På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Platschef inom bygg
Spela filmen

Platschef inom bygg

Som Platschef inom bygg ansvarar du för att aktuellt projekt med underställda tjänstemän genomförs enligt handlingar med högsta möjliga produktivitet samt i överensstämmelse med de lokala och av företagets fastställda riktlinjer. 

Platschef skall stoppa aktivitet vid oacceptabel miljöpåverkan och det ingår i kvalifikationer att kunna bedöma var gränsen går mellan acceptabel och oacceptabel miljöpåverkan.

Platschefen är den som har högst ansvar ute på byggarbetsplatsen och befattningsbeskrivning omfattar flertalet olika arbetsmoment där man bl.a. ansvarar över kvaliteten, ekonomin och tidsplanering.

 • Inom arbetsområde Produktion
  Leda och ansvara för projektets genomförande enligt en fastställd budget.
 • Inom arbetsområdet Personalansvar
  Ansvar för att en effektiv organisation skapas i projektet där allas kunskap och kompetens kan tas tillvara.
 • Inom arbetsområde Ekonomi
  Ansvara för kontroll av leverantörsfakturor avseende mängd och pris samt godkännande av tidrapporter.

Utbildning

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogrammet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas på komvux.

På eftergymnasial nivå finns lämpliga utbildningar både inom högskola/universitet och inom yrkeshögskolan.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

278 Lediga jobb

Platschef, direktrekrytering till Kvalitetsbygg

Arbetsgivare / Ort: Bustos Konsulttjänster AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Byggledare

Om jobbet
Är du platschef och verksam inom nyproduktion av bostäder? Befinner du dig i slutfasen och slutbesiktningen närmar sig? Känner du dig redo att ta an dig ett nytt projekt och driva det tills slutbesiktningen? Arbetar du idag tillsammans med en vass arbetsledare eller har du en i åtanke som du gärna skulle vilja ta med till nästa projekt? Har du dessutom ett miljötänk och värderar att komma till ett bolag med en miljövänlig byggkoncern? Då kanske NI är det vi söker! Kvalitetsbyggsgruppen är en miljövänlig byggkoncern med cirka 80 anställda som utför entreprenader inom nyproduktion, ROT, mark och betong åt nöjda och återkommande kunder. Vi erbjuder merparten av byggrelaterade tjänster under ett och samma tak och våra kunder är såväl företag som privatpersoner. Kvalitetsbygg grundades 2006 av Per Anderson (idag VD) och Ulf Kaiser (idag ansvarig inom ROT för stambytesprojekt) och vi har vårt huvudkontor i Årsta, Stockholm. I rollen som Platschef Som Platschef ansvarar du för att samordna planering och utförande samt att säkerställa leveransen i dina projekt. Du har därmed ansvar för ekonomi, personalansvar för arbetsledare och yrkesarbetare, arbetsmiljö, säkerhet och logistik. I rollen ingår även samordning av underentreprenörer och leverantörer som verkar på byggplatsen. Din profil: Vi söker nu dig med flerårig erfarenhet som platschef inom nyproduktion av flerbostadshus och har goda kunskaper inom projektekonomi. Det är meriterande om du har en teknisk utbildning inom bygg- och anläggning från yrkes- eller högskola. Du är trygg i rollen som ledare som vet hur du genom kommunikation, tydliga mål och förväntningar skapar engagemang hos medarbetare och teamen. Du har lätt för att skapa och utveckla relationer med såväl kollegor, kunder som med underentreprenörer. Du är resultatinriktad och har kunskap om budget- och prognosarbete och hur du skapar kontroll på din verksamhet. Du är bekväm med att arbeta i olika datamiljöer och har erfarenhet av anbuds- och kontraktsfrågor samt av inköp av UE och material Som platschef kommer du att få möjlighet att arbeta från ax till limpa och ta ett stort ansvar. Vi tror att nedan kvalifikationer stämmer överens på dig: Du har minst 3 referensprojekt som platschef. Du har god kunskap om bygg- och anläggningsbranschens allmänna bestämmelser AB04, ABT, ABK, AMA systemet. Erfarenhet och förståelse för prognosarbete och entreprenadjuridik Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift Goda kunskaper i MS Excel Övrig information: Start: augusti eller enligt överenskommelse Omfattning: Heltid Anställningsform: Tillsvidareanställning / Fast anställning Arbetsort är Stockholm/Mälardalen.  Denna rekrytering är ett samarbete med Kvalitetsbygg, där Bustos Konsulttjänster sköter alla ansökningar. Skicka in ansökan till [email protected] . Vid frågor och funderingar kontakta Paola Bustos, +4670-612 02 13.    
Arbetsgivare
Bustos Konsulttjänster AB
Hemsida: http://www.bustoskonsulttjanster.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Arbetsledare inom betong och stomproduktion till Norra Stockholm

