På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Samhällsplanerare
Spela filmen

Samhällsplanerare

Samhällsplanerare behöver ha mycket breda kunskaper om hur samhället fungerar. Vidare behöver de skaffa sig redskap för att kunna "samhällsplanera" t.ex kartor och GIS, geografiska informationssystem.

Fysisk panering är ett ganska brett fält inom samhällsbyggnadssektorn med många offentliga och privata aktörer. 

Att arbeta med samhällsplanering innebär att arbeta med riktlinjer för utveckling av bebyggelse, service, kommunikationer, infrastruktur och miljö. Till samhällsplanering hör ekonomisk och social planering.

Aktörerna inom samhällsplaneringen som formulerar de mål som skall uppnås utgörs av planeringsansvariga som är politiker och tjänstemän vars uppgift är att beställa, utarbeta, ta ställning till inkomna förslag samt övervaka att andra aktörer följer gällande regler och bestämmelser, och byggherrar som är företag, institutioner, kommunala eller statliga inrättningar och privatpersoner som låter uppföra byggnader eller anläggningar.

Arbetet med samhällsplaneringen för ett visst projekt omfattar bland annat att ta ställning till finansiella investeringar, miljöfrågor, resursfrågor, trafikfrågor, sysselsättningsfrågor, folkmängdsprognoser samt frågor om kvantitet och kvalitet. Resultatet av arbetet med samhällsplaneringen läggs till grund för ett planförslag, som ställs ut och berörda ges möjlighet att lämna synpunkter. Därefter beslutas en bindande plan.

Kommuner och företag bestämmer själva yrkestiteln och vilken utbildning som krävs för att kunna arbeta som "samhällsplanerare".

Exempel på arbetsuppgifter:

 • planera för ny bebyggelse som t.ex bostäder, buss-, spårvagns-, tunnelbanelinjer och hållplatser, planera för trivsel och sammanhållning på allmänna platser
 • som kollektivtrafikplanerare - planera och utveckla tidtabeller, linjedragningar, anropsstyrd trafik, busstrafik och samordna den med skolskjutstrafik
 • arbeta med infrastruktur och transporter, utreda och komma med förslag på lösningar angående t.ex vägar och järnvägar, se konsekvenser av olika byggprojekt, framkomlighet, effektivitet och byggkostnader, buller, placering av resecentra mm
 • jobba med regional utveckling och miljö, t.ex utreda konsekvenser av markanvändning, naturskydd, t.ex vid rennäring, boendemiljö, turism mm. och detta med hänsyn till "landskapsbild" och arbetsmarknad.

Utbildning

I Sverige administreras samhällsplanerarutbildningen inom kulturgeografin, medan stadsplanering administreras inom arkitekturen.

Samhällsplanerarprogram, 180 högskolepoäng (tre års heltidsstudier), ges idag på flera högskolor/universitet runt om i Sverige.

Högskoleexamen finns på både kandidat- (3 år heltid på högskolan) och masternivå (3 år på grundnivå + 2 år på avancerad nivå, heltid).

Där finns det generellt sett tre typer av utbildningar:

 • Utbildningar som grundas i kulturgeografi och som kan läsas på de flesta universitet, ofta kandidatexamen i kulturgeografi med någon sorts inriktning mot samhällsplanering, dessa tenderar att mer rikta sig mot utredningsarbete och översiktsplanering
 • Tekniskt inriktade utbildningar med inriktningar mot planering på de tekniska högskolorna. En "Väg- och vatteningenjör" kan exempelvis jobba som trafikplanerare
 • Arkitektutbildningar där Blekinge tekniska högskola utmärker sig eftersom de studerande läser direkt mot planarkitekt

 

Gymnasial grundutbildning finns bl a på Samhällsvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet.

Framtidsutsikter

Eftersom det är brist på bostäder och arbetskraft inom bostadsbyggnadssektorn i stort sett hela Sverige är arbetsmarknaden för planerare god (2017). De främsta offentliga arbetsgivarna är kommunernas planavdelningar men även läns- och regionstyrelserna. Inom privat sektor är det främst konsultbolagen inom samhällsbyggnad som anställer planerare.

Personliga egenskaper

De viktigaste personliga egenskaper för samhällsplanerare är välutvecklade förmågor att samarbeta och kommunicera samt förmågan och viljan att utvecklas, att vara flexibel och ta till sig ny kunskap.

