På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Cross media producer

Cross media producer

Cross media producer är ett nytt yrke som uppstod och verkar i gränslandet mellan den gamla tryckbranschen, den nya TV-branschen, Internet och andra medier. Som Cross media producer arbetar du som en kvalificerad fotograf, expert-redigerare, TV-grafiker och innehållsproducent i ett.

Dagens produktionsbolag arbetar ofta parallellt med flera olika typer av produktioner, som sedan ska presenteras i flera medier samtidigt eller inom en kort tidsintervall.

För att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden krävs att du kan axla ett flertal olika roller på en gång. Cross media producer har kunskaper som behövs för att arbeta inom TV-produktion och skapa produktioner med rörlig bild och grafik för TV, webb och/eller DVD.

Cross media producer skapar men också anpassar och omarbetar tryckt material till digitalt format.

Cross media digital producer kan ha olika yrkestitlar, t.ex "ledare eller samordnare inom digital produktion", "informationsutvecklare" eller "producent".

Utbildning

Cross media producer är expert på att producera text och bild, kan arbeta med färg och form samt på ett professionellt sätt färdigställa en slutprodukt för tryck, webb och mobila plattformar. Du ska också kunna anpassa redan befintligt tryckt material eller original till mobila enheter samt välja relevanta digitala publiceringskanaler.

Lämpliga utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan.

Grundläggande utbildning finns bl a på gymnasieskolans Estetiska programmet eller Teknikprogrammet.

Framtidsutsikter

Trenden i grafiska branschen är att bredda sina tjänster via digitala kanaler. Det finns en stor efterfråga på multikompetenta medarbetare som även förstår kundens situation vad det gäller business samt olika processer.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

8 Lediga jobb

Filmare

Arbetsgivare / Ort: 100 Procent Media Sandviken AB / SANDVIKEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet

Filmare

100 procent media är en digital fullservicebyrå som levererar tjänster inom marknadsföring, webb, content, foto, film, systemutveckling, drift och support.

Vi har både stora och små kunder som vi jobbar med i varierande projekt och uppdrag. Hos oss är ödmjukhet, öppen dialog och långsiktiga relationer det som gäller. Givetvis står alltid kunden i centrum hos oss! Vårt team består idag av 12 personer där två av våra befintliga fotografer agerar b-kamera vid behov.

Nu behöver vi förstärka med en filmare som kan skapa filmmaterial i världsklass!

Vad 100 procent media kan erbjuda dig

Här har du chansen att få ett varierande och roligt jobb med högt i tak och frihet att utvecklas varje dag. Vi har kunder inom allt från offentlig sektor, industri och produktion till turism och äventyr. Detta gör att inget uppdrag är det andra likt.

Du har stor frihet att påverka uppdragen och 100 procents framtida utveckling i området. Vi jobbar i en fräsch och välkomnande miljö i nyrenoverade lokaler mitt i Sandviken, med pendlingsavstånd både till Gävle, Ockelbo och Falun. Här vill vi att våra anställda och våra kunder ska känna sig välkomna och bjuder gärna på riktigt gott kaffe (eller te) i det utförande man själv önskar. Vi samarbetar över gränserna internt och du kommer att tillhöra ett drivet team med bred kompetens som spänner över kommunikation, marknadsföring, film, foto, webb och teknik. Utanför huset kan du tanka din elbil (om du har en sån), med el som kommer från våra egna solceller, och ska du ut på uppdrag finns Vätgasbilen ”Vätis” som är vår trogne vän sen några år tillbaka. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och är kollektivanslutna.

Dina ansvarsområden

Som filmare hos 100 procent media kommer du att vara ansvarig för hela och delar av filmproduktionen. Du förbereder och ser till att utrustningen är redo och fungerande, är med i manus och storyboardsarbetet tillsammans med kunden och i de fall projektledare finns med även tillsammans med denne, genomför filmning och efterbearbetning samt redigerar och levererar projektet till kund i form av original.

Din kompetens

Vi söker dig som har jobbat några år med filmproduktion. Du har lätt för att samarbeta och uppfatta kundens kommunikationsbehov, är glad positiv och gillar varierande uppdrag. Du har öga och känsla för bra bilder, förmåga att förmedla allt ifrån fakta, berättelser, upplevelser och känslor genom linsen. Du har mycket goda kunskaper i redigering och efterbearbetning i Premiere Pro, After effects och Audition (eller motsvarande för ljudbearbetning och inspelning av ljud). Erfarenhet av animering och 3D är ett plus.

