På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Informationsassistent

Informationsassistent

Arbete som informationsassistent kan innehålla många olika uppgifter beroende på vad som är aktuellt i tid och just för den arbetsplatsen där man är anställd. Dagliga arbetsuppgifter innehåller ofta t.ex online chatt, besvara inkommande mejl bland annat från företagets/organisationens hemsidor, ta hand om utformning och utskick av informationsmejl, svara på intresseanmälningar till bl.a utbildningar om man jobbar på ett företag eller inom en organisation inom utbildningssektorn, korrekturläsning av diverse olika texter som ska publiceras.

Utöver detta så kan det komma in lite blandade uppgifter så som att göra enklare ändringar på företagets/organisationens hemsidor samt även ändra information som ligger ute på externa webbsajter.

Det är ett roligt, intressant och stundtals fartfyllt arbete med stor variation. Ingen dag är den andra lik och man får alltid lära sig nya saker.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som informationsassistent.

Minimikravet är gymnasiekompetens, helst inom "informationshantering", t ex Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning medier, information och kommunikation.

Eftergymnasial utbildning ses av många arbetsgivare som en stor merit. Relevanta eftergymnasiala utbildningar kan finnas inom olika skolformer, bland annat inom yrkeshögskola.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

3 Lediga jobb

Er du nyutdannet og vil jobbe med offentlige anskaffelsesprosesser?

Arbetsgivare / Ort: Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 September (3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Informationsassistent

Om jobbet
På vegne av vår kunde sentralt i Oslo søker vi nå en junior anskaffelsesrådgiver! Dette er en spennende mulighet for person som søker utfordrende oppgaver i en spennende virksomhet med høyt kompetansenivå! I denne rollen vil du hovedsakelig arbeide med anskaffelsesprosesser knyttet til konsulenttjenester (IKT konsulenter). Du vil få en sentral rolle i å videreutvikle deres anskaffelsesavdeling og styrke fagmiljøet innen IKT-anskaffelser. Kunden vår kan tilby gode kollegaer som støtter og utvikler hverandre i arbeidshverdagen. Oppgavene er spennende, og vi kan garantere en bratt læringskurve allerede fra dag en. Arbeidsoppgaver: - Gjennomføre innkjøp/anskaffelsesprosesser og bruke rammeavtaler - Bruke kontraktssystemet Contiki - Avtaleoppfølging - Leverandøroppfølging Kvalifikasjoner: - Høyere utdannelse innen innkjøp/ økonomi/ jus/logistikk/annet relevant, eventuelt kan spesielt relevant erfaring kompensere for manglende utdanning - Kompetanse og/eller erfaring fra innkjøp/anskaffelsesprosesser - God skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk og engelsk - Kjennskap til anskaffelsesregelverk er en fordel, men ikke noe krav Andre krav: - Evne og interesse for å jobbe med operative oppgaver - Evne til å arbeide målrettet, systematisk og løsningsorientert - Stor arbeidskapasitet - Serviceinnstilt - Gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter - Konstruktiv rådgiver og støttespiller Din profil Dette er et vikariat med ønsket oppstart 1. oktober. Oppdragets varighet er 1 år, og det er gode muligheter for forlengelse og/eller fast ansettelse Høres dette ut som noe for deg? Ta steget og søk i dag! Om företaget StudentConsulting er et av Skandinavias største og ledende rekrutterings- og bemanningsselskap med fokus på kandidater i starten av sin karriere. Takket være et stort nettverk og lang erfaring har vi rekruttert over 11 000 personer det siste året. Vi tilbyr interessante og utfordrende stillinger innen områder som IT, finans, økonomi, administrasjon, kundeservice, HR, markedsføring, salg, industri, produksjon, logistikk og transport. Finn fremtiden din på www.studentconsulting.no
Arbetsgivare
Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Hemsida: www.studentconsulting.com
Ansökan
Ansök senast 28 September (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Digital Communication Specialist till bolag inom finansbranschen!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 October (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Informationsassistent

