Säljcoach
Spela filmen

Säljcoach

En säljcoach inspirerar, motiverar och hjälper säljarna att finputsa sina säljtekniker för att de ska bli bättre säljare som kan uppnå ett ännu bättre resultat.

Om du arbetar som säljcoach lär du säljarna hur de ska förbereda sig för att på det bästa sättet bemöta och bearbeta kunden och hur de får till ett avslut. Säljarna får även lära sig vad de egentligen säljer för produkt för att lägga upp en bättre försäljningstaktik. Om företaget till exempel säljer företagsreklamfilmer är det egentligen ingen film de säljer, de säljer merförsäljning eftersom filmens syfte är att öka kundens intäkter. 

Som säljcoach är din uppgift att göra säljarna motiverade, att de inte ger upp när de stöter på motgångar och får dem att känna att de har världens roligaste jobb. Säljcoachen får säljarna att bli målmedvetna och och lägga tid på rätt kunder. 

En riktigt bra säljcoach har karisma och sprider entusiasm och glädje. En säljcoach används sällan för att lära upp nybörjare utan anlitas för att finputsa och förbättra rutinerade försäljares säljmetoder / säljtekniker och höja deras kompetens.

Utbildning

Det finns inga generella krav på vilken utbildning du måste ha. Det är är upp till arbetsgivaren att avgöra vem som har relevant utbildning och/eller erfarenhet för jobbet.

Är du egenföretagare / konsult, bestämmer du själv vilken utbildning man behöver för att kunna skaffa betalande kunder.

Visa mer
Visa mindre

97 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.