På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Butikschef

Butikschef

En butikschef eller detaljhandlare driver ett företag som säljer olika varor direkt till kunden. Det är ett arbete som kräver ledaregenskaper, organisationsförmåga och servicekänsla. Liknande yrkestitlar kan vara bl.a Butiksägare, Butiksansvarig, Butiksinnehavare, Butiksledare och Varuhuschef.

Som butikschef har du det ekonomiska ansvaret för företaget, vilket innebär att göra budget och följa upp att den stämmer. Att göra budget innebär att du planerar för vilka kostnader butiken får ha och hur mycket som ska säljas under en viss tid. Du ansvarar även för inköp och lagerhållning.

Butikschefer sköter också personalfrågor, vilket ställer krav på att du är en god ledare och kan entusiasmera din personal. Du planerar arbetsscheman och utformar en bra arbetsorganisation. Butikschefen eller handlaren är också den som ansvarar för utformningen av butiken och planerar och genomför lokala annons- och reklamkampanjer.

Utbildning

Kunskapskraven ökar inom detaljhandeln. För butikschefer är det viktigt att ha ordentliga kunskaper i ekonomi, bokföring och budgetering för att klara att sköta ekonomin i sina butiker. Du bör också ha kunskaper i marknadsföring och att leda ett företag.

Gymnasieutbildning för handeln finns på det treåriga Handels- och administrationsprogrammet, inriktning Handel och service. Påbyggnadsutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Arbetsplats

Butikschefer kan jobba i många olika slags butiker och varuhus. Kläd-, livsmedels- och sportaffärer är bara några exempel. Du kan antingen själv äga butiken eller driva den som en del av en kedja, som ägs av ett större företag.

En annan affärsform är så kallad franchising, vilket innebär att butikschefen får betala för att använda en känd affärsidé och ett koncept för hur butiken ska se ut. McDonalds, Body Shop och Seven Eleven är exempel på butikskedjor som erbjuder denna affärsform.

Yrkesfilm

Therese Lindgren testar...

Visste du att...?

... GeKås i Ullared, ”den stora gula butiken”, under en enda dag kan ha upp till 29 000 kunder och sälja varor för 38 miljoner kronor.

Visa mer
Visa mindre

116 Lediga jobb

Butikschef till Smarteyes i Halmstad

Arbetsgivare / Ort: Tng Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikschef

Om jobbet
Vill du axla rollen som butikschef för Smarteyes i Halmstad och fortsätta skapa ännu mer framgång? Nu finns möjligheten att få bli en del av Smarteyes i Halmstad! Som butikschef för de två butikerna kommer du driva och fortsätta utveckla de framgångsrika enheterna. Tillsammans med dina medarbetare, butikschefskollegor i regionen och regionchef får du ansvaret att fortsätta skapa denna spännande resa. VAD KAN VI ERBJUDA DIG? Smarteyes är en modern värderingsstyrd organisation. Kulturen präglas av omtanke, enkelhet och vilja att ständigt utvecklas. Du kommer att få vara en del av en dynamisk utvecklingsorienterad miljö. Ta gärna del av filmen längre ner i annonsen för att lära känna oss ännu bättre. DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER Dina ansvarsområden: - Resultat och försäljningsansvar - Ansvar för budget och uppföljning av nyckeltal och resultatmål - Personalansvar och arbetsmiljöansvar - Engagera, motivera och utveckla teamet - Initiera säljbefrämjande åtgärder i butik - Ansvarig för butikernas konceptefterlevnad ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ Rollen är en operativ butikschefstjänst där du också jobbar själv i butikerna.  Utöver din grupp som du leder och jobbar med i det dagliga i de två butikerna, kommer du in i ett sammanhang med övriga butikschefer i regionen som är ett viktigt nätverk som präglas av glädje och humor där man stöttar och hjälper varandra och har en god sammanhållning. Du rapporterar till regionchefen. VEM ÄR DU? För att bli framgångsrik i rollen har du hunnit skaffa dig kunskap i att leda säljpersonal och vet att du är bra på det. Du är van att driva affärsverksamhet och att skapa en tydlig närvaro på din lokala marknad.  Som person har du ett tydligt säljfokus, tar ansvar för utfall, resultat och gruppdynamik, har en ekonomisk förståelse, är genuint intresserad av människor och drivs av att skapa goda relationer. Du är också strukturerad och noggrann och har förmåga att få människor med dig. Du drivs av att utveckla medarbetare och verksamheten och att utvecklas som person och i din roll och att skapa resultat och få vara med och påverka. INTRESSERAD? I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Arbetsgivare
Tng Group AB
Hemsida: https://www.tng.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Butikschef Finspång

Arbetsgivare / Ort: Lidl Sverige KB / FINSPÅNG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikschef

Språk
Meriterande
 • Svenska

Om jobbet

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa och nyligen även i Nordamerika. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra 200 butiker runt om i Sverige. Nu söker vi en Butikschef till vår butik i Finspång!

