På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Anläggningsingenjör

Anläggningsingenjör

Anläggningsingenjör är ett samlingsnamn för många olika yrken, exempelvis kan du arbeta som anläggningsingenjör inom väg och vatten eller anläggningsingenjör inom elkraft. Anläggningsingenjörer arbetar på många olika arbetsplatser inom tekniska branscher och är viktiga nyckelpersoner inom svensk tillväxt.

Det handlar om långsiktiga storsatsningar inom kollektivtrafiken, järnvägar och vägar i Sverige. Det är ofta projekt med enorma investeringar, vilket innebär ett kraftigt ökat behov av arbetskraft i flera av de tekniska branscherna.

Utbildning

Det finns olika utbildningsnivåer för en blivande ingenjör. Du kan läsa till ingenjör bland annat på högskolor och universitet eller på en yrkeshögskola.

Efter en yrkeshögskoleutbildning kan du bland annat få anställning som anläggningsprojektör, projektledare eller som produktionsledare.

Grundutbildning finns på flera av gymnasiets program.

Visa mer
Visa mindre

153 Lediga jobb

Arbetsmiljösamordnare

Arbetsgivare / Ort: PEAB AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Byggnadsingenjör

Om jobbet
Brinner du för arbetsmiljö och vill du verka på en intressant och stimulerande arbetsplats inom en expansiv marknad med spännande projekt? Då kan du ha hittat rätt. Vi är nu på jakt efter en lagspelare som vill arbeta med arbetsmiljöfrågor inom region Anläggning Väst med placering i Göteborg. Om tjänsten Arbetet som arbetsmiljösamordnare innebär att du tillsammans med dina kollegor inom regionens stabsfunktion skall utveckla, driva, samordna och stödja linjeverksamheten och cheferna inom arbetsmiljöarbetet i regionen samt förse regionchef, arbetschefer och platschefer med material och beslutsunderlag inom dessa områden. Du planerar, organiserar och strukturerar ditt eget arbete och kommer att arbeta i ett tätt samarbete med såväl chefer i linjen för att systematiskt verka för att våra projekt följer gällande regelverk, lagstiftning och når Peabs mål. Du har ett nära samarbete med projekten och är ett operativt stöd under projektets gång, från anbudsskedetill färdigställande. Du rapporterar till regionchef. Vi vill att du är med och driver och utvecklar vårt arbete kring arbetsmiljö. Du ingår även i nätverk med andra kollegor inom KMA-funktionen i regionen inom Affärsområdet samt koncern. Du arbetar med, utöver vår egen personal, beställare, leverantörer, myndigheter och andra förekommande aktörer inom, och utanför branschen. Kompetenser och personliga egenskaper För att lyckas med uppdraget behöver du vara väl inarbetat i rollen och känna dig trygg med att vägleda vår produktion inom arbetsmiljöfrågor. Du behöver vara strukturerad, självgående och självständigt kunna styra ditt arbete. Du tycker om att ha många bollar i luften och framförallt tycker du om att ha mycket kontakt med såväl interna som externa aktörer. Då du kommer ingå i ett mindre stabsgrupp på regionen så är samarbetsförmågan med övriga i gruppen väldigt viktig. Du har även lätt för att samla in och förstå fakta samt en god skriftlig kommunikationsförmåga. Du behöver även vara trygg med att stå inför större grupper och framföra ett budskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Kravprofil Relevant högskoleutbildning eller yrkeshögskoleutbildning. Minst fem års erfarenhet i samma eller liknande befattning Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift B-körkort Branscherfarenhet är meriterande!
Arbetsgivare
PEAB AB
Hemsida: peab.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Projektledare Elkraft

