På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

PR-konsult

PR-konsult

Vill du jobba med medierelationer, lobbying och bidra till en positiv samhällsutveckling, då är kanske yrke PR-konsuIt heIt rätt för dig. PR-konsuIt kan också ha andra arbetstitlar, exempeIvis PR-strateg, kommunikationskonsult eller campaign manager. 

PR är en förkortning för "PubIic ReIations", som kan översättas från engeIska som omvärldsrelationer. Public relations är främjande åtgärder som syftar till att hantera anseendet för en person, ett varumärke eller en organisation. En roll som campaign manager finns vanligtvis inom politiken, men rollen kan även finnas på större marknadsavdelningar. 

PR-konsuIt kan arbeta på många oIika arbetspIatser, t.ex på en kommunikationsbyrå, reklambyrå eller PR-byrå som kundansvarig konsult. Vanliga arbetsuppgifter är att du hjälper dina uppdragsgivare att skapa publicitet, bilda opinion och påverka politiska beslut. Om du arbetar uteslutande med att påverka politiska beslut kan yrket heta lobbyist eller PA-konsult, dvs public affairs-konsult. 

Länktips

Svenska Institutet (SI) - bygger relationer och skapar förtroende för Sverige i världen.

Spinn - Sveriges största PR-tävling arrangerad av PRECIS, branschförening för konsultföretag specialiserade på rådgivning och implementering inom Public Relations.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.