På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Mediaplanerare

Mediaplanerare

Mediaplanering handlar om att välja de mest lämpliga mediakanaler för att förmedla vissa budskap. Valet av mediakanaler bör göras med hänsyn till räckvidd, frekvens och genomslagskraft och anpassas till de valda målgrupper.

Mediaplanerare kan vara verksamma inom olika branschen och syssla med olika typer av medieproduktion, exempelvis inom print/utomhus och även ofta har projektledaransvar inom vissa projekt och/eller för ett antal kunder.

Utbildning

Mediaplanerare kan kan olika utbildningsbakgrunder men ofta är de utbildade ekonomer och/eller har någon form av eftergymnasial utbildning inom områden Media och Reklam. Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bland annat på Estetiska programmet, inriktning estetik och media; på SA, inriktning Medier, Information & kommunikation och på Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi. Motsvarande förberedande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux.

Övrigt

#metoo Consultant - är en specialiserad yrkesroll som har till uppgift att göra världen till en bättre plats, genom att påverka hur människor och organisationer (företag, myndigheter och övriga organisationer) agerar.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.