På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Byggnadsantikvarie

Byggnadsantikvarie

Byggnadsantikvarien hjälper till vid renovering och ombyggnad med att lyfta fram och bevara byggnadens kvalitéer.

Du behöver ha mycket goda kunskaper om kulturhistorisk värdefull bebyggelse och fysisk planering med fördjupning inom bland annat följande områden:

 • Inventering och dokumentation
 • Färganalys och förslag till färgsättning
 • Åtgärdsförslag för restaurering och renovering
 • Skisser och ritningar för Bygglovsansökan
 • Projektledning av hantverkare
 • Inredning

Byggnadsantikvarierna arbetar också fram vid behov program till olika organisationer och företag för hur de kan underhålla och restaurera värdefulla och ofta historiska miljöer.

Utbildning

Utbildning på högskolenivå, dvs akademisk examen, inom det kulturhistoriska området med bebyggelseantikvarisk inriktning, ställs ofta som ett krav för att kunna få jobb som byggnadsantikvarie. B-körkort ställs ofta som ett krav för att kunna få anställning.

Grundläggande gymnasial utbildning finns på bl a Teknikprogrammet eller Bygg- och anläggningsprogrammet.

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper som krävs är bl a att du är en kreativ person som tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på olika frågor som kan planera, organisera och prioritera arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Vidare behöver du vara strukturerad och ha god förmåga att leda arbete och processer framåt. Du behöver även ha lätt för att samarbeta och kommunicera med olika människor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Proaktiv gruppchef byggprojektering

Arbetsgivare / Ort: Prowork Göteborg AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 March (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Civilingenjör
 • byggnadskonstruktion

Om jobbet
WSP
WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus Industri, Transport Infrastruktur och Miljö Energi. Tillsammans har vi 50 000 medarbetare i fyrtio länder. I Sverige har vi över 4 000 medarbetare, varav 500 konstruktörer på affärsområdet Byggprojektering. Detta affärsområde erbjuder konsulttjänster och avancerad rådgivning inom konstruktion med kunder både i Sverige och utomlands.

På WSP töjer vi ständigt på gränserna för att möta våra kunders höga förväntningar. Med hjälp av vår expertis kan arkitekter förverkliga sina visioner, och våra kunder uppfylla sina kommersiella och operativa mål. Vi driver på utvecklingen inom konstruktion och innovativa metoder för att effektivisera byggverksamheter, sänka kostnader och minska de kommersiella riskerna. Vi har en lång historia av innovation ihop med gedigen och rotad konstruktionskompetens vilken vi är mycket stolta över. Denna kombination är, tror vi, en nyckel i att kunna utveckla skarpa ingenjörer med långsiktigt perspektiv. Vår strategi är att vi förbereder oss och våra kunder för framtiden, och vår metod kallar vi för Future Ready. Läs mer på www.wsp.com

Vårt erbjudande till dig…

Att få vara med och skapa en organisation som erbjuder marknadens mest innovativa konsulttjänster inom byggprojektering.
Tjänst som ska tillsättas…
En proaktiv ledare med teknisk grund som har förmågan att se förbättringsmöjligheter i en föränderlig bransch och intresserad av att utveckla affärer i en spännande miljö med starka värderingar och stort fokus på gemensamma mål…

WSP Byggprojektering söker en Gruppchef för området Byggprojektering i Malmö.

Arbetsuppgifter
Rollen som Gruppchef är att leda och vara ansvarig för WSP Byggprojekterings verksamhet i Malmö. Verksamheten är idag en viktig del av kontoret i Malmö och vi är ungefär 25 medarbetare, fördelat på två grupper på Byggprojektering. Du ansvarar för en av dessa grupper i Malmö och sätter upp mål för din verksamhet med stöd av dina gruppchefskollegor på avdelningen samt avdelningschef, avseende ekonomi, personalledning, utveckling och försäljning. Gruppchefen ingår i ledningsgruppen för Byggprojektering avdelning Skåne. I ledningsgruppen är vi idag 4 Gruppchefer och en Avdelningschef. Vi ansvarar tillsammans för en verksamhet om ca 65 medarbetare i södra Sverige, Skåne.

