På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Gatuingenjör

Gatuingenjör

Gatuingenjören ansvarar för underhåll, reinvesteringar och anläggningsentreprenad i en beställarroll, vanligtvis inom den kommunala trafikförvaltningen. I arbetet ingår att upphandla, planera, följa upp och utvärdera projekt utförda av entreprenörer. Du följer utvecklingen inom branschen och svarar på skrivelser från allmänhet, andra förvaltningar och bolag.

Gatuingenjörer fungerar som stadens ansikte utåt när det gäller frågor och synpunkter kring underhåll och reinvesteringar på gatumark. De administrativa arbetsuppgifter sköter gatuingenjörer i första hand via kommunens ärendesystem, men det sker även via epost och telefon.

Som gatuingenjör kan du ha rollen som sakkunnig i möten och diskussioner med andra förvaltningar och bolag, t ex i samband med bygglovsremisser och framtagande av tjänsteutlåtanden, projektplaner och projektredovisningar. 

Utbildning

Du behöver högskoleutbildning inom väg- och vatten- eller anläggningsteknik eller motsvarande erfarenhet, t ex en yrkeshögskoleutbildning i kombination med flerårig arbetslivserfarenhet.

Bra grundutbildning finns inom gymnasieskolan, t ex Teknikprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Visa mer
Visa mindre

15 Lediga jobb

AFRY Rookie Program: VA process

Arbetsgivare / Ort: ÅF Pöyry AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
Om jobbet Tjänsten innebär att arbeta i uppdrag inom vatten- och avloppsvattenrening lokalt och regionalt samt att samverka nationellt och internationellt med övriga konsulter inom AFRY. Varje uppdrag är unikt och kräver därigenom en unik laguppställning som anpassas efter uppdraget. En uppdragsorganisation kan därigenom bestå av kollegor från flera olika kontor inom företaget, ofta med någon kollega med lokal förankring för närhet till kunden. Vem är du? På AFRY lever vi efter våra värdeord: ”Brave – Devoted – Team players” vilket även säger mycket om den vi söker! Nu söker vi dig som vill arbeta inom vatten- och/eller avloppsreningsteknik, exempelvis förstudier, reningsprocesser, processoptimering, riskanalyser, principförslag, framtagande av förfrågningsunderlag, projektering, drift- och skötselinstruktioner m.m. Du har redan idag ett starkt intresse för dessa frågor och har förmodligen tagit några kurser inom VA-process under din utbildning. Utbildningsmässigt ser vi att du har en examen som högskoleingenjör, civilingenjör eller naturvetare. Du ser samarbete som en förutsättning för att nå resultat. Vidare gillar du utmaningar och har en naturlig fallenhet för att skapa långa och hållbara relationer med kollegor och kunder. Är du dessutom noggrann, serviceinriktad och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp kommer du passa hos oss! Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.   Vi erbjuder AFRY Rookie Program ger dig en gedigen introduktion till arbetslivet och rollen som konsult hos en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Helt enkelt en perfekt start på din karriär. Läs mer om programmet: https://afry.com/en/rookie Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Genom Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Här erbjuder vi roliga hobbyaktiviteter, resor och träningstillfällen! Det är även viktigt för oss att du som medarbetare kan vidareutveckla dig, därför har vi tydliga karriärvägar inom AFRY. Vilken väg tar du? Om företaget AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future.
Arbetsgivare
ÅF Pöyry AB
Hemsida: www.afry.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

AFRY Rookie Program: Bro- och anläggningskonstruktör

Arbetsgivare / Ort: ÅF Pöyry AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
Om jobbet Vill du vara med och skapa morgondagens samhällen och verka för en hållbar framtid? Då har du kommit rätt! På AFRY arbetar vi med allt från små teknikspecifika projekt till några av branschens största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Till AFRY Rookie Program söker vi nu en nyexaminerad bro- och anläggningskonstruktör! Som konstruktör hos oss arbetar du med konstruktionsberäkningar för broar och anläggningskonstruktioner så som exempelvis kajer och tunnlar. Våra projekt spänner från tidiga skeden till bygghandling och tillsammans i teamet har vi över 500 års erfarenhet av bro- och anläggningskonstruktioner. Här får du lära dig av dem bästa! Vem är du? Vi söker dig som till sommaren tar civilingenjörsexamen inom Samhällsbyggnad, Väg och Vatten eller motsvarande. Du har läst relevanta kurser inom konstruktion och har ett stort intresse för beräkningar. På AFRY ser vi oss som modiga och hängivna lagspelare, vilket vi hoppas att även du kan identifiera dig med. För att passa in i konsultrollen är du social, initiativtagande och ansvarsfull. Givetvis är du nyfiken och sugen på att utvecklas inom ditt teknikområde. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Välkommen med din ansökan! Bifoga CV, personligt brev och en sammanställning över avslutade kurser och betyg. Vi erbjuder AFRY Rookie Program ger dig en gedigen introduktion till arbetslivet och rollen som konsult hos en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Helt enkelt en perfekt start på din karriär. Läs mer om programmet: https://afry.com/en/rookie Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Genom Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Här erbjuder vi roliga hobbyaktiviteter, resor och träningstillfällen! Det är även viktigt för oss att du som medarbetare kan vidareutveckla dig, därför har vi tydliga karriärvägar inom AFRY. Vilken väg tar du? Om företaget AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future.
Arbetsgivare
ÅF Pöyry AB
Hemsida: www.afry.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