Arbetsplats

Samhällsplanerare arbetar vanligtvis inom offentliga verksamheter på kommunal och regional nivå med planerings- och utvecklingsfrågor, men de kan även finnas inom statliga myndigheter och i privat sektor, exempelvis kan de jobba på olika konsultföretag.

Övrigt

Strax innan kl. 8 på morgonen den 20 januari 2017 uppgick befolkningen i Sverige till tio miljoner. 2026 förväntas svenskarna bli 11 miljoner och 2060 - 13 miljoner.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

19 Lediga jobb

Nationell planerare med inriktning mot finansiering

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Samhällsplanerare

Om jobbet

Som nationell planerare med inriktning mot finansiering på Trafikverket underlättar du vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Nationell planerare med inriktning mot finansiering

Arbetsuppgifter

Söker du en roll med variation i arbetsuppgifter inom ett område som skapar nytta för både näringsliv och privatpersoner? Vill du vara med och forma framtidens infrastruktur? I rollen som nationell planerare arbetar du med finansiering av infrastruktur och transportlösningar i en föränderlig verksamhet. Du kommer att jobba med komplexa och aktuella frågeställningar, bland annat med regeringsuppdrag. Du arbetar både enskilt och tillsammans med andra, inte sällan i en projektledarroll. Du fångar frågeställningar i starten och använder din kompetens för att driva frågor vidare, ofta från ax till limpa.

Vi erbjuder en roll där du arbetar nära ett antal kollegor i vardagen och tillhör ett team av nationella planerare som arbetar självständigt, stödjande och leveransorienterat i olika grupper. Som team samarbetar ni och delar tankar, kunskap och insikter med varandra. Tillsammans utgör ni en expertgrupp och tillhör en enhet omfattande 20 medarbetare inom Avtal och finansiering och du arbetar bl.a. med att omsätta regelverk i korrekt och samtidigt tillämplig stödgivning. Inte minst i den kontakt och de samarbeten du har med olika verksamhetsområden inom Trafikverket och externa parter som t e x regeringskansliet. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Hantera utformning och verkställande av stöd till extern part utifrån stödförordningar från ansökan och beslut till uppföljning och slutförande av ett specifikt ärende.
 • Säkerställa att stödgivningen är förenlig med EU:s regler om statligt stöd.
 • Utveckla och kvalitetssäkra avtal för medfinansiering.
 • Stötta den regionala organisationen med tolkning av regelverk och ett enhetligt arbetssätt.
 • Utredningar, regeringsuppdrag och remisser.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker över skype. Intervjuer är planerade till vecka 45.

Möjliga placeringsorter är Borlänge, Luleå, Gävle, Eskilstuna, Göteborg, Kristianstad. Annan placeringsort kan diskuteras.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är analytisk och lösningsorienterad, vilket för oss syftar till att du är en fena på att hitta lösningar på problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Du ser alltså till helheten och har enkelt för att samarbeta med andra på ett prestigelöst sätt. Via god kommunikation förmedlar du budskap på ett enkelt sätt och är både lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. I arbetet är du dessutom självgående, där du tar ansvar, arbetar strukturerat och både tar initiativ och driver dina processer framåt.

Vi söker dig som:

 • Har universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning mot ekonomi, juridik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
 • Har några års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevant område, exempelvis juridiska och ekonomiska frågor, transportfrågor osv.
 • Både förstår och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska och engelska språket.

Det är meriterande om du har:

 • Goda kunskaper om tillämpning av EU:s regler om statligt stöd.
 • Kvalificerad erfarenhet av statliga finansieringsfrågor.
 • Juridisk och ekonomisk utbildning eller erfarenhet inom relevant område.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 21 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Planerare

