Mediaplanerare

Mediaplanerare

Mediaplanering handlar om att välja de mest lämpliga mediakanaler för att förmedla vissa budskap. Valet av mediakanaler bör göras med hänsyn till räckvidd, frekvens och genomslagskraft och anpassas till de valda målgrupper.

Mediaplanerare kan vara verksamma inom olika branschen och syssla med olika typer av medieproduktion, exempelvis inom print och har ofta även projektledaransvar inom vissa projekt och/eller för ett antal kunder.

Utbildning

Mediaplanerare kan kan olika utbildningsbakgrunder men ofta är de utbildade ekonomer eller har någon form av eftergymnasial utbildning inom områden Media och Reklam.

Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bland annat på Estetiska programmet, inriktning Estetik och media, Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Medier, Information och kommunikation eller på Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi.

Motsvarande förberedande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  2 Lediga jobb som mediaplanerare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.