Vad ingår tjänsten:

I rollen som butikschef ansvar du för butikens alla delar, med kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet, driften, resultatet för butiken, dess personal och övriga förändringsarbeten. Som butikschef ansvarar du även för försäljningsarbetet tillsammans med övriga ansvariga. Du deltar aktivt i det dagliga butiksarbetet och motiverar, coachar samt utvecklar din personal för att nå deras fulla potential. Du är ansvarig för butikens totala resultat och säkerställer att butiken motsvarar kundernas förväntningar. Du jobbar även aktivt med att se till att våra varor och annat presenteras enligt vårt butikskoncept.

Din profil:

För att passa in i rollen som butikschef hos oss på Lidl är du en person som trivs med att arbeta operativt i en utvecklingsorienterad och därmed föränderlig organisation. Du sätter en stolthet i att ge dina kunder god service och du har en god förmåga att framgångsrikt engagera och utveckla andra. Du tycker om att arbeta med människor och vinner lätt andras förtroende.

Du har en avslutad gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot handel eller ekonomi och arbetar idag inom detaljhandeln eller närliggande bransch. För oss är det viktigt att du har en positiv inställning och vi uppskattar om du har ett stort matintresse. Som person är du handlingskraftig, resultatinriktad samt noggrann och ansvarstagande. Vi värdesätter om du har tidigare ledarerfarenhet och B-körkort.

Vi erbjuder:

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt. Läs gärna mer om oss samt vårt lager i Örebro på vår hemsida: https://jobb.lidl.se/

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med en provanställning på 6 månader. Start omgående eller enligt överenskommelse. Då butiken är öppen alla veckans dagar förekommer både dags-, kvälls- och helgarbete. Som anställd på Lidl omfattas du av Kollektivavtalet för tjänstemän inom detaljhandeln.

Har vi väckt ditt intresse?

Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken ”Ansök nu”. Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk. Denna rekrytering sker med löpande urval, varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast, dock senast den 11 maj 2021. Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta vår centrala rekryteringsfunktion på tfn 08-55 55 70 00.

OBS! Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Lidl Sverige KB
Bergslagsvägen 10
61230 FINSPÅNG
Hemsida: lidl.se/karriar
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Kjell & Company söker Butikschef till Odenplan!

Arbetsgivare / Ort: Kjell & Co Elektronik AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Hej! Inom retail och inte minst på Kjell & Company går utvecklingen i rask takt och vi utvecklar ständigt nya vägar för att möta våra kunders nya behov, alltid med Service i världsklass som given målsättning. Just nu är vi i full transformation från butiker till Service Points. I en Service Point möter vi inte bara våra kunder fysiskt utan även digitalt, alltid med kundens behov i fokus.  Se nedan för ett par av de initiativ som i detta nu byggs upp på Kjell & Company!  • 1-to-1 meeting! Leverera Service i världsklass till våra kunder, digitalt, på distans.  • Chat! Hjälp våra kunder direkt på hemsidan genom vår chattsupport  • Live shopping! Sprid kunskap och intresse för tekniklösningar via vår livestream.  • Kjell Tekniker! Besök våra kunder och leverera tekniska lösningar direkt i hemmet.  Vi söker nu en butikschef, eller som vi tänker att det heter inom kort, Service Point Manager, till vårt fantastiska team på Odenplan med genuint intresse för ledarskap och försäljning.   Du är en person som älskar utmaningar och samtidigt möjligheten att göra skillnad. Vi ser gärna att du har en tydlig ledarprofil, älskar försäljning och genom ditt team vill skapa framgång samtidigt som du brinner för att ge service i världsklass varje dag.  Du trivs med att jobba mot uppsatta mål och är samtidigt duktig på att leda dina säljare i med och motgång. I din välpackade ryggsäck har du alltid med dig ditt coachande sätt, din sociala kompetens, driftighet, energi och stabilitet men vet såklart att det är tillsammans med teamet och er förmåga tillsammans som utgör den främsta skillnaden.  Du ser en redan etablerad kundnöjdhet som en möjlighet och självklarhet till fortsatt utveckling, du vet ju trots allt att ditt jobb, förutom att vara en grym förebild och säljare, är att säkerställa att butiken i slutändan når sina försäljnings – och lönsamhetsmål.  I rollen som butikschef arbetar du nära din närmsta chef och tillsammans sätter ni upp ramarna för ert samarbete.  Redo? Tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag!  Rekrytering och start sker löpande. Vi erbjuder handels kollektivavtal, ansvarstillägg, bonussystem, friskvårdsbidrag och vassa internutbildningar.  Jag ser fram emot att läsa din ansökan!  Väl mött!  Torbjörn, Rekryteringsteamet 
Arbetsgivare
Kjell & Co Elektronik AB
Hemsida: http://www.kjell.com/
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Butikschef – Coop Köping

