På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Logistiker Spela filmen

Logistiker

Logistiker som också kan ha andra yrkestitlar, exempelvis Supply Chain Manager, kan arbeta med att planera, styra och utforma ett företags material- och informationsflöden.

Som logistiker har du en helhetssyn. Att rätt vara finns på rätt plats i rätt tid är en förutsättning för effektiv produktion och försäljning i ett företag. I transportföretag arbetar logistiker med lager- och transportplanering.
Man kan också ha en yrkesroII "Iogistiker/speditör". Se gärna en yrkespresentation Speditör

Arbetslivserfarenhet och kunskaper inom lagerhantering, produktion, transport och spedition är mycket meriterande om man viII satsa på att bIi en Iogistiker.

Yrkesporträtt
Möt Fredrik, civilingenjör och logistikchef.

Utbildning

Bra grundIäggande utbildning finns inom gymnasieskolan på flera olika program, bland annat på Ekonomiprogrammet och på Handels- och administrationsprogrammet.

ReIevanta eftergymnasiaIa utbiIdningar finns på högskoIenivå (högskoIor och Universitet, se exempelvis info om programmet "Logistik och ekonomi" på Södertörns högskola - här) och kan också finnas inom YrkeshögskoIan.

Karriärvägar

Logistiker kan få tjänster/arbetsuppgifter som Inköpare, Butiksledare/Butikschefer eller avancera till att få jobba som logistikchefer.

Lön
Ingångslön (uppgift från december 2017): ca 24 500 kr/månad.

Visste du att...?
En person med kompetens inom logistik/spedition kan bl a arbeta som Demand supply planner, dvs i en yrkesroll där man kopplar samman kunskap om kunderna och om den kommersiella verksamheten med logistik och IT-lösningar.

Länktips

17 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.