På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ekonomichef
Spela filmen

Ekonomichef

En ekonomichef ansvarar för arbetet på en ekonomiavdelning och har en nyckelroll i vidareutvecklingen av företaget/bolaget/organisationen eller myndigheten.

Ekonomichefer leder arbetet med att ta fram ekonomiska planer, utredningar och styr- och kontrollsystem för att följa upp verksamheten. Att sätta upp en årsbudget och arbeta med att ta fram olika prognoser hör också till arbetsuppgifterna. Som ekonomichef är man ofta även ansvarig för deklaration och skattefrågor.

Intressant information kan du även hitta på civilekonomerna.se

Utbildning

Utbildningsbakgrund för ekonomichefer varierar men de flesta har någon form av ekonomiutbildning på eftergymnasial nivå, ofta från högskola / universitet, men i vissa fall andra utbildningar t.ex från en Yrkeshögskola. Ett krav kan ställas att man har akademisk examen, inom ekonomi eller företagsekonomi. 

Det vanligaste är att man jobbar i några år som ekonom, civilekonom, redovisningsekonom eller redovisningsassistent/redovisningsansvarig, revisorsassistent eller som redovisningschef innan man kan få en tjänst som ekonomichef.

Personliga egenskaper

Som Ekonomichef ska man vara resultatinriktad och behöver ha en mycket god förmåga att leda och entusiasmera sina medarbetare. Man behöver ha integritet och man måste vara tydlig och engagerad med stort eget driv.

Det är viktigt att du som vill satsa på yrkesrollen som Ekonomichef har mycket goda redovisningskunskaper, är affärsinriktad och drivs av att leda samt även delta i det operativa arbetet.

För att bli framgångsrik i rollen som Ekonomichef ska du som person trivas med att agera med tydligt affärsfokus och i högt tempo. Yrkesrollen ställer höga krav på målmedvetenhet, struktur, proaktivitet och relationsskapande.

Övrigt

Möt Robert, Chefsekonomen som drömmer om kakor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

170 Lediga jobb

Ekonomiansvarig till Roslöv AB

Arbetsgivare / Ort: Adecco Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomichef

Om jobbet
Om tjänsten Som ekonomiansvarig kommer du att arbeta med den löpande redovisningen, lönsamhetsuppföljning, budgetering, rapportering och att för ledningen presentera egna ekonomiska analyser. Du agerar också rådgivare till säljteamet där du stöttar med affärsmässiga bedömningar av enskilda affärer. I rollen ingår även att självständigt sköta löneadministrationen och du agerar som ett bollplank till VD i vissa HR-frågor. Som ekonomiansvarig har du det övergripande ansvaret för affärssystemet Visma 2000. Du är direkt underställd VD men rapporterar även till koncernekonomi. I din roll som ekonomiansvarig kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära: - Redovisning - Lönsamhetsuppföljning - Rapportering - Budget/Prognos - Årsbokslut - Löneadministration - Systemadministration Tjänsten är en rekrytering i samarbete med Adecco med start efter överenskommelse. Om dig Vi söker dig som har erfarenhet från liknande ansvarsposition och du är sannolikt civilekonom med flerårig erfarenhet från redovisning inom det privata näringslivet. Vidare ser vi att du är självgående, analytisk, har erfarenhet från olika ekonomisystem och har goda kunskaper i Excel. Som systemansvarig för affärssystemet har du även ett stort intresse för att effektivisera processer med IT-stöd. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Om Roslöv AB Roslöv AB är en helhetsleverantör av säkerhetsdörrar, portar, entrépartier i stål och aluminium samt skyddsrumsutrustning. Bland uppdragen finns allt från enklare servicearbeten till avancerade fasadinglasningar och materialen uppfyller högt ställda krav gällande brand, inbrott och skadegörelse. Kunderna utgörs till största delen av byggföretag. Företaget grundades 1973 och omsätter idag lite drygt 40 mkr. Sedan 1a januari 2021 ägs Roslöv AB av ståldörrstillverkaren Hellbergs Dörrar i Mellerud AB. Läs mer på www.roslov.se Kontaktuppgifter Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Linus Eng via [email protected] Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected] Välkommen med din ansökan! Sökord Ekonomiansvarig, Redovisning, Visma, Göteborg, Excel, Roslöv AB, Adecco
Arbetsgivare
Adecco Sweden AB
Hemsida: http://www.adecco.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Redovisningsansvarig sökes till moderbolagen hos Team Olivia!