Arbetsgivare / Ort: WorkWeb AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-03-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • husbyggnad

Om jobbet
För kunds räkning söker vi nu en senior arbetsledare inom betong och stomproduktion för projekt i Norra Stockholm! Kund är ett växande byggföretag som skapar allt från nyproducerade bostäder till äventyrsbad och äldreboenden. I dagsläget är bolaget ett av Sveriges 30 största byggföretag med drygt 300 medarbetare. Då kund är ett medarbetarägt företag ges alla möjlighet till att bli delägare. Som ett medarbetarägt företag har kund både skapat gott ryckte som en kvalitativ leverantör och som en god arbetsgivare där alla medarbetare får stort företroende och möjlighet till att påverka. De är just nu i en expansiv fas och och söker en senior arbetsledare till deras verksamhet i Norra Stockholm. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som arbetsledare kommer du leda hantverkare i ett större bostadsprojekt i Norra Stockholm, främst inom betongarbeten och stomproduktion. Du kommer även att: - Planera, fördela och leda det dagliga arbetet, för egen personal liksom för underentreprenörer, främst inom platsgjutna stommar och platsbyggda utfackningsväggar. - Du säkerställer och följer upp att tid- och leveransplaner hålls och beställer hem material. - Du informerar och kommunicerar dagligen med platschef och arbetare och involveras i daglig problemlösning. Vi söker dig som - Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som arbetsledare inom platsbyggd stomproduktion vid projekt inom nyproducerade bostäder. - Har kunskap och erfarenhet inom platsgjutna stommar, platsbyggda utfackningsväggar, armering och betong. - Har erfarenhet av och är bra på att bygga och leda välfungerande arbetslag och vet att olika medarbetare behöver olika ledarskap. - Talar svenska och grundläggande engelska samt innehar B-körkort. Du erbjuds - Ett medarbetarägt företag med medarbetare som trivs och där personalomsättningen är låg. - Ett utvecklande och stimulerande arbete där du får möjligheten att arbeta med yrkesskickliga snickare och betongarbetare som känner engagemang och intresse för projekten. - Ett modernt företag där man satsat på att utveckla ledarskapet och medarbetarna. - Konkurrenskraftig lön, goda anställningsvillkor och förmåner. WorkWeb är ett rekryteringsbolag som är specialister på att identifiera & rekrytera de bäst lämpade kandidaterna till attraktiva bolag. Övrig information - Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid - Omfattning: Heltid - Placering: Norra Stockholm - Eventuella frågor besvaras av Senior Researcher Ebba Hedin: 076 395 78 94 / [email protected] Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom WorkWeb men du kommer anställas direkt hos kund. Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan idag!
Arbetsgivare
WorkWeb AB
Hemsida: http://www.workweb.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Arbetsledare anläggning

Arbetsgivare / Ort: Motala kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • anläggning

