Medierådgivare

Medierådgivare

En professionell medierådgivare hjälper kunder som kan vara företag, organisationer eller myndigheter att uppnå den största effekten med sin marknadsföring eller information.

Som medierådgivare ansvarar du för att sätta ihop kompletta marknadsföringspaket, där en kombination av annonsering i lokala och/eller rikstäckande medier, nyhetssajter, nyhetsappar och på sociala medier. Medierådgivarens roll är att se till att kundens kampanj får så stort genomslag som möjligt med maximal effekt.

Medierådgivaren utgår från kundernas/annonsörernas mål och visioner för att kunna skapa lösningar som ger bästa chansen att nå rätt målgrupper under dygnets alla timmar.

Utbildning

Medierådgivare kan kan olika utbildningsbakgrunder, men ofta har en medierådgivare utbildning inom ekonomi och/eller har någon form av eftergymnasial utbildning inom områden Media och Reklam.

Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bland annat på Estetiska programmet, inriktning estetik och media, på SA, inriktning Medier, Information & kommunikation och på Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi. Motsvarande förberedande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.