Du tycker troligtvis om teknik som är relaterad till film, både mjukvara och hårdvara, och håller dig uppdaterad inom detta. Vi tror att du även är intresserad av nyare filmtekniker och snabb produktion via mobilen och för sociala medier.


Ansökan skickas via mail till [email protected] CV och personligt brev ska finnas med i ansökan för att den ska tas i beaktande.

Sista ansökningsdag 31/1 - 2022

Kontaktperson: Per-Henrik Lind, [email protected]

Arbetsgivare
100 Procent Media Sandviken AB
HÖGBOVÄGEN 45
81132 SANDVIKEN
Hemsida: http://www.100procent.com
Ansökan
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kulturens söker medieproducent med teknikintresse

Arbetsgivare / Ort: Kulturens Bildningsverksamhet (Kbv) / Sundbyberg
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 februari (3 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Kulturens söker medieproducent med teknikintresse

Kulturens Bildningsverksamhet – Kulturens - är Sveriges yngsta studieförbund. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som verkar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet.

Vi behövs som en relevant och drivande aktör i utvecklingen av svenskt kulturliv. Med konst och kultur vill vi främja demokrati, jämlikhet, jämställdhet, kreativitet och mångfald. Vi har särskilt fokus på ideella kulturutövares behov av utveckling men vi arbetar även med professionella aktörer. Målgruppen är alla utövare av kultur som söker lärande och utveckling i folkbildningens anda.

Till vårt förbundskansli i Sundbyberg söker vi nu en kreativ medieproducent.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Du kommer ha en intressant och bred roll där du tillsammans med personal inom både verksamhet och administration kommer att driva Kulturens tekniska/digitala arbete framåt vad gäller ljud- och bild inom olika digitala produktioner och streamade arrangemang. Arbetet innebär såväl interna som externa samarbeten och ger dig stor möjlighet att påverka Kulturens digitala arbete inom de produktioner som ska gagna folkbildningen och inte minst kulturlivet i hela landet.

Kvalifikationskrav

Som medietekniker vid Kulturens förutsätts du

· Inneha lägst gymnasieutbildning eller motsvarande

· Ha bakgrund och erfarenhet av att anordna digitala (livestreamade) arrangemang

· Ha förståelse för digitaliseringens roll i samhället

· Ha goda dokumenterade tekniska kunskaper och arbetslivserfarenhet inom optimering av ljud- och bild

· Vara flexibel och besitta en god initiativ- och samarbetsförmåga

· Ha kunskaper om sociala medier, hemsidearbete, kommunikation och marknadsföring.

Meriterande: Utbildningar i digitala produktioner samt ljud/bild. Engagemang inom ideella organisationer, insikt om folkbildning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsgrad

50 % av heltid.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provanställning.

Anställningens start

Så snart som möjligt.

Övrigt

Kulturens erbjuder friskvårdsbidrag, kostnadsersättning för läkarbesök och läkemedel.

Kulturens är medlem i arbetsgivarorganisationen Fremia och följer Fremias kollektivavtal med Unionen (tjänstemannaavtalet).

Ansökan

Skriftlig ansökan i form av personligt brev och CV mailas till [email protected]

Märk din ansökan med ”Medieproducent” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag

Urval och intervjuer sker löpande.

Frågor om anställningen besvaras av:

Patrik Eliasson, administrativ chef, tfn. 070-284 87 70 [email protected]

Remona de Maré, ordf. Unionens lokala (Kulturens) fackklubb, tfn. 070-272 96 74

Arbetsgivare
Kulturens Bildningsverksamhet (Kbv)
Ågatan 12 b
17262 Sundbyberg
Hemsida: www.kulturens.se
Ansökan
Ansök senast 1 februari (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Producent till Speldags och Sommarunderhållningen

