Avdelningschef

Avdelningschef

Avdelningschef har personalansvar för de anställda inom en avdelning, en sektion, en enhet inom ett företag, en myndighet eller en organisation.

Avdelningschefer har ett tydligt ansvar för sitt resultatområde, för dess utveckling och förbättring.

Utbildning

Chefer har mycket varierande utbildningsbakgrunder, men de flesta har någon form av eftergymnasial utbildning, eller akademisk utbildning, de är alltså ofta akademiker.

Det är fördelaktigt att som chef ha bra sakkunskaper inom det arbetsområde som man är verksamhetsledare i, men ännu viktigare är att man har bra ledaregenskaper, förmågan att ha visioner och förmedla dem till sina kollegor, motivera medarbetare och leda verksamheten framåt mot uppsatta mål. 

Övrigt

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Sju av 10 svenska chefer tros ha sömnproblem som påverkar deras livskvalité och bland annat också deras "chefskap" Det är ett känt faktum att sömnbrist på 1,5 timme per natt försämrar hjärnans förmåga att vara "pigg" - och därför också kunna fatta bra beslut - med upp till 30%.

Visa mer
Visa mindre

125 Lediga jobb som avdelningschef

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.