På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

KIP-ingenjör
Spela filmen

KIP-ingenjör

KIP-ingenjörer planerar och samordnar bygg- och/eller anläggningsprojektet avseende tidsramar, materialinköp och materialanvändning samt personal. KIP-ingenjören har tätt samarbete med platschefen och den person som alltid måste ligga steget före.

KIP-ingenjör är ett yrke för dig, som vill jobba med Kalkyler, Inköp och Planering.

KIP-ingenjör kallas också ofta för entreprenadingenjör eller anbudsingenjör och är platschefens högra hand, den person som alltid måste ha koll på allt, eftersom man planerar bygg- eller anläggningsprojektet avseende tid, material och personal.

Kommer byggmaterialet att hinna fram till byggstart? Är rätt man på rätt plats på rätt dag? Det är mycket som ska klaffa om projektet ska löpa smidigt och anläggningen eller bygget ska bli klart på utsatt tid.

Planering är A och O och som KIP-ingenjör måste du kunna upprätta planeringsunderlag samt anbuds- och produktionskalkyler, göra prognoser och kostnadsanalyser för olika skeden i ett bygg- och/eller anläggningsprojekt, planera och genomföra inköp samt skriva avtal. För att klara jobbet behöver du känna till de lagar och regler som gäller i branschen.

Att ha kontroll över pengar är en mycket viktig del i ditt arbete och som KIP-ingenjör ska du kunna upprätta en budget, göra ekonomiska avstämningar och slutligen beräkna projektets resultat och lönsamhet. För att lyckas i arbetet är det nödvändigt att kunna hantera IT-verktyg för kalkyl, inköp och planering.

Utbildning

Utbildning till KIP-ingenjör kan finnas inom Högskola/Universitet eller inom yrkeshögskola.

Rekommenderat gymnasieprogram är Ekonomiprogrammet.

Personliga egenskaper

För att trivas i och lyckas med yrkesrollen är det viktigt att man har lätt för att samarbeta och har välutvecklat ordningssinne.

KIP-ingenjörens arbete innefattar många kontakter i olika projekt. Därför bör du ha lätt för att samarbeta och kommunicera, både skriftligt och muntligt.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

3 Lediga jobb

Projektingenjör väg och järnväg

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Projekteringsingenjör
 • bygg och anläggning

Om jobbet

Som Projektingenjör väg och järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Projektingenjör väg och järnväg

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till utvecklingen av infrastrukturen? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Just nu har vi en spännande tjänst som projektingenjör till Investering Syd med placering i Malmö.

Hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med miljardbyggen. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen. Det gör vi genom att beställa hållbara, innovativa lösningar och smart infrastruktur.

Vi har flera olika väg- och järnvägsprojekt med varierande komplexitet. I den här rollen kommer du främst att arbeta med järnvägsprojekt.

Låter det här intressant kan vi utmana dig att delta i arbetet inom något eller några av följande spännande områden:

 • rusta upp järnvägsspår och kontaktledningar
 • trafiksäkra plankorsningar mellan järnväg och väg
 • bygga nya mötesstationer
 • planera och bygga gång- och cykelvägar
 • planera och bygga vägar

Som projektingenjör är du tillsammans med projektledaren en del av projektledningsteamet. Du deltar i olika investeringsprojekt och hanterar bland annat administration samt handlägger och följer upp projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I rollen ingår också att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Beroende på din kompetens och erfarenhet tar du olika mycket ansvar i projekten.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas genom ökat ansvar i form av projekt med olika komplexitet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla förstaintervjuer den 18/3 och 26/3 via Skype. 


Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är också lösningsorienterad med god analytisk problemlösningsförmåga. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga som syftar till att bygga goda relationer. Därutöver är du van vid att ta egna initiativ vilket innebär att du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker sig som har 

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom bygg och anläggning, samhällsplanering eller projektledning, alternativt annan relevant utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektarbete inom bygg- och anläggning
 • relevant erfarenhet av riskhantering där du arbetat med handlingsplaner och riskanalyser
 • relevant erfarenhet av att arbeta med prognos- och ekonomihantering samt tidsplanering
 • goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet från järnvägsinfrastrukturprojekt i projektering eller byggskede

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Projekteringsledare till samhällsbyggnadsprojekt, Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Shaya Solutions AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 5 March (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Projekteringsingenjör
 • bygg och anläggning