AFRY Rookie Program: Väg- och gatuprojektör

Arbetsgivare / Ort: ÅF Pöyry AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
Om jobbet Vill du vara med och skapa morgondagens samhällen och verka för en hållbar framtid? Då har du kommit rätt! På AFRY arbetar vi med allt från små teknikspecifika projekt till några av branschens största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Till AFRY Rookie Program söker vi nu en nyexaminerad väg- och gatuprojektör! Som väg- och gatuprojektör hos oss kommer du att arbeta med samhällets viktiga infrastrukturprojekt. Det kan vara nya vägar, upprustning av befintliga vägar och gatumiljöer eller utbyggnad av nya exploateringsområden för bostäder eller affärsverksamhet. Du kommer att få utvecklas i både små och stora projekt tillsammans med erfarna kollegor på Väg och Mark sektionen. De flesta av våra uppdrag är multidisciplinära där du även får arbeta i projektgrupper med medarbetare från andra sektioner. Vi är ett kompetent team som arbetar från våra kontor i Solna och Marievik som tillsammans med dig vill bidra till framtidens infrastruktur. Vem är du? Vi söker dig som till sommaren tar högskole- eller civilingenjörsexamen inom Samhällsbyggnad/Väg- och Vatten eller motsvarande. På AFRY ser vi oss som modiga och hängivna lagspelare, vilket vi hoppas att även du kan identifiera dig med. För att passa in i konsultrollen är du social, initiativtagande och ansvarsfull. Du brinner för väg- och gatuprojektering samt är nyfiken på att lära dig mer. Det är meriterande om du har läst en eller flera kurser inom vägprojektering. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Välkommen med din ansökan! Bifoga CV, personligt brev och en sammanställning över avslutade kurser och betyg. Vi erbjuder AFRY Rookie Program ger dig en gedigen introduktion till arbetslivet och rollen som konsult hos en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Helt enkelt en perfekt start på din karriär. Läs mer om programmet: https://afry.com/en/rookie Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Genom Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Här erbjuder vi roliga hobbyaktiviteter, resor och träningstillfällen! Det är även viktigt för oss att du som medarbetare kan vidareutveckla dig, därför har vi tydliga karriärvägar inom AFRY. Vilken väg tar du? Om företaget AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future.
Arbetsgivare
ÅF Pöyry AB
Hemsida: www.afry.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Administratör för VA-banken med mycket goda datorkunskaper sökes!

Arbetsgivare / Ort: Tyresö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 2 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vad vi gör och vill Tyresö växer och för att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserade vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020. Genom att organisera alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling och skötsel till ett gemensamt samhällsbyggnadskontor stärker vi hela kedjan från initiering till drift. Under kommande år vill vi bygga en modern organisation som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla. Vi arbetar fokuserat med implementering av ny organisation, införandet av nya arbetssätt och teamaktiviteter för att minska stuprör och främja nya samarbetsformer. VA-verksamheten finns representerad i samhällsbyggnadskontorets alla tre avdelningar. I avdelningen för tidiga skeden (strategi och samhällsutveckling), projektskedet (projektavdelningen) och driftskedet (samhällsmiljö och infrastruktur). Inom VA-verksamheten har vi ett brett ansvar som omfattar att drifta, förnya och underhålla befintliga ledningar och anläggningar samtidigt som vi måste vara med i samhällsplaneringen för att säkerställa att de behov som finns där kan tillgodoses när kommunen expanderar. Just nu byggs ett flertal flerbostadshus samtidigt som vi är inne i ett stort och långvarigt omvandlingsskede med permanent bebyggelse i kommunens östra delar. Geodataenheten, där tjänsten kommer att placeras, är en av åtta enheter på samhällsmiljö- och infrastrukturavdelningen.  Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats med fantastiska kollegor där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar. Du får vara med och aktivt utveckla VA-verksamheten. När du känner att du vill förkovra dig ser vi till att du får möjligheten att komplettera dina kunskaper med relevanta utbildningar. Vi har en stark och positiv gruppkänsla där vi värdesätter öppenhet och hjälpsamhet. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid och vi arbetar målmedvetet för att minimera nyckelpersonsberoenden. Som anställd i Tyresö kommun erbjuds du subventionerad friskvård, årsarbetstid, semesterväxling och viss möjlighet till distansarbete, antingen hemifrån eller från kommunens satellitkontor på Södermalm. Om tjänsten VA-banken är VA-verksamhetens verksamhetssystem. Systemet körs av klienterna från PC och mobil. Det utgör kärnan i flertalet medarbetares vardag och ligger till grund för att planera var, när och hur åtgärder i VA-anläggningen ska utföras. I systemet finns kommunens hela VA-anläggning med exempelvis ledningar, pumpstationer, brunnar, ventiler, trycksteg och mer. Systemet är därför verksamhetskritiskt för VA-driftenheten som är beroende av att VA-banken hela tiden uppdateras och visar aktuell information. I grunden ligger en georefererad karta som uppdateras och förvaltas av systemleverantören tillsammans med kommunens systemförvaltare. VA-banken är SQL-baserat och tar hjälp av kartan för att geografiskt placera ut de detaljer som ritas. Allt som ritas sparas ner i SQL-databasen i förutbestämda koordinatsatta lager. I din roll ska du främst arbeta med att underhålla VA-banken och lägga in de förändringar som sker i VA-anläggningen. Förändringar inkommer dels från vår interna personal men även från exploateringsprojekt och andra kanaler. Vid behov ansvarar du för att beställa inmätningar. Du ansvarar också för att registrera problem och insatser i VA-banken och du finns till hands för användarstöd. Du ansvarar även för systemvård och har tillsammans med systemförvaltaren ett gemensamt ansvar för att VA-banken hålls uppdaterad kontinuerligt. På sikt kommer du även att besvara VA-relaterade ärenden och telefonsamtal från kommunens medborgare samt vara en del i att skapa nybyggnadskartor i AutoCad med dwg-format. Tillsammans med systemförvaltaren ligger också ett digitaliseringsansvar där ni gemensamt hittar lösningar och implementerar dem för att verksamheten ska följa med i den digitala utvecklingen i så stor utsträckning som möjligt. I din roll samarbetar du framför allt med kollegor inom VA-verksamheten (spridd över samhällsbyggnadskontoret) och geodataenheten.  Vem är du? Du ska ha en utbildning inom VA alternativt minst ett års erfarenhet av VA-verksamhet. Du har även mycket god datorvana och B-körkort. Vi ser även att du har grundläggande kunskaper i SQL, Excel, Word och AutoCAD. Då arbetet innefattar kontakt med medborgare och tolkning av juridiska formuleringar behöver du ha mycket god kunskap i det svenska språket, både i tal och skrift. Din ansökan ses som en bedömningsgrund för om du uppfyller språkkravet och bör därför skrivas på svenska. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning, gärna inom VA eller system/databasteknik. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från VA-verksamhet i kommunal regi. Det är även meriterande om du har erfarenhet av VA-banken, systemförvaltning och kunskap om LAV, Lagen om allmänna vattentjänster.  Som person är du bra på att kommunicera, har god samarbetsförmåga, tar initiativ och vill vara en kunskapsresurs för andra. Samspelet med kollegor och andra parter är av stor vikt varför det är viktigt att du tycker om sociala kontakter.  Du är strukturerad och har förmåga och erfarenhet av att planera dina dagar. Du har ett intresse av att effektivisera och förbättra verksamheten och tänker alltid på hur de förändringar som görs påverkar andras vardag. Välkommen med din ansökan Varmt välkommen med din ansökan senast 2 mars 2021. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon: VA-strateg, Stefan Ljungdahl, [email protected], 08-578 280 77. Enhetschef Geodataenheten, Helena Swahn, [email protected], 08-578 294 28. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här https://www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Arbetsgivare
Tyresö kommun
Ansökan
Ansök senast 2 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

