På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Samordnare
Spela filmen

Samordnare

Det finns många olika sorters samordnare, till exempel Praktiksamordnare, Tågsamordnare, KMA-samordnare, Klimatanpassningssamordnare, Jämställdhetssamordnare, Folkhälsosamordnare, Brottsförebyggande samordnare, Flyttsamordnare, Beredskapssamordnare.
Se gärna även yrkespresentationerna Internationell samordnare och Koordinator.

Utbildning

Det brukar krävas någon form av utbildning inom ekonomi/administration eller samhällsvetenskap - lägst på gymnasial nivå. Men även utbildning på eftergymnasial nivå, t.ex på högskola/universitet eller på en yrkeshögskola, kan ställas som ett krav för att kunna få anställning som samordnare (ganska mycket beroende på inom vilken bransch och på vilken arbetsplats men är yrkesverksam).

Visste du att...?

..."tappa" personal kostar företaget/organisationen både tid och pengar. I snitt 542.700 kr/nyanställning (nov 2017). Det tar ca 1,5 år för en ny medarbetare att nå sin fulla kapacitet.
Källa: vision.se

... Human Resources (HR) kallas hanteringen av ett företags (eller en organisatons) mänskliga resurser, hur företag och organisationer arbetar operativt och strategiskt med sin personal och sin organisation.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.