Om jobbet
Har du erfarenhet inom marknad och kommunikation? Vill du samla på dig värdefull erfarenhet med många olika kontaktytor? Just nu söker vi en Digital Communication Specialist till vår kund som ska täcka upp för en föräldraledighet. Är du intresserad av att höra mer? Läs mer här och skicka in din ansökan redan idag! OM TJÄNSTEN Som Digital Communication Specialist kommer du att arbeta brett inom området kommunikation både internt och externt. Du kommer ingå i ett skandinaviskt team som driver företagskommunikation mot hela Norden. Du erbjuds * En bred roll med många olika ansvarsområden * Vikariat med möjlighet till förlängning Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER * Fungera som webbredigerare för företagets webbplatser * Producera intern och extern kommunikation, såsom kommunikationsplaner och innehåll (artiklar, pressmeddelanden, videor och visuella presentationer) * Ansvara för medieövervaknings- och kommunikationsmätvärden, producera rapporter och analyser * Skydda och behålla företagets visuella identitet och varumärke VI SÖKER DIG SOM * Du har erfarenhet av att arbeta med företagskommunikation i en stor organisation eller verksamhet * Du har erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler, inklusive CMS och Google Analytics * Du talar flytande svenska och engelska * Du har en relevant utbildning för tjänsten Det är meriterande om du har erfarenhet av publiceringsverktyg så som EpiServer. Som person är du: * Du försöker förstå vad organisationen behöver och strävar efter att ge bästa möjliga stöd * Du är nyfiken på nya idéer och omfamnar förändring som en del av ditt dagliga arbete * Du delar din expertis och kunskap med dina kollegor för att det stärker teamet * Du har starka kommunikationsförmågor och är stolta över att kalla dig en lagspelare Övrig information * Start: Omgående * Omfattning: Heltid till och med 18/12 * Placering: Stockholm * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 1 October (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Digital redaktör med teknikintresse på deltid till SVT!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 5 October (10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Informationsassistent

Om jobbet
På SVT utvecklas några av Sveriges största och mest populära tjänster. Nu söker vi dig som på vardagar och helger vill vara med och lyfta SVT Play, SVT Nyheter, Barnplay och deras andra tjänster ytterligare några steg. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för SVT:s räkning en Digital redaktör som vill bli en del av ett litet team med stora ambitioner. Tillsammans utgör du bron mellan användare och utvecklare. Det är du och ditt team som möter pensionären som undrar om SVT Play fungerar på den nya tv:n, pappan som har ett förslag på hur man kan göra Barnplay bättre för hans barn och din kompis som mest av allt vill se förra årets julkalender igen. Som du förstår betyder användarna allt för SVT och du kommer att utveckla deras tjänster tillsammans med dem, iterativt. Man testar, gör fel, testar igen och gör rätt. Därför är en viktig del av ditt jobb att synliggöra användarnas behov så att man kan fortsätta göra fel och ändå utveckla tjänster i världsklass. SVT utvecklar digitala tjänster och en stor del av mötet med användarna sker i sociala medier. Som SVT:s röst utåt är det därför viktigt att du håller dig ajour med både den digitala utvecklingen och samhällsutvecklingen i stort. I denna rekryteringsprocessen kommer motivationen till varför just du vill arbeta på SVT vara viktig för vår bedömning, ett personligt brev är därför meriterande. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande ARBETSUPPGIFTER Du kommer till exempel att: * Hjälpa användarna att komma igång med SVTs tjänster. * Samla in och dokumentera användarnas behov och förslag för utveckling. * Synliggöra användarnas behov och förslag till dom interna utvecklarna. * Rapportera fel eller brister som upptäckts av användarna till ansvariga i verksamheten. * Omvärldsbevaka teknikområdet för att proaktivt hantera utmaningar och möjligheter. VI SÖKER DIG SOM Vi söker dig som har en annan huvudsysselsättning, exempelvis som student eller egenföretagare. (Du bör i så fall ha minst 1 år kvar av dina studier) och vill arbeta extra på kvällar och helger cirka 2-3 dagar i veckan. Du ska även kunna arbeta under högtider så som jul, nyår, midsommar och liknande. Du bör dessutom: * Ha/studera en relevant högskole/universitetsutbildning inom exempelvis Media-och kommunikationsvetenskap, UX-design eller journalistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet * Vara en teknikintresserad person som följer med i den digitala utvecklingen * Vara en van användare av sociala medier * Ha en förmåga att formulera dig träffsäkert och effektivt i skrift * Ha någon typ av relevant arbetslivserfarenhet från t.ex. kommunikation, UX-design eller kundtjänst * Tala och skriva obehindrat på svenska och engelska då båda språken används i tjänsten Det är meriterande om du: * Har bakgrund inom programmering och/eller webbutveckling * Har goda kunskaper om public services uppdrag och värderingar. * Har erfarenhet av att arbeta på en allmännyttig organisation eller myndighet. * Talar fler språk än svenska och engelska Som person är du: * Flexibel * Serviceinriktad * Strukturerad Övrig information * Start: September * Omfattning: Deltid, ca 2-3 tillfällen per vecka. Både dagtid och kvällar fördelade på samtliga dagar under veckan. * Placering: Gärdet, Stockholm. * Lön: 125 kr/h exkl semesterersättning * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SVTs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. INFORMATION OM FÖRETAGET SVT är Sveriges största medieföretag och producerar och levererar kvalitetstelevision till miljontals tittare. SVTs ambition är att precis alla i Sverige, vem du än är, ska hitta något i deras utbud att bli berörd av. Tjänsten är på deras huvudkontor på Gärdet.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 5 October (10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.