Byggproduktionsledare
Spela filmen

Byggproduktionsledare

Att arbeta som byggproduktionsledare innebär att ha ett jobb som är mångsidigt och innovativt. Yrkestitlar som en byggproduktionsledare kan ha är bland annat arbetsledare och platschef.

En byggproduktionsledare behöver ha omfattande kunskaper inom diverse olika områden, sådana som t.ex anläggningsteknik, arbetsmiljö och säkerhet, byggkonstruktion, byggproduktion, byggteknik, energieffektivisering, entreprenadjuridik, hållbart byggande, kommunikation och ledarskap, mätteknik, projektekonomi, projektstyrning och ritningsläsning.

Utbildning

De finns ett flertal utbildningsvägar finns för dig som vill bli produktionsledare inom byggbranschen. Utbildningarna finns både inom högskola/universitet och inom yrkeshögskolan.

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogrammet eller studier på Teknikprogrammets 4-åriga utbildning till Gymnasieingenjör.

Framtidsutsikter

Byggföretagen bedömer att byggmarknaden kommer att vara fortsatt god under de närmaste åren. 

Arbetsplats

Arbetsplatser för byggproduktionsledare kan variera allt ifrån att under störta delen av sin arbetstid sitta på ett kontor till att vara ute på många olika byggarbetsplatser under en och samma arbetsdag.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.