På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Logistikkonsult

Logistikkonsult

Logistikkonsult driver ofta utvecklingen av modeller, metoder och arbetssätt för att öka effektivitet och produktivitet. Arbetet utförs oftast i nära sammarbete med andra personer inom yrkesfunktioner.

Ansvarsområden/arbetsuppgifter som ingår för en logistikkonsult är vanligtvis: processutveckling inom lager och logistik, leda projekt, analysera och göra uppföljning av processkostnader, stötta lageransvariga med analyser (i första hand ABC analyser av material och lagerstatus samt för frekvensläggning.

De system som för närvarande används är ofta Key user Astra Application (WHS) och Key user Privotal After Sales (CRM). Det är därför meriterande om man har eller kan skaffa sig kunskaper/erfarenheter inom dessa.

För att trivas i yrkesrollen behöver man vara en noggrann, ansvarskännande, driven och prestigelös person som har god förmåga att arbeta i högt tempo och att engagera och motivera de övriga medarbetarna att aktivt delta i förändringsarbetet.

Utbildning

Akademisk utbildning ställs ofta som ett kräv eller som ett önskemål från arbetsgivarens sida. Dock kan man ibland få anställning med en annan utbildning, t.ex med en yrkeshögskoleutbildning "i bagaget".

Att kunna behärska engelska flytande i tal och skrift samt ha god vana av IS/IT, samt stabila kunskaper i alla program som ingår i Office paketet ställs ofta som ett krav för att kunna få anställning som logistikkonsult.

Visste du att...?

...en person med kompetens inom logistik/spedition kan arbeta bl.a som Demand supply planner, dvs i en yrkesroll där man kopplar samman kunskap om kunderna och om den kommersiella verksamheten med logistik och IT-lösningar.

Länktips

  • yhguiden.se/reportage - Reportage "Vill du ha bästa chansen att få jobb?"
  • svt.se/nyheter - artikeln från 10 mars 2018 "Paket du köper på nätet ska kunna spåras"
  • ipf.se - Institutet för Personal- och Företagsutveckling
Visa mer
Visa mindre

10 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.