Om jobbet
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningen har även en gemensam kundservice. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov. Vi ska garantera att medborgarna i kommunen får den service som var och en behöver i livets olika skeden. Vårt arbete ska utföras så att medborgarnas intresse och behov sätts i centrum. ARBETSUPPGIFTER Anläggningsenheten, som är en del av verksamhetsområdet Drift- och Anläggning, utför nybyggnationer, renoveringar och förbättringar på kommunens VA-ledningar, gator och övriga markytor på beställningar. Du kommer tillsammans med andra arbetsledare, projektledare och egen anläggningspersonal att utföra dessa uppgifter. Vi arbetar också mycket med inhyrda och avtalade entreprenörer. Som arbetsledare ansvarar du för att planera, kalkylera, organisera, leda och följa upp det dagliga arbetet avseende tid, material, personal och maskiner. Du kommer exempelvis att arbeta med arbetsberedningar och framtagning av riskanalyser, såväl som med fakturering och övergripande ekonomi. Du arbetar aktivt med att utveckla enheten. Som arbetsledare hos oss får du möjlighet till stort eget ansvar och varierande arbetsuppgifter som består både av kontorsarbete och arbetsledning på fältet. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuellt. KVALIFIKATIONER Som person är du en nytänkande och inspirerande ledare som tänker strategiskt, är drivande och kan fatta beslut. Din ledarskapsförmåga är något som vi värdesätter högt. Du ska kunna leda och hantera medarbetare i det dagliga arbetet på ett förtroendegivande och tydligt sätt. Du har förmåga att hitta lösningar som ser till helheten. Du visar gott omdöme vid uttalanden och beslut. Du är också praktiskt lagd, prestigelös, självständig och ordningsam. Du har god datavana med kunskaper i Officepaketet samt förmåga att sätta dig in i nya datasystem. Du som söker har flera års dokumenterad erfarenhet i en arbetsledande befattning, eller av andra liknande arbetsuppgifter inom anläggningssektorn. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete inom gata, vatten- och avlopp. Vi ser det som meriterande om du har utbildning och erfarenhet av arbete med TA-planer och som byggarbetsmiljösamordnare BAS P/U. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Arbetsgivare
Motala kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Construction Lead till Cellnex

Arbetsgivare / Ort: The We Select Company AB / JOHANNESHOV
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vill du ha möjlighet att påverka och göra skillnad? Cellnex söker en Construction Lead som kommer leda byggentreprenader vid uppförande av nya siter såväl som ombyggnationer av befintliga anläggningar. Det är en ny roll i en modern organisation i stark tillväxt och en roll som är en viktig del för det svenska bolagets fortsatta resa framåt. Cellnex Sweden, som är en del av Cellnex, är Europas ledande operatör av infrastruktur för trådlös kommunikation, är ett expansivt bolag på den svenska telekommarknaden.

Om rollen

Som Construction Lead har du det huvudsakliga ansvaret för att koordinera och styra byggentreprenörers arbete i Cellnex infrastruktur. Du hanterar en portfölj av flera tiotals projekt som löper parallellt. I rollen ingår att:

 • Upprätta projektplanens baslinje: definiera projektets omfattning, säkra nödvändiga resurser, planer och övervaka alla aktiviteter
 • Följa upp projektaktiviteter, övervaka och hantera avvikelser och kritiska frågor
 • Förenkla och förbättra processer, metoder och verktyg med kreativa idéer
 • Kunskap inom arbetsmiljölagstiftning och gärna certifierad BAS P/U
 • Ansvara för kostnadsuppföljning
 • Skapa och underhålla dokumentation

Tjänsten är placerad på Cellnex Sveriges kontor i moderna lokaler vid Globen i Stockholm. Resor kan förekomma.

Om dig

Vi söker dig som har bred erfarenhet av byggprojektledning till exempel inom anläggningsbyggnation eller elinstallation. Du bör ha tidigare erfarenhet av byggnation av mobilnät eller telekomnät och har god vana att driva byggprojekt och hantera myndighetskontakter. Projekten utförs av underentreprenörer med ABT06 avtal. Arbetet är stundom intensivt och kan omfatta både stora och små frågor vilket ställer krav på flexibilitet och en förmåga att arbeta strukturerat och att kunna prioritera. Som person är du engagerad, positiv och driven. Du är flytande i svenska och engelska både i tal och skrift. Du är en lagspelare och har lätt för att samarbeta och har förmågan att driva dig själv och din del av verksamheten.