VA/Utrednings Ingenjör

Arbetsgivare / Ort: Maxkompetens Konsult AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 2 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Ulricehamns Energi AB bygger, driver och underhåller stora delar av den samhällsnyttiga infrastrukturen i kommunen. Vi verkar inom elnät, fibernät, fjärrvärme, VA, miljö samt inom entreprenader. Vi är drygt 80 anställda vars främsta uppgift är att göra vardagen så bekväm som möjligt för alla som lever, bor och verkar i Ulricehamns kommun. Vi som arbetar här arbetar med saker som är viktigt på riktigt, som gör skillnad i människors vardag. Team Energi präglas av en mycket familjär anda där ansvarstagande, engagemang och entreprenörskap ses som en självklarhet. När du besöker oss välkomnas du alltid av en härlig teamkänsla med mycket hjärta och omsorg. Vi arbetar tillsammans, för Ulricehamn! Ulricehamns Energi AB bygger, driver och underhåller stora delar av den samhällsnyttiga infrastrukturen i kommunen. Vi verkar inom elnät, fibernät, fjärrvärme, VA, miljö samt inom entreprenader. Vi är drygt 80 anställda vars främsta uppgift är att göra vardagen så bekväm som möjligt för alla som lever, bor och verkar i Ulricehamns kommun. Vi som arbetar här arbetar med saker som är viktigt på riktigt, som gör skillnad i människors vardag. Team Energi präglas av en mycket familjär anda där ansvarstagande, engagemang och entreprenörskap ses som en självklarhet. När du besöker oss välkomnas du alltid av en härlig teamkänsla med mycket hjärta och omsorg. Vi arbetar tillsammans, för Ulricehamn! Till Ulricehamns Energi rekryterar vi nu en VA-ingenjör som har det där lilla extra. Vi söker dig som vill jobba i ett team med hög kompetens och arbetsuppgifter som spänner över hela VA-verksamhetens ansvarsområde. Är du en passionerat intresserad ingenjör inom VA-området som vill vara med och utveckla Ulricehamns kommun och dig själv, då ska du söka denna tjänst! UEAB befinner sig i en mycket expansiv fas där VA-enheten arbetar för att möta alla behov och behöver nu förstärka organisationens resurser. Du kommer stötta sektionschefen och vara drivande i de olika projekten tillsammans med dina kollegor. Som VA-ingenjör på UEAB arbetar du framförallt med planering, uppföljning och utvecklingsarbete av ledningsnätet. Andra förekommande arbetsuppgifter är bland annat upphandlingar och utredningar. Arbetsuppgifter · Ansvara för att driva VA-projekt från start till slutdokumentation · Framtagande av upphandlingsunderlag och uppföljning · Vara behjälplig med planfrågor och exploatering · På sikt även vara VA-kontrollant vid outsourcade arbeten Vi söker dig som · Tycker om att jobba mot uppsatta mål och deadlines. · Tar initiativ och sätter igång aktiviteter samt uppnår resultat. · Tycker om att självständigt planera och prioritera ditt arbete · Har en god kommunikativ förmåga och trivs att arbeta både själv och i grupp, då du kommer ha mycket kontakter både internt och externt. · Är analytisk, pådrivande, strukturerad och har en bra samarbetsförmåga. Krav · Du ska ha en ingenjörsexamen, gärna inom väg och vatten eller liknande. · Minst 5 års erfarenhet som VA-ingenjör · B-körkort Meriterande · Erfarenhet och kunskap i Auto-CAD. · VA-projektering. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet! Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Sandvall på 0733-205 638 eller via mail: Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Arbetsgivare
Maxkompetens Konsult AB
Ansökan
Ansök senast 2 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

