På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Projekteringsledare

Projekteringsledare

Projekteringsledare är en arbetstitel som beskriver en arbetsledare och kan t ex ha grundutbildning till Byggnadsingenjör, Högskoleingenjör eller Civilingenjör.

Som projekteringsledare, som också ofta kallas för projektutvecklare, är man en nyckelperson för framgången i de projekt som företaget har under utveckling, och som har omväxlande arbetsuppgifter där man arbetar nära produktionen och nära företagets kunder.

Projekteringsledare har övergripande ansvar och följer projekten hela vägen från idé och ställningstagande om inköp till färdiga handlingar. Under projektets framskridande är det projekteringsledarens ansvar att analysera markförhållanden och tekniska lösningar gällande projektets alla delar, som t.ex kan inkludera uppbyggnad av marken, och att definiera, bedöma och ekonomiskt prissätta för projektet nödvändiga åtgärder.

Utbildning

Många personer som jobbar inom det här yrket har en akademisk utbildning, det vill säga har läst på högskola eller på ett universitet. Som regel, krävs det - som lägst - kandidatexamen, som kräver minst 3 års studier på högskolenivå på heltid.

Grundläggande gymnasieutbildning finns på Teknikprogrammet.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som projekteringsledare / projektutvecklare är det viktigt att man är engagerad, ansvarstagande och har förmågan att prioritera effektivt för att hålla deadlines och nå uppsatta projektmål. Man behöver också ha starkt affärsfokus och förmågan att styra och motivera konsulter att arbeta tillsammans och sträva mot samma mål. 

Projekteringsledare behöver ha stort intresse för olika tekniska lösningar och mycket god samarbetsförmåga samt välutvecklad förmåga att ta initiativ och självständigt fatta beslut. Det är också viktigt att man är kommunikativ, tydlig och har förmågan att bygga goda relationer både internt och externt.

Visa mer
Visa mindre

339 Lediga jobb

Projektledare- bygg till Boman & Svahn

Arbetsgivare / Ort: Best Bemanning & Rekrytering i Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Projektledare
 • bygg och anläggning

Om jobbet
Mikael Boman och Joakim Svahn startade företaget Boman & Svahn Bygg & Entreprenad AB 2012. 2013 köper Boman & Svahn företaget Swepax AB som blir ett helägt systerbolag till Boman & Svahn. Företagen har idag ca 60 anställda. Vi strävar efter att vara ett företag i framkant inom byggbranschen. Vi arbetar effektivt med tydligt ekonomiskt tänkande så att våra kunder blir nöjda. Kundnöjdhet är ett av våra högst prioriterade områden. Med hjälp av välutbildade och engagerade medarbetare bygger vi för att uppnå rätt kvalitet, bästa service och minsta möjliga miljöpåverkan. I samtliga av våra projekt har vi ett aktivt miljömedvetet tänkande. Läs mer på: www.bomansvahn.se Uppdragen växer och vi med dem, så nu söker vi: Projektledare till Boman & Svahn i Örebro Vi söker dig, driven och erfaren Projektledare, som vill vara en del av vårt team på Boman & Svahn. Har du tidigare erfarenhet av totalentreprenad, att driva byggmöten, arbeta med kalkylering eller bygg-serviceprojekt. Vi arbetar med ombyggnation, tillbyggnader samt även en del nyproduktion. Vi vill, att Du liksom vi fortsätter driva våra projekt – flertalet mindre parallella alt några färre stora, på det sättet så att vi alla i teamet kan vara fortsatt stolta och bibehålla vårt goda rykte på marknaden. Den familjära känslan vi har på kontoret och tillsammans med alla som arbetar hos oss, den är också oerhört viktig för oss. Den gör också att vi har trogna medarbetare som väljer att utvecklas med oss och våra affärer. I rollen som projektledare hos oss kommer du vara den som tar över efter att kalkylatorn gjort det första arbetet, du tar helt enkelt vid i ett tidigt skede och blir involverad i mycket redan från start. Du tar sen över ansvaret för att bemanna upp ”dina projekt” med rätt kvalifikationer och rätt antal personer för varje projekt. Det är förutsättningen för att Du ska kunna slutföra projekten inom satta tidsramar. Du har tidigare arbetat inom byggnation som projektledare/arbetsledare. Du kommer att vara operativ i din roll hos oss, vilket innebär att du uppskattar samarbete mellan de olika yrkesgrupperna hos oss, likväl som med våra leverantörer och uppdragsgivare. Låter det här intressant? Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till rekryteringskonsult Åsa Quarfordt, på Best bemanning & Rekrytering. Du når Åsa på telefon 070-618 0675. Din ansökan med ditt personliga brev och din CV vill vi ha snarast, dock senast den 23/10 2021. Urval kan komma att ske under ansökningsperioden, så ansök redan nu! Ansöker gör du på www.bestbemanning.nu
Arbetsgivare
Best Bemanning & Rekrytering i Sverige AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Projektledare Ledningsunderhåll / projekt – Vattenfall Services, Nässjö

