På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Omriktarspecialist Spela filmen

Omriktarspecialist

Som omriktarspecialist arbetar du med kraftförsörjningen till järnvägen, med gamla och nya tekniklösningar för ett hållbart transportsystem tillsammans med andra aktörer, och du har kontakter över hela Sverige. Med din kompetens får du en viktig roll och bidrar till att förbättra och förstärka kraftförsörjningssystem.

Som omriktarspecialist kommer du att arbeta med Trafikverkets frekvensomriktare som förser järnvägen med 16,7 Hz spänning och ström. Du deltar både i utvecklingen av ny omriktarteknik såväl som med specialiststöd för äldre omriktartyper. Avsikten är att du ska ha möjlighet att utvecklas djupare inom teknikområdet omriktare men du kommer även att arbeta med andra apparater och system i våra omformarstationer.

I arbetsuppgifterna ingår bl a teknisk kravställning och kontroll vid byggnation av nya anläggningar samt tekniskt stöd till investerings- och underhållsverksamhet.

Som person behöver man vara noggrann och analytisk och bör kunna arbeta självständigt, vidare är det viktigt att du har bra samarbetsförmåga då du kommer att ha många kontakter i ditt arbete.Förutom svenska bör du kunna diskutera tekniska frågor på engelska.

Utbildning

Akademisk utbiIdning krävs, dvs en högskoleutbildning- Den bör vara á minst 180 högskoIepoäng (= 3 års heItidsstudier) med inriktning Elkraft alternativt annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren sammantaget bedömer som likvärdig.

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.