Cross media producer

Cross media producer

Cross media producer är ett nytt yrke som uppstod och verkar i gränslandet mellan den gamla tryckbranschen, den nya TV-branschen, Internet och andra medier. Som Cross media producer arbetar du som en kvalificerad fotograf, expert-redigerare, TV-grafiker och innehållsproducent i ett.

Dagens produktionsbolag arbetar ofta parallellt med flera olika typer av produktioner, som sedan ska presenteras i flera medier samtidigt eller inom en kort tidsintervall.

För att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden krävs att du kan axla ett flertal olika roller på en gång. Cross media producer har kunskaper som behövs för att arbeta inom TV-produktion och skapa produktioner med rörlig bild och grafik för TV, webb och/eller DVD.

Cross media producer skapar men också anpassar och omarbetar tryckt material till digitalt format.

Cross media digital producer kan ha olika yrkestitlar, t.ex "ledare eller samordnare inom digital produktion", "informationsutvecklare" eller "producent".

Utbildning

Cross media producer är expert på att producera text och bild, kan arbeta med färg och form samt på ett professionellt sätt färdigställa en slutprodukt för tryck, webb och mobila plattformar. Du ska också kunna anpassa redan befintligt tryckt material eller original till mobila enheter samt välja relevanta digitala publiceringskanaler.

Lämpliga utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan.

Grundläggande utbildning finns bl a på gymnasieskolans Estetiska programmet eller Teknikprogrammet.

Framtidsutsikter

Trenden i grafiska branschen är att bredda sina tjänster via digitala kanaler. Det finns en stor efterfråga på multikompetenta medarbetare som även förstår kundens situation vad det gäller business samt olika processer.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

20 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.