På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Cross media producer

Cross media producer

Cross media producer är ett nytt yrke som uppstod och verkar i gränslandet mellan den gamla tryckbranschen, den nya TV-branschen, Internet och andra medier. Som Cross media producer arbetar du som en kvalificerad fotograf, expert-redigerare, TV-grafiker och innehållsproducent i ett.

Dagens produktionsbolag arbetar ofta parallellt med flera olika typer av produktioner, som sedan ska presenteras i flera medier samtidigt eller inom en kort tidsintervall.

För att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden krävs att du kan axla ett flertal olika roller på en gång. Cross media producer har kunskaper som behövs för att arbeta inom TV-produktion och skapa produktioner med rörlig bild och grafik för TV, webb och/eller DVD.

Cross media producer skapar men också anpassar och omarbetar tryckt material till digitalt format.

Cross media digital producer kan ha olika yrkestitlar, t.ex "ledare eller samordnare inom digital produktion", "informationsutvecklare" eller "producent".

Utbildning

Cross media producer är expert på att producera text och bild, kan arbeta med färg och form samt på ett professionellt sätt färdigställa en slutprodukt för tryck, webb och mobila plattformar. Du ska också kunna anpassa redan befintligt tryckt material eller original till mobila enheter samt välja relevanta digitala publiceringskanaler.

Lämpliga utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan.

Grundläggande utbildning finns bl a på gymnasieskolans Estetiska programmet eller Teknikprogrammet.

Framtidsutsikter

Trenden i grafiska branschen är att bredda sina tjänster via digitala kanaler. Det finns en stor efterfråga på multikompetenta medarbetare som även förstår kundens situation vad det gäller business samt olika processer.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

6 Lediga jobb

Producent till Kulturhuset Kåken

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum. Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter. ARBETSUPPGIFTER Vill du bli en del av Kulturhuset Kåken? Här jobbar vi mitt i en attraktiv och trivsam mötesplats, full av nyfikenhet och kreativitet. I kulturhuset finns programverksamhet, bibliotek, öppen förskola och kafé. Vi söker nu en producent med anställning i Kulturhuset Kåken. Vi erbjuder ett stimulerande arbete där du är en del av en positiv och engagerad arbetsgrupp bestående av programproducenter och bibliotekspersonal. Vi arbetar med besökaren i fokus och strävar efter att kulturhuset ska erbjuda någonting för alla. Vår verksamhet är hbtqi-certifierad och du är med och skapar inkluderande aktiviteter och miljöer. Som producent ansvarar du tillsammans med övriga producenter för planering, genomförande och utvärdering av kulturhusets programverksamhet, som är en integrerad del av hela husets verksamhet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom kulturproduktion eller annan likvärdig utbildning. Det är även ett krav att du har dokumenterad praktisk erfarenhet av arbete med programverksamhet i dess olika steg: planering, genomförande och utvärdering. Du ska ha erfarenhet av arbete med deltagardrivna arbetssätt och initiativbaserade aktiviteter för ökat inflytande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är van att ta initiativ, och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är en strukturerad organisatör med god förmåga att samordna och prioritera. För att trivas i vår verksamhet är du kommunikativ, öppen och flexibel i ditt bemötande och ditt arbetssätt, du anpassar dig till olika målgrupper och sammanhang och värderar service och ett gott bemötande högt. Det händer mycket i kulturhuset vilket förutsätter att du är omvärldsorienterad, nyfiken och har förmågan att skifta perspektiv utifrån de behov som finns i ett modernt kulturhus. Dag-, kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mittiprickteatern söker producent med säljansvar.

Arbetsgivare / Ort: Mittiprickteatern Ek För / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Om Mittiprickteatern

Vi tar den uppväxande människan på allvar.

Vi har valt att spela för en ung publik för att ungdomar är vår framtid. Vi vill ge dem hopp och mod. Vi vill få dem att inse att de är viktiga, att deras tankar och känslor betyder något. Vi tror på teatern som ett redskap att upptäcka, förstå och förändra världen.

Vår verksamhet vilar på tre ben:

– Påfågeln – vår hemmascen som vi delar med Pantomimteatern – ligger på S:t Eriksgatan 84 och där spelar vi ungefär 100 föreställningar per år.

– Vår turnéverksamhet riktar sig till landets alla förskolor och skolor, samt till andra arrangörer som tex bibliotek och kulturhus. Vi spelar cirka 200 föreställningar per år på turné.

