På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

KIP-ingenjör
Spela filmen

KIP-ingenjör

KIP-ingenjörer planerar och samordnar bygg- och/eller anläggningsprojektet avseende tidsramar, materialinköp och materialanvändning samt personal. KIP-ingenjören har tätt samarbete med platschefen och den person som alltid måste ligga steget före.

KIP-ingenjör är ett yrke för dig, som vill jobba med Kalkyler, Inköp och Planering.

KIP-ingenjör kallas också ofta för entreprenadingenjör eller anbudsingenjör och är platschefens högra hand, den person som alltid måste ha koll på allt, eftersom man planerar bygg- eller anläggningsprojektet avseende tid, material och personal.

Kommer byggmaterialet att hinna fram till byggstart? Är rätt man på rätt plats på rätt dag? Det är mycket som ska klaffa om projektet ska löpa smidigt och anläggningen eller bygget ska bli klart på utsatt tid.

Planering är A och O och som KIP-ingenjör måste du kunna upprätta planeringsunderlag samt anbuds- och produktionskalkyler, göra prognoser och kostnadsanalyser för olika skeden i ett bygg- och/eller anläggningsprojekt, planera och genomföra inköp samt skriva avtal. För att klara jobbet behöver du känna till de lagar och regler som gäller i branschen.

Att ha kontroll över pengar är en mycket viktig del i ditt arbete och som KIP-ingenjör ska du kunna upprätta en budget, göra ekonomiska avstämningar och slutligen beräkna projektets resultat och lönsamhet. För att lyckas i arbetet är det nödvändigt att kunna hantera IT-verktyg för kalkyl, inköp och planering.

Utbildning

Utbildning till KIP-ingenjör kan finnas inom Högskola/Universitet eller inom yrkeshögskola.

Rekommenderat gymnasieprogram är Ekonomiprogrammet.

Personliga egenskaper

För att trivas i och lyckas med yrkesrollen är det viktigt att man har lätt för att samarbeta och har välutvecklat ordningssinne.

KIP-ingenjörens arbete innefattar många kontakter i olika projekt. Därför bör du ha lätt för att samarbeta och kommunicera, både skriftligt och muntligt.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

26 Lediga jobb

Projektingenjör Göteborg-Borås, Nya stambanor

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Projekteringsingenjör
 • bygg och anläggning

Om jobbet

Som projektingenjör är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur!

De nya stambanorna ska i framtiden länka samman de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Fler spår och kortare restider knyter Sverige närmare och skapar nya möjligheter att arbetspendla och studera. Vi får fler och mer pålitliga resor och transporter för människor och näringsliv. I Sverige och vidare ut i Europa. Sträckan Göteborg-Borås är ett av Sveriges största pendlingsstråk och en av de första delarna av en ny stambana. Med den nya järnvägen kan restiden mellan Göteborg och Borås kraftigt förbättras och kapaciteten öka. Det blir då mer självklart att välja den hållbara tågresan.


Projektingenjör Göteborg-Borås, Nya stambanor

Arbetsuppgifter

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Göteborg-Borås växlar upp inför nästa skede i planeringen och vi söker nu två projektingenjörer

Som projektingenjör kommer du ingå i Göteborg-Borås projektledning och bistå projektledarna i arbetet med att leda, styra och följa upp arbetet med en stor och omfattande järnvägsplan med avseende på tid, kostnad och innehåll samt risker. Som projektingenjör i Göteborg-Borås är du med och driver och leder verksamheten mot uppsatta mål och du ingår i Göteborg-Borås projektledning som leds av projektenhetschefen. Du deltar även vid möten med leverantörer och intressenter.

Rollen innebär tätt samarbete inom programorganisationen, inte minst i arbetet med att driva övriga järnvägsplaner på sträckan.