Om Cellnex

Cellnex är Europas ledande operatör av infrastruktur för trådlös kommunikation. Företaget befinner sig i kraftig tillväxt och har gjort det de senaste fem åren. Cellnex är idag verksamt i tolv länder, och har nyligen etablerat sig på den svenska marknaden. Cellnex Sweden äger tusentals torn, master och anläggningar, och samarbetar med alla mobiloperatörer i utbyggnaden av 5G näten. De är ett innovativt, expansivt företag som med utgångspunkt i deras infrastruktur möjliggör satsning på ny teknik.

Arbetsgivare
The We Select Company AB
12118 JOHANNESHOV
Hemsida: https://www.cellnextelecom.com/en/cellnex-sweden/
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

PLATSCHEFER TILL LINDBÄCKS BYGG I NORR

Arbetsgivare / Ort: Experis AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-03-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Platschef
 • bygg

Om jobbet
På Lindbäcks bygger vi industriellt producerade flerbostadshus i trä för att vi tror på boende för fler. Det har hänt mycket sedan starten av det familjeägda företaget i Kallfors, Piteå år 1924. I början av 2018 startade vi produktion i vår toppmoderna fabriksanläggning på Haraholmen. En satsning som mer än dubblerat vår produktionskapacitet i fabrik. Vi levererar moduler från våra fabriker till våra byggarbetsplatser från Kiruna i norr till Malmö i söder. Läs mer om oss på https://lindbacks.se/

Lindbäcks kärnvärden är kunskap, engagemang och drivkraft

Vad kan Lindbäcks erbjuda dig? Lindbäcks Bygg är ett hållbart och expansivt bygg- och fastighetsbolag som med stark drivkraft för innovation utvecklar miljövänligt och resurssnålt byggande av flerbostadshus i trä. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där du får stor möjlighet att påverka företagets och din egen utveckling. I en tajt och rolig grupp är du som Platschef med och utvecklar ett flertal nya etablering i Affärsområde norr. Om tjänsten Att jobba på Lindbäcks innebär att du får arbeta med nyproduktion av hållbara bostäder. Som platschef kommer du att få möjlighet att arbeta från ax till limpa och ta stort ansvar. Projekten du kommer att arbeta med är uteslutande nyproduktion med prefabricerade moduler i trä och byggtiden ligger generellt på cirka ett år. Affärsområde norr som sträcker sig från Umeå till Kiruna i första hand och i dagsläget är det ett flertal projekt som påbörjas i Malmfälten men även i kustområdet har vi ett flertal projekt inom överskådlig tid. I rollen som Platschef ansvara du för att samordna planering och utförande samt att säkerställa leveransen i dina projekt. Du har därmed ansvar för ekonomi, personalansvar för arbetsledare och yrkesarbetare, arbetsmiljö, säkerhet och logistik. I rollen ingår även samordning av underentreprenörer och leverantörer som verkar på byggplatsen. Som platschef kommer du att rapportera och ha ett nära samarbete med Arbetschef norr med placeringsort Piteå, samt arbetsledare på plats. Den vi söker Vi söker dig som har god förmåga att fokuserar på resultat och som vill bidrag med uppfinningsrika lösningar men samtidigt ser potentiella risker och följer upp ekonomiska följder. Du är trygg i dig själv, trivs med stort eget ansvar och duktig på att kommunicera en kultur av att "vi gör det tillsammans". För att lyckas i rollen har du sannolikt några års erfarenhet från en roll som platschef eller biträdande platschef inom husbyggnation. En eftergymnasial utbildning med byggteknisk inriktning samt goda kunskaper i entreprenadjuridik. Ansök idag Den här rekryteringsprocessen hanteras av Experis och Lindbäcks Bygg har en önskan om att alla eventuella frågor går direkt till Experis kontaktperson Inger Sundgren på telefonnummer: 070-3774891 eller via e-post: [email protected] Vi arbetar med löpande urval - välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Arbetsgivare
Experis AB
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.