På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kranbilsförare
Spela filmen

Kranbilsförare

Kranbilsförare (eller mobilkranförare) måste ha grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper på en nivå som medger säker lasthantering och på ett säkert sätt kunna hantera olika metoder och situationer som uppstår när lastgods förflyttas och hanteras.

Kranbilar är fordon, som är utrustade med till exempel skopa, krok, personkorg eller gripklor. Föraren transporterar många olika slags gods.

Utbildning

Utbildning till kranbilsförare kan inom gymnasieskolan erbjudas på Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Anläggningsfordon eller på Fordons- och transportprogrammet, inriktning Transport.

Motsvarande utbildning för vuxna kan erbjudas inom Komvux eller anordnas av Arbetsförmedlingen.

Det rekommenderas att läsa kursen Lastbilsmonterad kran, då den kunskapen efterfrågas av branschen. Man bör på sin gymnasieskola fråga om möjlighet finns att läsa den kursen. Den kan erbjudas som en "profilkurs" till elever på Fordon- och transportprogrammets variant mot Transportteknik, men kan även finnas på andra inriktningar.

Lastbilsmonterad kran omfattar gods- och timmerkranar. Kranarna delas upp i två kategorier.

 • Timmerkranar oavsett storlek, och godskranar upp till 18 t/m tillhör den lättare klassen.
 • Godskranar över 18 t/m tillhör den tyngre klassen och för att få utbildningsbevis för dessa krävs ytterligare ett prov.

 

För att få lov att köra lastbilsmonterad kran krävs C-körkort och man omfattas av kravet på Yrkeskompetensbevis (YKB), bevis på att man kan sköta kranen på ett säkert sätt.

För att erhålla en utbildningsbok eller ett yrkesbevis från TYA, ska man ha motsvarande kunskaper från gymnasieskolan kursplaner:

 • Arbetsmiljö och säkerhet 50 poäng
 • Fordonsmonterad kran 100 poäng

Personliga egenskaper

Jobbet är både varierande och krävande, och kräver bland annat stort säkerhetstänk och förmåga till riskbedömning.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

57 Lediga jobb

Kranbilschaufför till modernt entreprenadföretag

Arbetsgivare / Ort: TKBM Entreprenad AB / Skogås
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Kranbilsförare

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

TKBM Entreprenad AB är ett entreprenadföretag med över 20 anställda. Vi har arbeten runt om i Storstockholm och Mälardalen, med ett huvudkontor i Länna.

Företaget har mycket goda kompetenser inom kabelförläggning, betongkonstruktioner, markentreprenader och har arbeten av varierad karaktär. Vi söker dig som är van kranbilschaufför med minst några års yrkeserfarenhet.

Du skall behärska yrket väl och lägga stor vikt vid säkerhet och service.

Vi tror att du tycker att lastbilar är roligt och drivs av att göra ett bra arbete och få vare en viktig del i utförandet.

Som person skall du trivas med att arbeta självständigt och lösningsorienterat och inte ha några problem att samarbeta tillsammans med yrkesarbetare och maskinister. Vi söker en lagspelare som vill vara med och bygga företaget tillsammans med oss!

Du skall även behärska det svenska och engelska språket flytande i tal och skrift.

Då vi är ett modernt och miljömedvetet företag behöver du har god IT kompetens, då vi arbetar mycket digitalt med arbetsorder och tidsrapportering.

Vidare tror vi att du har en del utbildningar inom branschen

Dessa är krav:

YKB - Yrkeskompetensbevis

Kranförarintyg

Säkra lyft

Dessa är meriterande:

Arbete på väg motsvarande 1+2 +3 (1.1,1.2.1.3, 2.2)

HLR- Hjärt och lungräddning

ESA- Elsäkerhetsanvisning

EBR- ElnätsBranschens Riktlinjer

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att köra vår egen lastväxlare med fast kran på våra arbeten runt om i Storstockholm.

Du kommer att ställa ut TA-material inför uppstart av arbeten, köra materialleveranser och maskinflyttar av egna maskiner. Även vara behjälplig vid förläggning av kabel med att lyfta trummor m.m. samt övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter.

Du kommer att få ett stort eget ansvar och se till att uppgiften blir korrekt utfört, därför lägger vi stor vikt vid din kompetens och vilja. I rollen som kranförare krävs att du tänker till och bidrar med din kompetens, du kommer att vara en nyckelperson i företagets logistikplanering tillsammans med arbetsledaren.

