På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Byggledare

Byggledare

Byggledarens uppgift på Trafikverket är att bidra som byggkunnig i tidiga skeden av nya projekt och med byggledning i pågående projekt. Mycket av byggledarens tid läggs alltså ute på byggarbetsplatserna.

I det vardagliga arbete är det byggledarens uppgift att tillsammans med trafikingenjörer se till så att trafikanterna kan färdas säkert förbi arbetsplatser, trots allt pågående arbete i ett byggprojekt.

Det som är intressant med jobbet kan vara friheten och ansvaret för att projekten ska fungera för alla som är inblandade. Projekten är olika till storlek, budget och innehåll men samtidigt ganska lika. Projekten kan till exempel innehålla allt från geoteknik till broar, asfalt och berg.

Som byggledare har du kunskap om:

 • byggprocessen vid ny-, till- och nybyggnation
 • arbetsmiljöansvarets fördelning
 • bygg- och installationssamordning
 • hantering av ekonomiska, tidsmässiga och juridiska risker i byggprojekt
 • att leda och kommunicera med olika yrkesgrupper inom byggsektorn
 • arbetsgivaransvaret och arbetsrättsliga regelverk
 • entreprenadrätt och byggbranschens standardvillkor, AMA
 • tolka, läsa och förstå olika typer av bygghandlingar
 • olika byggnadstekniker och gällande byggnormer
 • projektledning
 • mätnings- och utsättningsteknik
 • bygg- och fastighetslagstiftning
 • företagsekonomi
 • miljöfrågor kopplat till byggproduktion

Utbildning

Lämplig utbildning kan finnas både på högskolor/universitet och på yrkeshögskolan.

Rekommenderad gymnasieutbildning inom bygg- och anläggningsprogrammet.

Personliga egenskaper

God samarbetsförmåga, stresstålighet, drivande och förtroendeingivande. Erfarenheter av arbete som entreprenör är meriterande.

Arbetsplats

Byggledare kan arbeta på många olika företag och i olika organisationer, bl a på Trafikverket.

Studerandeporträtt

Möt Abraham - som läser en yh-utbildning till Byggledare.

Visa mer
Visa mindre

31 Lediga jobb

Produktionsledare - Nyproduktion bostäder

Arbetsgivare / Ort: Ebab i Stockholm AB / Johanneshov
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Byggledare

Om jobbet

Vill du vara delaktig i några av Stockholms mest utmanande och stimulerande fastighetsprojekt? Är du driven, brinner för nyproduktion av bostadsprojekt och vill arbeta i en öppen och prestigelös företagskultur som uppmuntrar engagemang och delaktighet? Då kommer du att trivas hos oss!

Som produktionsledare kommer du att arbeta med produktionsstyrning och samordning av produktion för tilldelade entreprenader i samråd med Produktionschefen. Du upprättar arbetsberedningar och veckotidplaner samt ansvarar för kontroll och kvalitetssäkring av entreprenörernas besiktningar och arbeten. Som konsult förväntas du även vara delaktig i kundvård med övriga i projektet samt vara bekväm ekonomi och dokumenthantering.


Du kommer att ingå i en projektorganisation och arbetar för en aktör med framstående kompetens inom branschen och många nöjda kunder. Du får ett utmanade arbete i ett framgångsrikt och stabilt företag med en öppen och inspirerande arbetsmiljö.


Din kompetens

Du har någon form av byggteknisk utbildning med tidigare erfarenhet av nyproduktion bostäder. Förutom ett genuint intresse av produktion är du lyhörd för kundens behov och förstår hur ditt agerande påverkar helheten i projektet.


Du har en affärsmässig och professionell inställning till ditt arbete samt trivs med att ta ansvar. Du kommunicerar väl i tal och skrift och som ambassadör för företaget vet du hur viktigt det är att vårda och utveckla företagets värden och varumärke.