Som Gruppchef för Byggprojektering Malmö ingår följande ansvarsområden:

▪ Budget och resultatansvar omfattande ca 15 MSEK
▪ Tekniskt och ekonomiskt svara för de uppdrag som gruppen arbetar med
▪ Leda gruppens marknadsförings och försäljningsaktiviteter
▪ Leda planering av utbildningstillfällen och utveckling av gruppen
▪ Leda utvecklingen av gruppens CRC-verksamhet (offshoring)
▪ Leda gruppen mot att vara framtidens aktör inom byggprojektering samt en attraktiv arbetsplats för Malmös främsta konstruktörer.
▪ Representera Byggprojektering och driva samverkan mellan de olika disciplinerna på kontoret i Malmö.

Kvalifikationer
Opposites attract. Vi välkomnar det oväntade!
 
För att lyckas i rollen skall du ha ett intresse för att leda verksamhet och människor mot varsamhetens uppsatta mål. Du kan ha en bakgrund som konsult inom byggkonstruktion eller en roll i produktionen i ett entreprenadbolag.

Rollen kräver mycket god samarbets-, planerings- och kommunikationsförmåga. Det är mycket viktigt att du är affärsmässig, proaktiv och har både mod och förmåga att se förbättringsmöjligheter inom verksamhetsutveckling. Som person är du trygg, nyfiken, självgående, drivande, ansvarsfull och social och trivs när människor runt dig har olika perspektiv. Vi värdesätter dina idéer och din uthållighet, och att du hittar lösningar även om allt inte går som planerat, på egen hand eller i grupp. Du frågar när du är osäker och ifrågasätter när du inte är övertygad. Då detta arbete innefattar ett stort mått av innovation tror vi att du tycker om att arbeta med utveckling och driva förändring av teknik ihop med människor. Vi ser gärna att du kräver lite mod av både dig själv och din omgivning! Vi erbjuder dig en arbetsplats där egna initiativ uppskattas, där gemenskapen är stor och där just din insats kan vara avgörande för att WSP ska lyckas med våra strategier. På WSP är medarbetaren i fokus, här kan du utvecklas i en sund och kompetent miljö med en mycket trevlig kultur.

Krav
 • Relevant akademisk examen som är lämpad för rollen
 • Minst 8 års arbetslivserfarenhet av konsult- eller byggbranschen
 • Kunskap inom byggnadskonstruktion
 • Erfarenhet av upphandlingar mot såväl den privata som offentliga sidan

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete inom konsultbranschen
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Erfarenhet av liknande arbete

Lokalisering och resande
Rollen är placerad i Malmö. Resande sker främst inom avdelningens geografi efter egen planering. Vissa tillfällen per år sker resor i samband med ledningsgruppsträffar och chefsträffar inom regionen och affärsområdet, då i Sverige.

Frågor om tjänsten
I denna rekrytering samarbetar WSP med Prowork AB. Frågor om tjänsten besvaras av Jimmy Eriksson, rekryteringskonsult, som nås på 0733-324014 alternativt [email protected]. Vi hanterar alla ansökningar fortlöpande. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Arbetsgivare
Prowork Göteborg AB
Hemsida: https://www.wsp.com/
Ansökan
Ansök senast 12 March (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Bebyggelseantikvarie

Arbetsgivare / Ort: REGIONMUSEET I SKÅNE/ LANDSANTIKVARIEN I SKÅNE / Kristianstad
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 March (23 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Bebyggelseantikvarie

Språk
Krav
 • Engelska

Om jobbet

Regionmuseet Skåne söker en bebyggelseantikvarie

Regionmuseet Skåne arbetar i hela Skåne och kulturmiljövården är en viktig del i vår regionala verksamhet. Vi söker en erfaren och skicklig bebyggelseantikvarie som vill vara med och utveckla det antikvariska arbetet vid något av våra två kontor – i Kristianstad eller Lund. Idag består sektionen för kulturmiljö av flera bebyggelsesantikvarier, biologer och landskapsvetare, och tillsammans med dem ska du vara med och bygga kunskap om det skånska kulturlandskapet. Det är viktigt att du är intresserad av traditionell bebyggelse och har god kunskap om äldre tiders byggnadsteknik och hantverk.