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 februari (8 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum. Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter. ARBETSUPPGIFTER Du kommer ingå i en enhet som består av cirka 20 kollegor. Enhetens uppdrag innefattar Göteborgs Stads medverkan i West Pride och de lokala evenemangen, kulturhuset Frilagret, Skolbio, Kultursommarjobb, Instrumentförrådet, Speldags och Sommarunderhållningen. Som Producent hos oss kommer du tillsammans med en annan kollega arbeta med Speldags och Sommarunderhållningen. Om Speldags och Sommarunderhållningen: Speldags bokar artister som uppträder med dans, musik, sång, teater och uppläsningar på olika platser i Göteborg. Artisterna besöker bland annat vård- och omsorgsboenden, träffpunkter och vårdavdelningar. Sedan 1946 bjuder Sommarunderhållningen i Göteborg stadens invånare och inresta från när och fjärran på musik, firande, dans och barnteater under årets ljusaste månader. Sommarunderhållningen tar plats i parker och på torg runt om i Göteborg mellan maj och augusti. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att utveckla, planera, koordinera, genomföra och utvärdera verksamheterna Speldags, kulturarrangemang för äldre, samt Sommarunderhållningen. Ditt arbete innefattar även samarbeten med kontakter inom Göteborg stad, regionen, privata aktörer och föreningslivet. I din roll ingår till viss del upphandling samt förhandlingar med olika aktörer. Arbete under kvällar och helger förekommer. KVALIFIKATIONER För att lyckas i rollen hos oss så behöver du ha en avslutad högskoleutbildning inom kulturproduktion eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver även ha dokumenterad praktisk erfarenhet av arbete med programverksamhet i dess olika steg: utveckling, planering, koordinering, genomförande och utvärdering. Du har tidigare arbetat med projektledning inom professionell publik kulturverksamhet och är van vid att nätverka med olika aktörer. Jämställdhets- och mångfaldsfrågor är något som intresserar dig och som du har erfarenhet av sedan tidigare. Har du dessutom arbetat med budget- och pressfrågor är du personen som vi söker. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med målgruppen äldre tidigare samt har kunskap om att arbeta i interkulturell miljö. Har du arbetat med publika framträdanden är även det en merit. Som person är du van vid att arbeta självständigt, du är kreativ och bidrar ofta med nya idéer som kan driva verksamheten framåt. Du känner dig bekväm i sociala sammanhang och arbetar strukturerat efter uppsatta mål. ÖVRIGT Vi tillämpar löpande urval och hanterar ej ansökningar via e-post.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 6 februari (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Producent sökes till Lilith Performance Studio i Malmö

Arbetsgivare / Ort: Lilith Performance Studio / MALMÖ
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 9 februari (11 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet

Lilith Performance Studio är en produktionsstudio och arena för storskaliga konstperformance.

Sedan 2007 har internationellt verksamma konstnärer bjudits in till långa produktionsperioder för att i nära samarbete med studions konstnärliga ledare realisera storskaliga performanceverk.

Med start 2022 öppnar Lilith Performance Studio upp kärnverksamheten ytterligare och fördjupar undersökningen i vad performance kan vara. Undersökningen kommer fokuseras på jämställda samarbeten mellan olika konstområden, icke-hierarkiska produktionsformer och utmana estetiska normer. Detta genom att bjuda in flera konstnärer från olika konstområden till att samverka som huvudpart i produktionerna.

Som en del av detta planerar vi även starta upp ytterligare en verksamhetsdel av Lilith, där en ny infrastruktur och ett nytt rum för tidskrävande konstprojekt ska skapas.

Som producent på Lilith kommer du vara en viktig del i alla faser av denna utveckling.

Lilith är, inifrån sett, en liten arbetsplats, driven av ett konstnärspar som i princip sitter på alla stolar i verksamheten, övriga involverade i produktionerna; konstnärer, produktionsassistenter, medverkande aktörer, kostymörer och tekniker m fl kopplas in efter behov.

Du som producent ska vara med på resan och medverka till att verksamheten utvecklas i flera avseenden samt att de konstnärliga ledarna får mer tid till framåtblickande visionsarbete och kreativt arbete i större projekt.

Som producent på Lilith är du ansvarig och/eller delaktig i för en mängd olika områden i verksamhetens kommande utvecklingsplaner, såsom kontaktbyggande, produktionsplanering, bidragsansökningar, publikarbete mm.

Du är bra på detaljerad tid och logistikplanering och att ta ansvar för den övergripande ordningen i ett scen/konstprojekt samtidigt som du inte blir stressad av att tvingas improvisera med korta tidsramar och snabba förändringar.

I perioder möter du mycket människor, så en god social förmåga är en förutsättning. Mellan de intensiva produktionsperioderna har du inga problem med att jobba ensam och ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du gillar att vara en del av verksamhetens utveckling och är bra på att hitta nya kreativa lösningar för att nå verksamhetens mål där din grundinställningen är att inget är omöjligt.

En i grunden prestigelös inställning och en förmåga att skapa struktur och god arbetsmiljö för alla i huset, är viktiga egenskaper för denna tjänst.

Du bör ha flerårig erfarenhet av att jobba som producent inom kulturområdet eller liknande relevant erfarenhet. Du har god erfarenhet av bidragsansökningar inom kulturområdet stora som små.

Erfarenhet och god kunskap inom bildkonst, film/TV och scenkonstproduktion är meriterande.

Andra meriter är; Erfarenhet av pressarbete, arbete med att söka sponsorer, kreativt arbete med marknadsföring samt budgetansvar i kulturproduktion.

