högskolepoäng (80 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande poäng från Yrkeshögskola inom områdena: Arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapeut- eller socionomutbildning.

Arbetslivserfarenhet: Minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid under de senaste fem åren.

Alternativ 2 Krav på handledarens kompetens

Utbildning: Minst ett års heltidsstudier på eftergymnasial nivå med minst godkänt resultat.

Arbetslivserfarenhet: Minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid under de senaste fem åren. Något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter:

- Arbetsledning med personalansvar

- Rekrytering

- Omställningsarbete för arbetssökande

- Studie- och yrkesvägledning

- Handläggning i personalfrågor (dock ej enbart personaladministration)

- Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor

- Arbete med social- och gruppsykologi

- Karriärvägledning

Låter det som du? Varmt välkommen att söka!

Alla ansökningar skickas till [email protected] och bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan!

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Guldjobbet AB
Gesällgatan 15
74539 Enköping
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Jobbcoach

Arbetsgivare / Ort: Jobbcoacherna i Sverige HB / Jönköping
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Jobbcoach/Utbildningscoach

Språk
Meriterande
 • Arabiska
 • Tigrinja/Tigrinska

Om jobbet

Brinner du för att hjälpa andra människor och leverera resultat! Då brinner vi för att anställa dig!

Jobbcoacherna I Sverige AB växer nu snabbt och vi behöver fler medarbetare till vårt team. Just nu söker vi en handledare /jobbcoach till Jönköping. I rollen som handledare /jobbcoach arbetar du med arbetsmarknadsprogrammet "Stöd och matchning" där vi hjälper och guidar dem som står utanför arbetsmarknaden till att komma närmare arbetslivet. Vårt mål är att hjälpa deltagarna till ett arbete genom workshops, coachning och vägledning.

Vem är du?

Vi söker i första hand dig som har ett bra nätverk lokalt och regionalt inom näringslivet. Du ser möjligheter och gillar att arbeta i en dynamisk miljö. Du har lätt för att bygga relationer med människor, du är målinriktad och drivs av att nå resultat. Vi uppskattar din säljande personlighet.

Dina arbetsuppgifter:

• Tillsammans med deltagaren planera, följa upp och handleda i olika aktiviteter mot arbete/studier.

• Hålla fokus på den snabbaste vägen till arbete/studier.

• Administrera och skriva uppföljningar/rapporter.

• Sköta kontakter med Arbetsförmedlingen och med företag.

• Vara en god representant för företaget.

• Hålla gruppaktiviteter och seminarier.

• Hålla i rekryteringsmässor och kandidatträffar.

• Arbeta med rekryteringsverktyg såsom sociala medier för att smidigt marknadsföra våra deltagare gentemot arbetsgivare.

Kompetenskrav (alternativ 1)

Sammanräknat motsvarande två års heltidsarbete under de senaste fem åren, gäller alla yrken.

Minst 120 poäng från högskola eller yrkeshögskola inom något av områdena:

• Arbetsliv

• Arbetsterapeut

• Arbetslivspsykologi

• Beteendevetenskap

• Företagsekonomi

• Organisation och personalarbete

• Socionomutbildning

• Studie- och Yrkesvägledning

Kompetenskrav (alternativ 2)

Ett godkänt resultat från ett års heltidsstudier på eftergymnasial nivå, alt 60 poäng från högskola

Samt tre års heltidsarbete under de senaste fem åren med något av områdena:

• Arbetsledning

• Arbetsliv & Arbetsmarknad

• Karriärvägledning

• Omställning

• Personalfrågor

• Rekrytering

• Social & Gruppsykologi

• Studie & Yrkesvägledning

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Jobbcoacherna i Sverige HB
Gjuterigatan 9
55318 Jönköping
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.