Arbetsgivare / Ort: ATICC Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Aticc Sweden är ett modernt konsult och rekryteringsföretag som brinner för individen. Vi tror till 100% att medarbetare lyckas bättre i sitt arbete om vi som arbetsgivare skapar en flexibel, rättvis och rolig plattform att verka på. Med vårt medarbetarägda företag så skapar vi tillsammans den plattformen. Läs mer på www.aticc. (http://www.ahlstrom-munksjo.com/)se Just nu söker vi ytterligare projektledare inom elkraft som likt oss trivs i en organisation med stor frihet. Du är kanske rätt person för oss? Arbetsuppgifter I rollen som projektledare elkraft så kommer du arbeta ute hos någon av våra kunder och ansvara för spännande och komplexa projekt. Då vi stenhårt tror på rättvisa så har vi hoppat över alla överbetalda chefer som sladdar in halv tio på morgonen. Du rapporterar därmed direkt till dig själv! Men oroa dig inte, vi ingår alla i Aticc laget och hjälper varandra så fort det behövs. Din bakgrund Vi söker dig som har akademisk bakgrund inom området el/instrument/automation alternativt innehar arbetslivserfarenhet som motsvarar utbildningskravet. Du bör haft någon form av ledarroll tidigare och gärna minst ett par års erfarenhet som elkraft. Du ska behärska både svenska och engelska, i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom el-entreprenader är det starkt meriterande! Då en stor del av arbetet innebär planering och samordning bör du vara en person som jobbar strukturerat och kan hantera arbetstoppar då och då. Vi arbetar med ständiga förbättringar och för att lyckas i rollen bör du tycka om att ta ansvar och vara öppen för förändringar. Vi tror att du är en person som lätt tar in information och vet hur du ska presentera detta för personalen. Vi ser att du drivs av mål och utveckling, både när det gäller den verksamhet du ansvarar för och människorna i den och att du leder ditt team på ett tydligt, rättvist och coachande sätt. Vidare ser vi gärna att du har ett intresse av att komma in som delägare i Aticc och vara med och bygga företaget vidare. Vi erbjuder Vi erbjuder en arbetsplats där det finns ett starkt engagemang för verksamheten och innehållsrika dagar. Bli en del av en gemenskap som är värdestyrd, omtänksam och som välkomnar mångfald. Vi tror på kraften att arbeta i team för att ge de bästa resultaten, både för bolaget men också för teammedlemmarnas individuella ambitioner. Tillsammans skapar vi det företaget vi vill att vi ska vara. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
ATICC Sweden AB
Hemsida: http://www.aticc.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vill du utbilda framtidens byggingenjörer?

Arbetsgivare / Ort: Ackebrink AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Byggnadsingenjör

Färdigheter
Meriterande
 • Byggnadsrådgivning
 • Bygg- och fastighetsekonomi
 • Fastighetsförvaltning
 • Fastighetsteknik

Om jobbet

Vill du vara med och bidra till Sveriges framtid och tillväxt? Vill du vara med och utveckla vuxna i utbildning? Vill du dela med dig av den kunskap du samlat på dig under ditt yrkesliv? Tycker du om att föreläsa? Om du har svarat ja på alla frågor är det självklart att du ska utbilda med oss på Ackebrink!

Ackebrink AB är ett kunskapsföretag som hjälper yrkeshögskoleanordnare med att hitta duktiga yrkeskompetenta och branscherfarna utbildare till sina kurser och utbildningar. Läs mer om oss på ackebrink.se.

Vi erbjuder dig möjligheten att utbilda morgondagens kollegor inom just din bransch. Utbildningsuppdrag via oss innebär att du jobbar ute hos Yrkeshögskoleanordnare . Det är en fantastisk dynamisk och stimulerande arbetsmiljö. Du jobbar direkt med vuxna motiverade studerande som läser olika yrkeshögskoleutbildningar på olika orter runt om i Sverige.

Vi tror du är egen företagare som vid sidan av dina övriga uppdrag vill utbilda blivande yrkeskollegor eller att du har en lucka i ditt yrkesliv och därför äntligen kan ta chansen att få utbilda andra.

Vi söker dig som brinner för att kunskapsöverföra till andra och som trivs i en utbildande roll. Du är prestigelös som person men vågar sätta ner foten där det behövs. Du gillar att befinna dig i sociala sammanhang och handleda både grupper och individer och locka fram det bästa hos båda.

Du behöver inte ha utbildat förut men älska att förmedla kunskap och brinna för att utbilda blivande branschkollegor!

