På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ingenjör inom bygg

Ingenjör inom bygg

Som ingenjör inom byggbranschen kan du vara med och skapa värden som består i årtionden framåt. En stor del av miljön runt omkring oss består av olika byggnadsverk till exempel vägar, hus och anläggningar.

Arbetsuppgifterna är varierande och spänner över ett brett verksamhetsområde. En utbildad civilingenjör arbetar ofta i beslutsfattande positioner och med utvecklingsarbete. Utredaren är en ingenjör som läser kartor, har kontakt med olika myndigheter och utreder olika alternativ för hur exempelvis en väg ska dras. En vägprojektör mäter ut sträckningen på vägen som ska byggas och samarbetar med markägare, myndigheter och konstruktörer. 

Beroende på arbetsuppgifterna och graden av ansvar benämns ingenjörer inom byggbranschen olika. VVS-ingenjören arbetar med tekniska lösningar och konstruktioner av exempelvis värmeproduktionsanläggningar, ventilations- och sanitetssystem. Det kan gälla både system i byggnader av olika slag, infrastrukturprojekt som tunnelbyggen, eller idrottsarenor.

Energifrågor och energioptimering är viktiga arbetsområden för VVS-ingenjören. Det kan till exempel gälla tekniska lösningar för att utnyttja energi så effektivt som möjligt vid uppvärmning av bostäder. VVS-ingenjörens arbete kan röra allt från planering/projektering och konstruktion av exempelvis ventilations- och uppvärmningssystem, till att ansvara för ett helt projekt från anbud till slutbesiktning. 

Utbildning

För att bli högskoleingenjör inom byggområdet krävs tre års studier vid högskola och för att bli civilingenjör med inriktning mot byggområdet studerar du fem år vid högskolan. Inom Yrkeshögskolan finns exempelvis utbildning till installationsingenjör/VVS-ingenjör.

Förberedande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

217 Lediga jobb

CAD-projektör Högskoleingenjör med intresse för bygghandlingar konstruktion

Arbetsgivare / Ort: Centerlöf & Holmberg AB / MALMÖ
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Byggnadsingenjör

Färdigheter
Krav
 • CAD-konstruktion/CAD-ritning
Meriterande
 • VBA
 • programmeringsspråk
 • Python
 • programmeringsspråk

Språk
Krav
 • Engelska
 • Svenska

Om jobbet

Centerlöf & Holmberg är ett av Sveriges ledande företag inom konstruktion och projektering av broar, tunnlar och industrier.


Vi söker dig som är civilingenjör inom väg- & vattenbyggnad, alternativt byggingenjör/högskoleingenjör inom byggteknik eller likvärdigt, och som har intresse för 3D-modellering, ritningar och konstruktionsarbete.


Som CAD-projektör kommer Du att arbeta i projekt tillsammans med kollegor, men även självständigt med handledning. Dina främsta uppgifter blir att framställa byggnadsritningar och modeller med hjälp av bl.a. AutoCad och Revit.


Känsla för detaljlösningar och god materialkännedom ser vi som en naturlig egenskap hos samtliga anställda. Intresse för programmering ser vi som meriterande och användbart för tjänsten. Det är också en stor fördel om du är en teamplayer som trivs med nära samarbete i en projektgrupp.

Är du tekniskt lagd, ansvarsfull och engagerad kan vi erbjuda dig arbete i ett härligt gäng med fantastiska ingenjörer!


Vi är ett utpräglat kunskapsföretag. Vi vet vad som krävs och hur det fungerar i verkligheten. Vi arbetar såväl mot olika entreprenörer som direkt mot byggherrar. Ofta konsulteras vi dessutom som rådgivare eller granskare.

Företaget består av två avdelningar med ett tätt samarbete sinsemellan.

På anläggningsavdelningen projekteras i huvudsak broar och tunnlar, där vi ofta är inblandade i de största pågående infrastrukturprojekten i Sverige.

På hus- och industriavdelningen kombineras traditionell husbyggnad med anläggning och industri. Vanligt förekommande projekt är avloppsreningsverk, produktionsbyggnader för livsmedel och industrihallar.

Ansökan gäller för anläggningsavdelningen.


Körkort B (Personbil) är meriterande.


Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan snarast då vi gör ett löpande urval av inkommande ansökningar.


Samtal från rekryteringssajter och försäljare undanbedes.

Arbetsgivare
Centerlöf & Holmberg AB
FRIHAMNSPLATSEN 1
20120 MALMÖ
Hemsida: http://www.coh.se
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Flerspråkig arbetsledare sökes till husprojekt i Stockholm - heltid

Arbetsgivare / Ort: Love My Office AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • husbyggnad

Färdigheter
Meriterande
 • Arbetsledarerfarenhet
 • Inköp inom bygg

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska
 • Litauiska
Meriterande
 • Ryska

Om jobbet

Nu söker vi dig som kan ta helhetsansvaret för arbetsledning, inköp och kvalitetsansvar i större husprojekt i Stockholm. Du kommer arbeta med beställningar och prissättning till projekten samt arbetsleda dina kollegor och säkerställa att arbetet utförs enligt byggbranschens regler och krav.


