På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Presskommunikatör

Presskommunikatör

Presskommunikatörens viktigaste arbetsuppgift är att kommunicera politiska partiets, företagets eller organisationens budskap utåt mot allmänheten, genom att göra utlåtanden som publiceras i media (tidningar, TV-reportage och andra mediala kanaler). Du arbetar med att skriva pressmeddelanden och texter, ha kontakt med media och att ta fram medieanalyser. 

Presskommunikatör kan också ha en annan arbetstitel, t.ex taIesperson eIIer presstalesman eller ekonomisk-politisk talesman/talesperson. Presskommunikatörer finns på många olika arbetsplatser, t.ex kan du vara anställd som presskommunikatör på en myndighet, organisation eller ett större företag. 

Utbildning

En fIerårig eftergymnasial utbildning stäIIs ofta som ett krav för att få anstäIIning som presskommunikatör. Majoritet av presskommunikatörer är akademiker.

Inriktning på utbiIdningen kan variera. Många presskommunikatörer/presstalesmän är i grunden utbildade journalister. Andra lämpliga utbildningar och arbetslivserfarenhet för en blivande presskommunikatör är inom språkyrken och/eller jurist. 

Lilla ordboken
Kommuniké - betyder "offentligt meddelande till allmänheten".

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.