Du behöver behärska svenska och engelska i tal och skrift väl. B-körkort är ett krav.

Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är en 12 månaders heltids projektanställning som efter 12 månader kan övergå till en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 3 månaders provanställning. Vi läser ansökningar löpande och kallar därefter på intervju, dock vill vi ha din ansökan senast 1 feb 2022.

Vi önskar din ansökan via mejl till [email protected] med meritförteckning och minst två referenser.
Arbetsgivare
Lilith Performance Studio
BRAGEGATAN 15
21430 MALMÖ
Hemsida: https://lilithperformancestudio.com/
Ansökan
Ansök senast 9 februari (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker nu en digital innehållsproducent!

Arbetsgivare / Ort: Universeum AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 februari (23 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Producent: kultur
 • media
 • film
 • dataspel

Om jobbet

Tjänsten

Vi söker nu en digital innehållsproducent till vår ordinarie verksamhet.

Som digital innehållsproducent är du delaktig i utvecklingen av Universeums digitala upplevelse för våra besökare och kunder. Den digitala innehållsproducenten säkrar de digitala upplevelsernas kvalitet, adderar innehåll, vidareutvecklar digitala format samt bistår vår digitala utvecklingsledare i arbetet med att ta fram nya koncept som stärker affären och genererar intäkter. Vår målsättning är att vår digitala upplevelse ska nå samma uppmärksamhet och gillande som vår anläggning alltid har gjort.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Produktion av texter, filmer och ljud för Universeum Digitals målgrupper
 • Utveckling av innehåll och format tillsammans med interna team och externa leverantörer
 • Omvärldsbevakning – vad gör Universeum Digitals konkurrenter?

Kvalifikationer

Vi söker dig som har följande utbildningar/erfarenheter:

 • Gedigen erfarenhet av att skapa upplevelser, digitala eller inom traditionell media (exempel får gärna bifogas ansökan)
 • Väldigt god förmåga att uttrycka sig, både i svenska och engelska. Fler språkkunskaper är meriterande.
 • Kompetens och kapacitet att arbeta obehindrat i Googles plattformsverktyg och analysverktyg samt de vanligaste bild-, film- och ljudbehandlingsprogrammen (Photoshop, iMovie och/eller Premiere, Logic m.fl.). Övrig teknisk kompetens inom ytterligare verktyg är meriterande.

Egenskaper

Du har stort intresse för vetenskap och hållbar utveckling, gärna med särskilt fokus på naturvetenskap, teknik och matematik. Du drivs av att skapa digitala upplevelser för våra besökare och kunder, med fingertoppskänsla och utan moraliserande pekpinnar. Du har talang för att skapa berättelser. Kanske beskriver du själv eller andra dig som en riktig storyteller.

Du har koll på och intresse för digitala trender, liksom ett stort nätverk där du kan söka hjälp och inspiration vid behov. Det är ett stort plus om du också har kännedom om branschen för upplevelser och lärande – hur den ser ut och vad kunderna efterfrågar och gillar.

Eftersom du främst kommer arbeta i projekt med givna tidplaner är du bra på att leverera mot deadlines. Du är bekväm med att hantera förändrade förutsättningar på ett effektivt och flexibelt sätt och har enkelt för att samarbeta i olika sammanhang. Du gillar att arbeta i en prestigelös verksamhet med högt engagemang och många olika kompetenser.

Anställningsvillkor

Universeum arbetar för ett hållbart medarbetarskap och erbjuder förmåner som flexibel arbetstid och hälsofrämjande aktiviteter. Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Välkommen till Universeum!

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en av de tio mest besökta upplevelserna i Sverige. Ett vanligt år besöks vi av över en halv miljon människor. Det gör oss till en kraftfull arena för folkbildning och lärande inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling.

Vi verkar på tre plattformar: Universeum, Universeum Digital och Universeum Mobil. Vårt stora hus mitt i Göteborg rymmer vetenskap och upplevelser om hela världen – från stora världshav och Amazonas regnskog till kemilabb, teknikverkstad och den oändliga rymden.

Universeum ägs av Stiftelsen Korsvägen. Bakom stiftelsen står de fyra stiftarna: Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborgsregionen och Västsvenska Handelskammaren. På Universeum arbetar drygt 100 års- och säsongsanställda med ett brett spektrum av kompetenser. Tillsammans ger vi människor kunskap och kraft att göra jorden till en bättre och mer hållbar plats att leva på.
Arbetsgivare
Universeum AB
SÖDRA VÄGEN 50
40020 GÖTEBORG
Ansökan
Ansök senast 21 februari (23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.