För att axla rollen som Produktionsledare har du tidigare erfarenhet från:

 • Bygg- och fastighetsbranschen
 • Produktion
 • Produktionsledning
 • Tidplanering
 • Samordning
 • Beställare
Arbetsgivare
Ebab i Stockholm AB
Pastellvägen 6
12136 Johanneshov
Hemsida: www.ebab.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Platschef, direktrekrytering till Kvalitetsbygg

Arbetsgivare / Ort: Bustos Konsulttjänster AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Byggledare

Om jobbet
Är du platschef och verksam inom nyproduktion av bostäder? Befinner du dig i slutfasen och slutbesiktningen närmar sig? Känner du dig redo att ta an dig ett nytt projekt och driva det tills slutbesiktningen? Arbetar du idag tillsammans med en vass arbetsledare eller har du en i åtanke som du gärna skulle vilja ta med till nästa projekt? Har du dessutom ett miljötänk och värderar att komma till ett bolag med en miljövänlig byggkoncern? Då kanske NI är det vi söker! Kvalitetsbyggsgruppen är en miljövänlig byggkoncern med cirka 80 anställda som utför entreprenader inom nyproduktion, ROT, mark och betong åt nöjda och återkommande kunder. Vi erbjuder merparten av byggrelaterade tjänster under ett och samma tak och våra kunder är såväl företag som privatpersoner. Kvalitetsbygg grundades 2006 av Per Anderson (idag VD) och Ulf Kaiser (idag ansvarig inom ROT för stambytesprojekt) och vi har vårt huvudkontor i Årsta, Stockholm. I rollen som Platschef Som Platschef ansvarar du för att samordna planering och utförande samt att säkerställa leveransen i dina projekt. Du har därmed ansvar för ekonomi, personalansvar för arbetsledare och yrkesarbetare, arbetsmiljö, säkerhet och logistik. I rollen ingår även samordning av underentreprenörer och leverantörer som verkar på byggplatsen. Din profil: Vi söker nu dig med flerårig erfarenhet som platschef inom nyproduktion av flerbostadshus och har goda kunskaper inom projektekonomi. Det är meriterande om du har en teknisk utbildning inom bygg- och anläggning från yrkes- eller högskola. Du är trygg i rollen som ledare som vet hur du genom kommunikation, tydliga mål och förväntningar skapar engagemang hos medarbetare och teamen. Du har lätt för att skapa och utveckla relationer med såväl kollegor, kunder som med underentreprenörer. Du är resultatinriktad och har kunskap om budget- och prognosarbete och hur du skapar kontroll på din verksamhet. Du är bekväm med att arbeta i olika datamiljöer och har erfarenhet av anbuds- och kontraktsfrågor samt av inköp av UE och material Som platschef kommer du att få möjlighet att arbeta från ax till limpa och ta ett stort ansvar. Vi tror att nedan kvalifikationer stämmer överens på dig: Du har minst 3 referensprojekt som platschef. Du har god kunskap om bygg- och anläggningsbranschens allmänna bestämmelser AB04, ABT, ABK, AMA systemet. Erfarenhet och förståelse för prognosarbete och entreprenadjuridik Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift Goda kunskaper i MS Excel Övrig information: Start: augusti eller enligt överenskommelse Omfattning: Heltid Anställningsform: Tillsvidareanställning / Fast anställning Arbetsort är Stockholm/Mälardalen.  Denna rekrytering är ett samarbete med Kvalitetsbygg, där Bustos Konsulttjänster sköter alla ansökningar. Skicka in ansökan till [email protected] . Vid frågor och funderingar kontakta Paola Bustos, +4670-612 02 13.    
Arbetsgivare
Bustos Konsulttjänster AB
Hemsida: http://www.bustoskonsulttjanster.se
Ansökan
Ansök senast 11 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Construction Lead till Cellnex

Arbetsgivare / Ort: The We Select Company AB / JOHANNESHOV
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vill du ha möjlighet att påverka och göra skillnad? Cellnex söker en Construction Lead som kommer leda byggentreprenader vid uppförande av nya siter såväl som ombyggnationer av befintliga anläggningar. Det är en ny roll i en modern organisation i stark tillväxt och en roll som är en viktig del för det svenska bolagets fortsatta resa framåt. Cellnex Sweden, som är en del av Cellnex, är Europas ledande operatör av infrastruktur för trådlös kommunikation, är ett expansivt bolag på den svenska telekommarknaden.

