På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Platschef

Platschef

En platschef har ofta en nyckelroll vid byggen av olika slag och ofta innebär jobbet att ha totalansvaret för ett helt bygge och hur det utförs.

Som platschef är det viktigt att du driver byggprojekten så att tidsplanen hålls. Dessutom gäller det att ha koll på kvalitets-, miljö-, och arbetsmiljöplaner och se till att de efterlevs.

Utbildning

För att du ska kvalificera dig som platschef behöver du en bakgrund av byggrelaterad högskole- eller civilingenjörsutbildning eller motsvarande och erfarenhet inom byggbranschen.

Personliga egenskaper

För att passa som platschef behöver du vara affärsmässig, det är viktigt med ett starkt kundfokus och dessutom behöver du vara strukturerad. I rollen krävs också ledaregenskaper, eftersom du leder personal och även eventuella underentreprenörer. 

Länktips

Visa mer
Visa mindre

3 Lediga jobb

Platschef

Arbetsgivare / Ort: PEAB Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Platschef
 • bygg

Om jobbet
Sökes till Uppsala med placering i Gävle Vi söker en platschef till en av våra arbetschefsgrupper i Uppsala, du kommer vara stationerad på ett nytt spännande bostadsprojekt i Gävle. Arbetar du inom bygg i dagsläget och känner dig redo för nästa steg i karriären? Vill du arbeta i en varierad miljö tillsammans med härliga kollegor i en roll där du blir en nyckelperson och har stor möjlighet till personlig utveckling? Då kan detta vara rätt tjänst för dig! Arbetsuppgifter Som Platschef på Peab har du en central roll i våra projekt och är den som har det övergripande ansvaret för projektets utförande. Din huvuduppgift består av att planera och leda produktionen från byggstart till besiktning. Det innefattar ansvar för personal, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö. Till din hjälp har du ett antal duktiga personer, allt från inköpare och arbetsledare till skickliga hantverkare. Bakgrund Vi söker dig som har erfarenhet som platschef inom byggnation. Du har akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du dessutom tidigare erfarenhet av större bostadsprojekt ser vi det som en merit. Körkort B är ett krav samt att du kan kommunicera på svenska, både i tal och i skrift. Personliga egenskaper Vi söker dig som är tydlig i ditt ledarskap, har god kommunikationsförmåga samt är strukturerad. Du trivs med att leda och entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är lösningsorienterad. Då det dagliga arbetet innebär mycket kontakter med flera olika aktörer har du en hög social kompetens och har lätt för att samarbeta och skapa långvariga relationer. Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsgivare
PEAB Sverige AB
Hemsida: peab.se
Ansökan
Ansök senast 30 September (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Platschef

Arbetsgivare / Ort: Hamiltone AB / Markaryd
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 October (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Byggnadsingenjör

Om jobbet

I rollen som Platschef hos Hamiltone kommer du tillsammans med projektchef ha övergripande ansvar för planering, projektering, produktionsstyrning och ekonomi i ett projekt. Du utvecklar och leder teamet på arbetsplatsen och tar helhetsansvar för att ni tillsammans genomför ett lyckat projekt. Du kommer att upprätta och följa upp produktionstidplan och rullande tidplaner. Du kommer även ha ansvar för kvalitet och arbetsmiljö för projektet, samt ansvar för samordning av personalen. Det är du som har den dagliga kontakten med kund för att säkerställa att projektet levereras inom utsatt tid.

Arbetsuppgifter

 • Platschefen är ansvarig för att tilldelat/tilldelade projekt omfattande utförande, riskhantering, budget, tid- och resursplanering, kundkontakter samt övriga projektrelaterade uppgifter, överenskommet med Arbetschef/Projektchef, utförs enligt kontrakt och interna överenskommelser.
 • Platschefen skall bedriva arbetet i enlighet med gällande lagar, förordningar, avtal och föreskrifter vilka berör hela projektet.
 • Ansvara för att projektets organisation avseende personal och övriga resurser är anpassade till projektets art och utförande.
 • Upprätta och genomföra kontrollplaner och kontrollinstruktioner, så att rätt kvalitet, miljö och arbetsmiljö uppnås på utförandet av projektet.
 • Att projektets produktion bedrivs efter upprättad projektplan.
 • Genom kontinuerliga arbetsplatsmöten kommunicera och informera alla medarbetare om relevant information rörande projektet och regionens verksamhet.


Erfarenhet

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet som Platschef inom bygg och som självständigt har ansvarat för delar av eller hela projekt. Har du även med dig erfarenheter som yrkesarbetare och/eller arbetsledare är det meriterande. Du har god datorvana, och har du dessutom kunskap inom entreprenadjuridik och/eller tidplaneringsverktyg är detta meriterande.


Arbetsuppgifterna kräver en kunskapsnivå motsvarande ingenjörsutbildning


Personliga egenskaper

Vi söker en person som är Ärlig-talar sanning, Pålitlig-håller det som är överenskommet, Lojal-håller kollegor och andra högt, Energisk- arbetsam och antar utmaningar. Känner du igen dig i detta så tror vi att du skulle älska arbeta med oss.


För att du ska få momentum i rollen bör du vara en utåtriktad, nyfiken och prestigelös person. Du är strukturerad och lösningsorienterad samtidigt som du har lätt för att kommunicera med många. Du är även skicklig på att delegera arbetsuppgifter när det krävs för att leverera ett arbete med hög kvalitét.


Som en ansvarsfull ledare ser du dina medarbetare och bygger relationer runt omkring dig. Du interagerar med andra och du arbetar initiativrikt, serviceinriktat och strukturerat för att vara drivande i processer när det gäller mål och affärsinriktning.

Arbetsgivare
Hamiltone AB
Misterhult 362
28536 Markaryd
Hemsida: www.hamiltone.se
Ansökan
Ansök senast 11 October (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Platschef

Arbetsgivare / Ort: PEAB Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (1 månad 5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Platschef
 • bygg

Om jobbet
Platschef, Södertälje Bygg Stockholm bedriver byggverksamhet med inriktning mot nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, förvaltningsbyggnader och bostäder i Stockholm och Södertälje. Nu söker vi en platschef till en av våra arbetschefsgrupper i Södertälje som bedriver byggverksamhet i södra Stockholm. Om tjänsten Som Platschef på Peab har du alltid en central roll i våra projekt och är den som har det övergripande ansvaret för projektets utförande. Du blir en nyckelperson som har totalansvar för projektet och din huvuduppgift består av att planera och leda produktionen från byggstart till besiktning. Det innefattar ansvar för personal, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö. Till din hjälp har du ett antal duktiga personer, allt från inköpare, entreprenadingenjörer och arbetsledare samt skickliga hantverkare. Vi på Peab är stolta över den individanpassade utveckling som vi kan erbjuda våra medarbetare och du har goda möjligheter att göra karriär hos oss. Kvalifikationer Du har minst 3 års erfarenhet av rollen som platschef. Körkort erfordras. Som person är du kreativ, initiativtagande samt lojal och har förmåga att överblicka helheten och kan ligga steget före. Du har ett stort intresse för affärer och är kund- och resultatinriktad. Då det dagliga arbetet innebär mycket kontakter med flera olika aktörer har du även en hög social kompetens och har lätt för att samarbeta.
Arbetsgivare
PEAB Sverige AB
Hemsida: peab.se
Ansökan
Ansök senast 31 October (1 månad 5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.