På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Trafikingenjör
Spela filmen

Trafikingenjör

Som trafikingenjör arbetar du med ärenden som rör trafiklagstiftning, framkomlighet och trafikmiljö. Du handlägger och beslutar i sådana ärenden och samverkar med bland annat polis och länsstyrelse.

Arbetet som trafikingenjör handlar om att leda trafikanterna rätt och underlätta deras resa. I arbetet ingår även att göra trafikmiljön längs vägarna säkrare och mer informativ. Trafikingenjören sköter också beställningar av vägmärken och deltar i olika utvecklingsgrupper.

Jobbet som trafikingenjör är väldigt varierande, den ena dagen är aldrig den andra lik. Det viktigaste är att se till att arbetet flyter på och försöka hålla alla bollar i luften i styr. Den ena dagen kan du sitta hela dagen och skriva beslut, där du gör en bedömning utifrån trafiklagstiftningen och skriver remissvar till länsstyrelsen. En annan dag kan gå åt till att ta hand om akuta problem, som driftledare eller allmänheten har påpekat, och att förbereda ärenden genom att rita upp framtida vägmärken och ta in prisuppgifter.

Utbildning

Det finns inte några strikta bestämmelser kring vilken utbildning som krävs, men rekommenderad utbildningsbakgrund består av en Högskoleutbildning inom trafikteknik, 180 högskolepoäng.

Erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

Bra grundläggande utbildning är Teknikprogrammet.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Viktiga egenskaper för att kunna jobba som trafikingenjör är att man är lyhörd och förstår trafikanterna känner för trafiken och trafikmiljön. Andra egenskaper är, uppmärksamhet, att förstå andras problem, problemlösare, initiativ- och beslutsförmåga.

Visste du att... ?

... på de stora svenska vägarna, som ägs av Trafikverket, finns det ca 1 600 övervaknings- och fartkameror utplacerade.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

13 Lediga jobb

Trafikingenjör

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trafikingenjör

Om jobbet

Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor.

Tycker du att vägtrafikfrågor och samhällsutveckling är intressant och lockande? Trafikverket Region Stockholm/Gotland söker nu en medarbetare med fokus på dessa frågor. Vill du bli vår nya trafikingenjör med placering i Visby? Läs nedan!

Trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör på kontoret i Visby kommer du få möjligheten att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet. I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och besluta i myndighetsärenden inom trafikmiljöområdet utifrån gällande lagstiftning. I rollen ingår det även att lämna yttranden till andra myndigheter samt även genomföra samråd med kunder och samarbetspartners.

Som trafikingenjör är du även ett specialiststöd internt inom trafikmiljöområdet samt du kommer även vid behov delta i nationella eller regionala uppdrag.

Som trafikingenjör har du dagligen kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden.

I denna roll ingår det även att vara ett stöd till enhetschefen samt avdelningschefen som befinner sig på regionkontoret i Solna.

Dina kollegor inom trafikmiljö befinner sig i hela landet så möten och samtal kommer vanligtvis ske via Skype.

Övrig information

Tester kommer vara som en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas vecka 11 via Skype.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet och har en god förmåga att på ett självständigt sätt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk och har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar mycket kontakter internt och externt, även kontakt med media, ser vi att du ska vara kommunikativ, relationsskapande och ha god samarbetsförmåga.

För att lyckas i detta uppdrag bör du:

 • ha högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • ha minst 2 års yrkeserfarenhet inom trafikområdet.
 • ha kunskap om och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning enligt Trafiklagstiftning.
 • kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska).
 • ha B-körkort (då resor i tjänsten förekommer).

Det är meriterande om du:

 • har en god lokalkännedom.
 • har juridisk kompetens.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/vara-yrken/Alla-yrken/T/trafikingenjor-asa/

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sommarjobb som trafikanalytiker

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 March (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trafikingenjör

Om jobbet

Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande. 

Planerad tidsperiod 2021-06-14-2021-08-31.

