På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

E-handelslogistiker Spela filmen

E-handelslogistiker

E-handelssektorn befinner sig i en mycket kraftig expansionsfas. E-handelslogistikernas viktigaste uppgift är att fungera som en slags digitaliseringskoordinatorer för företag och organisationer och igångsätter och driver olika E-handelsprojekt.

E-handelslogistiker har inom företaget en viktig roll med att samordna, utveckla och optimera företagets arbete med den digitala plattformen som en e-handel är. De jobbar med den digitala infrastrukturen och är länken mellan olika avdelningar på företaget eller organisationen och agerar för att stärka den digitala positionen och genomföra de nödvändiga förändringsarbeten.

E-handelslogistiker behöver ha kunskaper och kompetens i kommunikation, logistik och infrastruktur. De samlar in, analyserar, rapporterar och agerar på digital data för att öka företagets trafik på webben och skapa mer försäljning och öka lönsamhet.

De tar också fram strategiska beslutsstöd utifrån ekonomi, logistik och innovation. Att kunna affärsutveckla företagets omni-kanal och strategi är också en viktig del i yrket, det innebär att man bygger både fysiska butiker och digitala webbplatser, där utbudet överensstämmer med varandra och att försäljningskanalerna är koordinerade med varandra och bidrar till att uppnå ett gemensamt mål.

Man måste behärska digital affärsutveckling både strategiskt och operativt, digital statistikhantering och webbanalys samt applikationer och certifieringar. Man måste också ha bra konsumentförståelse.

Utbildning

Utbildning till E-handelslogistiker kan finnas inom yrkeshögskolan. Bra förberedande grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bl.a på Handel- och administrationsprogrammet.

Framtidens fysiska butik
Var god läs boken "Framtidens fysiska butik" i pdf-format på handelsradet.se/wp-content/uploads.

Visste du att...?

... var sjätte förälder skuldsätter sig för att kunna köpa presenter till sina barn.
Källa: ecpr.eu

Länktips

10 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.