Om rollen

Som Construction Lead har du det huvudsakliga ansvaret för att koordinera och styra byggentreprenörers arbete i Cellnex infrastruktur. Du hanterar en portfölj av flera tiotals projekt som löper parallellt. I rollen ingår att:

 • Upprätta projektplanens baslinje: definiera projektets omfattning, säkra nödvändiga resurser, planer och övervaka alla aktiviteter
 • Följa upp projektaktiviteter, övervaka och hantera avvikelser och kritiska frågor
 • Förenkla och förbättra processer, metoder och verktyg med kreativa idéer
 • Kunskap inom arbetsmiljölagstiftning och gärna certifierad BAS P/U
 • Ansvara för kostnadsuppföljning
 • Skapa och underhålla dokumentation

Tjänsten är placerad på Cellnex Sveriges kontor i moderna lokaler vid Globen i Stockholm. Resor kan förekomma.

Om dig

Vi söker dig som har bred erfarenhet av byggprojektledning till exempel inom anläggningsbyggnation eller elinstallation. Du bör ha tidigare erfarenhet av byggnation av mobilnät eller telekomnät och har god vana att driva byggprojekt och hantera myndighetskontakter. Projekten utförs av underentreprenörer med ABT06 avtal. Arbetet är stundom intensivt och kan omfatta både stora och små frågor vilket ställer krav på flexibilitet och en förmåga att arbeta strukturerat och att kunna prioritera. Som person är du engagerad, positiv och driven. Du är flytande i svenska och engelska både i tal och skrift. Du är en lagspelare och har lätt för att samarbeta och har förmågan att driva dig själv och din del av verksamheten.

Om Cellnex

Cellnex är Europas ledande operatör av infrastruktur för trådlös kommunikation. Företaget befinner sig i kraftig tillväxt och har gjort det de senaste fem åren. Cellnex är idag verksamt i tolv länder, och har nyligen etablerat sig på den svenska marknaden. Cellnex Sweden äger tusentals torn, master och anläggningar, och samarbetar med alla mobiloperatörer i utbyggnaden av 5G näten. De är ett innovativt, expansivt företag som med utgångspunkt i deras infrastruktur möjliggör satsning på ny teknik.

Arbetsgivare
The We Select Company AB
12118 JOHANNESHOV
Hemsida: https://www.cellnextelecom.com/en/cellnex-sweden/
Ansökan
Ansök senast 12 May (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Byggledare till broprojekt, Västerås

Arbetsgivare / Ort: Shaya Solutions AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 May (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Byggledare

Om jobbet
Om konsultuppdraget - Ort: Västerås - Uppdragslängd: Ca. 2 år - Sista ansökningsdagen: ansök snarast - Omfattning: 50 - 100% - OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo. Uppdragsbeskrivning Uppdraget innebär att för kundens räkning vara representant på byggarbetsplatsen och vara projektledningens stöd i projektet. Byggledaren svarar för den dagliga kontakten med entreprenörer. Byggledarna bevakar och dokumenterar att kontraktets krav uppfylls samt bistår projektledaren med underlag inför beslut om ändrings- och tilläggsarbeten. Nedanstående är ett urval av vad som kan omfattas i uppdraget: - Bistå projektledaren i en samordnande roll av projektorganisationen och dess ingående arbeten. - Bistå med råd och synpunkter i projektering. - Identifiera problemområden samt ge råd till kunden inför beslut om förebyggande och korrigerande åtgärder. - Leda möten med entreprenörer, leverantörer och projektledning samt föra protokoll vid mötena. - Bevaka entreprenörens arbetsberedningar. - Genomföra teknisk kontroll. - Aktivt granska pågående verksamhet och kunna ta stickprov. - Löpande kostnadsuppföljning och prognoser. - Hantera kostnads- och mängdreglering. - Följa upp och rapportera byggproduktionsläget. - Påtala eventuella fel och brister i arbetets utförande till entreprenören, dokumentera med foton och i dagbok, samt rapportera till kunden. - Följa upp/granska/kontrollera kvalitets-, miljö-, och arbetsmiljöplaner. - Bistå projektledaren vid förhandlingar med entreprenörerna inom ramen för tecknade avtal. - Utföra syner. - Delta i besiktningar. - Samordnande byggledare för ledningsarbeten inom entreprenaden. Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav): - Du har minst 5 års erfarenhet av i rollen som byggledare eller platschef inom nyproduktion och underhåll bro. - Du har varit byggledare eller platschef för minst 2 projekt inom aktuellt område under de senaste fem åren. Projekten ska ha haft en omfattning för byggledare på minst 150 timmar per uppdrag eller för platschef en entreprenadsumma på minst 10 MSEK. - Du har god materialkännedom inom aktuellt område. - Du har minst treårig gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt - Du är väl förtrogen med de senaste AMA-versionerna inom aktuellt område - Entreprenadjuridik för anläggningsbranschen, AB 04 och ABT 06 - BAS-P - Arbete på väg steg 1 som inte får vara äldre än 5 år - Körkort B ______________________ Hur du kommer vidare - Sök uppdraget genom denna annons - Lägg in ett CV i word-format - Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas. - Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan. På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl. Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid. Om Shaya Solutions Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik. Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet. Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar. Annonsförsäljare undanbedes.
Arbetsgivare
Shaya Solutions AB
Ansökan
Ansök senast 14 May (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Byggledare till samhällsbyggnadsprojekt, Västerås