Arbetsgivare / Ort: Coop Vardagshandel AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikschef

Om jobbet
Vi på Coop erbjuder våra kunder och medlemmar ett hållbart och prisvärt sortiment i butiker som utstrålar matglädje. Vi brinner för kundmötet och vår vision är att vara den goda kraften i mat-Sverige. Inspireras du som oss av matglädje, försäljning och hållbarhet? Kunden i våra butiker ska inte bara mötas av bra varor till bra priser, vi vill även att de varje dag upplever matinspiration, intressanta händelser, överraskningar och inte minst får ett bra personligt bemötande från all vår personal. Verklig framgång bygger på att vi älskar våra jobb och visar äkta omtanke och glädje för våra kunder! Nu söker vi en Butikschef till vår butik Coop Köping. Som Butikschef ansvarar du för butikens alla delar, med kundnöjdhet, försäljning, drift, resultat, personal och förändringsarbete i butiken. Det mest centrala i rollen är att leda och coacha medarbetarna så att alla delar av butiken ger ett attraktivt intryck till kunden. I ditt arbete ingår att: - Leda försäljningsarbetet tillsammans med övriga ansvariga - Skapa en säljande och inspirerande miljö i butiken - Arbeta med olika kundaktiviteter - Företräda Coop på den lokala marknaden gentemot kunderna. - Säkerställa den dagliga driften – bemanning, varuförsörjning, prisvård mm - Ansvara för budget och affärsplan för enheten - Initiera, leda och driva olika initiativ för att förbättra lönsamhet och resultat - Coacha medarbetare för att uppnå ökad försäljning, resultat och kundnöjdhet - Ansvara för löpande personalarbete såsom arbetsfördelning, kompetensutveckling, introduktion av nya medarbetare, medarbetarsamtal, efterföljande av rutiner och regelverk etc. - Säkerställa att Coops hållbarhetspolicy efterlevs Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid 40 timmar i veckan. Utbildning - Gymnasieutbildning är ett krav - Eftergymnasial utbildning eller högskola är meriterande Erfarenhet/ kompetens - Tjänsten kräver bred erfarenhet och kompetens inom detaljhandelsförsäljning - Dokumenterat goda resultat i detaljhandelsförsäljning - Dokumenterad erfarenhet av att leda förbättringsarbete - Dokumenterad erfarenhet av att leda personal är meriterande Tempot i butiken kommer vara mycket högt, varför stresstålighet och planeringsförmåga är viktiga egenskaper. Vi söker dig som är en kreativ person som drivs av att skapa en god kultur bland dina medarbetare där alla känner sig delaktiga. Du vågar tänka annorlunda och testa nya lösningar samt har lätt för att få med dig andra mot samma mål. Kontaktpersoner Poyan Kashani | Distriktschef Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan! Coop är unikt! Det är lätt att tro att alla matbutiker är lika. Samma varor på hyllorna, samma kundvagnar och så kassan vid utgången. Men Coop är annorlunda eftersom vi ägs av våra 3,5 miljoner medlemmar. Det är vad som gör oss unika. Det ger oss också ett extra stort ansvar, men också extra stora möjligheter. Coop är en av Sveriges största arbetsgivare och vi drivs av uppgiften att ge alla tillgång till den goda maten. Vi är inne i en spännande förändringsresa mot att vara den goda kraften i mat-Sverige. Vi ska förenkla vardagen och ge alla tillgång till goda råvaror – något som är bra för både kropp, själ och vår miljö. Coop har länge levt i framkant och förverkligat vikten av ekologiskt tänkande. Vår fisk är certifierad, hönsen utsläppta och vårt egna varumärke Änglamark är utsett till Sveriges Grönaste Varumärke - men vår resa slutar inte där. Tillsammans med våra medarbetare arbetar vi varje dag tillsammans med våra kunder för att fortsätta vara bäst på hållbar utveckling och nu satsar vi ännu mer på att sprida matglädje och mer kärlek till bra råvaror. Tillsammans kan och ska vi bli den goda kraften i mat-Sverige! Coop värdesätter kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Arbetsgivare
Coop Vardagshandel AB
Hemsida: https://www.coop.se/
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Butikshchef som är redo att äga din egen butik?