Vi söker någon som är intresserad att hålla kurser för blivande byggnadsingenjörer med olika inriktningar i kurser såsom byggnadsteknik, projektledning och entreprenadjuridik i Stockholm. Om du även har kunskap inom närliggande ämnen är det också intressant. Man undervisar cirka 2-3 dagar per vecka.

Vi tar endast emot ansökan via mail!

Utbildarintroduktion

Alla våra utbildare genomgår innan kursstart en lärarintroduktion, där vi går igenom vad som förväntas av dig som utbildare. Vi hjälper dig även med att planera din första kurs och ditt kursmaterial. Vi ger dig även tips, råd och stöd på vägen.

Ackebrink har funnits i mer än 15 år och år 2013 och 2014 blev vi utnämnda till ett Gasellföretag. Idag levererar vi upp mot 250 kurser per år och våra kunder finns idag från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi levererar utbildningskonsulter inom allt från projektledning och ekonomi till sprängteknik, VA-teknik och matematik med mycket mera.

Om du nu inte har just den här kompetensen men är grym på något annat, skicka gärna in en ansökan till oss eller registrera dig via vår hemsida så kontaktar vi dig - ackebrink.se/kontakta-mig

Arbetsgivare
Ackebrink AB
11265 STOCKHOLM
Hemsida: http://ackebrink.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vill du utbilda framtidens byggingenjörer?

Arbetsgivare / Ort: Ackebrink AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Byggnadsingenjör

Färdigheter
Meriterande
 • Byggnadsrådgivning
 • Bygg- och fastighetsekonomi
 • Fastighetsförvaltning
 • Fastighetsteknik

Om jobbet

Vill du vara med och bidra till Sveriges framtid och tillväxt? Vill du vara med och utveckla vuxna i utbildning? Vill du dela med dig av den kunskap du samlat på dig under ditt yrkesliv? Tycker du om att föreläsa? Om du har svarat ja på alla frågor är det självklart att du ska utbilda med oss på Ackebrink!

Ackebrink AB är ett kunskapsföretag som hjälper yrkeshögskoleanordnare med att hitta duktiga yrkeskompetenta och branscherfarna utbildare till sina kurser och utbildningar. Läs mer om oss på ackebrink.se.

Vi erbjuder dig möjligheten att utbilda morgondagens kollegor inom just din bransch. Utbildningsuppdrag via oss innebär att du jobbar ute hos Yrkeshögskoleanordnare . Det är en fantastisk dynamisk och stimulerande arbetsmiljö. Du jobbar direkt med vuxna motiverade studerande som läser olika yrkeshögskoleutbildningar på olika orter runt om i Sverige.

Vi tror du är egen företagare som vid sidan av dina övriga uppdrag vill utbilda blivande yrkeskollegor eller att du har en lucka i ditt yrkesliv och därför äntligen kan ta chansen att få utbilda andra.

Vi söker dig som brinner för att kunskapsöverföra till andra och som trivs i en utbildande roll. Du är prestigelös som person men vågar sätta ner foten där det behövs. Du gillar att befinna dig i sociala sammanhang och handleda både grupper och individer och locka fram det bästa hos båda.

Du behöver inte ha utbildat förut men älska att förmedla kunskap och brinna för att utbilda blivande branschkollegor!

Vi söker någon som är intresserad att hålla kurser för blivande byggnadsingenjörer med olika inriktningar i kurser såsom byggnadsteknik, projektledning och entreprenadjuridik i Göteborg. Om du även har kunskap inom närliggande ämnen är det också intressant. Man undervisar cirka 2-3 dagar per vecka.

Vi tar endast emot ansökan via mail!

Utbildarintroduktion

Alla våra utbildare genomgår innan kursstart en lärarintroduktion, där vi går igenom vad som förväntas av dig som utbildare. Vi hjälper dig även med att planera din första kurs och ditt kursmaterial. Vi ger dig även tips, råd och stöd på vägen.

Ackebrink har funnits i mer än 15 år och år 2013 och 2014 blev vi utnämnda till ett Gasellföretag. Idag levererar vi upp mot 250 kurser per år och våra kunder finns idag från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi levererar utbildningskonsulter inom allt från projektledning och ekonomi till sprängteknik, VA-teknik och matematik med mycket mera.