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Din roll som Projektledare

Inför kommande utmaningar stärker nu enheten i Jönköping och Norra Kalmar län med ny Projektledare inom Ledningsunderhåll / mindre projekt. Du kommer att ingå i ett team med projektledare i blandade åldrar och kön. Du kommer att arbeta med alla förekommande typer av uppdrag, drift, underhåll, reparation och nyproduktion / projekt av våra kunders elanläggningar.

Med fokus på säkerhet erbjuder vi marknadens fördelaktigaste lösningar med beredning av underhåll och nyproduktion av elanläggningar som gör våra kunders investeringar lönsamma. Vårt uppdrag är att genomföra underhåll och projekt inom lokalnät 0,4kV till 40kV. Vi finns idag på följande orter; Högsby, Mönsterås samt Nässjö och din stationeringsort kommer bli Nässjö. Du kommer ha ett fritt och självständigt arbete där du får planera dina dager själv. För att trivas i rollen är det viktigt att kunna ha ett helikopterperspektiv samt att tycka om att arbeta självständigt. Du ska kunna planera väl och vara flexibel när det krävs. Du är kostnadsmedveten och det ställs högra krav på att ta ett stort eget ansvar då du som projektledare är Vattenfall Services ansikte ut mot kund.

Vattenfall Services erbjuder dig ett ansvarsfullt och självständigt arbete med utvecklingsmöjligheter där du kan växa i din roll. Arbetstider är vardagar 07:00- 16:00 och beredskap kan komma att ingå i tjänsten. För att kunna utföra ditt arbete i fält kan du använda företagsbil alternativt privatbil. Som nyanställd har du en introduktionsplan samt tilldelas en mentor. Kollektivavtal finns.

Dina kvalifikationer som Projektledare

Du har genomgått en gymnasial utbildning där det är meriterande om du har studerat en elteknisk utbildning samt ifall du har erfarenhet av projektledning. Körkort B krävs. Goda datorkunskaper samt god svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten. Meriterande om du har utbildningar såsom, ESA, Säkerhet på väg, Heta arbeten samt Hjärt- och lungräddning. Saknar du någon av dessa, så kommer du få möjlighet att gå dessa branschspecifika utbildningar.

För att vara framgångsrik i rollen är du initiativtagande, tar stort eget ansvar för ditt arbete och har en god samarbetsförmåga. Vidare ser vi gärna att du är en utåtriktad person då det ingår kundkontakter i jobbet. Du har en god förmåga att planera och se helheten i ditt eget arbete och är kostnadsmedveten.

Mer information

Stationeringsort för tjänsten är Nässjö. Tjänsten är på heltid och provanställning kan komma att tillämpas.

Du är varmt välkommen med din ansökan genom att skicka in ett CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande urval, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

För frågor gällande tjänsten, kontakta avdelningschef Peter Lindh, 072-533 01 54. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.

Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Nässjö

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 24 oktober 2021! Vi tillämpar löpande urval, därför kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna!

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektledare bygg Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Sunroof Sverige AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Projektledare
 • bygg och anläggning

Om jobbet

VI ERBJUDER

SunRoof är ett av de snabbast växande techbolagen i hela Europa. Vi erbjuder en intressant och spännande arbetsplats inom en framtidsbransch. På SunRoof sätter vi anställda först och har stora ambitioner gällande förnybar energi. Nu söker vi dig som vill bidra till samhällets positiva utveckling genom att projektleda installation av våra marknadsledande tak och fasader. Vi söker en självgående, ambitiös och kommunikativ projektledare som vill åka med på SunRoofs enorma tillväxtresa.

 • Bli en viktig del i vårt snabbt växande företag inom förnybar energi
 • Du har en möjlighet att påverka din egen vardag och framtid
 • En arbetsplats där vi tror på ett ömsesidigt förtroende, respekt och stöd. Våra anställda står i centrum
 • En inspirerande och föränderlig miljö
 • Kontinuerliga utbildningar hos leverantörer
 • Marknadsmässig lön
 • Start: omgående


OM ROLLEN

I Sverige bygger vi upp ett dream team genom att anställa Sveriges bästa talanger och motiverade individer. Vi arbetar mot 100% kundnöjdhet och högt uppsatta mål och söker nu en projektledare som trivs i föränderliga och inspirerande miljöer.