Sommarjobb som trafikanalytiker

Arbetsuppgifter

Vi söker någon som kan arbeta med geografiska data kopplat till de nationella prognosmodellerna Samgods (godstrafik) och Sampers (persontrafik). Arbetsuppgifterna består av analys och presentation av data mha GIS, datahantering och programmering i Python. Distansarbete kan förväntas under rådande situation. Därför är det viktigt att kunna jobba självständigt, samtidigt som det ställer krav på att kunna kommunicera med kollegor och handledare på effektivt sätt

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket bland annat innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.

Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker, diskrimineringsfri samt objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt. 

#sommarjobbsamhällsbyggnad

#sommarjobbit

#sommarjobbekonomi

#sommarjobbsamhällsplanering

#sommarjobbnaturvetenskapKvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt

Vi söker dig som

 • har en pågående högskole-eller universitetsutbildning under minst termin 3 eller avslutat utbildningen senast 2019 som ingenjör, ekonom, kulturgeograf, statistiker, datavetare/programmerare eller matematiker.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#sommarjobbekonomi

#sommarjobbsamhällsbyggnad

#sommarjobbit

#sommarjobbnaturvetenskap

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 15 March (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sommarjobbare som biträdande trafikingenjör

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 March (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trafikingenjör

Om jobbet

Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande.

 Planerad tidsperiod 2021-06-14-2021-08-27

Sommarjobbare som biträdande trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Inventering och utredning av bl. a. trafikföreskrifter i vägsystemet. Arbete med löpande uppgifter kopplat till myndighetsutövning. I arbetsuppgifterna ingår fältarbete samt arbete på kontor.

Arbetsuppgifterna kommer att utföras tillsammans med ytterligare en sommarpraktikant.

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket bland annat innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.

 Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker, diskrimineringsfri samt objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt. 

#sommarjobbsamhällsplanering

#sommarjobbsamhällsbyggnad

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt

Vi söker dig som

 • har en pågående högskole-eller universitetsutbildning under minst termin 7 eller avslutat utbildningen senast 2019 inom samhällsplanering, fysisk planering, juridik, samhällsbyggnad eller kulturgeografi
 • har körkort för manuellt växlad personbil
 • har god körvana för personbil

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 15 March (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sommarjobb som biträdande trafikingenjör

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 March (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trafikingenjör

Om jobbet

Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande.

Planerad tidsperiod 01-06 2021 -15-08-2021.

Sommarjobb som biträdande trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Ansvara för ärendemottagning vilket innebär mottagning av ärenden, granskning och fördelning till kollegor. Du ska även ansvara för digitala dagliga ärendemöten för enheten. Även viss handläggning av enklare ärendetyper med stöd av kollegor samt platsbesök.

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket bland annat innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.

Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker, diskrimineringsfri samt objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt. 

#sommarjobbsamhällsbyggnad

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt

Vi söker dig som

 • har en pågående eller senast 2019 avslutat en KY/YH-utbildning, högskole-eller universitetsutbildning inom samhällsbyggnad eller trafikplanering
 • har körkort för manuellt växlad personbil

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 15 March (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Trafikingenjör till Trafikregleringsenheten på Trafikkontoret

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 March (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trafikingenjör