Beroende på uppdragets art arbetar vi antingen självständigt eller i skräddarsydda team. Vi arbetar ofta över ämnesgränserna och strävar efter att allas kompetens ska komma till så god användning som möjligt. Det är vanligt förekommande med ämnesövergripande projekt, internationella projekt och möjligheter att delta i olika grupper som diskuterar museets övergripande frågor och utveckling. Hos oss är du del i ett större sammanhang. Samtidigt som alla måste ta ansvar för sitt eget kompetensområde och sina uppdrag på ett självständigt sätt, kan du också bli involverad i annan verksamhet på museet. Det kräver både att du kan arbeta självständigt och i grupp, samt flexibilitet och att du vågar ta dig an nya typer av arbetsuppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår alla typer av antikvariska uppdrag: antikvarisk medverkan, remisshantering, kursverksamhet, rådgivning, forskning och förmedling. Du kommer att arbeta med såväl kommuner och myndigheter som privatpersoner. Detta innebär både uppdrag riktade mot externa parter och verksamhet som är anslagsfinansierad och syftar till kunskapsuppbyggnad och spridning av kunskap om kulturlandskapet. För att klara detta arbete krävs att du är noggrann, klarar av att leverera resultat och har god organisationsförmåga.

Du som söker ska ha

· Utbildning som bebyggelseantikvarie eller motsvarande akademisk utbildning

· Erfarenhet av olika typer av antikvariskt arbete och särskilt intresse för äldre, traditionell bebyggelse

· Kunskaper om och intresse för praktisk byggnadsvård

· Erfarenhet av projektledning

· Förmåga att ta ansvar för och initiera, driva och följa upp projekt

· Uttrycka dig väl på ett skandinaviskt språk och engelska

· Körkort (B)

Certifiering KUL och kunskap om Skånes kulturlandskap är meriterande.

Tjänsten är placerad i Avdelningen för Kunskapsuppbyggnad, sektionen för kulturmiljövård

Placering: Lund eller Kristianstad.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Upplysningar: tf Avdelningschef Helene Stalin Åkesson, 0707-84 19 84. Facklig företrädare Rebecca Olsson SACO, DIK-förbundet 0707-84 19 45.

Skicka ansökan med meritförteckning så att vi har den senast 28 mars. Med e-post till [email protected]. Ange referensnummer 2021/3.

Om Regionmuseet Skåne

Stiftelsen Regionmuseet i Skåne är en kulturarvsorganisation som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Vi är till för hela regionen och alla som vill veta mer om och ta del av kulturarvet i vid bemärkelse. Genom vår verksamhet skapar vi förutsättningar för människor att utmanas, uppleva, umgås och utforska. Det betyder inte minst att vi tar plats i samhällsdebatten och behandlar ämnen som på olika vis är viktiga i samtiden.

Vi erbjuder en arbetsplats där det alltid händer något nytt och där vi ständigt utvecklar verksamheten på olika sätt. Hos oss arbetar vi tillsammans och medarbetarna utvecklas genom att de alltid har möjlighet att föreslå nya idéer och projekt, där personer från alla delar av organisationen gemensamt tar museet mot nya mål.


Arbetsgivare
REGIONMUSEET I SKÅNE/ LANDSANTIKVARIEN I SKÅNE
Stora Torg
29122 Kristianstad
Ansökan
Ansök senast 28 March (23 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Konstruktör / Byggnadskonstruktör till WSP

Arbetsgivare / Ort: Bravura Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Civilingenjör
 • byggnadskonstruktion