OM ARBETET

Vår kund är ett snabbt växande byggbolag som utför ny- och tillbyggnation samt renoveringar av villor och bostadsrättsföreningar i Stockholmsområdet med omnejd.

I andra delar av verksamheten arbetar företaget med hela processen från köp av skog och mark till trädfällning, schaktning och dragning av el och vatten.

Nu söker vi dig som kan ta helhetsansvaret för större husprojekt och bostadsrättsföreningar. Dina arbetsuppgifter består både av inköp och beställning samt arbetsledning av dina kollegor. Arbetet innefattar:

 • beställning av material såsom fönster, dörrar m.m. till dina projekt
 • förhandling av inköpspris, hantering av storlekar, måttning m.m.
 • säkerställa att arbetet utförs korrekt, enligt byggbranschens alla regler och krav
 • stötta och hjälpa dina kollegor så att de utför arbetet korrekt
 • god vana att läsa och följa ritningar


I arbetet möter du kollegor, ingenjörer och konsulter från olika länder. Därför är det viktigt att du behärskar språken svenska och engelska, samt något av språken litauiska eller ryska.

Inledningsvis kommer du bli anställd av Love My Office och arbeta för vår kund i Stockholm.


KVALIFIKATIONER

För att trivas bra i rollen som arbetsledare är det viktigt att du har erfarenhet av liknande yrke och trivs med stort ansvar. Du är duktig på det administrativa som att planera och samordna, likväl som att arbetsleda praktiskt och stötta dina kollegor i det dagliga arbetet.

För att kommunicera effektivt med dina leverantörer och partners är det viktigt att du behärskar svenska och engelska i tal såväl som i skrift. Då flera av dina kollegor talar litauiska och ryska är det även ett krav att du även behärskar något av dessa språk.

Du behöver vara disponibel i ditt arbete så att du kan hämta och lämna material och verktyg samt besöka dina projekt. Körkort är därför ett krav.

Välkommen att söka denna tjänst!

Arbetsgivare
Love My Office AB
Stockholm med omnejd (Mälardalen)
10316 STOCKHOLM
Hemsida: https://lovemyoffice.se/lediga-jobb-stockholm
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Affärsdriven Arbetsledare till Havator i Nyköping

Arbetsgivare / Ort: EISS Rekrytering & Search AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • husbyggnad

Om jobbet
Vill du ta vår depå i Nyköping till nästa nivå? Havator är ledande i Norden på tunga lyft och transporter. Huvudverksamheten utgörs främst av mobilkranar och annan utrustning för tyngre hantering. Nu söker vi efter en Arbetsledare med intresse för försäljning och service som kan utveckla vår verksamhet till sin fulla potential!   Om rollen Som arbetsledare på Havator kommer du tillsammans med dina kollegor se till att våra kunder får bästa möjliga service. Du utgår från Nyköping men kommer att arbeta i hela vårt depåområde samt vara ett stöd för övriga depåer och arbetsledare i regionen. I rollen ingår arbetsledning av våra kranförare, införsäljning, planering och utförande av projekt, löpande kundkontakter med befintliga kunder samt nykundsbearbetning. Vidare arbetar du med kalkylering, inköp och planering av verksamheten. Du kommer att ha många kontaktytor med både interna och externa samarbetspartners. Rapportering sker till Regionchef. Havator erbjuder dig ett intressant och spännande arbete med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar! Om dig Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbetsledning och försäljning från en liknande bransch. Vidare har du goda datakunskaper, uttrycker dig väl i tal och skrift på så väl svenska som på engelska samt innehar B-körkort, C-körkort är meriterande. Som person är du självständig, ansvarstagande, strukturerad och affärsorienterad. Du är flexibel och effektiv samt har en hög servicegrad och kundfokus. Du trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att ställa om din planering med kort varsel. I rollen kommer du att ha kontakt med många olika människor och därför är det viktigt att du är en duktig lagspelare, är bra på att kommunicera och samarbeta med kunder, leverantörer och interna kontakter. Om Havator Havator är en helhetsleverantör av tjänster inom tunga lyft och transporter. Med över 60 års erfarenhet är vi specialiserade på komplicerade lyft med mobilkranar, transporter och tunghantering samt montage av prefabricerade betongelement. Vi är både tekniska konsulter inom lyfttjänster och utför själva tjänsten. En av Havators starkaste sidor är genomförandet av olika helhetslösningar tillsammans med yrkeskunniga och starka samarbetsparter. Havator verkar i Sverige, Finland, Norge och de baltiska länderna med över 30 lokala enheter. De största kunderna finns inom, industri, byggsektorn och infrastrukturprojekt samt ett stort antal mindre kunder via de lokala depånätverken. Koncernen omsätter 1 miljard SEK och antalet medarbetare är cirka 450. Mer information finns på vår hemsida: www.havator.se Låter det intressant? Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta Rekryteringskonsult Mia Neander på EISS Rekrytering & Search. Jag svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt på Havator. Du kan nå mig på [email protected] eller 0702-43 90 56. Vi genomför löpande urval och tillsättning sker enligt överenskommelse. Den sista ansökningsdagen är den 6 augusti 2021. Välkommen med din ansökan! EISS Rekrytering & Search är ett specialistbolag inom rekrytering med säte i Norrköping. Genom vår kompetens inom området, marknadsledande system och innovativa fokus vill vi lyfta rekrytering till en ny nivå. Vårt mål är att etablera oss som Östergötlands mest eftertraktade bolag inom rekrytering och vår vision är att erbjuda den bästa kund- och kandidatupplevelsen på marknaden. Mer information finns på www.eissrekrytering.se
Arbetsgivare
EISS Rekrytering & Search AB
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Platschef sökes