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 400 kompetenta medarbetare, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden. Vi erbjuder dig En verksamhet som väcker mycket engagemang hos våra intressenter, stockholmare, företag och besökare eftersom det vi utför påverkar deras vardag. Det innebär många kontakter och du blir därför ett viktigt ansikte utåt för Stockholms stad. Du kommer bli en del av en arbetsplats som präglas av hög kompetens, god arbetsmiljö och ständig utveckling med medborgarna i fokus. Arbetsplatsbeskrivning På tillståndsavdelningen arbetar cirka 90 personer på fem enheter: trafikreglering, upplåtelser, juridik och parkering, evenemangstillstånd samt systemstöd för samordning och gatuarbete. Vi arbetar inom ett brett och spännande verksamhetsområde, där vår gemensamma nämnare är myndighetsutövning. Det kan vara frågor om allt från strategisk trafikplanering till ansvar för att trafikmiljön fungerar i vardagen. Enheten trafikreglering arbetar för att staden ska präglas av god framkomlighet, hög trafiksäkerhet, tillgänglighet och förutsägbarhet, gällande restidslängder och parkeringsmöjligheter. Här handlägger och beslutar vi om tillstånd för lokala trafikföreskrifter och trafikanordningsplaner utifrån gällande Trafiklagstiftning. Alla trafikstörande arbeten ska ha en godkänd trafikanordningsplan och en av enhetens huvudsakliga arbetsuppgifter är granskningar och beviljande av trafikanordningsplaner. Enheten utfärdar också såväl tillfälliga som permanenta lokala trafikföreskrifter och utreder specifika trafikregleringsfrågor avseende stillastående trafik. Arbetsbeskrivning Som trafikingenjör bidrar du till att trafikkontoret ligger i framkant när det gäller rådgivning och myndighetsutövning för de tillfälliga trafikomledningarna som krävs för stadens utveckling. Du är delaktig i och bidrar till att säkerställa en god framkomlighet och säker trafikmiljö för samtliga trafikantslag. När en ansökan om tillstånd för trafikanordningsplan kommer in är det vi på trafikregleringsenheten som granskar och fattar beslut om att bevilja eller eventuellt avslå ansökan. En viktig del i arbetet är att förstå hur trafikflöden påverkas vid byggnationer och omledningar, både i det enskilda ärendet men även i förhållande till övriga pågående ärenden. I dina arbetsuppgifter som trafikingenjör ingår bland annat att: - handlägga ärenden avseende trafikanordningsplaner och tillfälliga lokala trafikföreskrifter - genomföra inspektioner med god kvalité och effekt - besvara frågor och skrivelser från allmänhet, andra förvaltningar och bolag. Du bidrar tillsammans med dina kollegor att våra politiska uppdrag kring framkomlighet och trafiksäkerhet efterlevs och genomsyrar vårt gemensamma arbetssätt. Arbetet innebär många kontaktytor där du samverkar med olika discipliner inom trafikkontoret och olika aktörer så som entreprenörer, Trafikverket, Trafikförvaltningen, fastighetsägare, ledningsägare och grannkommuner. Kvalifikationer Du som söker har: - högskoleutbildning gärna med teknisk inriktning mot t.ex. samhällsplanering, trafikteknik eller väg och vatten, alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. - aktuell erfarenhet inom området där du gärna har arbetat med att handlägga och granska trafikanordningsplaner och tillfälliga lokala trafikföreskrifter - giltigt B-körkort - god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av: - att ha arbetat med myndighetsutövning - att ha arbetat i politisk styrd organisation - Stockholms trafiksystem och trafikkoordinering. Vid intervjun kommer vi att lägga stor vikt vid följande personliga kompetenser och förmågor: Du har god förmåga att samarbeta med andra människor. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap nått fram och att förväntningar är klara för berörda parter. Du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Vidare gör du korrekta avvägningar och prioriteringar och kan väga samman komplex information och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Välkommen med din ansökan! Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 17 March (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Samhällsbyggare inriktning trafikingenjör

