På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Cross media producer

Cross media producer

Cross media producer är ett nytt yrke som uppstod och verkar i gränslandet mellan den gamla tryckbranschen, den nya TV-branschen, Internet och andra medier. Som Cross media producer arbetar du som en kvalificerad fotograf, expert-redigerare, TV-grafiker och innehållsproducent i ett.

Dagens produktionsbolag arbetar ofta parallellt med flera olika typer av produktioner, som sedan ska presenteras i flera medier samtidigt eller inom en kort tidsintervall.

För att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden krävs att du kan axla ett flertal olika roller på en gång. Cross media producer har kunskaper som behövs för att arbeta inom TV-produktion och skapa produktioner med rörlig bild och grafik för TV, webb och/eller DVD.

Cross media producer skapar men också anpassar och omarbetar tryckt material till digitalt format.

Cross media digital producer kan ha olika yrkestitlar, t.ex "ledare eller samordnare inom digital produktion", "informationsutvecklare" eller "producent".

Utbildning

Cross media producer är expert på att producera text och bild, kan arbeta med färg och form samt på ett professionellt sätt färdigställa en slutprodukt för tryck, webb och mobila plattformar. Du ska också kunna anpassa redan befintligt tryckt material eller original till mobila enheter samt välja relevanta digitala publiceringskanaler.

Lämpliga utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan.

Grundläggande utbildning finns bl a på gymnasieskolans Estetiska programmet eller Teknikprogrammet.

Framtidsutsikter

Trenden i grafiska branschen är att bredda sina tjänster via digitala kanaler. Det finns en stor efterfråga på multikompetenta medarbetare som även förstår kundens situation vad det gäller business samt olika processer.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Kulturens söker kreativa, drivande genreutvecklare

Arbetsgivare / Ort: Kulturens Bildningsverksamhet (Kbv)
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 augusti (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet

Kulturens Bildningsverksamhet – Kulturens - är Sveriges yngsta studieförbund. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som verkar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet.

Vi behövs som en relevant och drivande aktör i utvecklingen av svenskt kulturliv. Med konst och kultur vill vi främja demokrati, jämlikhet, jämställdhet, kreativitet och mångfald. Vi har särskilt fokus på ideella kulturutövares behov av utveckling men vi arbetar även med professionella aktörer. Målgruppen är alla utövare av kultur som söker lärande och utveckling i folkbildningens anda.

Vi är inne i en spännande fas där vi tar nästa steg i byggandet av Sveriges bästa studieförbund för kulturutövare. I det arbetet behöver vi genreutvecklare som vill vara med och forma verksamheten tillsammans med våra medlemsorganisationer, samarbetsföreningar och Kulturens regioner.

Genreutvecklarna ska förutom verksamhetsutveckling i respektive region ha nationella uppdrag inom olika genrer:

· Region Norr (Norr- och Västerbotten) - genreutvecklare Teater och berättande

· Region Mitt Norr (Västernorrland, Jämtland, Gävleborg, Dalarna) - genreutvecklare Slöjd och hantverksmässigt skapande

· Region Mitt (Västmanland, Värmland, Örebro, Södermanland, Östergötland) - genreutvecklare Folklig musik

· Region Öst (Stockholm, Uppsala, Gotland) - genreutvecklare Körsång

· Region Syd (Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge, Skåne) - genreutvecklare Folklig dans

· Region Väst (tjänsten som genreutvecklare Orkester är tillsatt)


Arbetsbeskrivning

Som genreutvecklare ska du verka för ett ökat intresse och engagemang för och inom din genre. I samarbete med Kulturens nationella koordinator för medlemsorganisationer samt dessa organisationers personal och förtroendevalda arbetar du för genrens utveckling, både vad gäller kvalitet och omfattning. Du medverkar i regionala och lokala samråd, initierar och genomför webinarier, föreläsningar, kurser, driver projekt mm. Inom vissa genrer kan det även handla om att utforma och förankra nationella handlingsplaner.

Förutom det nationella genreinriktade arbetet omfattar tjänsten ett regionalt engagemang som spänner över samtliga genrer. Den regionala aspekten av arbetet innebär att du är en resurs för din regions drifts- och utvecklingsarbete, som delvis styrs av styrelsen i din Kulturens Region. Arbetet innefattar viss administration men också anordnade av strategiska insatser, exempelvis större tematiska möten.

Som stöd i arbetet finns personal vid Kulturens förbundskansli, din egen Kulturens Regions förtroendevalda samt ett antal regionalt baserade ideella ambassadörer.


Kvalifikationskrav

Som Kulturens genreutvecklare förutsätts du

· ha kvalificerad kunskap (högskoleutbildning el liknande) inom din genre.