I Göteborg-Borås kommer du möta kompetenta och engagerade kollegor som alla arbetar för Trafikverkets vision; alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

-Jag som blir din chef heter Janne Johansson och min roll är projektenhetschef. Blir du en i vårt team kommer du träffa engagerade, positiva och drivande kollegor. Du kommer att lära känna många nya människor i rollen som projektledare. I mitt ledarskap ligger fokus på att tillsammans med övriga skapa bra samarbeten och en god samverkan. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Din utveckling

För dig som projektingenjör i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och om ett par år kliva in i en projektledarroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. 

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer kommer att genomföras digitalt under vecka 40.

#Goteborgboras

Kvalifikationer

Vem är du?

I rollen som projektingenjör är du självgående och tar ett stort ansvar för din uppgift. Du är en person som är strukturerad och duktig på att organisera och planera ditt arbete och har en analytisk förmåga som gör att du har lätt för att se helheten. Du är en engagerad kollega med ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. 

Vi söker dig som

 • har en universitet- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom väg och vatten, miljö eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

 • har något års erfarenhet som projektingenjör eller liknande roll inom infrastruktur

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Är du nyfiken på att läsa mer om hur det är att jobba hos oss i projektet Göteborg-Borås, klicka här!

https://www.trafikverket.se/nara-dig/Vastra-gotaland/vi-bygger-och-forbattrar/GoteborgBoras/jobba-hos-oss-i-goteborgboras/

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Projektingenjör Tvärförbindelse Södertörn (östra)

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Gillar du utmaningar? Vill du jobba i en framtidsbransch, och vara med och förverkliga Sveriges modernaste motortrafikled?

Väg 259 Tvärförbindelse Södertörn ska bli en två mil lång, säker och hållbar förbindelse mellan Kungens kurva och Jordbro. En fjärdedel av sträckan kommer att gå i tunnlar. Vägen är en viktig pusselbit i den yttre tvärleden runt Stockholm, och skapar möjligheter för utveckling i en starkt växande region.

Programmet stärker organisationen och söker nu en projektingenjör till Tvärförbindelse Södertörns östra delar. Är du vår nya medarbetare? Sök redan idag! 

Projektingenjör Tvärförbindelse Södertörn (östra)

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att utgöra ett stöd till och biträda projekt- och projekteringsledare i genomförandet av projektet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att följa upp underlag för månadsrapportering inklusive nedlagda kostnader, tidplaner samt bidra i prognosarbetet. Du kommer till exempel att hantera granskningsleveranser, stämma av leverantörernas riskarbete samt kravuppfyllnad och skicka underrättelser till leverantörer. Projektingenjören stödjer även projekt- och projekteringsledare i olika möten.

Vi söker nu en projektingenjör som i första hand kommer att arbeta med projekteringsuppdrag för sträckan Gladö - Jordbro inom Tvärförbindelse Södertörn östra delar. Under 2022 kommer upphandlad konsult att påbörja arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av entreprenör och här jobbar du i team med projekteringsledarna.

Den aktuella sträckan passerar ett flertal naturreservat och Trafikverket kommer att söka bästa möjliga sätt för att främja ett klimathållbart byggande. Dessa förutsättningar kommer med all sannolikhet att prägla det dagliga arbetet.

Din utveckling

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Övrig information

Tester kommer vara som en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype vecka 40-41.

#tvarforbindelsesodertorn

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är också lösningsorienterad med god analytisk problemlösningsförmåga. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga som syftar till att bygga goda relationer. Därutöver är du van vid att ta egna initiativ vilket innebär att du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

För denna projektingenjörstjänst inom Tvärförbindelse Södertörns östra delar söker vi någon som har intresset för klimathållbart byggande.

För att lyckas i uppdraget som projektingenjör ska du ha:

 • en högskoleexamen om 120 p med teknisk inriktning eller ha en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
 • mycket goda kunskaper i Office-paketet
 • goda kunskaper i svenska i tal som skrift

Det är meriterande:

 • aktuell arbetslivserfarenhet av projektstyrning/projektadministration inom infrastruktur 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/vi-bygger-och-forbattrar/Tvarforbindelse-Sodertorn/

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 21 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektingenjör Tvärförbindelse Södertörn (västra)

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Gillar du utmaningar? Vill du jobba i en framtidsbransch, och vara med och förverkliga Sveriges modernaste motortrafikled?