Vi har en mycket modern maskinpark som du som förare kommer att hantera vid flyttar. Lastväxlaren för tjänsten är i dagsläget en Volvo FMX13 460 8x4 tridem från 2018.

Tillträde enligt ök.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista dag för ansökan, välkommen in med din ansökan redan idag!

Arbetsgivare
TKBM Entreprenad AB
Fräsarvägen 7
14250 Skogås
Hemsida: http://www.tkbmentreprenad.se
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kranbilschaufför till FMK Transportcenter AB

Arbetsgivare / Ort: Förartjänst Jobbförmedling Sverige AB / JOHANNESHOV
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Yrkeskompetensbevis YKB
 • tung lastbil

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

FMK Transportcenter söker Kranbilsförare med CE-kort

Ansökan sker via Förartjänst.se där du ansöker direkt till åkeriet. Du blir också anställd direkt av åkeriet


FMK Transport söker chaufförer.

Kranväxlare med Fassi 50tm 24 ton växlare, här är dagarna väldigt varierande, jobb åt Ramudden, flytt av avstängning, montering av fönster med glassug, trp av plåtar, skopjobb monteringsarbeten.

Vi söker även extrapersonal att täcka upp kvällar och ev. helger.

Vi ser att du har:

YKB, Kran över 18t/m, APV Steg 1&2

Väl mött!

Arbetsgivare
Förartjänst Jobbförmedling Sverige AB
12143 JOHANNESHOV
Hemsida: http://www.forartjanst.se
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kranbilschaufför

Arbetsgivare / Ort: Derome AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Kranbilsförare

Om jobbet
1946 startade Karl Andersson den första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 2 700 medarbetare och en omsättning på 10 miljarder kronor. Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att växa genom utbildning. Vi jobbar hårt för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge hos oss. Varje år gör vi roliga trivselaktiviteter och lägger extra kraft på hälsa och välmående, ett hälsosamt och balanserat arbetsliv är viktigt för oss. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av Sveriges största familjeägda träindustri. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu efter kranbilschaufförer till vår anläggning i Mölndal! Som kranbilschaufför hos oss är du vår kontaktperson mot våra proffskunder och levererar kundernas beställda byggmaterial och hus på utlovad tid – en av de allra viktigaste funktionerna i företaget! Låter det intressant? Då kan detta vara ett jobb för dig. I rollen som kranbilschaufför är du själv aktiv i ditt arbete även utanför fordonet då du lossar med egen kran. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med stor serviceanda och som är tillmötesgående och flexibel. Du har CE-behörighet och har ett naturligt säkerhetstänk i ditt arbetssätt. Du är noggrann och tar väl hand om såväl fordon som kran. Har du dessutom krankort, truckkort, ADR samt kännedom om byggmaterial ser vi det som meriterande. För att klara av rollen krävs att du kan kommunicera på svenska i tal och skrift. ÖVRIG INFORMATION Tjänsterna är tillsvidare, på heltid och med tillträde snarast. Arbetstiden är förlagd under dagtid. Placering vid vår anläggning i Mölndal. Passar tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte, ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast den 8 augusti eller tidigare då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Derome är mer än bara virke och skruv. Vi förenklar vardagen för våra yrkeskunder och i våra bygg- och industrivaruanläggningar i västra och södra Sverige jobbar vi nära våra kunder. Hos oss ingår du i ett team som brinner för att utmana – tillsammans hittar vi de bästa lösningarna för yrkesproffs. Läs mer på derome.se
Arbetsgivare
Derome AB
Hemsida: www.derome.se
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Maskinförare/driftspersonal till Gatuavdelningen

Arbetsgivare / Ort: Eskilstuna kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Lastmaskinförare