· vara etablerad och ha ett stort kontaktnät inom genren.

· ha erfarenhet av lärandeprocesser, pedagogisk insikt och förmåga.

· ha god förståelse för det folkrörelsedrivna och ideella arbetet.

· vara fysiskt stationerad i berörd region.

Meriterande: Engagemang inom ideella organisationer, insikt om folkbildning. Erfarenhet av att leda större, kvalificerade projektarbeten. Erfarenhet av att leda och anordna nationella mötesplatser och utbildningar inom berörd genre. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, vi söker efter uthålliga möjliggörare med långsiktiga ambitioner och god samarbetsförmåga.


Ansökan

Du ansöker genom att maila ett personligt brev samt ditt CV till [email protected] Märk din ansökan Genreutvecklare (namnet på aktuell Kulturens Region, ex. Region Syd)Arbetsgivare
Kulturens Bildningsverksamhet (Kbv)
Hemsida: www.kulturens.se
Ansökan
Ansök senast 15 augusti (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Producent SVT Edit, visstidsanställning

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Television AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 augusti (17 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet
SVT:s innehåll når större delen av Sveriges befolkning varje dag och SVT Edit står för en viktig del av utbudet. Vi producerar TV inom flera genrer och har programtitlar som Pornfluencers, Kvartsamtalet, Aldrig mera utbränd och Vad hände Gina Dirawi och många fler.  Vad vi erbjuder dig:  SVT Edit utforskar dokumentärgenren för publiken 25-35 år, mot SVT Play i första hand och jobbar alltid med publiken i fokus. SVT Edit hämtar ämnen där populärkultur möter samtidsfrågor som är relevanta för vår målgrupp och därmed från olika perspektiv och i olika delar i det svenska samhället.   Vem vi tror att du är: Ska krav  -    Stor erfarenhet av att jobba med tv-produktion  -    Erfarenhet av manusarbete och dokumentärt berättande  -    Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet  -    Kompetens inom en eller flera genrer; populärkultur, fakta eller opinionsjournalistik  -    Körkort för personbil (behöver vi speca detta?)  Meriterande  -    Erfarenhet att arbeta mot en yngre målgrupp  -    Språkkunskaper utöver svenska och engelska  -    Erfarenhet av olika format online  Vad den här tjänsten innebär:  Som person är du idérik, verkar för goda samarbeten och delar med dig av dina kunskaper samtidigt som du lär av andra. Vi söker dig som förstår att olika perspektiv och olika bakgrund är viktiga faktorer för att berätta historier som sällan berättas och att nå målgrupper som SVT har svårt att nå i dag.  Det är viktigt att du delar public service värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde.    Hur du ansöker/annat som är bra att veta Senast ansökningsdatum är 20 augusti, klicka på knappen nedan för att ansöka.  Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under 2021 och 2022 tillträde enligt överenskommelse.   Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Sofia Manieri som nås via SVTs växel 08-784 00 00.
Arbetsgivare
Sveriges Television AB
Ansökan
Ansök senast 20 augusti (17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Producent till Kulturhuset Bergsjön