Väg 259 Tvärförbindelse Södertörn ska bli en två mil lång, säker och hållbar förbindelse mellan Kungens kurva och Jordbro. En fjärdedel av sträckan kommer att gå i tunnlar. Vägen är en viktig pusselbit i den yttre tvärleden runt Stockholm, och skapar möjligheter för utveckling i en starkt växande region.

Programmet stärker organisationen och söker nu en projektingenjör till Tvärförbindelse Södertörns västra delar. Är du vår nya medarbetare? Sök redan idag! 

Projektingenjör Tvärförbindelse Södertörn (västra)

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att utgöra ett stöd till och biträda projekt- och projekteringsledare i genomförandet av projektet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att följa upp underlag för månadsrapportering inklusive nedlagda kostnader, tidplaner samt bidra i prognosarbetet. Du kommer till exempel att hantera granskningsleveranser, stämma av leverantörernas riskarbete samt kravuppfyllnad och skicka underrättelser till leverantörer. Projektingenjören stödjer även projekt- och projekteringsledare i olika möten.

Vi söker nu en projektingenjör som i första hand kommer att arbeta med pågående projekteringsuppdrag inom Tvärförbindelse Södertörn västra delar. Här tar vi fram tre förfrågningsunderlag för upphandling av entreprenör och här kommer du att jobba i ett team med projekteringsledarna.

Din utveckling

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Övrig information

Tester kommer vara som en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype vecka 40-41.

#tvarforbindelsesodertorn

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är också lösningsorienterad med god analytisk problemlösningsförmåga. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga som syftar till att bygga goda relationer. Därutöver är du van vid att ta egna initiativ vilket innebär att du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

För att lyckas i uppdraget som projektingenjör ska du ha:

 • en högskoleexamen om 120 p med teknisk inriktning eller ha en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
 • mycket goda kunskaper i Office-paketet
 • goda kunskaper i svenska i tal som skrift

Det är meriterande:

 • aktuell arbetslivserfarenhet av projektstyrning/projektadministration inom infrastruktur 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/vi-bygger-och-forbattrar/Tvarforbindelse-Sodertorn/

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 21 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektingenjör (Opto 2.0)

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Projekteringsingenjör
 • bygg och anläggning

Om jobbet

Som Projektingenjör( Opto2.0) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

För att möjliggöra ERTMS programmet signalsystemsbyte, finns projekt Opto där vi genomför modernisering av Trafikverkets optofiber anläggning. Projektet omfattar förläggning av 1000 mil ny fiber. Du kommer att delta i delprojekt tillsammans med kollegor som består av projektledare, projektingenjörer och tekniska specialister. Du har även mycket kontakt med andra funktioner inom ERTMS programmet och andra verksamhetsområden inom Trafikverket. Du kommer att komma till ett arbetsklimat med tätt samarbete där vi stöttar varandra och har ett prestigelöst förhållningsätt. Vår arbetsmiljö kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Projektingenjör (Opto 2.0)

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör stödjer du projektledaren och avlastar och biträder denne i hela processen. Du arbetar med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Du stöttar bland annat i projektens ekonomiuppföljning, intern administration samt att allt från planering till överlämning av färdig anläggning följs upp och anpassas. Du arbetar även med risk- och kravhantering, säkerställer att arbetet dokumenteras och genomförs enligt de lagar och bestämmelser som finns. Du bistår projektledningen med utveckling av arbetssätt och rutiner. Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan, från planläggning till produktionoch överlämning till förvaltning. Målet med rollen som projektingenjör är att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli projektledare.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer via Skype är planerade den 6 och 7 oktober

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du ett tydligt ledarskap där du är självgående, tydlig i din kommunikation, tar gärna egna initiativ och har en god struktur i hur du lägger upp och prioriterar ditt arbete. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö och har därtill en mycket god analytisk förmåga.