Arbetsgivare / Ort: Alingsås kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 19 March (14 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Alingsås är en expansiv kommun där flera spännande utbyggnadsprojekt är på gång. Trycket är stort på byggnation av både bostäder och verksamheter, där infrastruktur- och trafikfrågorna är självklara delar i utvecklingsarbetet. På Samhällsbyggnadskontoret arbetar fler än 150 medarbetare med att planera, driva och bygga ut infrastrukturen i vår kommun. Alingsås kommun utmärker sig bland annat genom att vi har störst andel cykelresor av samtliga kommuner i Göteborgsregionen och vi har även högst andel invånare som potentiellt sett skulle kunna öka sitt cyklande till arbetet. Att skapa förutsättningar för att göra Alingsås till en ännu bättre cykelkommun är därför en av flera viktiga delar i vårt arbete. Enheten Trafik och planering ansvarar för den dagliga användningen av allmän platsmark (handläggning av grävtillstånd, offentlig plats, TA-planer, lokala trafikföreskrifter), vi projektleder infrastrukturprojekt, ansvarar för trafiksäkerheten och arbetar med trafikplanering i tidiga skeden i samhällsbyggnadsprocessen. ARBETSUPPGIFTER Som trafikingenjör arbetar du dagligen för att Alingsås skall ha en säker och god trafikmiljö i samband med planering, byggnation och underhåll av vägar. Du kommer att tillsammans med en positiv och kompetent grupp av trafikingenjörer, trafikhandläggare, gatuingenjör och trafikplanerare att arbeta med myndighetsutövning, parkeringsfrågor, granskning av trafikanordningsplaner, lokala trafikföreskrifter, bygglovsgranskning samt agera teknikstöd till övriga organisationen inom ditt område. Som trainee inom Framtidens Samhällsbyggare kommer du att få en tillsvidareanställning som trafikingenjör på Samhällsbyggnadskontoret i Alingsås kommun. Under 14 månader ingår du i traineeprogrammet och genomför breddningsperioder hos andra kommuner och företag samt deltar i ett antal utbildningsblock. Läs gärna mer om programmet på www.framtidenssamhallsbyggare.se Genom att ingå i traineeprogrammet får du chansen att skaffa dig en unik erfarenhet och ett brett kontaktnät som kommer ge dig fantastiska karriärmöjligheter inom hela sektorn. En naturlig del av arbetet är möten och kommunikation med berörda intressenter såsom kollegor, allmänhet, externa aktörer och andra myndigheter. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning mot samhällsbyggnad/trafik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du får gärna vara nyutexaminerad men även du med 1-3års erfarenhet i branschen är välkommen att söka. Du är en engagerad och strukturerad person som inte är rädd för att tänka i nya banor. Vi utgår från att du har ett stort samhällsengagemang och drivs av att bidra till en god samhällsutveckling. Arbetet innebär många interna och externa kontakter och kräver att du har en god samarbetsförmåga samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är utvecklingsorienterad, handlingskraftig och drivande i ditt sätt att arbeta. B-körkort är ett krav för tjänsten. ÖVRIGT För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit. Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.
Arbetsgivare
Alingsås kommun
Ansökan
Ansök senast 19 March (14 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

FRA söker mätingenjör för EMC och RÖS

Arbetsgivare / Ort: Försvarets Radioanstalt
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 March (16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Signalingenjör

Om jobbet
På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRAs tekniska avdelning söker en mätingenjör som drivs av att genomföra test & verifiering av god kvalité, i en värld som hela tiden kräver nya tekniska lösningar. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd.  På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Ditt uppdrag Som mätingenjör tillhör du enheten för utveckling och drift av RF-baserade tekniska system som verkar i hela den radiofrekventa delen av det elektromagnetiska spektrumet. Du utför test, prov och verifiering av teknisk utrustning enligt etablerade standarder inom EMC och RÖS (röjande signaler). Du ansvarar också för kvalitetssäkring och utveckling av mätmetoder inom dessa områden. Tillsammans med kollegor utför du både teoretiska beräkningar och praktiska mätningar, i såväl laboratoriemiljö som ute på landbaserade stationer och mobila plattformar. Utifrån dessa beräkningar och mätningar föreslår du sedan utvecklings- och förbättringsåtgärder. Du kommer också att bidra med sakkunskap i beslut som rör telekonflikt- och spektrumärenden. Du arbetar i nära samarbete med systemutvecklare, konstruktörer och projektledare, samt med externa aktörer och specialister på området. Arbetet innebär inrikes resor. Även utrikes resor kan förekomma. Du kan    Vi söker dig som har högskoleutbildning inom radio-, elektro- eller mätteknik, eller tekniska fysik, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har god kännedom om mätinstrument inom både tids- och frekvensdomän, t.ex. spektrum- & nätverksanalysatorer och oscilloskop. Det är också meriterande om du har kännedom om radiosystemkomponenter, t.ex. förstärkare & brusdioder. Du har tidigare arbetat med att utföra självständiga analyser av tekniska fenomen och noggrann teknisk dokumentation. Meriterande är om du har praktisk erfarenhet av inom radio- & mikrovågsområdet. Det är också meriterande om du tidigare har arbetat med test- och verifiering av EMC-egenskaper hos produkter och komponenter. Då resor ingår i tjänsten är det önskvärt att du har körkort. Tjänsten kräver goda kunskaper i teknisk svenska och engelska, och en god förmåga att både skriftligen och muntligen redogöra för tekniska fenomen. Du är Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är driven, som gärna tar initiativ och kan på ett uthålligt sätt uppnå resultat i arbetet över tid. Arbetet kräver att du är självständig och har en hög kvalitets­med­vetenhet. Samtidigt har du också många kontakter med olika funktioner inom och utom myndigheten, vilket ställer höga krav på förmåga att kunna samarbeta med andra och skapa goda relationer, samt ha en serviceinriktad läggning. Om FRA FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem. Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Mer information Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Adam Knutsson på telefon 010-5574600. Fackliga företrädare nås på samma nummer.  Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-03-21. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.  
Arbetsgivare
Försvarets Radioanstalt
Hemsida: http://www.fra.se
Ansökan
Ansök senast 21 March (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektör Intelligenta TrafikSystem till TFIP

