På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Byggarbetsledare
Spela filmen

Byggarbetsledare

Byggarbetsledaren inom bygg är den ingenjör som leder bygget ute på byggarbetsplatsen. På de större byggena finns fler byggarbetsledare som ansvarar för var sin del.

Byggarbetsledaren bevakar att maskiner och material finns på plats och samordnar arbetet med de underentreprenörer, som till exempel sköter om rör- och elinstallationer. Byggarbetsledaren har ansvaret för att arbetet utförs enligt gällande ritningar och anvisningar och för att säkerhetsföreskrifterna följs.

Som platschef har man en eller flera byggarbetsledare under sig men på små byggen kan platschefen och byggarbetsledaren vara samma person. Platschefen har det övergripande ansvaret för personalen och för bygget och ser till exempel till att tidplanen håller. Som platschef finns man ute på byggena men har även en del kontorsarbete att sköta om.

Utbildning

De finns ett flertal utbildningsvägar finns för dig som vill bli chef inom byggbranschen. Utbildningarna finns både inom högskola/universitet och inom yrkeshögskolan.

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogrammet eller Teknikprogrammets fjärde år mot Gymnasieingenjör.

LÄS TILL BYGGARBETSLEDARE PÅ SKANSKAGYMNASIET >>

Yrkesporträtt

Möt Anna P - arbetsledare för markarbeten på Skanska.

Visa mer
Visa mindre

231 Lediga jobb

ARBETSLEDARE INOM RENOVERINGSTJÄNSTER

Arbetsgivare / Ort: Lisana Gruppen AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Arbetsledare
 • anläggning

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Har du mångårig erfarenhet av bygg- eller renovering, besitter goda ledaregenskaper och söker nya spännande utmaningar? Vill du även vara med och bidra till spännande projekt och tillhöra en växande organisation?

Rollen som Arbetsledare

I din roll som Arbetsledare kommer du att ansvara för ett antal arbetsplatser samtidigt. Som Arbetsledare har du det övergripande ansvaret för tid, kvalitet och personal och leder projektet mot uppsatta mål. Din närmaste chef är Projektchef som du kommer arbeta nära och få stöttning från. Utmärkande för Lisanas byggarbetsplatser är fokus på arbetsmiljö, struktur, kvalitet och god tillgång till stödresurser såsom projektingenjörer, kalkyl, inköp och projektering.

Din Profil

Vi söker dig som har en erfarenhet som hantverkare och ledarskap. Du är van att arbeta i mindre bolag. Du trivs i en roll med helhetsansvar för samordning av projekt och personal. Vi förutsätter att du är van vid att planera och leda byggpersonal.

På Lisana är våra värdeord Nytänkande, Kunniga, Stort hjärta och Engagemang. Vi tror på Kunskap, Innovation och Flexibilitet - för dig som anställd och för våra kunder.

På Lisana är vi stolta över att ha en kvalitets- och servicekultur i världsklass! Vi letar efter dig som; är engagerad i ditt arbete och trivs med att leda personal mot uppsatta mål. Som person är du målmedveten och ansvarstagande samt har en genomgående positiv attityd och en förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Du är tydlig i din kommunikation, duktig på att bygga nätverk och utveckla långsiktiga relationer med kunder och andra intressenter. Vidare är du duktig på att strukturera och organisera ditt arbete.

Hanterar svenska och engelska i både tal och skrift. Vi erbjuder dig;

Flexibla arbetstider utifrån kundens efterfrågan, främst måndag-fredag kl. 8.00-17.00 och även vissa helger

Ansvarsförsäkring, sjukförsäkring, pensionsförsäkring och friskvårdsbidrag.

Härliga kollegor från hela världen!

Vill du vara med på vår resa till att bygga ett bättre Sverige? Ansök nu! Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Lisanas rekryteringsavdelning: [email protected]

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Lisana Gruppen AB
11674 Stockholm
Hemsida: www.lisana.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker drivna skiftledare!

Arbetsgivare / Ort: Burgsvik Kulturrestauranger AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • anläggning

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Varje årstid har sin tjusning. Sommar som vinter, varje dag, året runt, har Skansen så otroligt mycket att erbjuda. Skansen är vilda djur och kultur, men också en nöjesarena som ofta direktsänds i TV. Som medarbetare på Skansens Restauranger kommer du genast att hamna i centrum. Om du älskar att ge suverän service och vill arbeta i en unik miljö med effektiva och glada kollegor, då söker vi just dig!

Skansens Restauranger består av flera verksamhetsdelar: festvåning, konferens, fast food och per säsong även à la carterestaurang. Vi arbetar på årsbasis utifrån Skansens program och är involverade i arrangemang som Allsång på Skansen, barnens allsång, konserter, marknader och mycket, mycket mer!