VA-ingenjör

Arbetsgivare / Ort: Mjölby kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 900 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss? Vill du vara med att skapa förutsättningar för en hållbar och nytänkande samhällsplanering? Vi arbetar aktivt för att ta tillvara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet och en god livskvalitet. Service- och teknikförvaltningen har ansvar för förvaltning av kommunens fastigheter, gator, vatten, avlopp, skogar och grönytor. VA- och avfallsavdelningen är en enhet i Service- och teknikförvaltningen. Vi är drygt 30 medarbetare fördelat på 3 arbetsgrupper under vår VA/avfallschef. Vi levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om avfallshanteringen för Mjölby kommuns invånare. Våra medarbetare har gedigen kunskap och engagemang för miljön vilket bidrar till en hållbar utveckling. Vi satsar på ny teknik och utveckling för att kunna ligga i framkant inom våra verksamhetsområden. ARBETSUPPGIFTER Du tillhör arbetsgruppen som ansvarar för utredning och planering av drift och underhåll av vatten- och avloppsledningsnät. Tjänsten är lokaliserad i Mjölby stadshus som utgör samlingspunkt för stora delar av gruppen. Tillsammans ser vi till att säkerställa leverans av rent dricksvatten av god kvalité till kommunens invånare samt tar hand om och renar avloppsvattnet i kommunen. Mjölby är en expansiv kommun som växer i rask takt. Utmaningar med en växande stadsmiljö, klimatförändringar med skyfall och översvämningar är några av framtidens stora utmaningar som vi behöver hitta lösningar på. Med anledning av detta behöver vi därför stärka vår verksamhet med ytterligare resurs inom VA-området. Du blir därmed den i gruppen som kommer att inneha en nyckelroll i vårt fortsatta arbete inom detta område. I rollen som VA-ingenjör inom VA-ledningsnät kommer du att ansvara för det strategiska och operativa arbetet inom området skyfalls- och dagvattenhantering. Tillsammans kommer vi att leda arbetet framåt genom kreativa, hållbara och visionära lösningar som ser till att Mjölby kommun ligger i framkant gällande skyfalls- och dagvattenfrågor! Exempel på arbetsuppgifter, arbeta operativt med dagvatten- och skyfallsfrågor och skyfallsåtgärder samt åtgärder till skydd mot högre vattenstånd. Bistå med kunskap och stöttning i skyfallsfrågor och dagvattenhantering i projekt och detaljplaneprocesser. Bistå med kunskap och stöttning i höjdsättningsfrågor och hydraulisk modellering och projektering. Utreda, planera och driva VA-projekt inom kommunens VA-ledningsnät. Ansvara för genomförande och uppdatering av saneringsplaner på ledningsnätet och bistå med underlag för drift- och underhåll av vatten-, dag- och spillvattenledningar. Tillsammans med gruppen planera och genomföra ledningsförnyelse, VA-utbyggnadsprojekt i omvandlingsområden och kommunala exploateringar KVALIFIKATIONER Du har utbildning inom väg och vatten eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du har några års praktisk erfarenhet från arbete som VA-ingenjör och vana att bedriva utredningsarbete samt att driva projekt. Kunskaper i CAD, GIS och/eller hydrauliska beräkningsprogram är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Som person är du noggrann, strukturerad, självständig och drivande. Du har lätt för att samarbeta med andra och lägger vikt vid att bygga och bibehålla goda relationer. Det är även viktigt att du har en god analytisk förmåga samt att du är öppen för nya insikter och möjligheter. B-körkort är ett krav för tjänsten. Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag i en kommun som bygger för framtiden. Här finns en arbetsmiljö där du får möjlighet att utvecklas och arbeta tillsammans med trevliga och kompetenta medarbetare. ÖVRIGT Vår kommun är expansiv med cirka 27 900 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.
Arbetsgivare
Mjölby kommun
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Abonnentingenjör VA

Arbetsgivare / Ort: Jönköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
VA-avdelningen/ VA-kund Vill du ha ett arbete med mycket kundkontakt där din kunskap och erfarenhet inom VA-området blir en viktig funktion för avdelningen? Då har du ett jobb att söka. I dina arbetsuppgifter som abonnentingenjör ingår hantering av frågor som rör fastigheters anslutningar till de kommunala VA-ledningsnäten. Du handlägger anslutningsärenden, beräknar anläggningsavgifter, anvisar och förmedlar förbindelsepunkt. Det är en roll med mycket kontakter, främst med fastighetsägare, entreprenörer och byggherrar men även samordning med driftpersonal och kommunens övriga verksamheter inom samhällsbyggnad i t.ex. exploaterings- och utbyggnadsprocesser. Arbetet innehåller såväl tekniska som juridiska och ekonomiska frågor inom VA. Tjänsten innebär att du blir sakkunnig i VA-taxor, VA-juridik och ABVA. Du utgör en viktig funktion för VA-avdelningen och är delaktig i många av de processer som VA huvudmannen ansvarar för. Kompetenskrav • Relevant akademisk utbildning • Yrkeserfarenhet inom VA-området med en likartad tjänst där du har handlagt anslutningsärenden • Goda kunskaper inom VA-juridik • Mycket goda kunskaper i att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska • B-körkort Det är meriterande om har en bakgrund inom VVS. Arbetet innebär samverkan med olika aktörer vilket kräver social förmåga för att skapa positiva relationer. Stor vikt läggs vid noggrannhet och ordningssinne. Arbetsplatsbeskrivning Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som tekniska nämnden ansvarar för. VA-avdelningen som har drygt 100 anställda ansvarar för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i kommunen. Till kundenheten söker vi nu en abonnentingenjör med inriktning mot anslutningsärenden. Övrigt Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning. Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av: Förutsättningar och vilja till delaktighet Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling Professionellt förhållningssätt och lyhördhet Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete Upplysningar VA-chef Roger Rohdin, 036-10 51 52 VA-kundchef Alf Florentzson, 036-10 51 72 Sveriges ingenjörer, Jan Samuelsson, 036-10 54 28 Vision, Mari Hoffman, 036-10 75 64 Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Jönköpings kommun
Hemsida: http://www.jonkoping.se
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektledare dagvattenhantering, vikariat

