På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Utbildningsinformatör
Spela filmen

Utbildningsinformatör

Utbildningsinformatörer finns inom olika skolformer. 

På vissa arbetsplatser ger utbildningsinformatörer information om utbildningar endast via e-post och telefon, t ex på folkhögskolornas gemensam informationstjänst. På andra, t ex på Komvux, möter utbildningsinformatörerna i receptioner och ger information till utbildningssökande under personliga möten med dem.

Som utbildningsinformatör får man lära sig mycket om de "lokala förhållandena" efter anställningen, genom självstudier och arbetslivserfarenhet och ofta genom handledning av en mer erfaren kollega.

Utbildning

Man kan få jobb som utbildningsinformatör med endast gymnasial utbildning "i bagaget", men det är ovanligt. Det vanligaste är att man har någon form av eftergymnasial utbildning, ofta med administrativ eller med pedagogisk inriktning.

Arbetsplats

Exempel på arbetsplatser för utbildningsinformatörer är folkhögskolornas gemensam informationstjänst; komvux och privata utbildningsanordnare.

Övrigt

Från hösten 2018 är det obligatorisk PRAO i åk8-9 på grundskolan. PRAO bör i första hand genomföras på en arbetsplats men kan också ordnas genom att en grundskoleelev följer undervisning på gymnasiets yrkesprogram.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.