Arbetsgivare / Ort: P O Service Bygg & Måleri AB / Skarpnäck
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 7 augusti (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Platschef
 • bygg

Om jobbet

En platschef på PO har ett omväxlande jobb med stort eget ansvar. Arbetsuppgifterna kan se mycket olika ut beroende på projekt och i vilket skede projektet befinner sig i. Helst är du specialiserad inom ROT och nybyggnation. Det finns stora möjligheter att utvecklas inom rollen som platschef PO.

Rollen som platschef innebär att du leder samarbetet med kunden, det egna projektteamet och med underentreprenörer. Det kräver ett bra ledarskap och en mycket god samarbetsförmåga. Platschefen bygger projektteamet av arbetsledare, yrkesarbetare och andra kompetenser såsom entreprenadingenjörer, inköpare och underentreprenörer. Ekonomin uppföljningar mot arbetschef ingår också i uppdraget

Utmärkande för PO`s byggarbetsplatser är fokus på arbetsmiljö, struktur, kvalitet. Som platschef arbetar du i ett nära samarbete med arbetschef och med övriga specialister inom PO.

PO har Byggsamordnaren som projektlednings verktyg och det ses som en merit om PC har den erfarenheten.

Arbetsgivare
P O Service Bygg & Måleri AB
Flygfältsgatan 12
12830 Skarpnäck
Hemsida: poservice.nu
Ansökan
Ansök senast 7 augusti (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Byggnadsinspektör

Arbetsgivare / Ort: Karlskoga kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Byggnadsinspektör

Om jobbet
ARBETSUPPGIFTER Tjänsten är placerad på Tillväxt- och tillsynsförvaltningen där vi är 18 handläggare som tillsammans arbetar för att bidra till kommunens vision. På avdelningen kommer du tillhöra sektionen för bygglov, en sektion med 6 medarbetare. Med anledning av ökad mängd bygglov, samt handläggare som går vidare mot nya utmaningar söker vi nu tre nya kollegor till vårt bygglovsteam. Arbetet innebär handläggning av olika typer av lov- och anmälningsärenden enligt plan- och bygglagen. Du kommer även att arbeta med bland annat tillsyn av till exempel olovlig byggnation, ovårdad tomt/byggnad, obligatorisk ventilationskontroll och hissar. Du arbetar självständigt med stort eget ansvar, men även i samverkan med kollegor inom kontoret, andra förvaltningar, byggherrar, konsulter samt andra aktörer som berörs eller kommer att beröras av de beslut vi fattar. Du kommer även att arbeta med information och rådgivning till allmänheten. Vi strävar hela tiden efter att utveckla vår verksamhet och där har du som medarbetare en central roll och ett stort ansvar. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har en utbildning relevant för uppdraget, t.ex. byggnadsingenjör eller bygglovhandläggare, eller som på annat sätt skaffat dig de kunskaper som krävs för uppdraget. Arbetsområdet är brett och vi ser att du har goda kunskaper av plan- och bygglagstiftningen med tillhörande förordningar. Erfarenhet av bygglovshandläggning och tillsynsärenden är meriterande. Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du kommer att ha många kontakter med kommuninvånare, kommunala förvaltningar och företag vilket ställer krav på gott bemötande och förmåga att vara lyhörd och serviceinriktad, samtidigt som det är viktigt att du agerar och beslutar på rättssäkert sätt. Du har ett naturligt driv och avslutar arbetsmoment i takt med att du startar nya. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, och vi söker dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För tjänsten krävs B-körkort. ÖVRIGT Vi har löpande urval och intervjuer i denna rekrytering. Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.