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 400 kompetenta medarbetare, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden. Arbetsplatsbeskrivning Stadsmiljöavdelningen består av cirka 60 medarbetare. Vi har ansvar för stadsmiljön på gator och torg, en viktig roll för att skapa en attraktiv, trygg och säker miljö för våra invånare. Avdelningen består av fem enheter. Enheten projektutveckling stadsmiljö består av 15 medarbetare. Vi ansvarar för projektsamordning av Levande Stockholm och samverkan med stadsdelsförvaltningar. Vi har också samverkansansvar för näringslivsfrågor. Inom enhetens ansvar ligger även dagvatten, miljöfrågor och vissa utvecklingsprojekt. Dessutom ansvarar vi för GIS-utveckling av bland annat digitalt förvaltningssystem för gatudata. Enheten arbetar också med trygghetsfrågor, klottersanering och skadedjurshantering. Nu söker vi en vikarie för vår projektledare med specialistkunskaper inom dagvattenhantering, som ska vara föräldraledig. Vi erbjuder dig En väldigt varierad arbetsdag med ett arbetsansvar som är en viktig del för trafikkontoret och stockholmarna. Vi är en arbetsplats där vi hjälper och stöttar varandra i det vardagliga arbetet. Vi arbetar med att förverkliga många av de politiska uppdragen för att utveckla Stockholms stadsmiljö. Det innebär både en varierande och dynamisk arbetsmiljö, samt en möjlighet att föra in dagvattenperspektivet i många olika typer av projekt. Vår övertygelse är att dagvatten ska hanteras på ett långsiktigt och uthålligt sätt med hänsyn till översvämningsrisker, föroreningsbelastning på yt- och grundvatten, recipientkrav, stadsplaneringsprocessen, samt med hänsyn till en social och ekonomisk hållbarhet. Vi har flexibla arbetstider samt möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Arbetsbeskrivning I rollen som projektledare kommer dina arbetsuppgifter främst bestå av att identifiera och genomföra projekt inom dagvattenhantering. Du kommer att arbeta med alla hållbarhetsperspektiv, såväl miljömässiga, ekonomiska som sociala aspekter. Då enheten ansvarar för en stor mängd olika projekt kommer du att få ta ansvar för och delta i projekt med olika inriktning beroende på behov. Du arbetar för att få fungerande dagvattenlösningar och kommer med ditt arbete bidra till att skapa attraktiva och tillgängliga offentliga rum för alla som bor och verkar i staden. I det arbetet ingår samarbete inom trafikkontoret och med andra förvaltningar och bolag i staden, ett viktigt bolag är Stockholm vatten och avfall, samt näringsidkare. Du har en viktig roll i de olika projekten att tillse att fokus läggs på dagvattenfrågor och att värdera och föreslå tekniska lösningar. I beställarrollen kommer du att leda projekt, delta i projekt och grupperingar inom staden som specialist, samt göra upphandlingar. Rollen innehåller även uppföljning av kontrakt, dokumentation, projektredovisningar och att skriva tjänsteutlåtanden. Kvalifikationer Vi söker dig som har: - Lämplig utbildning inom väg- och vatten där dagvattenhantering är central, gärna som VA-ingenjör, eller liknande som arbetsgivaren bedömer som relevant. - Dokumenterad arbetslivserfarenhet avseende dagvattenhantering. - Erfarenhet av att leda projekt - B-Körkort Det är meriterande om du har erfarenhet av: - Att vara arbetsledare i VA-team - Erfarenhet av att vara beställare av arbeten inom VA-området - Erfarenhet av att upphandla enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) - Erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid följande personliga egenskaper: Du är van att ta egna initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har ett eget driv och är i stora delar självgående. Enheten får många uppdrag utifrån budget vilket innebär att uppdragen kan variera över tid. Det är därför viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Tjänsten innefattar många kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer för fruktsamma projektsamarbeten. Du är lyhörd och kommunicerar på ett smidigt och konstruktivt sätt. Du trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa dina kollegor i deras vardagliga arbete. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och förstår komplicerade språkliga underlag, både talande och skrivna, samt har förmågan att tolka ritningsunderlag. Att producera egna dokument av/med hög kvalité är självklart för dig. Du ser helheten för staden och gör avvägningar för att få mest nytta för staden. Övrigt Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Utredare inom Brounderhåll

