Utbildningsinformatör
Spela filmen

Utbildningsinformatör

Utbildningsinformatörer finns inom olika skolformer. 

På vissa arbetsplatser ger utbildningsinformatörer information om utbildningar endast via e-post och telefon, t ex på folkhögskolornas gemensam informationstjänst. På andra, t ex på Komvux, möter utbildningsinformatörerna i receptioner och ger information till utbildningssökande under personliga möten.

Utbildning

Du kan få jobb som utbildningsinformatör med avslutad gymnasial utbildning, men det är ovanligt. Det vanligaste är dock att du har någon form av eftergymnasial utbildning, ofta med administrativ eller med pedagogisk inriktning.

Arbetsplats

Exempel på arbetsplatser för utbildningsinformatörer är folkhögskolornas gemensam informationstjänst, komvux och privata utbildningsanordnare.

Övrigt

Från hösten 2018 är det obligatorisk PRAO i åk8-9 på grundskolan. PRAO bör i första hand genomföras på en arbetsplats men kan också ordnas genom att en grundskoleelev följer undervisning på gymnasiets yrkesprogram.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.