På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Transportledare
Spela filmen

Transportledare

Transportledare övervakar och dirigerar transporter av olika slag så att varor och gods når sina mottagare. Även övervakning av persontransporter kan ingå i arbetet.

Transportledare vid lokaltrafiken och taxiföretag benämns trafikledare eller vägtrafikledare.

Vid järnvägen kallas yrket tågsamordnare, denne fattar beslut om ersättningstrafik vid trafikstörningar.

Det är ganska vanligt att transportledare internrekryteras och att chaufförer eller lager/terminalarbetare så småningom kan ta på sig rollen som transportledare.

Utbildning

Lämplig utbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Vanligtvis ställs förkunskapskrav att man har en examen från Fordons- och transportprogrammet inom gymnasieskolan.

Personliga egenskaper

Som transportledare har man många kontakter med kunder och yrkesförare. Det är viktigt att vara serviceinriktad och kunna överblicka flera saker samtidigt.

Arbetsplats

Transportledare kan arbeta vid ett företags distributionsavdelning, på transport- och speditionsföretag, vid flyget, vid järnvägen, på ett taxiföretag eller vid lokaltrafiken.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

lagermedarbetare/transportledare

Arbetsgivare / Ort: Kransens Gummi AB / Trosa
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 July (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-10
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Transportledare

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Snart är höstsäsongen här igen,

alltså börjar vi redan nu leta efter dig som gillar att arbeta under periodvis högt tempo, har god fysik, är en hejjare på att köra truck, uppskattar när ingen dag är den andra lik och vill göra ditt yttersta för att bidra till ett gott socialt arbetsklimat!

C-kort är ett krav.

CE är en stor fördel då vi växer och så småningom kommer att behöva utöka vagnsparken på ett eller annat sätt.


Då några av våra nuvarande superhjältar ska gå vidare med studier till hösten så finns det väldigt goda möjligheter till fast tjänst efter säsongen för den som är villig att visa framfötterna och bidra med sina kunskaper och erfarenheter eller helt enkelt visar sig vara en riktigt god lagspelare, allting vi arbetar med här kan man lära sig, det är framförallt den goda viljan och den sociala kompetensen som avgör om just du kommer bli en bestående del i vårt arbetsteam!


Vad erbjuder vi?

En heltidstjänst i ett privatägt företag med väldigt trevliga förmåner, fortbildning och årliga konferenser, tjänsten innebär att vi alla ibland får hjälpas åt med diverse arbetsuppgifter, även utanför vår avdelning för att hålla skeppet flytande, stundtals jobbar vi under stor press då vi arbetar mot vissa tidsramar som måste hållas för att verksamheten skall fungera och framförallt för att vi strävar mot att kunna erbjuda den i särklasss bästa servicen inom det här området!


Arbetsuppgifterna innebär självklart en hel del körning ute på vägarna, men även att bemanna vår monteringsline som dagligen producerar kompletta hjul. Inne på lagret förekommer alla uppgifter som tänkas kan inom en sån här verksamhet, plocka, lasta, förbereda, iordningställa, ta emot gods, städa, osv..


För att säkerställa kvalitén inom produktionen och för att hela tiden kunna vara på tå gällande såväl leveranser in i huset men framförallt ut via våra fordon så söker vi även dig som har en del transportledarerfarenhet och är beredd att vissa gånger kunna axla även det ansvaret, det handlar om logiskt tänkande, koll på nuläget men även med framförhållning så de beslut som tas idag inte strular till det för framtida arbetsuppgifter.

Du behöver ha ett helikopterperspektiv, se hur konsekvenser sprider sig över avdelningarna beroendes på vilka beslut som fattas, kunna tänka kostnadseffektivt och gärna erfarenhet av NAV som är det system vi arbetar i.


Vi har för närvarande två liknande annonser ute, med olika rubriker för att försöka hitta rätt personer med olika erfarenheter och kompetenser.


Startdatum är flexibelt men till höstsäsongen så vill vi att du ska ha satt dig in i arbetet ordentligt.Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Kransens Gummi AB
BRÅTAGATAN 10
61933 Trosa
Ansökan
Ansök senast 9 July (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Transportplanerare

Arbetsgivare / Ort: BasBous transport AB / Bro
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 16 July (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-16
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Transportledare

Språk
Krav
  • Arabiska
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

Basbous Transport AB är ett växande företag inom transport branschen. bolaget startades i början av 2019 med en förare och har idag mer än tio anställda och tio bilar som kör inom Stockholm län


Dina arbetsuppgifter


Som transportledare kommer du tillsammans med en administratör inneha en viktig roll hos vår kund då ni planerar och samordnar transporter av bilar. Detta sker genom daglig kontakt med förarna. Du kommer planera och samordna alla körningar för att säkerställa att vår kunds förare vet vart transporten skall ta vägen. Detta gör du genom att använda telefonen som ett viktigt verktyg då du kommer få inkommande samtal från vår kunds förare. Det kan exempelvis vara att rapportera status till gällande en transport som blivit försenad och då lösa logistiken kring detta på bästa möjliga sätt, så att vår kund på så sätt upprätthåller en hög kundnöjdhet.


Din profil


Som transportledare krävs det att du har en god administrativ förmåga och att du är strukturerad i ditt arbete med sinne för ordning och reda. Det är viktigt att du håller en god relation med kunder, kollegor och förare, att du är social och trivs med ett stort kontaktnät. Du tycker om att arbeta i högt tempo och har inga problem att ha många bollar i luften. Som person är du ansvarsfull, prestigelös och en lagspelare. Du är lösningsorienterad och tar tag i problem.

Arbetsgivare
BasBous transport AB
Enköpingsvägen 37
19740 Bro
Ansökan
Ansök senast 16 July (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.