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Samhällsplanerare

Om jobbet
Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 470 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla. ARBETSUPPGIFTER Har du högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller offentlig förvaltning och några års arbetslivserfarenhet och vill vara en del av Göteborgs stadsutveckling? Då har vi en spännande tjänst för dig! Vi söker nu en planerare till Trafikkontoret! Du kommer att delta i arbetet med att planera, samordna, analysera och följa upp trafikkontorets investeringsverksamhet. Arbetet innebär även mottagande och fördelande av beställningar från fastighetskontoret. Som planerare kommer du ta fram underlag till genomförandeavtal med exempelvis Trafikverket och Västtrafik för investeringar. I rollen ingår tät kontakt med övriga verksamheten och externa samverkansparter som fastighetskontoret, Trafikverket och Västtrafik. Du kommer också att delta i arbetet med ansökan och uppföljning av medfinansiering av investeringar. Inom enheten Planering, som du kommer att tillhöra, arbetar i dagsläget 8 engagerade medarbetare. Enhetens uppdrag innebär portföljledning av kontorets investeringsportfölj samt övergripande budgetarbete i samverkan med övriga kontoret. Enheten är ansvarig för kontorets omvärldsanalys och forsknings- och innovationsprocess. Hos oss arbetar vi med frihet under ansvar, vilket innebär att Du tillsammans med övriga medarbetare planerar och påverkar er vardag på jobbet. Du vågar ta beslut och tror på Dig själv, för det kommer vi göra! KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har minst 3-årig högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad eller offentlig förvaltning med inslag av ekonomi. För rollen är det viktigt med minst 3 års erfarenhet av arbete med samhällsbyggnad eller samhällsutveckling inom kommunal verksamhet. För att lyckas med uppdraget krävs det att du är analytisk, initiativrik och samarbetsinriktad. Att kommunicera på ett tydligt sätt är en central del av arbetet varför du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi söker dig som har förståelse för kommunal planering och vi vill att du har en god förmåga till att se till helheten. Kunskap i Excel och Word, förutsätter vi att du har. Välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vår arbetsplats är belägen i centrala Göteborg och vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet. Om rekryteringsprocessen: För din kännedom arbetar vi med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, en metod som innebär att vi fokuserar på kompetens för tjänsten samt personliga egenskaper. Ansökningarna hanterar vi löpande och kan komma att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag. För en del av våra rekryteringar tillämpar vi testning som en del av vårt urvalsarbete. Mer information gällande testning får du om du går vidare i processen. Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/trafikkontoret-goteborgs-stad/ Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 21 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Biträdande samhällsplanerare

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Samhällsplanerare

Om jobbet

Som biträdande samhällsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Biträdande samhällsplanerare

Arbetsuppgifter

Vill du bli en del av vår kompetenta och trevliga grupp på enheten för samhällsplanering i Solna? Då har vi en spännande tjänst för dig.

I rollen som biträdande samhällsplanerare på Trafikverket arbetar du tillsammans med övriga samhällsplanerare inom region Stockholm för att bygga din kunskap och erfarenhet - för att på sikt kunna genomföra arbetet självständigt. Rollen innebär egna utpekade uppdrag men också att bistå enhetens samhällsplanerare i deras arbete gentemot framförallt regionens kommuner. Hos oss blir du en välkommen kollega till enheten som består av 18 regionala samhällsplanerare.

Som biträdande samhällsplanerare kommer du att ha varierade arbetsuppgifter, exempelvis att:

 • delta i samhällsbyggnadsprocessen inkl. granskning och yttranden av detalj- och översiktsplaner samt bygglov
 • föra aktiv dialog med kommuner och andra samarbetspartners och mycket kontakt både internt och externt

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuerna sker via skype och är beräkande att ske under v. 46 - 47. Placeringsort är Solna.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som biträdande samhällsplanerare kommer du att arbeta självständigt men även tillsammans med andra vilket ställer krav på eget driv och förmåga att planera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du ska ha god samarbetsförmåga. Du har en analytisk problemlösningsförmåga och en pedagogisk kommunikation.

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom samhällsplanering, samhällsbyggnad, fysisk planering eller annan relevant utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
 • har B-körkort

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet från att arbeta med fysisk planering
 • har erfarenhet av Plan- och Bygglagen (PBL) och Väglagen (VägL)
 • har kunskap inom ÅVS-metodiken (åtgärdsvalsstudier)

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar ett hållbart samhälle varje dag.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 22 oktober (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Biträdande trafikingenjör till Trafikverket

