På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Byggchef

Byggchef

Som byggchef måste man vara beredd att möta diverse olika utmaningar och kunna hantera dem på rätt sätt. Byggchef behöver ha stabil teknisk kompetens, ledaregenskaper och breda administrativa kunskaper.

Den tekniska kompetens en byggchef är i behov av är på lägst gymnasienivå. Personliga egenskaper som gör att man kan passa i yrkesrollen som byggchef är bl.a problemlösningsförmåga, flexibilitet, samarbetsförmåga, nyfikenhet och viljan att bygga långvariga relationer.

Att ha kunskap om olika ledarskapssätt är viktigt för den som vill satsa på yrket som byggchef. Kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljöansvar behövs för att på ett tryggt och effektivt sätt kunna leda sina medarbetare.

Som byggchef ansvarar man även för löpande administrativa frågor och uppgifter och arbetar med verksamhetsstyrning, som till exempel byggstyrning, planeringsteknik, budget samt projektstyrning samt med riskhantering. Som chef inom byggbranschen måste man kunna grunder i entreprenadjuridik samt besitta datakunskaper både generellt och kopplat till de styrsystemen som används inom det aktuella företaget.

Utbildning

De finns ett flertal utbildningsvägar finns för dig som vill bli chef inom byggbranschen. Utbildningarna finns både inom högskola/universitet och inom yrkeshögskolan.

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogrammet.

Länktips

15 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.