Arbetsgivare / Ort: Team Olivia AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Redovisningschef

Om jobbet
Redovisningsansvarig för moderbolagen till Team Olivia Team Olivia söker nu en redovisningsansvarig för moderbolagen till sitt Shared Service Center - Team Ekonomi, som idag ansvarar för 34 av koncernens bolag. I rollen som redovisningsansvarig kommer du att ansvara för att upprätta månads- och årsbokslut. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Danderyd där det råder en mycket familjär och trevlig stämning. Rollen rapporterar till Chef för SSC Team Ekonomi. En dag på jobbet - Ansvarig för att månads- årsbokslut samt årsredovisningar tas fram för bolagen enligt tidplan och rapporteras till koncernen. - Ansvara för att rapportering till myndigheter och till koncern sker i tid och är korrekt. - Ansvarig för kontakter med våra kunder, koncernekonomer, controllers, revisorer, myndigheter, etc - Ansvara för bolagsformalia och uppdateringar hos Bolagsverket. - Ansvara för statistik etc. till myndigheter (exempelvis SCB) - Delaktighet för framtagande och rapportering av prognos och budget - Stödja internt och externt avseende redovisnings-, moms- och skattefrågor. - Se till att policys, regelverk och lagar efterföljs för bolaget. - Att man arbetar enligt Team Ekonomis interna processer samt att SLA efterlevs. - Ta ansvar för att kvalitet säkerställs och att deadlines hålls. Följa upp intern kontroll aktiviteter. - Aktivt, tillsammans med processägare, driva förbättringsåtgärder inom Team Ekonomi. Vem är du? För att lyckas i rollen behöver du en examen i ekonomi eller liknande och flera års erfarenhet av redovisningsarbete. Du är van att arbeta självständigt och erfarenhet av fullt ansvar för hela bokslutsprocessen. Du känner dig trygg med legala redovisningsfrågor och regelverk. Har du erfarenhet av IFRS och RFR2 kompetens är det meriterande. Du är en van användare av Excel och har du kunskaper i Dynamics 365 är detta meriterande. Som person är du nyfiken, strukturerad och orädd. Du sätter höga mål och trivs med att arbeta i en organisation i förändring. Du vet styrkan i att ingå i ett team och bidrar till den goda stämningen vi har. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag! Lite om oss Team Olivia är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med tjänster inom bland annat personlig assistans, individ- och familjeomsorg och hemomsorg. Vi finns nära våra kunder på över 200 platser i Sverige, Norge och Danmark. Våra 12 000 medarbetare arbetar för att göra varje enskilt liv rikare och mer värdigt, varje dag. Läs mer på www.teamoliviagroup.se (http://www.teamoliviagroup.se/)
Arbetsgivare
Team Olivia AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonomichef

Arbetsgivare / Ort: Försvarsmakten
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomichef

Om jobbet
Ekonomiavdelningen är en del av förbandets stab och består av fyra förbandsekonomer och en ekonomichef tillika chef J8 (ekonomiavd). Avdelningens uppgift är att stödja förbandschefens arbete med att styra och leda förbandet. Det innebär planering/budgetering, huvudansvar för uppföljning av ekonomiskt utfall och prognosarbete. Avdelningen svarar för omhändertagande av fakturor och fakturering i samband med försäljning samt även för att stödja enheterna på regementet inom avdelningens områden.  Huvudsakliga arbetsuppgifter  Rollen innebär att självständigt leda och ansvara för ekonomiarbetet på regementet. Du företräder förbandet i ekonomiska frågor inom Försvarsmakten. Du är också chef för anställda på avdelningen vad avser arbetsfördelning och tidsplanering med mera.  Som ekonomchef är du tillsammans med medarbetare ledande/delaktig i arbetet med att planera, genomföra och sammanställa ekonomisk planering, budgetering, rapportering och uppföljning. Du arbetar även med fakturaflöden och bokföringsordrar. Du ansvarar för förbandets ekonomiska arbete inom planering, genomförande och uppföljning. Du genomför verksamhetsanalyser inom ekonomiområdet och arbetar löpande med att vidareutveckla former, rutiner och ekonomistyrning vid förbandet. I din roll stödjer du förbandsledning och enhetschefer samt personal i ekonimifrågor. Du analyserar verksamhet och lämnar förslag på åtgärder, medverkar och inom eget ansvarsområde leder olika projekt inom förbandet samt ansvarar för planering och genomförande av internutbildningar inom eget ansvarsområde.  Kvalifikationer • Utbidning inom ekonomiområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig  • Minst fem års aktuell och relevant erfarenhet avseende ekonomiarbete innehållande verksamhetsanalys, rapportering, budgetering, uppföljning och verksamhetsstyrning • Goda kunskaper i MS Officepaket och då framförallt i Excel • Erfarenhet från större organisationer/verksamheter • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska  • Körkort klass B Meriterande • God kännedom om Försvarsmaktens ekonomistyrningsmodell • Erfarenhet av ekonomiarbete inom Försvarsmakten  • Kunskap om Försvarsmaktens affärssystem PRIO (SAP) Personliga egenskaper Vi ser att du har en god analytisk förmåga då arbetet inom prognos- och budgeteringsarbetet ställer krav på detta. I och med att arbetsuppgifterna är varierande och trycket ibland kan vara högt ser vi att du har en god flexibilitet samt förmåga att självständigt prioritera dina arbetsuppgifter.  Vi ser även att du har ett driv, är målinriktad samt har god samarbets- och pedagogisk förmåga. Då avdelningen har en mycket hög servicenivå är det också viktigt att du kan upprätthålla god service även vid tidspressade perioder. I tjänsten ingår att tala vid större samlingar, tex. inför regementets samlade chefer, det är därför viktigt att du känner dig bekväm med detta.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). Övrig information Anställningsform: Civilanställd tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad: Heltid Arbetsort: ENKÖPING Tillträdesdatum: Senast 220101 För upplysningar om befattningen Chef J8/Ekonomichef Max Engsander, nås via växeln: 0171-15 70 00 epost: [email protected]   Fackliga företrädare OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson SACO – Ann-Marie Löfwenberg  SEKO – Christian Hedberg  OFR/S – Clarence Arnstedt Sista ansökningsdag Välkommen med din ansökan senast 2021-07-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Arbetsgivare
Försvarsmakten
Hemsida: http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Rådgivare