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 augusti (19 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum. Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter. ARBETSUPPGIFTER Kulturhuset Bergsjön är stadens nya kulturhus. Huset uppförs nu och beräknas vara klart under andra kvartalet 2022. Göteborgs kulturhus utgör en viktig del i stadens arbete med att utjämna skillnader i livsvillkor och kommer att bli en viktig arena för interkulturella möten. Ett nytt kulturhus placerat i Bergsjön med ett rikt utbud och varierad verksamhet, blir en katalysatorer som medverkar till stadens arbete med att utjämna dagens skillnader i livsvillkor och barns uppväxtvillkor. Du får en unik möjlighet att tillsammans med chef och kollegor delta i att planera och starta upp ett helt nytt kulturhus där flera verksamheter kommer att ingå. Du bidrar till det som ska bli en kreativ och dynamisk verksamhet genom att du planerar, genomför och utvärderar program. Vi kommer att erbjuda arrangemangssal med bio/musik/gradäng, ateljé, studio, blackbox, grupprum, sagorum, studieplatser och andra målgruppsanpassade biblioteksmiljöer. I nuläget består enheten Bibliotek och Kulturhus Bergsjön Kortedala av 15 medarbetare. Under hösten väntas beslut om budget och kommande nyrekryteringar. Den första tiden är ditt huvuduppdrag att, med stöd av enhetschef, arbeta fram och sätta hållbara strukturer för hur vi arbetar med och främjar delaktighet i vår verksamhet utifrån offentliga riktlinjer om likabehandling. Därför är relationsskapande i lokalsamhället, både med föreningar, privatpersoner och andra intressenter, tex offentliga verksamheter och fastighetsbolag, av största vikt. Du kommer sedan att bli huvudansvarig för, samt genomföra flertalet programpunkter som arbetats fram i delaktighet lokalsamhället enligt den struktur som vi har etablerat. Du främjar aktivt medskapande. Du ska kunna samarbeta med både professionella kultur- och konstutövare likväl som med frivilliga och föreningslivet, både lokalt och i ett staden-perspektiv. I huset arbetar du i nära samarbete med övriga producenter och verksamheter i huset, där vi programlägger gemensamt och fördelar arbetet mellan de anställda i huset. Det första året kommer vi att etablera rutiner och arbetssätt. Publik tjänstgöring vid husets reception kommer att ingå i någon form, en yta som ger dig möjlighet att skapa fler kontakter. Fler arbetsuppgifter kan komma att ingå utifrån att verksamheten är i en uppstartsfas. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom konst, kulturproduktion, pedagogik, projektledning eller annan likvärdig utbildning relevant för tjänsten. Vi kommer att arbeta med alla typer av program, därför behöver du ha förståelse för olika kulturuttryck. Du behöver ha dokumenterad god praktisk erfarenhet av arbete med kulturarrangemang och programverksamhet för blandade målgrupper i dess olika steg: planering, genomförande och utvärdering. Det får gärna vara erfarenhet från ett kulturhus där flera verksamheter och professioner ingår. Det är meriterande om du arbetat i en politiskt styrd organisation. Har du dessutom erfarenhet av att mobilisera och organisera samarbeten mellan civilsamhälle och offentlig förvaltning, samt erfarenhet av att driva verksamhet och processer framåt baserat på medskapande och dialog, kan du vara den vi söker. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Då verksamheten kommer att vara i en uppstartsfas är det viktigt att du är flexibel och kan skifta perspektiv utifrån de behov som ställs på oss. Du är van att ta initiativ, och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. För att lyckas med uppradget är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Du är en strukturerad organisatör med god förmåga att samordna och prioritera. ÖVRIGT Enhetschef finns tillgänglig för frågor från 16 augusti. Preliminärt genomförs intervjuer under veckan 37.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 22 augusti (19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Medieproducent

Arbetsgivare / Ort: Mittuniversitetet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 augusti (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Producent: kultur
 • media
 • film

Om jobbet
Avdelningen infrastruktur ansvarar för Mittuniversitetets IT, Servicecenter, fastighet och campusservice. Avdelningen består av ca 70 medarbetare och är verksam både i Östersund och i Sundsvall. Inom avdelningen hanteras bland annat teknisk support, utveckling, drift, informationssäkerhet, telefoni, servicecenter, vaktmästeri, tryckeri, lokaler och hyresavtal. Avdelningen har både ett operativt och ett strategiskt ansvar inom dessa områden. Till infrastruktursavdelningen söker vi en medieproducent som tillsammans med andra medarbetare på infrastrukturavdelningen ska leda arbetet med att bygga upp en funktion för medieproduktion. Funktionen ska ge stöd till verksamheten då det gäller film- och medieproduktion både i undervisning och forskning. Arbetsuppgifter: Du kommer att ansvara för att bygga upp funktionen och vara med och utforma dess erbjudande och även vara med att kravställa studio och teknik som vi behöver investera i. Du kommer att arbeta med att planera, projektleda, organisera och färdigställa medieproduktioner. Det kan handla om inspirations- och marknadsföringsmaterial, instruktionsfilmer, dokumentära berättelser, produktioner vid föreläsningar, event och konferenser. Du kommer också ge support och utbilda andra funktioner på universitetet. Du ger teknikstöd för att materialet ska hålla god kvalitet och tillgänglighetskrav. Eftersom du kommer att ha ett nära samarbete med verksamheten, både i Östersund och Sundsvall, är resor mellan campusorterna vanligt förekommande. Just nu under pandemin arbetar vi hemifrån. Din bakgrund: Vi söker en kreativ och driven kollega med erfarenhet av medieproduktion som är van att jobba med hela kedjan, från idé, manus till filmning, redigering ljussättning, ljud, textning och publicering i olika digitala kanaler. Du är intresserad av innehåll och teknik och kan skapa produktioner som film, podd eller digitala event efter olika målgrupper, kanaler och syften. Du har lägst en eftergymnasial utbildning inom medieproduktion, journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande. Du har några års dokumenterad arbetslivserfarenhet av medieproduktion. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska, och arbeta obehindrat i olika verktyg som Adobe Premiere Pro eller Pro Tools. Vi ser även gärna att du behärskar After Effects. Du ska ha erfarenhet av att producera digitala event, ex livesändning och bildmixning, gärna med Zoom. Det är meriterande om du har kunskaper om tillgänglighetsanpassning av film och ljud samt erfarenhet av att göra grafiska komponenter som explainers och infographics. Vi söker dig som har förmåga att lyssna till behov och att med din professionalitet omsätta behoven till något som ger mervärde för den enskilda och för universitetet. Du har en hög servicekänsla och god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du kan jobba mot deadlines och hantera flera parallella projekt. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Vi vill att du kompletterar din ansökan med en portfolio med produktioner som du arbetat med de senaste åren. Portfolion kan antingen läggas på en webbplats eller levereras via en filöverföringstjänst. Bifoga länken till din portfolio i ansökan. Ange vilken roll du haft i respektive produktion. Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.   Tillträde: September 2021 eller enligt överenskommelse. Anställningsort: Sundsvall eller Östersund Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Information: Avdelningschef - Helena Wallskog, 010-142 89 76 Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-08-29.  Mittuniversitetet, med campus både i Sundsvall och Östersund, är ett lärosäte med närhet till studenter, kollegor och det omgivande samhället. Samtidigt befinner vi oss intill hav, skog och fjäll vilket skapar förutsättningar för en fantastisk livskvalitet. Här skapas ny kunskap genom internationellt framgångsrik forskning och utbildningar som bidrar till samhällsutvecklingen. På så sätt medverkar vi till en hållbar framtid och en bättre värld. Som anställd vid Mittuniversitetet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar. Välkommen till ett universitet där människor möts, inspireras och tänker nytt. Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Mittuniversitetet
Ansökan
Ansök senast 29 augusti (26 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Teater Sesam söker Producent