– Vår verksamhet i Rinkeby-Kista. I 14 år har vi arbetat med barn och unga i stadsdelen. Vi gör förstudier med förskolebarn, arbetar med elevers eget skapande och i vår sommarteaterverksamhet medverkar teaterns skådespelare samt barn och unga från området.

·

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Din arbetsplats är på vårt kontor, St Eriksgatan 84. Vi är fyra medarbetare, du blir den femte. Under ett år har vi också ungefär 20 projektanställda skådespelare, ljussättare, scenografer, kostymörer, kompositörer m.fl. som blir dina kollegor.

Som producent på Mittiprickteatern ansvarar du för försäljning av teaterns föreställningar på Påfågeln och turné. Du arbetar i nära samarbete med konstnärliga ledare, producent och övriga medarbetare.

Utbildning inom området och dokumenterad erfarenhet av arbete med försäljning är ett krav. Ett intresse för, och erfarenhet av, teater för barn & unga är en stor fördel. Erfarenhet av grafiskt arbete, bildbehandling, film, foto eller andra relaterade kunskaper är meriterande. Arbetet på Mittiprickteatern präglas i hög grad av en blandning mellan högt och lågt, du bör vara självgående i dina egna arbetsuppgifter och inte främmande för att arbeta hands-on tillsammans med dina kollegor. God samarbetsförmåga, prestigelös och flexibel är viktiga egenskaper för att du ska trivas på Mittiprickteatern.

Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med provanställning sex månader.

Vi önskar att du kan börja så snart som möjligt, dock senast 1 januari 2022.

·

Ansökan

Din ansökan med personligt brev och CV skickas per mail senast 18 oktober 2021 till info[a]mittiprickteatern.se

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Vid frågor kontakta Rolf S. Nielsen (konstnärlig ledare/producent), tel 0739 31 00 84

Arbetsgivare
Mittiprickteatern Ek För
St Eriksgatan 84
11362 STOCKHOLM
Hemsida: http://www.mittiprickteatern.se
Ansökan
Ansök senast 18 oktober (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kulturavdelningen söker Kulturproducent

Arbetsgivare / Ort: Oskarshamns kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen. Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Oskarshamns kulturavdelning arbetar proaktivt. Vi betraktar kulturen som infrastruktur, och vi arbetar fokuserat med dess värdegrunder. Först och främst jobbar vi utifrån kulturens icke förhandlingsbara egenvärde, alltså upplevelserna och den konstnärliga friheten. Vi arbetar alltid med kulturfrågor ur demokratisk aspekt. Tillgänglighet till bredd, höjd och djup i upplevelseutbudet är A och O, och i slutänden ser vi tillväxteffekter. Både inre och yttre. Det inre berikandet är en förutsättning för välmående, menar vi. Vi värnar historien, men vi anser också att den ligger framför oss. Om du förstår. ARBETSUPPGIFTER Kommunens kulturuppdrag grundar sig i service. Service är alltid en utmaning. Och så är naturligtvis även denna tjänst. Kulturavdelningen ska befinna sig i ständig utveckling och möjliggöra entusiasmerande och berikande möten för medborgare och besökare samt stödja och underlätta för föreningslivet och andra kulturaktörer. Du kommer alltså att arbeta med ett brett uppdrag, där du själv blåser liv i delar av uppdragsinnehållet. Från renodlad, aningen gråmelerad administration och handläggning, till färgsprakande utvecklingsstrategier grundade i omvärldsanalys. Vi vill att du har en djupare förståelse för vad en ökad tillgänglighet till ett stort kulturutbud innebär, alltså vad effekterna av ett lustfyllt och rikt kulturutbud faktiskt blir för kommunens medborgare, besökare och i slutänden, för Oskarshamns kommun som en bra plats att leva och verka på. Du måste därför gilla både handläggarbyråkrati och framåtskridande förändringsprocesser. Flexibel ska vara ditt mellannamn. Konceptet Skapande skola känner du till. Du är bevandrad inom konstområdet. Du kan, när så behövs, kommunicera kulturavdelningens verksamhetsinformation på ett professionellt sätt. Du har kännedom om varför saklig målgruppsriktad kommunikation och tydlig information är viktig, du kan hantera sociala medier utan problem och du bistår med genuint omhuldande känslor de målgrupper som inte är riktigt bekväma i den samtida utvecklingen. Du ser själv till att du blir en värdefull medspelare i skapandet av en attraktiv kommun. Du arbetar långsiktigt, och ganska tidigt bör konsekvenserna av ditt ämbete ge synbara resultat. Vi är ett gott gäng kollegor här som stöttar både dig och varandra i våra respektive ansvar och ambitioner. KVALIFIKATIONER Du förstår: * Kulturens värdegrunder och goda effekter * Kulturkontorets serviceuppdrag och förvaltande ansvar * att högt i tak är positivt, ja essentiellt, och att mångfald är en tillgång Du vet: * skillnaden på det humanistiska och det samhälleliga kulturbegreppet * vad som sker i vår omvärld avseende kulturyttringar * effekterna av ett stort upplevelseutbud * värdet av byråkrati och att uppgifter administreras rätt * att det viktigaste först är ett central begrepp för en effektiv verksamhet Du har: * koll på världen utanför ditt rum * erfarenhet och förståelse för framåtskridande processer * en positiv attityd till samt en gedigen kunskap om digitaliseringens möjligheter. * stor erfarenhet och kunskap i att arbeta med datorer och i olika digitala program * lätt för att lära Du kan: * konstens betydelse, musikens makt, litteraturens kraft och värdet av kommunikation * driva ett projekt från förankrade beslut till snabba resultat * vara konsekvent, informerande och tydlig i din kommunikation, men även inspirera andra. * administration och är ordningsam och seriös i attityden till byråkrati. * tempoväxla och hantera många olika inspel som kommer * samverka i en starkt målinriktad organisation Vi förutsätter att du har genomfört en relevant högskoleutbildning. Du har även kännedom om processerna i offentlig förvaltning samt är bekväm med att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska. Körkort B är ett krav. Det är ett kul och utmanande uppdrag tillsammans med kunniga och drivna medarbetare. Och - det kan bli ett kanonroligt jobb för dig. Lusten måste du dock tillföra själv. Välkommen in med din ansökan! ÖVRIGT Vi tillämpar löpande rekrytering. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Arbetsgivare
Oskarshamns kommun
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Art Producer [Unannounced Project]

