På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Trafikingenjör
Spela filmen

Trafikingenjör

5 Lediga jobb

Biträdande Trafikingenjör

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 3 December (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Som Biträdande trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker dig som är i början av din karriär och tycker att vägtrafik, samhällsutveckling och kundkontakter är intressant.
 

Biträdande Trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Som biträdande trafikingenjör medverkar du till att skapa en god trafikmiljö för trafikanterna genom att tillämpa och följa Trafiklagstiftningen såsom Väglagen, Vägmärkesförordningen mm.

Med kunden i fokus genomför du en rättssäker myndighetsutövning och är Trafikverkets ansikte utåt.

Du svarar på frågor, ger information och tar emot synpunkter från myndigheter, företag och allmänheten gällande trafikmiljön längs det statliga vägnätet. Det kan tex. gälla vägvisning, hastighetsreglering, arbete på vägar, anslutningar, arrangemang och tävlingar mm.

Vi arbetar även som specialiststöd i projekt där Trafikverket är beställare ex. ombyggnad av vägar.

Du fattar beslut i samråd med dina kollegor när en ansökan ska beviljas eller avslås för att säkerställa en rättssäker myndighetsutövning.

För att du ska lyckas i rollen kommer du få nödvändig utbildning, en genomtänkt introduktion och handledning av dina kollegor. Du har stora utvecklingsmöjligheter och målet är att du på sikt ska bli trafikingenjör.
 

Övrig information

Kvalifikationer

För att du skall trivas i rollen som biträdande trafikingenjör behöver du vara strukturerad och analytisk. Du har en god samarbetsförmåga men tycker samtidigt om att arbeta självständigt och har en god kommunikationsförmåga.

Vi söker dig som

 • har högskole- eller universitetsexamen (180 h/120p) inom relevant område, t ex trafikteknik, samhällsplanering, juridik, eller annan utbildning som vi bedömer relevant
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
 • har goda IT-kunskaper
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har relevant erfarenhet av att arbeta med vägtrafik
 • har kunskap inom trafiklagstiftning
 • har erfarenhet av att kommunicera med externa parter såsom myndigheter, kommuner, allmänhet eller liknande

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 3 December (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Senior trafikplanerare

Arbetsgivare / Ort: ÅF Pöyry AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 13 December (16 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trafikingenjör

Om jobbet
Om jobbet Vill du vara med och skapa attraktiva vardagsmiljöer och bättre förutsättningar för hållbart resande? Då är AFRY rätt arbetsplats för dig! Nu söker vi en senior trafikplanerare till vårt kontor i Malmö! Vi är ett gäng engagerade trafikplanerare, samhällsplanerare och strateger i olika åldrar som alla brinner för samhällsutveckling. Vi arbetar för att skapa attraktiva och hållbara städer och våra uppdragsgivare återfinns hos såväl privata aktörer som hos kommuner, regioner och statliga myndigheter. Vi vill nu förstärka teamet ytterligare med dig som har längre erfarenhet av trafikplanering. Du kommer att få driva egna uppdrag där du ansvarar för utförande, kvalitet, tid- och resursplanering, samt ekonomi. Du kommer även att ingå i projektgrupper där du tillsammans med kollegor med olika kompetenser arbetar fram strategier, handlingsplaner och trafiklösningar. Handledning och upplärning av juniora konsulter ingår som en naturlig del i ditt arbete, vilket du uppskattar. Vem är du? Vi söker dig med en högskoleutbildning som är inriktad mot trafikplanering. Vi ser att du har mångårig erfarenhet inom trafikplanering som konsult eller inom offentlig verksamhet. Du har gedigen trafikteknisk kompetens och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i tidiga skeden, till exempel med trafikstrategier, planer eller åtgärdsvalsstudier. På AFRY ser vi oss som modiga och hängivna lagspelare, något som vi hoppas att du känner igen dig i. Som person är du social, utåtriktad och kommunikativ med god utredningsförmåga och ett analytiskt tankesätt. Du trivs i en miljö som präglas av utveckling och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenheter. Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan! Vi går igenom urvalet löpande. Vi erbjuder Vi söker dig som vill vara en del av AFRYs framgångssaga. Brinner du för samhällsutveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över. AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Om företaget AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Making Future.
Arbetsgivare
ÅF Pöyry AB
Hemsida: www.afry.com
Ansökan
Ansök senast 13 December (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

TA-Plansritare

Arbetsgivare / Ort: Saferoad Sverige AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 December (20 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Trafikingenjör

Om jobbet

Vi behöver bli fler och söker nu Tillståndshandläggare i Göteborg till våran Tillstånds avd på Västlänken.

