AD-assistent

AD-assistent

AD-assistent är ett yrke inom arbetsmarknadsområdet Media och kommunikation. AD-assistenter sysslar vanligtvis med bildredigering för webb och annonser samt med flyers.

Att utifrån ett fullserviceperspektiv bör AD-assistenten leverera strategisk och resultatdriven kommunikation för företag, organisationer och varumärken, med mål att öka konsumentflöden.

Det är ett varierande jobb som kan inkludera många olika typer av uppdrag på olika nivåer, allt från en kampanj i en liten butik till en stor galleria, från några små annonser till en fasadvepa.

Samarbetet sker med många olika aktörer och  kräver att man är mottaglig för att följa strikta direktiv, men samtidigt bör man vara självgående för att kunna fungera som en självständig kreativ agent.

Inom yrkesrollen kan man behöva ta fram presentationer och att kunna arbeta på ett effektivt sätt med bildmontage.

Arbetsverktygen för en AD-assistent är bl a programvarorna inom Adobe-programmen, t ex Photoshop, InDesign, Illustrator samt andra foto- och textbehandlande program.

Det är ett kreativ arbete där man uttrycker sig i text och bild för att utforma koncept som ska vara tilltalande och många gånger även säljande.

Utbildning

Utbildningar som kan leda till detta yrke kan finnas inom olika skolformer, bl a i "Media och kommunikation" inom folkhögskola, yrkeshögskola och högskola.

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasiets Estetiska programmet eller Hantverksprogrammet.

Personliga egenskaper

Känsla för bild, form och typografi, öga för hur produkter och tjänster bör förpackas och exponeras för att pocka på uppmärksamhet. Som person behöver man vara ödmjuk, engagerad, noggrann och kvalitetsmedveten.

Lilla ordboken

AD - står för Art Director.

Flyers - flygblad, reklamblad. Flyers är ett snabbt och effektivt kommunikationsmedel eftersom man får direktkontakt med potentiella kunder.

Keynote - en kraftfull presentationsapp för en mobil enhet, t ex iPad, iPhone och iPod touch, som ger möjlighet att skapa presentationer med animerade diagram och bioliknande övergångar med några få tryckningar.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  20 Lediga jobb som ad-assistent

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.