Om du nu inte har just den här kompetensen men är grym på något annat, skicka gärna in en ansökan till oss eller registrera dig via vår hemsida så kontaktar vi dig - ackebrink.se/kontakta-mig

Arbetsgivare
Ackebrink AB
41664 GÖTEBORG
Hemsida: http://ackebrink.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Affärsutvecklare till Älvstranden Utveckling

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Byggnadsingenjör

Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Älvstranden Utveckling är ett kommunalt bolag med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden. Tillsammans med Göteborgs Stads förvaltningar och näringslivet skapar vi en inkluderande, grön och dynamisk innerstad runt älven.

Nu utökar vi vår avdelning fastighetsutveckling och tillsätter tre nya tjänster Affärsutvecklare, Jurist och Projektledare Tidiga skeden. Vi har många nya spännande projekt på gång inom våra fastigheter och på vår utvecklingsmark.

Vi söker därför ytterligare en affärsutvecklare till vår avdelning fastighetsutveckling. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett mycket spännande jobb som är utmanande och utvecklande.

Ansvarsområden

I rollen som affärsutvecklare identifierar du affären i våra olika markägarområden och i utvecklingen av våra förvaltningsfastigheter, för att sedan se till att affären genomförs och förverkligas. Du förhandlar köp och försäljning av fastigheter och byggrätter samt tar aktiv del i den kommersiella delen av våra fastighetsutvecklingsprojekt.
Ansvarsområden

Som affärsutvecklare på Älvstranden Utveckling ansvarar du för att skapa fastighetsaffärer inom ramen för bolagets ägardirektiv och strategier.

Ansvarsområdet innefattar:

• Framtagandet av affärsanalyser i våra projekt
• Göra självständiga fastighetsekonomiska analyser
• Projektersättningsfrågor
• Markanvisningar
• Samverkansavtal
• Exploateringsavtal
• Köpeavtal
• Lantmäterifrågor
• Fastighetsrätt

Kvalifikationer

Som person har du ett kommersiellt intresse, ser affärsmöjligheter och har ett relevant kontaktnät. Du är analytisk, har lätt för att samarbeta och är proaktiv.
Vi ser att du har erfarenhet av fastighetsutveckling och projektledning av större komplexa projekt inom fastighet eller bygg. Gärna från entreprenad- eller byggföretag. Du behöver ha förståelse för kommunal fastighetsexploatering. Lämplig akademisk bakgrund är exempelvis Civilingenjör Väg och Vatten, Lantmäteri, Civilekonom alternativt Byggnadsingenjör eller motsvarande.

På avdelningen fastighetsutveckling arbetar 10 personer som verkar inom flera olika specialistområden, exempelvis juridik, lantmäteri och affärsanalys. På avdelningen finns ytterligare en affärsutvecklare.

Ansökan

Tjänsten är heltid och en tillsvidaretjänst.

Rekryteringen sker i samarbete med Randstad. För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Pettersson, [email protected] eller Sara Davidsdottir, [email protected] När du söker jobb hos Älvstranden Utveckling blir din ansökan en allmän handling.

Vill du bli en del av vårt kompetenta och engagerade team? Välkommen med din ansökan senast 2022-01-26.

Om företaget

Älvstranden Utveckling är ett kommunalt bolag inom Göteborgs Stad med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt i modern tid. Älvstaden ska utvecklas till en tät och levande innerstad med en stor variation av verksamheter, bostäder och mötesplatser som minskar klimatavtrycket och bidrar till jämlika livsvillkor.
På Älvstranden Utveckling är vi värderingsdrivna i ledarskap och arbetssätt. Genom våra grundläggande värderingar: att samarbeta, tänka nytt, ansvara och driva (STAD), skapar vi tillsammans resultat i vår verksamhet. Vi är ca 90 medarbetare som sitter i trivsamma lokaler högst upp på sjätte våningen med älven och Ramberget som utsikt. Adressen är Lindholmsallén 10.
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.