Projektmanager inom bygg

Projektmanager inom bygg

Projektmanager är en organisatör som måste se till att alla de olika delar i ett bygg projekt går ihop och arbete flyter på enligt ett på förhand bestämt schemat.

Inom mindre projekt med tajt budget är det inte ovanligt att Projektmanager utför en del praktiskt arbete på egen hand och av den anledning är det mycket fördelaktigt om man har utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet inom ett eller flera byggområden såsom kakelsättning, golvläggning, el-installationer, takläggning, VVS, måleri eller någon annan inriktning inom byggsektorn.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans program, framför allt på Bygg-och anläggningsprogrammet, men även på andra program, både högskoleförberedande och yrkesprogram.

Vidareutbildningar finns inom Yrkeshögskolan och på högskolor/universitet.

Arbetsplats

Projektmanager inom bygg kan vara anställd hos ett byggföretag eller vara egenföretagare och ta enskilda konsultuppdrag hos privata kunder eller hos professionella fastighetsutvecklare.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.