På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Anbudsingenjör Spela filmen

Anbudsingenjör

Anbudsingenjör, som ofta kallas för kalkylator, driver hela processen från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag på både mindre och större mark- och anläggningsprojekt.
Anbudsingenjör har självständig roll men ingår ofta i ett team med inköpare, platschefer och arbetschefer, där hen är sakkunnig och stöttar plats- och arbetscheferi deras beslutsfattande.
Som anbudsingenjör måste man hålla sig uppdaterad på de nya produktionsmetoder och produkter och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.
I arbete ingår ofta kontakt med kunder och leverantörer.

Utbildningsbakgrund som de flesta anbudsingenjörer har är någon form av byggteknisk utbildning, gärna med mark- och anläggningsinriktning.
Anbudsingenjör behöver ha god inblick i byggprocessen och därför krävs det oftast att man har några års erfarenhet från byggbranschen, innan man kan få jobb som anbudsingenjör/kalkylator.

Önskvärda egenskaper är att man är driven och affärsmässig person med god förhandlingsvana; att man är strukturerad och van att arbeta självständigt; att man är engagerad, noggrann samt gillar att arbeta mot uppsatta mål och deadlines. Det är också viktigt att ha förmågan att skapa goda relationer både inom och utanför sitt företag.

Läs gärna även i andra yrkespresentationer, t.ex om yrket Ingenjör och om andra yrken inom tekniskt arbete.

Du kan också se en Inspirationsfilm om spännande yrken inom Teknikbranschen (längd ca 9 min)- här  är snabblänk till filmen.

Länktips

 

6 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.