Om jobbet
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos WSP. Om företaget: WSP Byggprojektering erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom byggnadsteknik. Verksamheten omfattas av projektering av hus -och industriprojekt, utredningar och skadebesiktningar. WSP Byggprojektering i Södra Norrland arbetar idag med många spännande projekt och behöver nu förstärka sitt team med en erfaren konstruktör i Sundsvall. WSP har idag kontor ända upp till Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund, ner till Sundsvall. Arbetsuppgifter: WSP Byggprojektering erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom byggnadsteknik. Verksamheten omfattas av projektering av hus -och industriprojekt, utredningar och skadebesiktningar. WSP Byggprojektering i Södra Norrland arbetar idag med många spännande projekt och behöver nu förstärka sitt team med en erfaren konstruktör i Sundsvall. WSP har idag kontor ända upp till Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund, ner till Sundsvall. Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper: I rollen som senior konstruktör arbetar du på uppdrag med varierande storlek. Du planerar ditt arbete tillsammans med uppdragsledare där ni säkerställer projektekonomi och resursplanering. Din roll är att vara konstruktions/beräkningsansvarig i projekten där du samordnar med beställare och andra projektörer. På den lokala marknaden driver du ett aktivt marknadsarbete där du har förmåga att bidra till WSPs affär. Teamet består idag av 11 konstruktörer och i ditt dagliga arbete leder och stödjer du 1-3 medarbetare i deras utveckling. Övrig information: Start: Enligt överenskommelse Plats: Sundsvall Lön: Enligt överenskommelse Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar. Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Sökord: Bygg, byggprojektering, byggkonstruktion, projekt, projektledning, konstruktion, konstruktör, Sundsvall, Västernorrland, Norrland, entreprenad, bygg, WSP
Arbetsgivare
Bravura Sverige AB
Hemsida: www.bravura.se
Ansökan
Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gruppchef Industrial Civil

Arbetsgivare / Ort: ÅF Pöyry AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 April (1 månad 25 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Civilingenjör
 • byggnadskonstruktion

Om jobbet
Om jobbet Är du vår framtida ledare för Industrial Civil till vår grupp i Göteborg? Vi är en mycket stark och expansiv organisation och nu söker vi en ledare som kan och vill utveckla gruppen i Göteborg tekniskt och affären in i framtiden. Vår sektion, som omfattar kontoren i Lund (8pers) och Göteborg (12pers), med inriktning mot Byggkonstruktion för process industrin är under uppbyggnad och verksamheten förväntas växa med många spännande uppdrag mot olika kunder i regionen men även i andra delar av landet. Vem är du? Du har 5-10 års erfarenhet av byggnadskonstruktion, gärna mot processindustr som ett plus, i kombination med ett intresse för att leda och utveckla människor. Vi söker dig som är en positiv och affärsinriktad lagspelare som motiveras av att skapa många och goda relationer med kunder, medarbetare och kollegor. Du motiveras av att jobba med människor och dela med dig av dina kunskaper. Du har en stark drivkraft att utveckla dina medarbetare och kundrelationer tillsammans med kollegor och värdesätter engagemang i och ansvar för dina arbetsuppgifter. Du gillar utmaningar i en resultatorienterad miljö och drivs av att möta uppsatta mål. För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har en god affärsmässig förståelse för konsultbranschen, brinner för att göra affärer och att utveckla ditt team samt dina kunder! Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta personal- och resultatansvar samt ansvar för gruppens tillväxt, lönsamhet och marknadsföring. Stort fokus ligger på att utveckla din grupp, skapa nya affärsmöjligheter samt att utveckla nya kontakter för att på så sätt säkerställa en expansion av verksamheten. Du har med fördel ett eget kontaktnät med kunder och leverantörer i regionen. Aktuell gruppering tillhör affärsområde Process Industries Sweden i vilket vi har många kundrelationer mot processindustrin. En bakgrund i den branschen är meriterande. Vi ser att du värdesätter gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Du är van att arbeta i olika CAD-miljöer och strukturanalys programvaror. Vårt huvudsakliga CAD-verktyg för vår projektering är TEKLA Structures. Goda kunskaper inom beräkningsprogram som Robot Structural, SAP 2000 eller ETABS är en fördel för din ansökan. Vi ser resor som en naturlig del i vårt arbete för att kunna leverera tjänster till våra kunder. I grunden tror vi att du har en teknisk utbildning på Masternivå med inriktning mot Civil Engineering eller motsvarande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Välkommen att höra av dig för mer information om tjänsterna, företaget, organisationen eller om oss rekryterande chefer. Rekryteringsprocessen sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi önskar din ansökan på svenska. Vi erbjuder Vi söker dig som vill vara en del av AFRYs spännande utveckling som ett av Sveriges och Europas främsta teknikkonsultorganisationer. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi en Brave Devoted Teamplayer som tillsammans med oss vill skapa framtidens process industrier och samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Placeringsort Göteborg Om företaget AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future.
Arbetsgivare
ÅF Pöyry AB
Hemsida: www.afry.com
Ansökan
Ansök senast 30 April (1 månad 25 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.