Arbetsgivare / Ort: Shaya Solutions AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 May (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Byggledare

Om jobbet
Om konsultuppdraget - Ort: Västerås - Uppdragslängd: Ca. 2 år - Sista ansökningsdagen: ansök snarast - Omfattning: 50 - 100% - OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo. Uppdragsbeskrivning Uppdraget innebär att för kundens räkning vara representant på byggarbetsplatsen och vara projektledningens stöd i projektet. Byggledaren svarar för den dagliga kontakten med entreprenörer. Byggledarna bevakar och dokumenterar att kontraktets krav uppfylls samt bistår projektledaren med underlag inför beslut om ändrings- och tilläggsarbeten. Nedanstående är ett urval av vad som kan omfattas i uppdraget: - Bistå projektledaren i en samordnande roll av projektorganisationen och dess ingående arbeten. - Bistå med råd och synpunkter i projektering. - Identifiera problemområden samt ge råd till kunden inför beslut om förebyggande och korrigerande åtgärder. - Leda möten med entreprenörer, leverantörer och projektledning samt föra protokoll vid mötena. - Bevaka entreprenörens arbetsberedningar. - Genomföra teknisk kontroll. - Aktivt granska pågående verksamhet och kunna ta stickprov. - Löpande kostnadsuppföljning och prognoser. - Hantera kostnads- och mängdreglering. - Följa upp och rapportera byggproduktionsläget. - Påtala eventuella fel och brister i arbetets utförande till entreprenören, dokumentera med foton och i dagbok, samt rapportera till kunden. - Följa upp/granska/kontrollera kvalitets-, miljö-, och arbetsmiljöplaner. - Bistå projektledaren vid förhandlingar med entreprenörerna inom ramen för tecknade avtal. - Utföra syner. - Delta i besiktningar. - Samordnande byggledare för ledningsarbeten inom entreprenaden. Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav): - Du har minst 5 års erfarenhet av aktuellt område i rollen som byggledare eller platschef. - Du har varit byggledare eller platschef för minst 2 projekt inom aktuellt område under de senaste 5 åren. Projekten ska ha haft en omfattning för byggledare, på minst 250 timmar per uppdrag eller för platschef en entreprenadsumma på minst 10 MSEK. - Du har god materialkännedom inom aktuellt område. - Du har minst treårig gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt - Du är väl förtrogen med de senaste AMA-versionerna inom aktuellt område - Entreprenadjuridik för anläggningsbranschen, AB 04 och ABT 06 - BAS-P - Arbete på väg steg 1 som inte får vara äldre än 5 år - Körkort B ______________________ Hur du kommer vidare - Sök uppdraget genom denna annons - Lägg in ett CV i word-format - Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas. - Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan. På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl. Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid. Om Shaya Solutions Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik. Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet. Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar. Annonsförsäljare undanbedes.
Arbetsgivare
Shaya Solutions AB
Ansökan
Ansök senast 14 May (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.