Denna avdelning arbetar med att skapa trafikanordningsplaner och ser till att våra kunder har alla tillstånd och en säker arbetsplats för att jobba, på eller vid vägar.


ARBETSUPPGIFTER

Du kommer jobba i ett team för att sköta ansökningarna av tillstånd för kommande arbetsplatser. Du kommer jobba nära våra kunder dagligen och behöver ha en stor förståelse kring mark och schaktarbeten.

Arbetsdagar i högt tempo och med stort ansvar beskriver det dagliga arbetet.Du kommer jobba både i lag och självständigt, det är därför viktigt att kunna ta eget ansvar.

Vi ser naturligtvis gärna att sökande är intresserad av trafik och trafiksäkerhet.

Vi lägger stor vikt på den sociala kompetensen och en hög stresstålighet hos våra medarbetare. Minst några års arbetslivserfarenhet är önskvärt.

Som person önskar vi att du är ansvarstagande, har god uppmärksamhet samt god praktisk läggning är viktiga egenskaper som vi uppskattar.

Stresstålighet och samarbetsförmåga är ett måste.

Erfarenhet av AutoCad är ett krav samt god Datavana.Meriterande är:

Tidigare erfarenhet av vägarbete eller någon av trafikverkets utbildningar:

●Nivå 1-2

●Nivå 3 A och B

●Tillgång till egen bil är meriterande

● Jobbat med TA-planer tidigare är ett krav


Anställningsform

Arbetstiderna är dagtid.

Tjänsten är en tillsvidareanställningUrval och intervjuer kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan redan idag. CV/personligt brev, och eventuella frågor skickas till

[email protected]


Om Saferoad Sverige

Saferoad är en av de ledande tillverkarna och distributörerna av trafiksäkerhetsprodukter och trafiksäkerhetslösningar i Sverige. Verksamheten omfattar allt från utveckling till tillverkning, försäljning, uthyrning, utbildning och andra tjänster inom väginfrastruktur. Saferoad finns över hela Sverige och erbjuder högkvalitativa lösningar för myndigheter och företag som arbetar med infrastruktur. Företagets mission är att utveckla säkra, innovativa och hållbara lösningar som ska skydda människor som är på väg, vare sig de går, cyklar eller kör bil.
Arbetsgivare
Saferoad Sverige AB
Marieholmsgatan 9
41502 Göteborg
Hemsida: www.saferoad.se
Ansökan
Ansök senast 17 December (20 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Trafikingenjör till gatu- och parkavdelningen

Arbetsgivare / Ort: Vallentuna kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 December (23 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trafikingenjör