Nu söker vi på Skansens Restauranger drivna skiftledare till våra fast food-enheter. I rollen som skiftledare kommer du att ha ansvar över den dagliga driften för enheten. Tjänsten är en operativ tjänst.

Dina ansvarsområden i rollen som skiftledare:

 • Du leder och planerar det dagliga arbetet för personal, råvaror och utrustning, för att kunna leverera en så bra gästupplevelse som möjligt.
 • Du utvecklar och coachar medarbetare.
 • Du har kunskap om arbetslagar, avtal och säkerhetsfrågor samt ser till att dessa följs.
 • Utför, leder och ser till att alla matsäkerhets- och hygienrutiner följs och genomförs enligt Haccp.
 • Säkerställer att bemanningen justeras vid olika försäljningsvolymer och effektiviserar utplaceringen av medarbetare.

Dina kvalifikationer:

 • Du har relevant utbildning inom hotell och restaurang eller liknande relevant utbildning, alternativt erfarenhet som kan bedömmas som likvärdigt.
 • Du har minst två års erfarenhet inom restaurang/service (helst i en ledande position).
 • Du är resultatinriktad, strukturerad och engagerad i ditt arbete
 • Du har stort intresse för service, mat och dryck
 • Du är stresstålig och ligger alltid steget före
 • Du är en positiv och kommunikativ som person


Arbetstider

Dagtid och kvällstid alla dagar i veckan.

Lön och anställning

Vi har avtalsenliga löner. Vi är anslutna till branchorganisationen VISITA och har kollektivavtal med HRF.

Vi har lediga tjänster för enstaka dagar fördelat på de olika serveringsenheterna. Vissa av tjänsterna skall tillsättas omgående.

Arbetsgivare
Burgsvik Kulturrestauranger AB
Djurgårdsslätten 49-51
11521 Stockholm
Hemsida: http://www.skansensrestauranger.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fastighetsskötare

Arbetsgivare / Ort: Swerock AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • anläggning

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker en engagerad och handlingskraftig fastighetsskötare som trivs med att arbeta i ett högt tempo och uppskattar arbetsglädje på jobbet! Du kommer att arbeta som fastighetsskötare på fyra av våra fastigheter som ligger i Malmö, Landskrona och Helsingborg. Exempel på arbetsuppgifter: - Ta emot och hantera felanmälan - Klippa gräs - Måla - Utföra mindre reparationer - Tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll - Inre och yttre renhållning Tjänsten är på heltid med tillträde snarast. Arbetstiden är förlagd mellan 07.00-16.00. Kravprofil Vi tror att du har en gymnasieutbildning och 1-2 års erfarenhet från en liknande tjänst. Vi söker dig som är serviceinriktad, har en positivinställning och tycker om att ta egna initiativ. Du är inte rädd för att ta i och röra på dig fysiskt. Vidare trivs du med att arbeta självständigt och tar ett stort eget ansvar för ditt arbete. För att trivas i tjänsten så bör du tycka det är viktigt att ge bra service, drivas av att lösa problem samt vara handlingskraftig. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Vi ställer krav på att du har B-körkort, meriterande om du har förarbevis för hjullastare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper! Kontakt Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Arbetschef Håkan Lundahl på 0733-847300.
Arbetsgivare
Swerock AB
Hemsida: swerock.se
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektledare

Arbetsgivare / Ort: Derome AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • anläggning

Om jobbet
1946 startade Karl Andersson den första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 2 700 medarbetare och en omsättning på 10 miljarder kronor. Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att växa genom utbildning. Vi jobbar hårt för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge hos oss. Varje år gör vi roliga trivselaktiviteter och lägger extra kraft på hälsa och välmående, ett hälsosamt och balanserat arbetsliv är viktigt för oss. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av Sveriges största familjeägda träindustri. ARBETSUPPGIFTER Jobbar du idag i byggbranschen och vill vara med på en utvecklande karriärsresa tillsammans med oss? Vi har stora spännande projekt i våra projektportföljer från Malmö till Uddevalla kommun och söker nu därför efter en Projektledare som tillsammans med oss vill driva dessa projekt! Som Projektledare på Derome Hus driver du projekt från råmark till dess att kunderna flyttar in. Du kommer att arbeta med utbyggnad av bostadsområden med ansvar för projektering, ekonomi, administration, styrning och ledning av byggprocessen. Du får en mycket viktig roll när det gäller att driva processen framåt på ett strukturerat och effektivt sätt och kommer att ha nära samarbete med entreprenörer, kunder och kommuner. KVALIFIKATIONER Vi söker en projektledare som är driven vill jobba med människor och gillar problemlösning. Vi ser gärna att du haft en ledande roll sedan tidigare och har du dessutom vana av att affärsmässigt driva projekt är det meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att arbeta som Projektledare på Derome Hus innebär frihet under ansvar och ställer krav på personligt engagemang och att du trivs i en utåtriktad position där kundrelationer tillhör vardagen. ÖVRIG INFORMATION Tjänsten är på heltid, tillsvidare och med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Mölndal. Passar tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte, ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast den 26 september eller tidigare då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Derome löser bostadspusslet. Vi utvecklar mark och bygger fullständiga bostadsområden med varierat boende. Genom våra varumärken A-hus och Varbergshus erbjuder vi även småhus till våra privatkunder. I vårt husbolag blir du en del av ett drivet team som brinner för att få samhällen att växa - Tillsammans bygger vi för framtiden. Läs mer på derome.se
Arbetsgivare
Derome AB
Hemsida: www.derome.se
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Arbetsledare Ban/Svets