Att installera framtidens tak är ofta en av familjens största investeringar för deras hem. Vi söker dig som med professionalism och på ett förtroendeingivande sätt kan hantera flertalet projekt och uppdatera både kunden, ditt team och kollegor under projektets gång. Du tillsammans med varje kund och kollega kommer att bidra till att skapa ett mer hållbart samhälle – ett tak i taget.

 • Sätta projektets tidslinje & sörja för att projektet håller tidsplanen
 • Ansvara för att projektet håller budget & kundens förväntningar
 • Beställa och övervaka projektleveranser
 • Uppdatera relevanta intressenter, teammedlemmar och Customer Manager om projektets framsteg
 • Coacha och stödja ditt team med de uppgifter du tilldelar dem
 • Du ansvarar också för att ditt team följer säkerhetsriktlinjer och SunRoofs code of conduct
 • Du kommer även att bistå med stöd och expertis inom byggteknik


KVALIFIKATIONER

 • Min. 3–5 års erfarenhet av projektledning samt teknisk utbildningsbakgrund (gärna inom EL och Bygg)
 • Flytande svenska och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • B-körkort, tillgång till bil
 • Spetskompetens och kunskap inom solenergi är meriterande, men inte ett krav
 • Erfarenhet inom någon form av kundkontakt


VI SÖKER DIG SOM ÄR

 • En doer
 • Lösningsorienterad med positiv inställning
 • Strukturerad och planerad
 • Förmågan att kunna se från både kundens och företagets perspektiv. Du gillar att hålla en hög standard när det kommer till kundernas upplevelser i kontakt med företaget
 • Har ett gott affärssinne
 • Är tekniskt intresserad och lyhörd med förmåga att vinna kundernas förtroende
 • Service Minded. Du förstår vikten av att ha goda relationer med kunderna genom projektets alla led
 • Du är självgående och strukturerad. Du är van att arbeta mot tydliga mål och med ett tydligt lönsamhetsansvar


Arbetsgivare
Sunroof Sverige AB
Stockholm
11251 STOCKHOLM
Hemsida: https://sunroof.se/
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Är du vår nästa engagerade projektledare med sinne för struktur?

Arbetsgivare / Ort: Rivners AB / NORSBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
 • Projektledning
 • erfarenhet

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

En utav Sveriges ledande aktörer inom rivning, transport och avfallshantering söker nu sin nästa projektledare.

Rivners AB är ett av Sveriges äldsta rivningsföretag och har sedan starten i slutet av 50-talet associerats med kvalitet, kunskap och service. Våra kunder är trygga i att arbetsutförandet alltid präglas av effektivitet och kostnadsmedvetenhet utan att någonsin tumma på säkerheten. För att bibehålla och stärka vårt goda rykte är vi noggranna med att Rivners personal delar och förmedlar företagets tanke om ett väl utfört arbete. Vi är en organisation som har nära till snabba beslut och som en del i vårt lag har du stor möjlighet att påverka företagets nästa steg. Vi värdesätter dina åsikter och vi vill fortsätta att vara en organisation i ständig rörelse framåt.

Du beskriver dig själv som en person som har integritet, förmåga att balansera arbete och privatliv samt har ett sinne för struktur. Du gillar utmaningar, ser gärna lösningar och är en skicklig lagspelare som tycker dialogen med dina kollegor är viktig.

I ditt arbete som projektledare har du ytterst ansvar för flera av våra projekt gällande uppstart, drift, avslut och ekonomi. Du har lätt för att strukturera din arbetsdag och dina arbetsuppgifter men besitter även förmågan att delegera arbetsuppgifter vidare. Andra förekommande arbetsuppgifter är fakturering, attestering och tidsplanering av projekt. Ditt arbete utgår från vårt kontor men du besöker även projekt på andra arbetsplatser.

Vi värdesätter alltid personligheten men det är meriterande om du har erfarenhet från tidigare yrken inom projektledning. Vi förutsätter att du är kostnadsmedveten, van att leda andra samt besitter kunskap om lagar och regler för jobbet.


Vad erbjuder vi dig mer än ett roligt och varierande arbete?

 • Utvecklingsmöjlighet inom organisationen
 • Årliga medarbetarsamtal
 • Regelbundna hälsoundersökningar
 • Friskvårdsbidrag
 • Friskvårdsevenemang
 • Sammankomster utanför arbetet


Hos oss vill vi att de anställda ska trivas och må bra. Därför lägger vi stor vikt vid vårt arbetsmiljöarbete i form av hälsofrämjande åtgärder och vi förutsätter att du delar vår syn på ett sunt arbetsklimat och en sund livsstil. Vi ser fram emot att träffa just dig.