Om jobbet
Om konsultuppdraget - Ort: Stockholm - Uppdragslängd: Ca. 2 år - Uppdragsstart: Enligt ök. - Sista ansökningsdagen: ansök snarast - Omfattning: 100% - OBS! Det är väldigt viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo. Uppdragsbeskrivning Du kommer du att arbeta inom området projektering med fokus på entreprenörens projekteringsdelar där de har ett totalentreprenadansvar. Du kommer även att arbeta med de revideringar som krävs på de delar som är utförande. Arbetet handlar om uppföljning, granskning, bevaka ändringar, förmedla eventuella nya krav och samordna med övrig projektering. Arbetsuppgifterna handlar i huvudsak, men inte begränsande till, om att: - Följa upp entreprenörens projektering med avseende på Kundens krav. - Förmedla ev förändringar i krav - Ansvara för (inkl delta och administrera) granskningar av handlingar. - Delta i samordning av projekteringsfrågor inom projekt och avdelning - Delta i arbete med utveckling av arbetssätt kopplat till projektering, när så behövs. - Ansvara för att sköta UR hanteringen avseende produkten mot projektören - Bevaka sidoutredningar och hur de påverkar uppdraget - Säkra att krav på överlämning definieras för överlämning mellan olika parter/konsulter/entreprenörer/mottagandeorganisation/etc Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav): - Minst 5 års erfarenhet av projekteringsledning i komplicerade anläggningsprojekt (spåranläggningar (BEST), installations- eller husprojekt inkluderas ej i detta begrepp) - Du har högskoleutbildning inom bygg- eller anläggning eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. - God kunskap i branschspecifika regelverk bland andra, AB 04, ABT 06, AMA genom utbildning och från erfarenhet av att arbeta med/tillämpat dessa regelverk/standarder i sitt arbete. - God förmåga att arbeta med digital information från minst ett tidigare uppdrag/projekt. - God förmåga att arbeta med digital dokumenthantering från minst ett tidigare uppdrag/projekt. - Minst 1 års erfarenhet av att dagligen, genom arbete inom relevant område (se uppdragsbeskrivning), ha kommunicerat på svenska i tal och skrift. - Minst 1 års erfarenhet av ; att regelbundet, minst 5 gånger om året, genom arbete/skola inom relevant område (se uppdragsbeskrivning), ha kommunicerat på engelska i tal och skrift. - Genomgått minst utbildning inom Bas-U och Bas-P ______________________ Hur du kommer vidare - Sök uppdraget genom denna annons - I ansökan anger du ett kravställt timpris - Lägg in ett CV i word-format - Vi återkopplar genom plattformen om något behöver kompletteras eller förtydligas. - Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss via plattformen. Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid. Om Shaya Solutions Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik. Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag i hela Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Vårt motto är därför Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet. Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar. Annonsförsäljare undanbedes.
Arbetsgivare
Shaya Solutions AB
Ansökan
Ansök senast 5 March (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Tidplanerare Program Mälarbanan

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 8 March (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Projekteringsingenjör
 • bygg och anläggning

Om jobbet

Är du en fena på tidplanering och vill jobba i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Då kan vi erbjuda dig ett varierat och spännande uppdrag i en produktiv och kunskapsintensiv miljö. Som Tidplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Tidplanerare Program Mälarbanan

Arbetsuppgifter

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Programmet omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm och är en av landets mest trafikerade.

I rollen som Tidplanerare är du ett stöd för Program Mälarbanans enhetschefer och projektledare i tidplanearbetet. I ditt arbete har du ansvar för att upprätthålla en aktuell tidplan inom programmets enheter. I rollen ingår att vara rådgivande inom tidplanering vilket innebär att både vara ett expertstöd men också funktionellt stöd. Du har ett nära samarbete med enhetschefer och projektledare för uppdatering, uppföljning och rapportering av enheternas deltider och leveranser kopplat till programmets huvudtidplan. Du kommer att arbeta tillsammans med programmets huvudtidplanerare som håller ihop helheten.

Du driver en aktiv tidplanering tillsammans med representanter från programmets olika projekt med syftet att ytterligare vässa vår förmåga att leverera enligt överenskommen tidplan. Som Tidplanerare ingår du i Program Mälarbanans Programstab och rapporterar till Stabschefen. 

Övrig information

Intervjuer kommer att hållas via Skype i första hand och är planerade till den 18/3, 22/3 och 24/3.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Tjänsten är tillsvidare på dagtid med placering i Sundbyberg på Program Mälarbanans kontor i Solna Business Park på Svetsarvägen 10.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du strukturerad och ansvarstagande. Du är även självgående och initiativtagande med en god analytisk problemlösningsförmåga. Vi ser vidare att du eftersträvar ett väl fungerande samarbete och att du med hjälp av en god pedagogisk kommunikationsförmåga kan engagera din omgivning och förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt.

Vi söker dig som har

 • högskoleutbildning inom samhällsbyggnad alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
 • erfarenhet av tidplanering från entreprenadbranschen eller från beställarorganisation inom bygg och anläggning
 • goda kunskaper i systemstöd för tidplanering
 • goda kunskaper i Officepaketet
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • arbetat i MS Project
 • erfarenhet av stora och komplexa infrastrukturprojekt
 • goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Läs mer här

Se film om Program Mälarbanan här:

https://www.youtube.com/watch?v=_zq-ZPcgU30

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 8 March (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.