På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Avdelningschef

Avdelningschef

Avdelningschef har personalansvar för de anställda inom en avdelning, en sektion, en enhet inom ett företag, en myndighet eller en organisation.

Avdelningschefer bär ett klart ansvar för sitt resultatområde, för dess utveckling och förbättring.

Utbildning

Chefer har mycket varierande utbiIdningsbakgrunder, men de fIesta har någon form av eftergymnasiaI utbiIdning, ofta akademisk utbiIdning, de är alltså ofta akademiker. Det är fördelaktigt att som chef ha bra sakkunskaper inom det arbetsområde som man är verksamhetsledare i, men ännu viktigare är att man har ledaregenskaper, förmågan att ha visioner och förmedIa dem tiII sina koIIegor, motivera medarbetare och leda verksamheten framåt mot uppsatta måI. 

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Karensavdrag 
Karensavdrag ersätter från 1 januari 2019 "karensdag" vid sjukdom. För mer information - forsakringskassan.se

Visste du att...?

... sju av 10 svenska chefer  (november 2017) tros ha sömnproblem som påverkar deras livskvalité och bland annat också deras "chefsskap" Det är ett känt faktum att sömnbrist på 1,5 timme per natt försämrar hjärnans förmåga att vara "pigg" och därför också kunna fatta bra beslut - med upp till 30%.

... 2016 var medellönen för en man i Sverige ca 34.100 kr/månad. Genomsnittslönen för hela den svenska arbetsmarknaden var under samma period ca 32.800 kronor.
Källa: scb.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

13 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.