Arbetsgivare / Ort: Ubisoft Entertainment Sweden AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 oktober (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Job Description

Ubisoft Stockholm is a team of inspiring, innovative and bold people. We are a unique studio and a part of the Ubisoft family; sharing Ubisoft’s mission and philosophy of creating amazing worlds, with a keen eye for detail. If you want to know more about what it’s like to be a part of our team, get in touch an join us on our journey to the moon!

As a lead studio within the Ubisoft family our mission is to build great games in a better way, delighting millions of players around the world. Simple enough, right? If you feel the same, why not join?

Are you looking for a new challenge where you would be working as an Art Producer?

The goal for this role is to lead the development of the vision and road map of the Art craft. You will collaborate with many stakeholders to plan for new initiatives, while also providing the necessary scaffolding for our art direction and creative vision. This means you will be our ‘maestro’ of coordinating and driving the Art area for our project, becoming the planning-master for our art initiatives that in turn will reveal experiences that are as breath-taking as they are enjoyable for our players. What's stopping you to apply?

Our Plan

We know you have fantastical powers and for us it is important you get to show your magic. To do this, we are creating strong autonomous teams with independent decision-making, poke holes in things when required and freedom to try out new things and show why it works.

In this role, you’ll join our Producer craft and you will be reporting to our World Cell Producer. We encourage collaboration within the craft to share knowledge and best practices, and you will be part of assembling and maintaining cross-functional teams set up for success to meet our projects goals and objectives by guidance and mentoring.

An important part of the role includes planing for changes to staffing and budgets throughout the full development cycle. As well as encourage our art teams, removing blockers and ensure that high quality can be achieved such as being the bridge between Art and Tech, enabling our artists with smooth pipelines and efficient tools.

Qualifications

To make the innovation ride easier we would love if you…

 • Have good experience as a producer in game development or project manager for larger projects.
 • Have practical knowledge in how to ship games or equivalent experience from other industry.
 • Have interest or knowledge in art production, the tools that are used and how pipelines are supposed to work.
 • Have a strong sense for and being the advocate for quality.
 • Are happy being at heart of things.

So if you are interested in creating something new from scratch, this is your chance to be part of something huge! Apply now to make it yours and get the inside scoop on our exciting project!

Diversity and inclusion are very important for us, and we also know that we don’t know everything. So even if you don’t tick all the boxes below, but building new systems is your passion, and you have a strong willingness to learn – don't hesitate to apply no matter who you are and let us know how you can contribute.

Additional Information

Making good games takes effort, making great games takes a different type of thinking. At Ubisoft Stockholm, we feel different thinking comes from many places and that good ideas, no matter where they come from, are the key to unlocking our potential.