Vi söker dig som

 • har en civilingenjörsexamen eller högskoleexamen (180 hp) eller annan utbildning inom teknik eller ekonomi som vi bedömer likvärdig.
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektstyrning/projektadministration
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

 • Erfarenhet av koordinering av teknisk dokumentation inom infrastrukturprojekt
 • har järnvägsutbildning och/eller erfarenhet av järnvägsprojekt
 • Har erfarenhet av Trafikverkets överlämnandeprocess

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 22 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektledare järnväg

Arbetsgivare / Ort: Cantera IT-Partner AB / NORRKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Projekteringsingenjör
 • bygg och anläggning

Om jobbet

Cantera söker ambitiösa och drivna konsulter med mycket god teknisk kompetens och relevant utbildning. Vi tror att du trivs med att ställas inför nya utmaningar och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus.

Arbetsuppgifter/Ansvar

– tillsammans med projektledare leda och följa upp delprojektets arbete med framtagande

av förfrågningsunderlag/bygghandling och genomförande av produktion avseende tid, kostnad och innehåll

– tillsammans med projektledare leda arbetet med samordningsfrågor med övriga myndigheter och sakägare

– tillse att det är en god arbetsmiljö och bra intern kommunikation och informationsspridning inom programmet.

– att inom sitt delprojekt fullgöra Trafikverkets skyldigheter enligt Miljöbalken (1998:808) och dess följdlagstiftning.

– medverka i budgetarbetet för verksamheten och tillse att kostnadsavstämningar och prognoser görs.

– rapportera underlag till planerare för upprättande av tidplan och göra avstämningar av tidplan.

– granskning, uppföljning och dokumentation av leverantörers kvalitets-, miljö-, och arbetsmiljöplaner

– tillse att erforderliga tillstånd införskaffas och innehålls

– rapportera avvikelser inom ansvarsområdet till projektenhetschef

– vara ersättare till projektledaren vid tillfällen då projektledaren ej kan delta

– se till att verksamheten inom delprojektet bedrivs i enlighet med Trafikverkets verksamhetssystem.

Kompetenskrav

1. Examen från teknisk högskola med inriktning bygg och anläggning, järnvägsteknik eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet och som vi bedömer är likvärdig.

2. Minst 5 års erfarenhet i ledande funktion, dvs. ska ha innehaft rollen som projektledare/ delprojektledare/projekteringsledare/uppdragsledare för järnvägsprojekt

som omfattat framtagande av förfrågningsunderlag/bygghandling där alla teknikslag

Mark, BEST och byggnadsverk har ingått och där genomförandekostnaden för

minst ett projekt ska ha omfattat minst 200 miljoner kronor. Ska på begäran

kunna styrkas skriftligt.

3. Minst 8 års erfarenhet i ledande funktion inom järnvägsproduktion dvs. ska ha innehaft rollen som projektledare/delprojektledare på beställarsidan (Trafikverket eller liknande). Erfarenheten ska omfatta byggnation/ombyggnation av minst en bangård där alla teknikslag (Mark, BEST) varit aktuella i produktionsskedet. Genomförandekostnaden för byggnationen/ombyggnationen ska ha omfattat minst 300 miljoner kronor. Ska på begäran kunna styrkas skriftligt.

4. Förtrogen med entreprenadjuridik (har erfarenhet enligt ovan samt redovisade kurser i entreprenadjuridik).

5. God kännedom om regler och föreskrifter som gäller för byggande.

6. Goda kunskaper i svenska och engelska språket.

Märk ansökan med Projektledare järnväg

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande och positionen kan bli tillsatt innan slutdatum.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Arbetsgivare
Cantera IT-Partner AB
60208 NORRKÖPING
Hemsida: www.cantera.se
Ansökan
Ansök senast 23 september (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.