Arbetsgivare / Ort: Arena Personal Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ekonomichef

Om jobbet
I rollen som Företagsekonomisk Rådgivare kommer du ansvara för egna kunder och arbeta i ett team där ni tillsammans ansvarar för ekonomin ute hos företagen. Du kommer bland annat arbeta med Utveckling, uppföljning och analys Bokslut och årsredovisning Budget- och prognosarbete Skapande och säkerställande av rutiner och processer Strategisk och operativ projektledning Din profil Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av arbete inom ekonomistyrning samt en universitets- eller högskoleutbildning inom företagsekonomi i grunden. Har du tidigare arbetat som konsult inom ekonomistyrning är det en stor fördel då du kommer arbeta ut mot flertalet kunder samtidigt. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med mindre börsnoterade bolag samt varit med vid en notering så ses detta som väldigt meriterande. Du bör vara en prestigelös person som hela tiden strävar efter utveckling och förbättring, både för dina kunder som för dig själv och dina medarbetare. Du gillar att arbeta i team och är professionell i ditt bemötande, samt strävar alltid efter att leverera rådgivning med hög kvalitet. Då du har ansvar för kundkontakten är kommunikation och lösningsfokus två viktiga faktorer. I rollen ges du hela tiden möjlighet att utvecklas, ingen är ju fullärd! Du bör därför trivas i att få feedback och hela tiden arbeta för att bli den bästa i det du gör, samtidigt som du hjälper kunderna att bli just det, bäst. Viktigt att man kan arbeta digitalt och vara flexibel, som konsult måste man vara beredd på toppar och dalar av arbete. Intresse för att nätverka är också viktigt. Lagspelare som gärna är med och coachar och utvecklar dem juniora medarbetarna. Din erfarenhet Universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi. Minst 5 års erfarenhet inom controlling och/eller ekonomistyrning. Vana av kundansvar och coachning av juniora medarbetare. Analytisk. Prestigelös och utvecklingsinriktad som person. Erfarenhet som konsult och projektledare.
Arbetsgivare
Arena Personal Sverige AB
Hemsida: https://arenapersonal.com/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Head of Finance till växande finansbolag

Arbetsgivare / Ort: Vindex AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

För kunds räkning söker vi på Vindex nu en Head of Finance för hyrrekrytering. Det innebär att du under de första sex månaderna kommer att gå som konsult och därefter är tanken att du övergår i en fast anställning, förutsatt ett gott samarbete. Start sker i höst och i rollen kommer du att ansvara för bolagets ekonomifunktion och bygga upp den från grunden.

Placering: centrala Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter för rollen som Head of Finance till växande finansbolag

 • Kvalitetssäkra outsourcad redovisning
 • Budget och prognos
 • Bokslut
 • Sätta upp rutiner och processer från grunden
 • Strategiska frågor
 • Tätt samarbete med VD och styrelse
 • Rapportering

För den här rollen söker vi en positiv och framåt person som trivs i en ansvarsfull roll. Du drivs av att utvecklas med bolaget och arbetar gärna i en dynamisk miljö med högt arbetstempo. I tillägg till detta har du ett strukturerat och organiserat arbetssätt med en prestigelös inställning.

Kvalifikationer för rollen som Head of Finance till växande finansbolag

 • Civilekonomexamen eller motsvarande
 • Minst 5-6 års erfarenhet av kvalificerad redovisning
 • Erfarenhet av controlling
 • Tidigare arbetat i en verksamhetsnära roll
 • Erfarenhet av att implementera nya processer och rutiner
 • Bakgrund inom finansbranschen
 • Mycket god systemvana
 • Goda Excel-kunskaper
 • Flytande i engelska och svenska

Vid intresse, skicka gärna ditt CV i word-format till oss på Vindex och ange ref JHCFO1238. Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Jennifer Hietapakka (073-727 96 66 eller [email protected]) vid fler frågor kring rollen.

Vad vi erbjuder

Under din anställning som konsult hos Vindex får du alltid fast månadslön och omfattas av både olycksfallsförsäkring och livförsäkring. Professionella underkonsulter fakturerar via eget bolag.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Vindex tillsätter CFO:er i Stockholm. Vi är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

Arbetsgivare
Vindex AB
Kungsgatan 44
11137 Stockholm
Hemsida: www.vindex.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.