Arbetsgivare / Ort: TEATER SESAM / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 september (1 månad 7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Färdigheter
Krav
 • Mac OS X
 • operativsystem
 • Layout-Adobe InDesign
 • MS Word
 • MS Excel
Meriterande
 • 2D-grafik-Adobe Photoshop
 • FileMaker Pro
 • WordPress
 • publicerings- och portalverktyg

Språk
Krav
 • Engelska
 • Svenska

Om jobbet

Teater Sesam är en fri teatergrupp i Göteborg som varit verksam sedan 1987 på heltid med fast scen sedan 1992. Vi sätter upp minst en ny produktion per år och turnerar både i Sverige och internationellt. Verksamheten består främst av figur- och skuggteater för barn och vuxna.


OM DIG

Vi söker för hösten 2021 en produktionsproducent med möjlighet till vidare anställning. Sökande skall ha relevant utbildning samt gärna erfarenhet som producent inom kultursektorn. Tjänsten ställer krav på uttrycksförmåga i både tal och skrift, kreativitet, stresstålighet och social kompetens. Vi ser att du som sökande är någon som tycker om och trivs i grupp med varierande arbetsuppgifter, är kommunikativ, öppen och självständig, samt tålmodig. Vi söker någon med ett genuint intresse av att jobba inom friteatergrupp och med en god simultanförmåga och vilja att lära sig arbetet i vår verksamhet.


ARBETSUPPGIFTER

Arbetet innefattar framförallt marknadsföring och säljande av Teater Sesams föreställningar och evenemang genom mejlkommunikation, telefonsamtal, besök på plats samt hantering av hemsida och sociala medier, även daglig kommunikation och avstämning med verksamhetsledare och ensemble. Vi ser gärna att du känner till det fria teaterlivets organisatoriska, konstnärliga och ekonomiska villkor och förutsättningar.

Som producent har du kontinuerlig kontakt med kultursamordningen för Göteborgs skolor och förskolor samt föreningar och vuxenutbildningar för att fortlöpande informera och uppdatera dessa om vår verksamhet. Du har även ansvar för teaterns turnéverksamhet och har därmed mycket kontakt med diverse verksamheter i övriga delar av Sverige. En stor del av ditt arbete är att hantera olika ansökningar och redovisningar som görs årligen, både gällande statliga och kommunala anslag, festivalansökningar runtom i hela världen och kontinuerliga projektansökningar samt redovisning till dessa. Detta ställer höga krav på din uttrycksförmåga i både tal och skrift.

Teatern är en etablerad verksamhet som har en arbetsstruktur med tydliga organisatoriska system för att underlätta ordning i arbetet och du som producent förväntas uppehålla det med ordning och reda både i fysiska och digitala former. Publiken är teaterns största fokus och därför är relationen och kommunikationen med dem av högsta vikt och förväntas bemötas med öppenhet och intresse för den andra människan, stor som liten, i alla former.


Arbetsgivare
TEATER SESAM
Chapmans torg 2
41454 Göteborg
Hemsida: http://www.teatersesam.se
Ansökan
Ansök senast 10 september (1 månad 7 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.