Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörerna (ME) är bransch- och arbetsgivarorganisationen för Sveriges maskinentreprenörer, det vill säga de företag som utför arbeten med anläggningsmaskiner, till exempel grävmaskiner, hjullastare och byggkranar. Vi företräder våra medlemmar och arbetar för branschens utveckling.

Det är våra medlemmar som är med där det byggs nya bostäder, järnvägar och motorvägar. De röjer snö på ödsliga landsvägar, gräver ner miltals med bredband och drar vatten- och avloppsledningar.

Du behövs
Behovet av duktiga maskinförare är stort och kommer att öka i takt med stora pensionsavgångar, samtidigt som omfattande infrastruktursatsningar ska genomföras. Varje år utbildas hundratals nya maskinförare, men de närmsta åren beräknas flera tusen mycket eftertraktade maskinförare behövas i Sverige inom alla delar av byggsektorn.


Här hittar du våra utbildningar >>


Att vara maskinentreprenör är att vara pionjär. Branschen skapades av entreprenörer som såg behovet av förnyelse och effektivitet i den infrastruktur som gör ett samhälle framgångsrikt. Branschen har genom åren banat väg för en svensk stark industri och en livsmiljö i världsklass.

När samhället behöver ett sjukhus, en skola eller rädda en stad från översvämning, så är Sveriges maskinentreprenörer först på plats och alltid närvarande för skötsel och underhåll. Maskinentreprenörerna lägger grunden för utvecklingen.

Visa mer
Visa mindre