På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Säljcoach Spela filmen

Säljcoach

Coacher peppar, motiverar och hjälper folk att finslipa sina färdigheter så att de blir bättre på det de gör. En säljcoach inspirerar, motiverar och hjälper säljarna att finputsa sina säljtekniker för att de ska bli bättre säljare som kan uppnå ett ännu bättre resultat.

Säljcoachen lär ut säljteknik. Hen lär säljarna hur de ska förbereda sig för att på det bästa sättet bemöta/bearbeta kunden och hur de får till ett avslut, det vill säga "ett sälj". Säljarna får även lära sig vad de egentligen säljer för produkt. Om företaget till exempel säljer företagsreklamfilmer är det egentligen ingen film de säljer, de säljer merförsäljning eftersom filmens syfte är att öka kundens intäkter. När säljaren väl vet vad det är för produkt de säljer kan de lägga upp sin försäljningstaktik på ett helt annat sätt.

Inspiration och motivation
En säljcoach gör säljarna motiverade, gör att de inte hänger med huvudet när de stöter på motgångar och får dem att känna att de har världens roligaste jobb, ett jobb där de kan tjäna massor av pengar om de följer coachens råd. Säljcoachen får alltså säljarna att bli målmedvetna och hungriga efter mer.

Glädjespridare. En riktigt bra säljcoach har karisma och sprider entusiasm och glädje. Om du som företagare anlitar en säljcoach via säljcoach.se får du garanterat en mycket duktig och inspirerande säljcoach.

En säljcoach ökar företagets intäkter
En säljcoach används sällan för att lära upp nybörjare (men det finns även sådana coacher) utan anlitas för att finputsa och förbättra rutinerade försäljares säljmetoder/säljtekniker och höja deras kompettens.

En säljcoach får en redan duktigt säljare att bli ännu bättre och får mindre skickliga säljare att bli en styrka för företaget.

Kort och gott, skulle man kunna säga att en säljcoach ökar försäljningen på företaget och följdaktligen även dess intäkter.
Säljcoach kan även arbeta med andra yrkeskategorier än säljare, ex med försäljningschefer.

Utbildning

Det finns inga strikta generella krav på vilken utbildning man måste ha får att få lov att jobba inom detta yrke. Det är blir upp till en arbetsgivare att avgöra vem som har relevant utbildning och/eller erfarenhet och ansälla "rätt person".
Är man egenföretagare/konsult, bestämmer man själv vilken utbildning man behöver skaffa sig för att  kunna skaffa betalande kunder.

Länktips

5 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.