Om jobbet
Vill du arbeta i en roll där du kan vara med och påverka och driva olika samhällsbyggnadsprojekt? Har du ett intresse för trafikfrågor? Då ska du söka till oss.    Vallentuna kommun vågar testa. Vi har som ambition att ligga i framkant när det gäller digitalisering, arbetssätt och arbetsmetoder och som medarbetare hos oss har du en central roll i utvecklingsarbetet. I Vallentuna har du möjligheten att vara med och skapa något nytt. Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet.   Om verksamheten Gatu- och parkavdelningen ansvarar för drift - underhåll av allmän platsmark, gatu- och naturmark, avfallshantering, trafiksäkerhets- och parkeringsfrågor, kommunens fordon och skrotbilshantering. Vi medverkar i den fysiska planeringen från tidigt skede till genomförande. Vi är 14 stycken glada och engagerade medararbetare. Vi är en av fem avdelningar inom teknik- och fastighetsförvaltningen och vi har ett nära samarbete med samhällsbyggnadsförvaltningen i planeringsfrågor, detaljplaner, långsiktig utveckling av Vallentuna kommun m.m.   Arbetsuppgifter Att arbeta som trafikingenjör/trafikplanerare innebär ett intressant och variationsrikt arbete. Du kommer att arbeta med trafiksäkerhet på kort och lång sikt, i stort som smått där du har möjlighet att påverka och driva olika större och mindre samhällsbyggnadsprojekt. Du har ett nära samarbete med samhällsbyggnadsförvaltningen i planeringsfrågor, detaljplaner, långsiktig utveckling av Vallentuna kommun m.m. I tjänsten har du även kontakt med invånare, myndigheter och entreprenörer. Tjänsten innebär både myndighetsutövning inom området trafik samt trafiksäkerhetsbedömningar i befintlig gatu-, gång- och cykelmiljöer. Du planerar investeringsprojekt som innefattar allt från mindre åtgärder i gatumiljön till större infrastrukturanläggningar, driver mindre trafiksäkerhetsåtgärder och trafikplanering, rena driftsfrågor som berör trafiksäkerhet samt arbetar med detaljplaner och långsiktig planering. Du har ansvar för ekonomi och uppföljning. Du är även föredragande för dina ärenden mot politisk nämnd. Enheten är en ren beställarorganisation där all drift är sker på entreprenad. Kvalifikationer • Du har högskole- eller universitetsexamen med inriktning mot vägar, trafik, trafikteknik och och/eller kunskap och erfarenhet som vi bedömer som likvärdiga. • För tjänsten krävs också att du har goda datakunskaper. • Behärskar det svenska språket såväl i tal som skrift. • Körkort kategori B. • Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från arbete med trafiktekniska frågor samt kunskaper om lagstiftning inom området. • Erfarenhet från myndighetsutövning, offentlig upphandling (LOU) och entreprenadjuridik är meriterande. Personliga egenskaper • Du trivs med att ha dialog med våra invånare. • Du är lyhörd och kan kommunicera budskap. • Du gillar att arbeta med trafikfrågor och har ett stort engagemang. • Mycket av arbetet sker i nära samarbete med kollegor på enheten vilket förutsätter att du är ansvarsfull och strukturerad. • Du arbetar mot resultat genom att du visar pålitlighet och tar ansvar för planering och uppföljning av ditt arbete. • Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, följer regler och processer och delar information. • Du utvecklar, förbättrar, söker lösningar och utvecklar lärande och kunskap på eget initiativ. • Du är länken, ger service, visar lojalitet utåt och inåt och omvärldsbevakar. • Gemensamma värderingar syns i ditt bemötande och du stärker dina kollegor när det syns även hos dem.   Information om processen I Vallentuna kommun har vi en professionell verksamhet, som präglas av kvalitet och kundfokus. Engagemang, allas lika värde och utveckling genomsyrar vår organisation. Du som söker bör självklart dela vår gemensamma värdegrund. Som arbetsgivare vill vi ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och friskvård för personalen. Anställningen en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vallentuna kommun använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Har du några frågor kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Intervjuer hålls fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med ett personligt brev och CV senast 2020-12-20. För mer information kontakta: Johan Carselind, Gatu- och parkchef chef, Tfn 08-587 849 24. Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb.  
Arbetsgivare
Vallentuna kommun
Hemsida: http://www.vallentuna.se/
Ansökan
Ansök senast 20 December (23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Trafikreglerare

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 December (23 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Trafikingenjör

Om jobbet
Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 470 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla. ARBETSUPPGIFTER Trafikkontoret i Göteborg söker en ny trafikreglerare för att arbeta med förbättringar i den befintliga trafikmiljön i Göteborg. Som trafikreglerare kommer du hantera trafiktekniska frågor som rör trafikutformning och rätt reglering av vägar. Syftet kan vara att förbättra trafiksäkerheten, tillgängligheten eller att säkerställa att lokala trafikföreskrifter kan upprättas. Tjänsten passar dig som vill ta mycket eget ansvar och gillar att planera och genomföra åtgärder. Detta är centralt i tjänsten eftersom trafikmiljön ständigt behöver förbättras. För detta krävs både intresse, nyfikenhet och en drivkraft att hantera många beslut och åtgärder. Det här är en tjänst där man snabbt ser konkreta resultat av sitt arbete. Som trafikreglerare ingår du i en enhet med andra trafikreglerare och trafikplanerare. Vår uppgift är att skapa ökad trafiksäkerhet, trygghet och förbättrad framkomlighet, men även skapa funktionella och attraktiva stadsrum. Arbetet präglas av ett tätt samarbete inom gruppen, men även med konsulter och andra delar av trafikkontoret. Medarbetarna i gruppen bär också upp vissa mer avgränsade ansvarsområden. Det kan röra sig om buller, tillgänglighetsfrågor, åtgärder för kollektivtrafiken, etc. Även för denna tjänst ingår att bli en specialist inom ett område. Antingen har du då med dig erfarenhet som passar eller så behöver du lära dig nya färdigheter. KVALIFIKATIONER Du har minst tre års relevant högskoleutbildning och har erfarenhet av att arbetat som trafikingenjör, trafikplanerare eller trafikreglerare. Har du erfarenhet från projektledning är det ett plus. Du trivs med att ha kontakt med våra kunder och du har ett vänligt och tillmötesgående sätt gentemot dessa och dina kollegor, samtidigt som du är tydlig och konsekvent i din dialog när du fattar beslut. Du behöver ha ett arbetssätt som är självständigt, strukturerat och resultatinriktat. Vi vill att trafikkontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet. Välkommen med din ansökan! ÖVRIGT I den här rekryteringsprocessen kommer vi att använda oss av testning som en del i vårt urvalsarbete. Vi planerar att arbeta löpnade med urval i processen och intervjuer kommer läggas först efter årsskiftet, från v 3 och framåt. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 20 December (23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.