Located in the central of Östermalm in Stockholm, Sweden, we believe thinking of new ways to solve old problems is a cornerstone of innovation and we are looking for passionate people who follow their dreams to make the world a better place.

Arbetsgivare
Ubisoft Entertainment Sweden AB
Östermalmsgatan 87b
11459 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 25 oktober (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Producent till Dalateatern

Arbetsgivare / Ort: Stiftelsen Länsteatern i Dalarna / FALUN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 oktober (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet

Producent till Dalateatern

Dalateatern

Dalateatern är Region Dalarnas länsteater och är en turnerande teater som spelar i länets 15 kommuner, på turné och på våra två fasta scener i Falun. Där finns också vårt kansli och våra verkstäder. Dalateatern har ett 30-tal anställda och producerar 4–6 egna föreställningar per år för vuxna och barn/ungdomar. Därutöver arrangerar vi gästspel och har sedan 2019 ett scenkonstfrämjande uppdrag där scenkonstkonsulent och verksamhetsutvecklare dans ingår.

Vi söker

Producenten på Dalateatern utgör länken mellan produktionen och ledningen samt ger inom givna ramar förutsättningar till produktionsteamet att skapa bästa möjliga resultat. Vill du arbeta med att planera, strukturera och bidra till att teaterns produktioner, samproduktioner och andra projekt får bästa möjliga resultat? Dalateatern söker Producent på heltid från januari 2022.

Om tjänsten

Du planerar, genomför och driver produktioner utifrån givna ekonomiska och tekniska resursramar. Du deltar i upprättandet av produktionsdokument, produktionsbudget, leder produktionerna och är produktionernas spindel i nätet. Ditt arbete leds av Produktionschefen men du samarbetar också med bl.a. teaterchef, regissör, marknadsförare, turnéläggare och teknisk chef. I rollen som producent kan visst personalansvar komma att ingå.

Att vara tydlig, entusiasmerande, drivande och lösningsorienterad är viktiga förutsättningar för att lyckas i tjänsten, liksom förmåga att analysera och omsätta information och kommunikation från flera källor och omvandla det till praktiska arbetsverktyg, utifrån verksamhetens ramar och resurser. Dalateatern är en dynamisk men relativt liten arbetsplats så vi lägger stor vikt vid social kompetens och flexibel personlighet som på ett prestigelöst sätt är beredd att lösa problem som uppstår i stort och smått med blick för verksamhetens helhet.

Som Producent på Dalateatern kommer du bland annat att:

· utifrån teaterledningens produktionsbeslut och i samråd med övriga funktioner på teatern svara för produktionsledning av enskilda produktioner. Det är ofta flera parallella processer med flera produktioner och projekt i olika stadier samtidigt så detta kräver god struktur och simultankapacitet.

· lägga och delge vecko – månadsschema för föreställningsbunden personal.

· i samarbete med produktionschef och tekniskchef ansvara för prioriteringar i produktionsbudget.

· sammankalla och leda regelbundna för- och produktionsmöten.

· planera och genomföra utvärderingar av produktioner och projekt, samt delge resultatet till ledningen för framtida åtgärder.

Vi söker dig som har:

· relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som producent på producerande scenkonstinstitution eller fri grupp.

· erfarenhet av att hantera avtal inom scenkonstområdet.

· erfarenhet av formell eller informell personalledning.

· erfarenhet av budget – och uppföljningsarbete.

· en administrativ förmåga, god överblick och kreativ problemlösning.

· förmåga att arbeta självständigt och med god samarbetsförmåga.

· förmåga att ta eget ansvar och egna initiativ i arbetet.

· förståelse för både den konstnärliga processen och behovet av praktisk styrning.

Vi ser gärna att du har:

· erfarenhet av planeringsverktyg, som t.ex. Timewise.

· god kännedom om Riksavtalet för institutionsteatrar.

Dalateatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varaktighet, arbetstid

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning.

Heltid.

Kvälls- och helgarbete förekommer.

Tillträde

2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ersättning

Fast lön

Så här ansöker du

Ansökan med personligt brev, meritförteckning och två referenser med kontaktuppgifter skickas via e-post med referens: ”Producent” senast 2021-10-31 till [email protected]

Välkommen med din ansökan. www.dalateatern.se

Arbetsgivare
Stiftelsen Länsteatern i Dalarna
TEATERGATAN 1
79110 FALUN
Hemsida: www.dalateatern.se
Ansökan
Ansök senast 31 oktober (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.