Arbetsgivare
Rivners AB
Segersbyvägen 3B
14563 NORSBORG
Hemsida: www.rivners.se
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Assisterande teknisk projektledare med cad-kunskaper

Arbetsgivare / Ort: FMR Rekrytering & Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Projektledare
 • bygg och anläggning

Om jobbet
Är du en en byggnadsingenjör/maskiningenjör med några års erfarenhet och gedigen kunskap i Autodesk Revit eler något annat cadprogram i bagaget och har stora mål att utvecklas som projektledare?  Vill du bli del av ett modernt och innovativt bolag där du får bredda dig inom projektledning tillsammans med en mer efaren projektledare? Härligt!   Som assisterande projektledare hos Logiwaste får du inte bara följa med på vår utvecklingsresa, utan även själv utvecklas som affärsman/kvinna. Kort och gott – en spännande och varierande projektledartjänst som inte liknar någon annan. Få ett jobb som präglas av ett ungt dynamiskt team. Vi är Logiwaste – en ledande nordisk aktör inom sopsug och automatiserad insamling av avfall. Som projektör hos Logiwaste arbetar du i ett ungt dynamiskt team med projektering av våra automatiska avfalls och tvätthanteringsanläggningar inom sjukhus och bostadsområden.   Som projektledare får du arbeta med bl.a.: ● Projektledning inom t.ex. programhandlingar, systemhandlingar, granskningshandlingar, bygghandlingar och relationshandlingar. ● Kalkylering & offerter ● Teknisk rådgivning ○ Val av lösningar ○ Utformning av våra system ○ Fördelar / nackdelar / pris ● Tekniskt helhetsansvar från offert till besiktning ● Planering av inköp & logistik ● Intern processutveckling ● Mycket kontakter och dokumentation på engelska   Vi tror att du har som mål att jobba som assisterande projektledare två till tre år och sen ta steget vidare till projektledare. Modern teknik, platt organisation och kompetensutveckling är vad Logiwaste erbjuder.   Varför du ska välja Logiwaste som din nya arbetsgivare! » Hos Logiwaste får du arbeta med häftig teknik där sopor sugs genom rör med hjälp av vakuum. Själva tekniken är ny, annorlunda och går en spännande framtid till mötes. » Här blir du en del av en platt organisation, hos oss kan du prata direkt med alla och VD:ns dörr står alltid öppen. » Vi erbjuder ett särskilt roligt jobb för dig med teknik och projektledningsintresse som vill bredda din kompetens. Här omges du av människor som kan allt om entreprenadjuridik, projektledning, affärsmannaskap, luftflöden, fläktsystem, mekanik och automation – den perfekta skolan för dig som aldrig vill sluta utvecklas. Möt din framtida kollega Alexander, projektledare hos Logiwaste sedan 2019   Vad gjorde att du sökte dig till Logiwaste? - Det är ett bolag i framkant på teknik i en bransch som bidrar till ett grönare samhälle och som dessutom ser ut att ha en väldigt ljus framtid.   Vad är det bästa med att vara projektledare hos Logiwaste? - Man får vara med i hela projektet, från anbud till överlämning med mycket självständigt ansvar och direkt kundkontakt. Vi jobbar också mycket med kalkyler, inköp av material, logistik och utveckling av interna processer som jag tycker är kul. Det är otroligt hög kompetens hos kollegorna och det finns alltid någonting nytt att lära sig. Vi letar efter dig – en driven projektledare redo för nästa steg i karriären Nu letar vi efter dig med några års erfarenhet som assisterande projektledare eller som redan är projektledare, med ett genuint vilja att utvecklas i din yrkesroll. Du behöver vara en utåtriktad person med vana att självständigt driva projekt från start till mål.   För att briljera i den här rollen tro vi att du: ● Jobbat minst tre år med Revit (gärna inom rörprojektering) ● Är högskoleingenjör eller civilingenjör ● Är duktig på Excel ● Behärskar engelska mycket bra ● Är generellt intresserad av teknik   Det är en fördel om du även jobbat med: ● Byggteknik /konstruktion ● Autodesk/Autocad ● Solibri/Navisworks eller likvärdigt   Vårt moderna kontor ligger i Upplands Väsby, Stockholm, därför vill vi att du bor med goda kommunikationer dit.   Är du vår nya kollega? Vi hoppas det! Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar vi med FMR Rekrytering. Har du frågor är du välkommen att kontakta Krister Eliasson på telefon 0707-899606. Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan.
Arbetsgivare
FMR Rekrytering & Bemanning AB
Hemsida: https://www.fmr.nu/lediga-jobb/
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.