Arbetsgivare / Ort: DoGr8 AB / UPPLANDS VÄSBY
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Butikschef

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Vår kund SPECSAVERS söker efter dig som har erfarenhet som butikschef, eller som är redo att ta klivet att bli det. Rollen innebär att du startar eget och blir delägare i en befintlig butik och detta är ett unikt tillfälle som presenteras. Nedan kan du läsa om hur kunden beskriver rollen. Urvalet sker via www.befranchie.com.


Går du i tankarna att starta eget? Är du en engagerad butikschef, eller har en annan ledande befattning inom retail, och är redo för nästa steg i din karriär vill vi gärna prata mer med dig! Du lägger ner själ och hjärta i din butik och ser till att kunderna alltid tar väl omhand. Genom att skapa engagemang, utveckla personal och driva teamet framåt ser du resultat. Med dig som ansvarig ges kunderna en service som överträffar deras förväntningar. Vi erbjuder unik internutbildning på olika nivåer så att du och ditt team håller er uppdaterade och fortsätter att utvecklas.

Starta eget med Specsavers!

 • Du blir delägare i din butik
 • En välkänd kedja ger trygghet och stark köpkraft
 • Ett specialiserat medarbetarteam stöttar dig med bland annat marknadsföring, bokföring, rekrytering, utbildning, produkter och IT-support
 • Du får en garanterad månadslön och vinst delas ut årligen utifrån din ägarandel som vanligtvis är 50 %
 • En introduktionsperiod rustar dig inför starten och möjligheter till vidareutbildning och utveckling ges löpande
 • Vårt ledarskapsprogram ger dig möjlighet att utveckla dina talanger och lyfta fram Specsavers framtida partners


Vad du kommer att göra?

Tillsammans med en erfaren optikerpartner, är du ansvarig för butikens drift och resultat. Medan optikerpartnern huvudsakligen fokuserar på den kliniska delen, sköter du allting som sker utanför synundersökningsrummen. Du är butikens ansikte utåt och ansvarar för butiksteamet. Det innebär att du:

 • ser till att kunderna får rätt hjälp och information så att de är nöjda och återvänder till butiken
 • säkerställer att butiken är prydlig, att bågarna är putsade och skyltningen inbjudande
 • håller ett öga på försäljningssiffrorna varje dag och bygger en säljkultur
 • coachar och uppmuntrar ditt butiksteam att alltid göra sitt bästa, att delta i utbildningar och fortsätta utvecklas
 • i egenskap av lokal entreprenör ser du till att butiken är välkänd i närområdet – för kunder, andra butiker, lokaltidningen, idrottsklubbar, föreningar med mera
 • delar med dig av best practice och deltar regelbundet i partnermöten för att utbyta idéer och hålla dig uppdaterad om Specsavers resultat, strategi och nya initiativ
 • är en ambassadör för Specsavers mål att göra bättre ögonhälsa tillgänglig för alla och driva optikbranschen framåt.


Vem du är?

 • En engagerad butikschef eller ledare inom retail med några års dokumenterat, framgångsrikt ledarskap från andra butiker/företag
 • Ingen erfarenhet av att tidigare ha ägt en butik krävs men är meriterande
 • Strävar efter att erbjuda bästa möjliga kundupplevelse i samarbete med ett team av experter
 • Kunskap i att coacha och motivera ett butiksteam så att ni tillsammans strävar mot samma mål
 • Trivs med att arbeta i ett högt tempo
 • Är van att driva butik med hög volym och utifrån ett butikskoncept
 • Entusiastisk över möjligheten att driva en egen butik som en del av Specsavers, vars mål är att förändra och utveckla landets optikbransch.Det här är ett Great Place to Work!

Specsavers är en arbetsgivare som verkar för lika rättigheter och möjligheter för alla. Vi är alla olika, precis som de kunder vi hjälper varje dag. Vi behandlar människor rättvist och skapar en miljö där vi både respekterar och värdesätter skillnader och där vi uppskattar alla våra anställdas roll i att göra Specsavers till en ännu bättre arbetsplats.

Arbetsgivare
DoGr8 AB
19433 UPPLANDS VÄSBY
Hemsida: www.befranchie.com
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.