Arbetsgivare / Ort: Technology For Infrastructure Projects Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 March (19 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Signalingenjör

Om jobbet
VI SÖKER DIG som är en erfaren projektledare som vill vara med och bygga upp TFIPs affärsområde inom intelligenta trafiksystem. TFIP arbetar med några av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi arbetar främst med underjordiska anläggningar med spännande utmaningar inom installationer av tekniska system, trafik- och tunnelsäkerhet. DIN ROLL Som projektledare inom trafiksystem kommer du att vara drivande i att utveckla vårt affärsområde och vårt erbjudande ut mot kund. Genom tydlig kommunikation säkerställer du att samordningen med uppdragsgivaren, myndigheter, övriga teknikdiscipliner och intilliggande projekt fungerar så bra som möjligt. Vid din sida har du ett team av kompetenta specialister inom de teknikdiscipliner som krävs för projekten och tillsammans jobbar ni för nå våra uppdragsgivares förväntningar. Vi har som mål att vara ledande inom teknik och digitalisering, vilket gör att vi vill överträffa uppsatta mål och kravbild för anläggningarna. Vi tror att vi kan nå dessa mål genom att ha dig på vårt bolag. I din roll ansvarar du även för att: - Utveckla kundrelationer och hjälpa våra kunder med byggledning. - Planera, leda och utvärdera projekt mot kund. - Ansvarar för att arbeta med utredning, förstudier och upphandling inom området. - Inspirera med nya tekniska trender och teknik. FÖR ATT TRIVAS I ROLLEN Är du ingenjör med mångårig erfarenhet från stora projekt. Du bör ha minst 5 års erfarenhet som projektledare och drivs av att leda och samordna. VI ERBJUDER En roll där du får bidra med din tekniska erfarenhet i ett modernt bolag som sätter medarbetaren främst. Vi tror på värdet av en trivsam arbetsmiljö och har en hög ambition inom mångfald och jämställdhet. På TFIP arbetar vi utifrån våra kärnvärden Tillit, Flexibilitet, Innovation och Passion. För oss är det självklart med flextid och generösa arbetsvillkor. Vi tror starkt på att arbetslivet går att kombinera med familj och en aktiv fritid. Vi erbjuder tjänstepension med personlig rådgivning, privat sjukvårdsförsäkring samt generöst friskvårdsbidrag. Resor i tjänsten är en del av vår vardag, främst till våra kunder/projekt men också till våra övriga kontor. TECHNOLOGY FOR INFRASTRUCTURE PROJECTS (TFIP) TFIP är ett snabbt växande företag. Vår affärsidé går ut på att vi erbjuder ett koncept för installationssystem inom samhällsbyggnad och infrastruktur. Då vi arbetar heltäckande effektiviserar vi arbetsprocessen; både genom samverkan mellan våra olika teknikdiscipliner och genom att vi arbetar med digitala verktyg som skapar kundvärde både ur ett ekonomiskt och cirkulärt perspektiv. Vi har som mål att vara en ledande aktör genom att tänka nytt och innovativt. Vi arbetar i 3D och använder moderna program som Revit, Navisworks och IRIS VR. TFIP har kontor i Göteborg, Stockholm och Falun.
Arbetsgivare
Technology For Infrastructure Projects Sweden AB
Hemsida: https://www.tfip.se/
Ansökan
Ansök senast 24 March (19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Projektör Intelligenta TrafikSystem