Arbetsgivare / Ort: Infranord AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Arbetsledare
 • anläggning

Om jobbet
Infranord utvecklas ständigt. Vi befinner oss i ett skifte med nya metoder, ny teknik och en ny generation på väg in. Hela branschen står inför en spännande utmaning med en järnväg som ska utvecklas och underhållas, moderniseras och digitaliseras. Samtidigt satsar regeringarna i Sverige och Norge stort på vår bransch. Vi är i ett läge där vi har möjligheter att förändra och göra skillnad på riktigt. Vill du ta nästa steg i karriären? Infranord Region Syd söker en affärsmässig arbetsledare som vill driva och utveckla olika projekt framåt. Placeringsort enligt överenskommelse i Malmö eller Hässleholm. Arbetsuppgifter: Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande roll som arbetsledare främst inom banteknik och spårsvets. Du kommer att arbeta i ett engagerat team där vi tillsammans arbetar mot uppsatta mål. Du får stor möjlighet att påverka då du driver, prioriterar, leder och fördelar arbetet inom ditt projekt/område. Du kommer att ansvara för ett antal järnvägstekniker och i din roll ingår allt från att motivera och planera personalen till att identifiera nya möjligheter. I denna roll rapporterar du till platschef. Du får stor möjlighet att påverka verksamheten. Du kommer bland annat att: Leda, planera och fördela arbetet i din grupp Vara en engagerad ledare som har koll på ekonomin och följer upp dina projekt Verka för en god arbetsmiljö genom ett närvarande och modernt ledarskap Kartlägga behovet av kompetensutveckling och ansvara för medarbetarsamtal Aktivt identifiera och implementera förbättringar inom ditt ansvarsområde Deltaga i anbudsframtagning och planering av projekt samt genomförandet av dessa Kvalifikationer: Vi ser att du brinner för ledarskap. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och tycker om att arbeta metodiskt. Du ser långsiktigt och har alltid säkerhet och kvalitet i fokus. I rollen är det viktigt att du är tydlig och kan kommunicera med olika människor på ett bra sätt. Vi ser även att du har: Lägst gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande Erfarenhet från järnvägsbranschen och/eller entreprenadbransch Möjlighet att arbeta på annan ort när verksamheten kräver det God IT-vana Goda kunskaper i svenska i tal och skrift B-körkort Arbetsuppgifter vid järnvägen kräver att du är uppmärksam och noggrann och att du har ett stort säkerhetsfokus. Du är van vid att planera, genomföra, följa upp och leverera enligt uppsatta mål och tidsramar. Beredskap, samt helg- och nattarbete kan förekomma. Meriterande: Dokumenterad ledarerfarenhet inom järnvägsbranschen Är SoS-ledare och SoS-planerare Är Tillsyningsman Erfarenhet av mark och anläggning Godkänd hälsoundersökning för säkerhetstjänst är ett krav och genomförs innan beslut om anställning. Vad erbjuder Infranord: Infranord är en möjliggörare för hållbar samhällsutveckling, men också för personlig och professionell utveckling. Som marknadsledande har du stora möjligheter att utvecklas och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar för att du ska känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.    Kontakt:  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Platschef Kent Hjärpe, 010-121 32 94 Fackliga kontaktpersoner: Seko Frederick Linderos, 010-121 63 77 Saco-Tj Mikael Svensson, 010-121 26 05 ST Roland Bång, 010-121 24 72 Ansökan: Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast 26 september 2021. Vi tillämpar arbetspsykologiska tester som genomförs i samband med urvalsprocessen. Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och vi vill därför understryka att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund är välkomna till oss. Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Infranord är marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med en omsättning om cirka 4 miljarder och 1 800 medarbetare. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på  www.Infranord.se    
Arbetsgivare
Infranord AB
Hemsida: http://www.infranord.se
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.