Arbetsgivare / Ort: ÅF Pöyry AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
Om jobbet Vår verksamhet växer och vi söker nu fler kollegor som vill arbeta med underhåll av konstbyggnader så som broar och kajer. Hos oss kommer du arbeta med upprättande av drift- och underhållsplaner, skade-utredningar, tillståndsbedömningar och framtagande av åtgärdsförslag. Här kommer du att utvecklas tekniskt och även affärsmässigt då vi gärna ser att du även uppdragsleder underhållsuppdrag. Vi är ramavtalskonsulter inom anläggningsunderhåll åt Trafikverket, Stockholms stad, Stockholms hamnar och även ett stort antal kommuner. Detta medför att vi arbetar med många intressanta och komplexa uppdrag vilket gör att vi ständigt utvecklas. Sektionen Bro- och anläggningskonstruktion i Stockholm består idag av c:a 40 konsulter, fördelat på två kontor, i Solna och på Liljeholmen. Tillsammans har vi över 500 års erfarenhet av konstruktion, inspektion och underhåll av bro- och anläggnings­konstruktioner! Vi är en väldigt prestigelös sektion där vi delar med oss av våra erfarenheter vilket leder till en dynamisk och stimulerande arbetsmiljö. Vem är du? Vi söker dig som har minst tre, men gärna tio års erfarenhet av anläggningsunderhåll, med fokus på broar och/eller kajer. Vi tror att du är civilingenjör eller doktor inom brobyggnad, stål- eller betongbyggnad. Du har lätt för att förstå och delta i tekniska diskussioner och trivs i en miljö som präglas av tillväxt. Problemlösning är för dig en naturlig utmaning och du har en förmåga att behålla överblicken utan att tappa detaljerna. Självklart ser du dig själv som en lagspelare och du trivs med att dela din kunskap och hjälpa andra att utvecklas. Du som söker denna tjänst ska ha följande erfarenheter: Erfarenhet av skadeutredning, tillståndsbedömning och framtagande av åtgärds­förslag God kännedom om äldre bro- och kajkonstruktioner God kännedom om materialen stål och betong Följande erfarenheter är även meriterande för tjänsten. Erfarenhet av upprättande av provtagningsplaner inför materialundersökningar Erfarenhet av underhållsplanering för en hel kommuns brobestånd Erfarenhet av kostnadsuppskattningar för olika reparationsalternativ Erfarenhet av livscykelkostnadsanalyser för anläggningskonstruktioner På grund av rådande läge kring Covid-19 drar vissa av våra rekryteringsprocesser ut på tiden. Vi ber om ursäkt för det och ber er ha tålamod med oss. Vi erbjuder Hos oss får du arbeta i ett öppet arbetsklimat där det sätts stort värde på samarbetsvilja och god teamkänsla. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Utöver stor variation i arbetsuppgifter inom underhåll så kan vi på Bro- och Anläggnings­konstruktion erbjuda möjligheten att vidareutvecklas inom konstruktion, projektering, och inspektion. På AFRY månar vi om att ta tillvara på människors drivkraft och lust att utvecklas samtidigt som vi månar om att ge varje medarbetare den kunskap och erfarenhet som krävs för att självständigt kunna axla konsultrollen. Om företaget AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future.
Arbetsgivare
ÅF Pöyry AB
Hemsida: www.afry.com
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

VA-ingenjör till Spillvattenavdelningen Uppsala

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla ett av Sveriges största reningsverk och samtidigt ha kul på jobbet?

Uppsala Vatten och Avfall AB är ett av Uppsala kommun helägt kommunalt bolag. Uppsala stad växer och Spillvattenavdelningen står inför stora utmaningar för att kunna möta den växande befolkningen bl a genom utbyggnad av Kungsängsverket och Storvreta reningsverk. Detta tillsammans med ökade krav medför att driften ständigt behöver utvecklas. Avdelningen spillvatten behöver nu bli fler till teamet och söker VA-ingenjörer. 

Ansvarsområden

I din roll som VA-ingenjör kommer du att medverka i och driva utredningar samt utvecklings- om- och tillbyggnadsprojekt. I arbetet ingår också att arbeta både operativt och strategiskt med utveckling och optimering av avloppsreningsprocesserna samt stödja och utveckla driftspersonalen. Du kommer att delta i provtagningar, tester och försök. Vi har ett utvecklat samarbete med universitet, andra kommuner och institutioner.

Tjänsten erbjuder ett omväxlande arbete, där även förbättringsarbete inriktat mot att optimera förbrukning av energi och kemikalier ingår. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig ingenjörsutbildning eller annan bakgrund som bedöms som likvärdig. Du har några års erfarenhet av VA drift, gärna från ett större reningsverk. Även kunskaper inom kemi är värdefulla. Du kan analysera och utvärdera rådata samt har erfarenhet av projektarbete. Kunskap inom styr- och reglerteknik räknas som meriterande. 
Det är viktigt för rollen att du har god datavana, behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift samt har körkort.

Som VA-ingenjör jobbar du i nära samarbete med Planeringsavdelning, Projektavdelning, Hållbarhetsavdelning och personalen i driftsorganisationen. Vi lägger därför stor vikt hur du är som person och hur du fungerar i team med andra människor.

Som person trivs du med omväxlande arbetsuppgifter och har ett bra ordningssinne. Du är ansvarsfull, prestigelös och tvekar inte att rycka in där det behövs. 

Ansökan

Vad erbjuder Uppsala Vatten & Avfall dig?
En varierande och utvecklande roll där du blir viktig del i teamet. Vi uppmuntrar till dina egna idéer, eftersom vi ständigt vill bli bättre och värnar om att jobba utifrån en hög integritet. Det är såklart också viktigt att du trivs hos oss och att du har kul på jobbet!

Du får vara med och forma morgondagens Uppsala! Att jobba hos Uppsala Vatten och Avfall AB innebär att vara i en framtidsbransch och att vara delaktig i att utveckla och säkerställa de mest grundläggande och absolut nödvändiga funktionerna i ett hållbart Uppsala –att ha rent vatten, miljösäker spillvattenhantering och effektiv avfallshantering.

Ort: Uppsala.
Omfattning: Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.
Sista ansökningsdag: 2021-03-07
För information: I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad rekrytering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Sofie Elisson Söder, [email protected]

Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om företaget

Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala Kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.

Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur.
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektörer inom väg, mark och VA

Arbetsgivare / Ort: ÅF Pöyry AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
Om jobbet Division Infrastructure på AFRY växer! Vi söker därför dig som vill bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår verksamhet som projektör inom väg, mark och VA. Sektionen Samhällsbyggnad i sydöst arbetar med allt från detaljprojektering, utredningar i tidiga skeden, gestaltning och programskrivningar. På sektionen arbetar projektörer, utredare inom VA och trafik samt landskapsarkitekter. Arbetet omfattar såväl tidiga skeden som upprättande av förfrågningsunderlag, bygghandlingar och i viss mån även uppföljning under byggfas. På AFRY arbetar vi i nära samarbete med andra divisioner och sektioner i multidisciplinära uppdrag, och vi lär av varandra över teknikområdesgränserna. Vi besitter stor kompetens inom många olika områden, vilket gör att du kommer ha bra stöd i ditt arbete och i din egen utveckling. Att ha roligt tillsammans ser vi också som en viktig del för att vi ska kunna arbeta framgångsrikt och trivas på jobbet. Vem är du? Du får gärna ha några års erfarenhet av projektering inom väg-, gatu-, mark eller VA-området. Troligtvis har du en högskole- eller civilingenjörsutbildning alternativt har förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Antingen vill du fortsätta utvecklas inom projektering eller så är du mer erfaren och vill arbeta mer med teknikansvar och uppdragsledning. Oavsett så är du nytänkande och trivs med att arbeta under eget ansvar där du får vara med och utveckla verksamheten både vad gäller arbetssätt och innehåll. Arbetar du bra tillsammans med andra samtidigt som du tar ansvar för att självständigt leverera resultat kommer du att trivas hos oss. Vi kommer att hantera ansökningar löpande så skicka din ansökan redan idag! Vi erbjuder Vi erbjuder ett arbete där du har stora möjligheter att vara med och påverka var och hur vi jobbar. AFRY erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi kan erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande och roliga arbetsuppgifter i stora och små projekt runt om i landet. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På AFRY deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. Vill du också vara med på AFRYs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag! Om företaget AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future.
Arbetsgivare
ÅF Pöyry AB
Hemsida: www.afry.com
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

VA-ingenjör till Kungälvs kommun

Arbetsgivare / Ort: Kungälvs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv! Kungälvs kommun planerar och bygger allt fler VA-ledningar för att kunna ansluta fastigheter i större omfattning. Som följd möts kommunen av högre krav på att redovisa planer för detta arbete. För att möta denna utmaning utökar vi nu personalstyrkan med ytterligare en person! Tekniska verksamheten ingår i sektorn Samhälle- och utveckling och består av sex enheter: Trafik- gata- och parkenheten (TGP), VA-teknik, VA-drift, Renhållning, Entreprenadenheten och enheten Byggledning Väg VA. Enheten VA-teknik består idag av 12 medarbetare med olika specialkompetenser. I enhetens uppdrag ingår att utreda, planera och samordna VA-verksamheten. Detta sker i tätt samarbete med flertal andra enheter inom kommunen. ARBETSUPPGIFTER Som VA-ingenjör arbetar du med utredning och planering för kommande projekteringar och byggnationer. När anslutning av exploateringsområden och omvandlingsområden ska genomföras är det en stor utmaning att kunna förmedla förbindelsepunkter (VA-uppgifter) till fastighetsägare. Detta är en nödvändig förutsättning för att kunna debitera anläggningsavgifter samt att kunna ge relevanta uppgifter för bygglovhanteringen. I tjänsten ingår kontakt med allmänhet, myndighetspersoner, entreprenörer och leverantörer. Kvalitet- miljö- och arbetsmiljöfrågor i samverkan med både interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet. Vi arbetar framförallt i Office-programmen, Autocad och Geosecma. För att främja utveckling är vi mycket måna om att du bidrar med dina tidigare erfarenheter inom arbetsområdet. KVALIFIKATIONER Relevant högskoleutbildning alternativt YH-examen inom VA- och planarbete. Mångårig erfarenhet av kommunalt arbete inom teknisk verksamhet. Du ska ha god projekteringskunskap och erfarenhet inom kommunal VA-verksamhet, VA-juridik och ledningsnät. Tjänsten kräver att du har en god datorvana. Du har kunskap i Office-programmen samt Autocad, eller liknande projekteringsredskap. Det är meriterande om du har kunskap i Geosecma. Du har en god social förmåga och samarbetsförmåga, samt kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vill du vara med och delta i enhetens fortsatta arbete och utveckling? Varmt välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se. Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju. Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak. Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden. Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Kungälvs kommun har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
Kungälvs kommun
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektörer inom väg, mark och VA

