På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

ME-skolan, Maskinentreprenörerna

Du behövs på arbetsmarknaden
Varje år utbildas cirka 300 nya maskinförare och fram till år 2024 beräknas 6-7000 maskinförare behövas i Sverige. Behovet av maskinförare finns inom alla segment av byggsektorn.

Som maskinförare arbetar du med kraftfulla maskiner i en högteknologisk miljö och utbildningen är för dig som är intresserad av det allra senaste inom teknik.

Det är du som väljer i vilken form du vill jobba. Du kan välja att arbeta med byggnation av vägar och järnvägar, gräva fiber eller kablar. Du kan jobba inom VA eller som spindeln i nätet vid husbyggen. Även inom gruvbrytning är behovet av maskinförare stort. Maskinförare är helt enkelt ett yrke med mycket goda framtidsutsikter.


ME-skolans gymnasieutbildning
Vi har samarbete med flertalet gymnasieskolor runt om i landet och hos oss får du en utbildning i en bransch där det finns gott om jobb, där det finns många spännande arbetsmoment och värdefulla kontakter.

För närvarande hittar du våra skolor i Bålsta, Ingelstad, Linköping, Skellefteå, Svalöv, Södertälje, Uppsala, Varberg och Örebro.

Vi utbildar alltid efter verklighetens krav och vill ge dig bästa möjliga personliga utveckling. För att lyckas med det har vi hög lärartäthet, bra övningsområden och moderna fordon. Vi kombinerar individanpassad utbildning, modern pedagogik och lärare med stor erfarenhet av både yrket och branschen.

Väljer du några fler timmar teori i veckan så tar du studenten med högskolebehörighet och kan plugga vidare till bland annat byggnadsingenjör, maskiningenjör, upphandlare eller platschef.

Under utbildningen lär du dig att hantera situationer du kan komma att stå inför som maskinförare. Det kan vara att anlägga husgrunder och vägar, lasta grus eller flytta byggmaterial. Våra avtal med Caterpillar gör att vi alltid har tillgång till de senaste modellerna av varje maskintyp.

Om du väljer Bygg- och anläggningsprogrammet på någon av de gymnasieskolor som ME-skolan samarbetar med, läser du alla yrkesämnen hos oss på ME-skolan. APL (praktik), är en stor del i utbildningen.

Alla elever får minst 15 veckors praktik, men många gör fler än så och för att se till att vi har bra praktikplatser samarbetar vi med företag med utbildade handledare. Tack vare våra kontakter i branschen är det stor chans att du träffar din framtida arbetsgivare redan nu!


På vår vuxenutbildning får du lära dig ett helt nytt yrke på 30 veckor av lärare med lång erfarenhet av maskinföraryrket. Under utbildningen får du köra toppmoderna grävmaskiner samt hjullastare i olika storleksklasser på våra övningsområden. Du får också de teoretiska delarna som är viktiga för maskin- och anläggningsförare, som arbetsmiljösäkerhet och hur du planerar ett anläggningsarbete på bästa sätt.

Våra yrkesvuxutbildningar är CSN-berättigade och kostnadsfria. Du behöver dock betala studiematerial på totalt ca 2000 kr, samt dina egna varselkläder.

Visa mer
Visa mindre