Arbetsgivare / Ort: Technology For Infrastructure Projects Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 March (19 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Signalingenjör

Om jobbet
VI SÖKER DIG som är en erfaren projektledare som vill vara med och bygga upp TFIPs affärsområde inom intelligenta trafiksystem. TFIP arbetar med några av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi arbetar främst med underjordiska anläggningar med spännande utmaningar inom installationer av tekniska system, trafik- och tunnelsäkerhet. DIN ROLL Som projektledare inom trafiksystem kommer du att vara drivande i att utveckla vårt affärsområde och vårt erbjudande ut mot kund. Genom tydlig kommunikation säkerställer du att samordningen med uppdragsgivaren, myndigheter, övriga teknikdiscipliner och intilliggande projekt fungerar så bra som möjligt. Vid din sida har du ett team av kompetenta specialister inom de teknikdiscipliner som krävs för projekten och tillsammans jobbar ni för nå våra uppdragsgivares förväntningar. Vi har som mål att vara ledande inom teknik och digitalisering, vilket gör att vi vill överträffa uppsatta mål och kravbild för anläggningarna. Vi tror att vi kan nå dessa mål genom att ha dig på vårt bolag. I din roll ansvarar du även för att: - Utveckla kundrelationer och hjälpa våra kunder med byggledning. - Planera, leda och utvärdera projekt mot kund. - Ansvarar för att arbeta med utredning, förstudier och upphandling inom området. - Inspirera med nya tekniska trender och teknik. FÖR ATT TRIVAS I ROLLEN Är du ingenjör med mångårig erfarenhet från stora projekt. Du bör ha minst 5 års erfarenhet som projektledare och drivs av att leda och samordna. VI ERBJUDER En roll där du får bidra med din tekniska erfarenhet i ett modernt bolag som sätter medarbetaren främst. Vi tror på värdet av en trivsam arbetsmiljö och har en hög ambition inom mångfald och jämställdhet. På TFIP arbetar vi utifrån våra kärnvärden Tillit, Flexibilitet, Innovation och Passion. För oss är det självklart med flextid och generösa arbetsvillkor. Vi tror starkt på att arbetslivet går att kombinera med familj och en aktiv fritid. Vi erbjuder tjänstepension med personlig rådgivning, privat sjukvårdsförsäkring samt generöst friskvårdsbidrag. Resor i tjänsten är en del av vår vardag, främst till våra kunder/projekt men också till våra övriga kontor. TECHNOLOGY FOR INFRASTRUCTURE PROJECTS (TFIP) TFIP är ett snabbt växande företag. Vår affärsidé går ut på att vi erbjuder ett koncept för installationssystem inom samhällsbyggnad och infrastruktur. Då vi arbetar heltäckande effektiviserar vi arbetsprocessen; både genom samverkan mellan våra olika teknikdiscipliner och genom att vi arbetar med digitala verktyg som skapar kundvärde både ur ett ekonomiskt och cirkulärt perspektiv. Vi har som mål att vara en ledande aktör genom att tänka nytt och innovativt. Vi arbetar i 3D och använder moderna program som Revit, Navisworks och IRIS VR. TFIP har kontor i Göteborg, Stockholm och Falun.
Arbetsgivare
Technology For Infrastructure Projects Sweden AB
Hemsida: https://www.tfip.se/
Ansökan
Ansök senast 24 March (19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Entreprenad- och trafikingenjör

Arbetsgivare / Ort: Klippans kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trafikingenjör