Arbetsgivare / Ort: ÅF Pöyry AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
Om jobbet Division Infrastructure på AFRY växer! Vi söker därför dig som vill bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår verksamhet som projektör inom väg, mark och VA. Sektionen Samhällsbyggnad i sydöst arbetar med allt från detaljprojektering, utredningar i tidiga skeden, gestaltning och programskrivningar. På sektionen arbetar projektörer, utredare inom VA och trafik samt landskapsarkitekter. Arbetet omfattar såväl tidiga skeden som upprättande av förfrågningsunderlag, bygghandlingar och i viss mån även uppföljning under byggfas. På AFRY arbetar vi i nära samarbete med andra divisioner och sektioner i multidisciplinära uppdrag, och vi lär av varandra över teknikområdesgränserna. Vi besitter stor kompetens inom många olika områden, vilket gör att du kommer ha bra stöd i ditt arbete och i din egen utveckling. Att ha roligt tillsammans ser vi också som en viktig del för att vi ska kunna arbeta framgångsrikt och trivas på jobbet. Vem är du? Du får gärna ha några års erfarenhet av projektering inom väg-, gatu-, mark eller VA-området. Troligtvis har du en högskole- eller civilingenjörsutbildning alternativt har förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Antingen vill du fortsätta utvecklas inom projektering eller så är du mer erfaren och vill arbeta mer med teknikansvar och uppdragsledning. Oavsett så är du nytänkande och trivs med att arbeta under eget ansvar där du får vara med och utveckla verksamheten både vad gäller arbetssätt och innehåll. Arbetar du bra tillsammans med andra samtidigt som du tar ansvar för att självständigt leverera resultat kommer du att trivas hos oss. Vi kommer att hantera ansökningar löpande så skicka din ansökan redan idag! Vi erbjuder Vi erbjuder ett arbete där du har stora möjligheter att vara med och påverka var och hur vi jobbar. AFRY erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi kan erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande och roliga arbetsuppgifter i stora och små projekt runt om i landet. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar. På AFRY deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner. Vill du också vara med på AFRYs resa framåt och skapa framtidens infrastruktur? Då ser vi fram emot din ansökan redan idag! Om företaget AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future.
Arbetsgivare
ÅF Pöyry AB
Hemsida: www.afry.com
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gatu- och parkchef

Arbetsgivare / Ort: Munkedals kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet
Vill du jobba i den lilla kommunen med de stora möjligheterna då är du varmt välkommen till oss! Munkedals kommun ligger perfekt mellan Göteborg och Oslo. Pendlingsmöjligheterna är många tack vare närheten till E6:an. Kommunen har ca 10 600 invånare och inom kommunens organisation arbetar runt 1000 medarbetare. Munkedal omges av fantastisk natur från det typiskt bohuslänska med salta bad och dramatiska berg till vacker fjällnatur med bra fiske- och vandringsmöjligheter. Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fem avdelningar – måltidsavdelning, lokalvårdsavdelning, fastighetsavdelning, plan- bygg- och MEX-avdelning samt gatu- och parkavdelningen.  Munkedals kommun är en kommun i utveckling och är inne i ett expansivt läge inom samhällsbyggnad. Vill du vara med och utveckla och skapa attraktiva och hållbara miljöer i vår vackra kommun? Är du en person som arbetar strukturerat, målinriktat och har stort intresse av att utveckla och coacha medarbetare och kollegor? Då kan du vara den chef vi söker till avdelningen för Gata och park med ansvar för drift och underhåll samt trafikfrågor och projektledning. Arbetsuppgifter Som avdelningschef är ditt uppdrag att ha det övergripande ansvaret för avdelningens verksamhet, ekonomi samt personal. Du ska ha översikt över förvaltningens investeringsprojekt och arbeta med målstyrning, resursplanering och utveckling av verksamheten och kommer vara drivande inom samhällsutvecklingen i Munkedal. Du kommer vara rådgivande när det gäller gatu- och parkutformning samt inom trafiktekniska frågor i samband med exploateringar och vid framtagandet av detaljplaner samt planer inom trafikområdet med ett fokus på trafiksäker och hållbarhet. Att föra dialog och besvara synpunkter från myndigheter, medborgare och företagare ingår också i uppdraget. Som chef för avdelningen kommer du vara direkt underställd samhällsbyggnadschefen och ingå i förvaltningens ledningsgrupp.  Kvalifikationer Vi söker dig som har ingenjörsutbildning inom väg och vatten eller annan likvärdig akademisk utbildning. Du har erfarenhet av kommunalteknisk verksamhet och goda kunskaper inom gatu- och park samt trafikområdet. Du har även erfarenhet av projektledning och att arbeta med konsulter och entreprenörer. En god kännedom om och framförallt ett brinnande intresse för samhällsbyggnadsfrågor är viktigt. Erfarenhet av att leda personal och att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande. B-körkort är ett krav. Personliga egenskaper Som person är du förtroendeingivande, prestigelös och nytänkande. Du har en mycket god kommunikationsförmåga, har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift och dina kunskaper i svenska språket är goda. Du har ett stort intresse för invånardialoger och service, ett professionellt bemötande i dina möten och har lätt för att utveckla och skapa goda relationer på alla nivåer både inom och utanför organisationen.  Villkor Medflyttarservice Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi hjälper medflyttande till nytt jobb i ny livsmiljö. Servicen handlar främst om att stötta din partner i att hitta ett jobb i närområdet. Men det kan även handla om andra frågor som är viktiga i samband med en flytt, som till exempel barnomsorg, boende eller tips på föreningar och nätverk. För att få veta mer, kontakta gärna [email protected] 072-733 13 43 eller gå in på www.medflyttarservice.se Varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystemet! Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
Munkedals kommun
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Drivande Platschef sökes

Arbetsgivare / Ort: Bollmora Entreprenad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 March (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Väg- och vattenbyggnadsingenjör

Om jobbet

Vi söker just nu en driven och erfaren platschef som vill ansvara för mark och anläggnings projekt.

Du ska ha gedigen erfarenhet, vana att leda personal med kompetens inom mark, betong och grundläggning.


Som person är du en team player, lösningsinriktad, flexibel och har hög social kompetens.


Ett krav är att behärska svenska i tal och skrift obehindrat.


Anser du detta intressant, hör av dig så berättar vi mer om vårt företag.


Välkommen in med sin ansökan samt CV


Vid frågor kontakta Eva på [email protected]
Arbetsgivare
Bollmora Entreprenad AB
Ansökan
Ansök senast 10 March (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.