Om jobbet
Vi på gatudrift är ett team med 20 kollegor. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill vara med och bidra till att våra gator håller sin goda kvalité för ett framkomligt Eskilstuna. Stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig del i tillväxtarbetet. Förvaltningen planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön i Eskilstuna. Tillsammans med invånarna ska vi planera och förverkliga en attraktiv och hållbar kommun där boende, besökare och företagare kan trivas och växa. Arbetet med att bygga Eskilstuna och utveckla den offentliga miljön kräver noggranna förberedelser. Stadsbyggnadsförvaltningen står för planeringen, föreslår och genomför förbättringar för ett utvecklat stadsliv. Det handlar mycket om din vardag och en god bebyggd miljö. Vi tar också ansvar för den dagliga skötseln av stadsmiljön. Förvaltningen samordnar kollektivtrafiken och arbetar för god trafiksäkerhet. Gatuavdelningen är en av stadsbyggnadsförvaltningens sex avdelningar, vi är ca 55 medarbetare i de tre verksamheter: Anläggning, Stadsmiljö och Gatudrift. Vi har väghållaransvaret på kommunens gator, anläggningar, vattenleder och gång- och cykelbanor. Det handlar om service, drift, underhåll och förvaltning av den offentliga fysiska miljön. Vi utför även markanläggningsarbeten, klottersanering, mätning. ARBETSUPPGIFTER Är du kvalitetsmedveten person som trivs i en självständig roll, gillar att köra lastmaskin/hjullastare och arbeta med drift och underhåll inom hela vårt ansvarsområde? Då ska du söka tjänsten hos oss! Som maskinförare/driftspersonal är du noggrann, flexibel och har fokus på ständiga förbättringar där mod, helhetssyn och öppenhet utgör vår värdegrund. Du jobbar självständigt men ingår i teamet och bidrar till en god laganda och ett bra miljötänk. I rollen hos oss är det viktigt att se till helheten och att i vårt ansvar så är det både maskinell och manuell drift som banar väg för en välskött stad. Några förekommande arbetsuppgifter hos oss är: - sopning - ogräsborstning - sandupptagning - slåtter - röjsågning - trimmning - snöröjning - halkbekämpning - reparation av asfaltsbeläggning - reparation av stensättning - justering av schakt - beredskap vid akuta felanmälningar. Förutom att vara en bra maskinförare/driftpersonal ska du också hålla ordning, ha hög yrkesstolthet och kunna prata med kunder/invånare då du är Eskilstuna kommuns ansikte utåt. Beredskapstjänstgöring förekommer vid behov från verksamheten. Som anställde hos oss får du tillgång till arbetsfordon, gym, omklädningsrum och arbetskläder. Du utgår ifrån din arbetsplats (Navaren) som är placerad på Tång Lindströmsväg 6 i Eskilstuna. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har/kan: - körkortsbehörighet B - utföra både maskinell och manuell drift och underhåll - goda kunskaper i svenska i tal och skrift - grundläggande datorkunskaper - jobba i en roll där du kan ha beredskap och kan ta akuta felanmälningar vid behov. Meriterande för tjänsten: - godkänd gymnasieutbildning - gymnasial/eftergymnasial utbildning inom transport, entreprenad eller annan utbildning som bedöms likvärdig - körkortsbehörighet C - behörighet att köra fordon som hjullastare och lastmaskin - tidigare arbetserfarenhet inom drift- och underhåll, anläggning och/eller arbete med gatuunderhåll - van vid att dokumentera i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för att trivas hos oss bör du tycka om och jobba självständigt men samtidigt ha en god samarbetsförmåga och uppskatta att jobba i team. Som person är du strukturerad, noggrann, kvalitetsmedveten och flexibel. Vill du vara en del av vårt arbete? Välkommen med din ansökan! Vi ser gärna en jämnare könsfördelning i gruppen, då gruppens majoritet är män. Därför uppmuntrar vi särskilt dig som kvinna att söka. ÖVRIGT Vill du vara med och leda vägen? Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag. Välkommen till ett arbetsliv som ger mer. Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer. För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.
Arbetsgivare
Eskilstuna kommun
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

kranbilschaufför för omgående start

Arbetsgivare / Ort: Rihane Service och åkeri / ÄLVSJÖ
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 augusti (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Kranbilsförare

Färdigheter
Krav
 • Lastbilsmonterad kran > 18 ton/m
Meriterande
 • ADR
 • styckegods (grundkurs)

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

kranbilschaufför för omgående start i södra Stockholm

heltidsjobb måndag till fredag 6:00 till 15:00

Kontakt via e-mail: [email protected]

Rihan 0735371303

Arbetsgivare
Rihane Service och åkeri
Stockholm
12502 ÄLVSJÖ
Ansökan
Ansök senast 12 augusti (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.