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Samhällsplanerare

Om jobbet
Vi på Academic Work letar nu efter dig som brinner för samhällsutveckling och som vill vara en del av att utveckla och planera rese- och transportlösningar för framtidens samhälle. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär inom samhällsplanering, där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag! OM TJÄNSTEN Trafikverkets verksamhetsområde Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Åtagandena blir allt mer komplexa och intressanta i takt med att kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ökar. Du erbjuds * Ett skräddarsytt utbildningsprogram i syfte att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll * En varierad och utvecklande vardag tillsammans med en grupp engagerade kollegor * Stöttning och coaching från din konsultchef på Academic Work Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER I rollen som biträdande trafikingenjör ingår du i ett lag som jobbar med stöd av varandra, arbetsgruppen sitter på tre olika orter men kommunicerar flitigt via Skype. Dina arbetsuppgifter kommer variera, men kommer till stor del att gå ut på att handlägga ärenden i form av virkesavlägg, anslutningar med mera. Du kommer också resa i tjänsten för att besikta, avsyna och kontrollera beslut. VI SÖKER DIG SOM * Har en avslutad Universitets- eller Högskoleexamen inom samhällsplanering, fysisk planering eller motsvarande * Kommunicerar obehindrat på svenska både skriftigt och muntligt, då dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten * Har B-körkort, då du kommer att resa med tjänstebil i arbetet * Har stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling * Trivs i en roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter Som person har du ett stort driv att arbeta självgående för utveckla dig själv och din karriär. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande genom att lätt knyta kontakter med andra. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig. Framför allt tycker att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten. Övrig information * Start: Enligt överenskommelse * Omfattning: Heltid * Placering: Gävle eller Härnösand * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. INFORMATION OM FÖRETAGET Trafikverkets verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Inom verksamhetsområdet ryms Trafikverkets sex regioner och de fyra nationella avdelningarna Trafik, Nationell Planering, Expertcenter och Transportkvalitet samt stabsfunktioner Kommunikation, HR, Verksamhetsstyrning och Trafikverkets Kundtjänst.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 23 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

BITRÄDANDE SAMHÄLLSPLANERARE TILL NATIONELL PLANERING PÅ TRAFIKVERKET

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 oktober (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Samhällsplanerare

Om jobbet
Är du en person med ett stort intresse av samhällsplanering och Trafikverket som organisation? Denna tjänst är helt rätt för dig om du vill vara med och bidra till utvecklingen på enheten Planering på Trafikverket. Vi söker nu dig som har en examen inom samhällsplanering eller annan relevant ingenjörsutbildning och som har ett stort engagemang för samhällsutveckling. Letar du efter en utmanande och spännande roll – tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Biträdande Samhällsplanerare till verksamhetsområdet Planering. Du kommer att stötta och arbeta tillsammans med engagerade Nationella Planerare. Som Biträdande Samhällsplanerare kommer du att få möjlighet att arbeta med Trafikverkets uppdrag att fördela medel till kommuner, och regioner för investeringar i kapacitetsstarka kollektivtrafiklösningar och cykelåtgärder. Verksamhetsområde Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Åtagandena blir allt mer komplexa i takt med att kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ökar. Vi söker dig som brinner för dessa frågor och vill vara med och utveckla verksamheten! För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Rekrytering och programupplägg hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER Som Biträdande Samhällsplanerare kommer du stötta Samhällsplanerare/Uppdragsledare med varierande administrativa arbetsuppgifter, exempelvis: * Inhämta och sammanställa material från regioner, kommuner etc * Boka möten och förbereda presentationer i Powerpoint * Rapporthantering * Uppdatera och koordinera det digitala arbetsrummet * Uppföljning av tecknade avtal * Granskning av inkomna ansökningar. Du kommer att få vara med där det händer och ha ett finger med i utvecklingen samt påverka hur Trafikverket jobbar. Du har möjlighet att axla eget ansvar och utvecklas i rollen. VI SÖKER DIG SOM * Har en universitets- eller högskoleexamen inom samhällsplanering eller annan relevant ingenjörsutbildning, exempelvis Väg och Vatten, alternativt annan likvärdig utbildning * Behärskar svenska obehindrat i tal och skrift då kommunikation och dokumentation är en stor del av tjänsten * Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling Dina personliga egenskaper har stor betydelse i den här rekryteringsprocessen. Som person är du framåt, nyfiken och räds inte för nya utmaningar. Du har en förmåga att ta egna initiativ och stort ansvar för dina arbetsuppgifter. För att trivas i rollen ser vi även att du har ett stort engagemang för samhällsutveckling samt en god samarbetsförmåga. Övrig information * Start: Omgående * Omfattning: Heltid, med goda chanser till förlängning eller anställning hos Trafikverket. * Placering: Malmö * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom. * Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [email protected] under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där. INFORMATION OM FÖRETAGET Verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Inom verksamhetsområdet ryms Trafikverkets sex regioner och de fyra nationella avdelningarna Trafik, Nationell Planering, Expertcenter och Transportkvalitet samt stabsfunktioner Kommunikation, HR, Verksamhetsstyrning och Trafikverkets Kundtjänst.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 28 oktober (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.