Gatuingenjör

Gatuingenjör

Gatuingenjören ansvarar för underhåll, reinvesteringar och anläggningsentreprenad i en beställarroll, vanligtvis inom den kommunala trafikförvaltningen. I arbetet ingår att upphandla, planera, följa upp och utvärdera projekt utförda av entreprenörer. Du följer utvecklingen inom branschen och svarar på skrivelser från allmänhet, andra förvaltningar och bolag.

Gatuingenjörer fungerar som stadens ansikte utåt när det gäller frågor och synpunkter kring underhåll och reinvesteringar på gatumark. De administrativa arbetsuppgifter sköter gatuingenjörer i första hand via kommunens ärendesystem, men det sker även via epost och telefon.

Som gatuingenjör kan du ha rollen som sakkunnig i möten och diskussioner med andra förvaltningar och bolag, t ex i samband med bygglovsremisser och framtagande av tjänsteutlåtanden, projektplaner och projektredovisningar. 

Utbildning

Du behöver högskoleutbildning inom väg- och vatten- eller anläggningsteknik eller motsvarande erfarenhet, t ex en yrkeshögskoleutbildning i kombination med flerårig arbetslivserfarenhet.

Bra grundutbildning finns inom gymnasieskolan, t ex Teknikprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  11 Lediga jobb som gatuingenjör

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.