Om jobbet
I Klippans kommun är vi drygt 1500 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus – att finnas till för våra invånare, företagare och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och satsar mot en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. Som en linje i vårt arbete och för en gemensam kultur, arbetar vi efter vår värdegrund ”Vi i Klippan” och inriktningarna "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Och inte minst, vi jobbar i en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan Gatu- och Parkavdelningen arbetar för att kunna erbjuda attraktiva, trygga och hållbara miljöer som stimulerar till vistelse och aktivitet genom det uppdrag vi har som väghållningsmyndighet och förvaltare av kommunens parker, torg och allmänna platser. Klippans kommun växer och det finns goda möjligheter att utmanas och utvecklas yrkesmässigt. Vi uppmuntrar till nytänkande och vi arbetar aktivt för att vara en modern arbetsplats där människor får växa. Gatu- och Parkavdelningen söker nu dig som vill arbeta som Entreprenad- och trafikingenjör hos oss. Vi är 18 medarbetare på avdelningen och du kommer att bli sakkunnig inom entreprenader och trafikfrågor. Den tillväxttakt Klippan planerar för kräver såväl ny- som ombyggnationer av det offentliga rummet för att skapa förutsättningar för goda livs- och boendemiljöer i kommunen. Gatu- och Parkavdelning ansvarar för investeringar samt drift och underhåll av kommunens gator, gång‐ och cykelvägar, allmänna platser och parker inom tätorterna Klippan, Ljungbyhed, Stidsvig och Östra Ljungby. ARBETSUPPGIFTER I rollen som entreprenadingenjör hanterar du våra befintliga anläggningar inom gatu- och parkverksamhetens område. Detta innebär att du känner stor omsorg om och vill utveckla vårt offentliga rum. Du deltar i planering av underhållsåtgärder. Det offentliga rummet engagerar många och vi förutsätter att du gillar medborgardialogen. Du kvalitetssäkrar att kommunens gator, parker och allmänna ytor förvaltas och utvecklas väl. Detta innebär att du arbetar självständigt, är mål- och resultatinriktad samt kan fatta beslut. Du är förtrogen med vad Kommunens ansvar som väghållare innebär. Som trafikingenjör i Klippans kommun kommer du att arbeta med trafikutredningar och trafikplanering. Du utfärdar dispenser och lokala trafikföreskrifter utifrån gällande lagstiftning. I ditt ansvar ingår det att ha kontakt med allmänhet och intresseorganisationer i trafikfrågor samt vara kontaktperson mot Trafikverket och andra myndigheter. Som sakkunnig i trafikfrågor blir du delaktig i enhetens arbete med detaljplanering och remissyttranden. Du har hand om Ta-planer och grävtillstånden och administrerar dessa. KVALIFIKATIONER För att trivas och lyckas i tjänsten krävs en slutförd akademisk utbildning på högskolenivå inom entreprenad och trafik alternativt motsvarande arbetslivserfarenheter från liknande roller. Du behöver erfarenhet av branschspecifika lagar och regler t.ex. Anläggnings AMA och AB. Du är insatt i LOU, har god kunskap om ekonomi och arbetar strukturerat. Meriterande är om du har erfarenhet av arbeten inom stora infrastrukturprojekt och är förtrogen med en politisk organisation. Du ingår i ett team men arbetar även självständigt, är mål- och resultatinriktad samt kan fatta beslut. Eftersom du kommer att samarbeta med flera samarbetspartners och aktörer är det viktigt att du är lyhörd och har förmåga att samarbeta samt kommunicera budskap. I yrkesrollen krävs utvecklings- och förändringsinriktad inställning samt en förmåga att se helheten. Du behöver vara noggrann och serviceinriktad samt ha en god förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift - såväl som till allmänheten som till andra myndigheter. För att klara ditt uppdrag har du erfarenhet av att leda projekt. B-körkort är ett krav. Du ska ha intresse av att jobba med andra frågor inom Gatu- och Parkavdelningens ansvarsområden. Då rollen är mångfacetterad så kommer vi att i den här rekryteringen lägga stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Arbetstiden är 07:00 - 15:30 med möjlighet till flex. Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Klippans kommun
Hemsida: http://www.klippan.se
Ansökan
Ansök senast 31 March (26 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.