På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Informationsassistent

Informationsassistent

Arbete som informationsassistent kan innehålla många olika uppgifter beroende på vad som är aktuellt i tid och just för den arbetsplatsen där man är anställd. Dagliga arbetsuppgifter innehåller ofta t.ex online chatt, besvara inkommande mejl bland annat från företagets/organisationens hemsidor, ta hand om utformning och utskick av informationsmejl, svara på intresseanmälningar till bl.a utbildningar om man jobbar på ett företag eller inom en organisation inom utbildningssektorn, korrekturläsning av diverse olika texter som ska publiceras.

Utöver detta så kan det komma in lite blandade uppgifter så som att göra enklare ändringar på företagets/organisationens hemsidor samt även ändra information som ligger ute på externa webbsajter.

Det är ett roligt, intressant och stundtals fartfyllt arbete med stor variation. Ingen dag är den andra lik och man får alltid lära sig nya saker.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som informationsassistent.

Minimikravet är gymnasiekompetens, helst inom "informationshantering", t ex Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning medier, information och kommunikation.

Eftergymnasial utbildning ses av många arbetsgivare som en stor merit. Relevanta eftergymnasiala utbildningar kan finnas inom olika skolformer, bland annat inom yrkeshögskola.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Student som har koll på det senaste inom digitala världen, se hit!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 July (7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Informationsassistent

Om jobbet
Skarp, intresseväckande och snabb kommunikation blir allt viktigare i ett ständigt växande informationslandskap! Vi söker nu en ny kollega till Bravidas kommunikationsteam i Sverige med stark digital kompetens för att hjälpa dem bli ännu bättre. Sök rollen som Junior digital kommunikatör. OM TJÄNSTEN Du erbjuds * En självklar plats i teamet på Bravida, där man stöttar och utmanar varandra med nya idéer och arbetssätt för att uppnå det bästa resultatet * En dedikerad konsultchef och karriärspartner som är mån om din utveckling framåt * En möjlighet att jobba på ett värderingsstyrt företag Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande ARBETSUPPGIFTER Ditt huvudsakliga fokusområde kommer beröra Bravidas divisioner i Sverige men vi tror också att du har lätt för att skifta perspektiv och förstå Bravidas koncernperspektiv. Du kommer exempelvis att: * Skriva innehållet på sociala medier såsom Facebook och Instagram * Komma med egen input på hur kommunikationen kan nås ut till målgrupper * Producera och forma innehåll VI SÖKER DIG SOM * Studerar kommunikation med digital inriktning och har minst ett år kvar av studierna * Har erfarenhet av att skapa innehåll i sociala medier * Du är en skicklig skribent och kan skapa målgruppsanpassade texter * Du har ett visuellt öga och kan skapa kreativt och innehållsfyllt material * Det är meriterande om du har kunskaper kring SEO * Vi ser gärna att du har ett stort samhällsintresse och gillar att följa med i aktuella ämnen Som person är du: * Flexibel * Strukturerad * Noggrann * Initiativtagande Övrig information * Omfattning: 1-2 dagar/v * Plats: Söder * Start: Augusti * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. INFORMATION OM FÖRETAGET Bravida är ledande totalleverantör av service- och installationstjänster i Norden och är börsnoterade på Nasdaq Stockholm. Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom el, vs, ventilation, säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 11 July (7 dagar kvar)

Ansök här

Studerande kursöppnare sökes på deltid under hösten!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 13 July (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-13
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Informationsassistent

Om jobbet
Som kursöppnare får du chansen att arbeta på den ledande leverantören i Sverige av kvalificerad utbildning inom revision, redovisning, skatt och controlling. Vi söker nu dig som är serviceinriktad och vill ha ett meriterande extrajobb till hösten! OM TJÄNSTEN Academic Work söker för vår kunds räkning två kursöppnare inom området Utbildning. Affärsområdet utbildning levererar mer än 100 olika utbildningar inom revision, redovisning, skatt och controlling. Nu behöver projektledarna avlastning under höstens utbildningar och vi letar efter dig som är tillmötesgående och känner dig bekväm med att stå inför deltagarna för att hälsa dem välkomna inför varje utbildningstillfälle! Du erbjuds * En unik möjlighet för dig att skapa ett värdefullt nätverk i näringslivet Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER Som kursöppnare kommer du att fungera som projektledarnas högra hand. Ditt ansvar blir att se till att allt är i ordning inför utbildningens start samt erbjuda högsta service till deltagare och föreläsare. Detta är det perfekta extrajobbet för dig som vill ha en extra inkomst vid sidan av dina studier men som samtidigt inte tar upp för mycket tid från skolan. Du kommer till exempel att: * Assistera projektledare i deras förberedelser * Hjälpa till att packa upp och placera ut material inför utbildningstillfällena * Hälsa deltagare välkomna och informera om praktiska detaljer t.ex. lunch, toalett etc samt välkomna föreläsaren VI SÖKER DIG SOM * Är studerande på minst 50% under höstterminen, gärna inom ekonomi * Kan arbeta ca 1-3 morgonpass/vecka under hösten * Har erfarenhet av att arbeta inom service sedan tidigare * Talar och skriver obehindrat på svenska Som person är du: * Serviceinriktad * Självgående * Ansvarstagande Övrig information * Start: Augusti 2020 till december med möjlighet till förlängning * Omfattning: Passen är förlagda på morgonen mellan c:a 07:30 – 10:00, avvikelser kan förekomma. Oavsett om ditt arbetspass är kortare får du alltid betalt för minst 3 timmar * Placering: Centrala Stockholm Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 13 July (9 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.